Megérkezett a Star Wars 8 első előzetese és plakátja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"A sci-fi az angol: science fiction kifejezés rövidítése (ejtsd: szki-fi v. szci-fi).<1>1> Jelentése eredetileg tudományos fantasztikus (regény)írás (a fikció jelentése: kitalálás, fantáziálás), tudományos (szép)irodalom, de magyarul a tudományos-fantasztikus (irodalom, művészet) megnevezés használatos. A tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be. Ezeknek a műveknek a közös jellemzői, hogy zömében egy lehetséges jövőben játszódó képzeletbeli történetek. Megnyilvánulási formájuk lehet könyv, képregény, festmény, televíziós sorozat, film, rajzfilm, játék, színdarab és egyéb média."
"Azt a spekulatív formát tekintjük science fictionnek, amely (a jelenben megvalósíthatatlannak tartott) tudományos vagy pszeudotudományos (tudományosnak tűnő, de valójában nem létező) eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhető vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania.<2>2>"
Sajnálom, de ez a definíció illik a SW-ra, ha tetszik, ha nem. A SW egy populáris sci-fi, tökéletes leírása a lakoldalmas párhuzam.
Elnézést akkor. Nem utálod, értem. Ettől függetlenül még hatalmas hülyeséget írtál, mivel az SW sose volt scifi és sose akart az lenni.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Tökéletes párhuzam. A SW a sci-fi lakodalmas rockja. Nagyszerű leírás. Postás Józsi és Bunyós Pityu is zenész/énekes valakik számára.
Az SW egy mese, mint a Gyűrűk Ura, egyszerű történettel, mit kell ezen annyit rágódni, nem értem.
Kylo Ren szánalmas karakter, JarJar szintjét se éri el.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
A legújabb filmek pedig a teljes katasztrófa. Egy épkézláb új ötlet nélkül, gyakorlatilag 1:1-ben lenyúlva a classic történetét. Még annyi fantázia sem volt, hogy a halál unalmas DeathStar vonal helyett valami mást találjanak ki, így 30-40év után. Persze Jar Jar Abrams-tól sokkal többet nem is vártam, előtte már sikerült elb*sznia a Star Trek szériát, és abból is egy tljesen idióta Star Wars lövöldét csinálni, értékelhető sztori nélkül, pedig ott korábban legalább még volt némi értelem is. Summa, ez a film gyerekes, dedós, a történet így 40év távlatából már marha unalmas, az új filmekben meg semmi kreatív nincs. Hol van ez a film egy Érkezés-hez, egy Kapcsolathoz vagy egy 2001:SO-hez képest. Ezek nevezhetők scifi-nek.
Persze a lakodalmas rockot is sokan szeretik...csak attól még ne nevezzük azt zenei mérföldkőnek...ahogy az SW-t sem, akármennyien nézik is.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.15. 10:08:40
Szerintem most mindenkit megleptél itt, senki nem tudta és értette eddig, hogyan is működik Hollywood, hogyan csábítják az embereket a mozikat, köszönjük hogy felvilágosítottál mindenkit ;) Ezek után biztos nem nézek meg több filmet, szörnyű, hogy így átverik az emberek... áááá.. még a star wars-os Lego figurámat is kidobom!!
Én is látom mindig ahogy a felénél feláll 10 ember és bassza meg ezt nem nézem tovább kiáltással kiviharoznak. LOL persze, így szokott ez lenni.
Szóval eszük ágába sincs pénzt adni, de ha adnak akkor eszük ágába sincs megnézni. Zseniális A szakértők.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.15. 09:25:18
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Halivúd nem ördög. Halivúd egy üzletember (vagy egyben -asszony, hogy genersemlegesek, eléggé rózsaszínek és szivárványosak legyünk...). A társadalom tulajdonságait használja vagyonszerzésre. Jól csinálja, mert tömegével sz*pják be a gyagyiságait, közhelyeit. Persze ettől függetlenül még lehet jó egy film. A SW7 nekem nem az.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.15. 08:53:14
A következtetésed ... az a te következtetésed. inkább téged minősít. (Elárulom, hogy ez nem következtetés, ezt prekoncepciónak hívják.)
A többség? Elárulom, hogy az emberek 30-40%-a arra sem képes, hogy három összefüggő, értelmes, bővített mondatot mondjon, méginkább, hogy leírjon, ami saját közvetlen környezetén túl mutat, totálisan kiszolgáltatott a tömegkommunikációra. Ez nem az emberek lenézése, ezek a tények. Társadalomtól függetlenül. Az értelmi szempontból felső 10% immunis a tömegkommunikációra, a középső 40-50% pedig befolyásolható a tömegkommunikáció eszközeivel. Ez nem az én véleményem, ezek a tények.
Megnéztem, De ha kifizettem volna érte a mozijegyet, verném a fejemet a falba (az árából egy jó könyv fele kijön). Az ismerettségi körömből többen nem bírták végignézni a moziban, felénél kijöttek, eszük ágában sincs még egyszer pénzt adni ezért a gagyiért. Egyébként vagy két hónapig pihent a vinyómon, mire rászántam magam, hgy megnézzem. Kár volt.
Megnézted. Ennyi. Nincs több kérdés. Mások is megnézték.
"Egy film minél alacsonyabb inteligenciára teszi a mércét, annál több potenciális nézője van."
Ilyet csak egy igen alacsony "inteligenciával" rendelkező egyén írhat - ezt abból következtettem, hogy a többség azért annyira nem ostoba, hogy így általánosítson. (sokkal, de sokkal több összetevője lehet még a potenciális sikernek is. ha ennyire egyszerű lenne a recept, akkor vajon hollywood miért nem jött még rá, és miért nem vagy milliárdos?)
Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2017.04.15. 07:07:40
A kis szemüveges köcsög,meg nem más mint Rick Morranis.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.15. 01:49:38
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Nekem a SW-ból az 1-2. tetszett a legjobban. Mármint z időben másodiknak készült trilógia első két része. Azok nem egy űrkovboj sztorira vannak felhúzva, hanem annál kicsit bonyolultabbak. A népeknek nem is tetszettek.
A 7-ben az a jelenet, amikor Solot két oldalról bekeríti két csempészbanda, egyszerűen gurgulázó, zánalmas röhögést, másrészt roppant kínos feszengst váltott ki belőlem. Egyszerűen annyira primitív, hogy elképesztő. Persze, a Halálos iramban-nak is megvan a maga rjongótárbora...
A SW kapcsán azért színészi teljesítményről meg ne beszéljünk. Talán McGregor próbálkozik néha-néha, de láthatóan a rendezőt kirázta ettől a hideg és visszarakja kockába, mint az összes többi karaktert.
Na, a Spaca Balls, bár nem jó film, de néhány jó karikatúra van benne a SW-ról is (pl. a kis szemüveges köcsög Darth Vadernek öltözve majdnem megfullad, vagy amikor átfésülik a sivatagot ... fésüvel, vagy a felirat: if you can read this, you don't need glasses, vagy a férfivécében a karlendítéses elköszönés).
Én az elsö trilógiát anno 1990-ben láttam, karácsony este, kivettük VHS-en és megnéztem egyhuzamban a 3 filmet egymás után. Akkor 7 éves voltam. Azóta, ha kijön új Star Wars film, azt elsöre csak és kizárólag moziban. Nyilván vannak gyermekbetegségei a 7. résznek is, de én el tudom nézni neki. Ha megjelenik egy X-szárnyú vagy egy gigantikus csillagromboló a vásznon, akkor én visszahullok a gyerekkkorba, 1990-be és ez nekem arra másfél-két órára elég. Nem érdekel, hogy van-e rendes sztori vagy egy régit dolgoznak fel egy kicsit megváltoztatott módon, nekem ez akkor is Star Wars és ez így van jól.
Másnak nem tetszik, nekik ez a véleményük. Én meg erre a kis idöre jól szórakozom. Nem vagyunk egyformák. A 8. résztöl se várok világmegváltást, meg új sztorit vagy ilyesmit, viszont amit igenis elvárok, az a következö: Jedi kardozás, látványos ürcsaták. Se többet, se kevesebbet. És akkor megint egy kis idöre visszacsöppenhetek a gyermekkoromba. Ezt jelenti nekem a Star Wars.
Remélem, hogy ha a fiam is eléri azt a kort, ahol levetíthetem neki a régi filmeket, akkor ö is hasonlóan fog érezni majd. Bár valószínüleg nem, se hát ez van. :)
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
A karakterekkel nem tudok mit kezdeni. Az újak közül Rey-t csíptem az első részben, de Finn és Kylo rohadt idegesítőek voltak, Poe meg szimplán szürke és semmilyen. A régiek közül nyilván jó érzés lesz újra látni Leiát és Luke-ot, de nem tudom tudnak-e kezdeni velük valami értelmeset, mert a TFA-ban sikerült mindhármat lenullázni.
A látvány és a zene rendben van, de az egy SW-nél alap. No, mindegy, remélem, hogy ha már az első hat rész eredetiségét nem is éri el, azért a TFA-nál kreatívabb és innovatívabb lesz.
Egy film minél alacsonyabb inteligenciára teszi a mércét, annál több potenciális nézője van. Jó példa erre a Halálos iramban (jó a zindex filmnézetős videója, erről jutott eszembe). 60-as IQ-val már simán érthető, 115 fölött meg már nem. No de a társadalom 80%-a ebben a kategóriában van (és most itt kiváló alkalom lenne politikai párhuzamre, de jusztse). Ez nyilván nem jelenti azt, hogy minden tömegfilm rossz. Viszont azt igen, hogy nem tömegfilmek között nagyságrendekkel több jó film van. No mindegy, kinek a pap...
Végre gigantikus űrcsaták.Profin megkoreografált Jedi harcok.Biztos szar lesz :DDDD <#wave>#wave>
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.04.14. 19:41:17
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Pont annyit árul el, mint a tiedről. Mert a siker azt jelenti, hogy sokakat érdekelt a film. És, hogy sokan megnézték. És te is megnézted. Nincs több kérdésem.
(Tényleg azt hitted, hogy a bevétel nagysága a tetszési indextől függ?)
Kicsit komolyabb tortenetet vartam a 7. resztol, de logikusan a nezettsegre es biztosra mentek. Nem volt rossz, de inkabb csak "tortenes" volt benne, nem "tortenet".
Valszeg a 8. resz sem lesz mas, ez majd a 5. reszt "koveti": a fiatal jedi tanitgatasa, az uj birodalom szetcsapja a jonepet, az uj akcio hosok akcioznak, es osszessegeben jol megszivjak ;)
Biztos a film is nagyon jó lesz, a 7. rész sem volt rossz. Kíváncsi vagyok Kylo Ren fejlődésére mert marha nagy potenciál van a karakterben. Luke-ot jó lesz viszont látni. Nagyon jól beadagolják a régi karaktereket is, sokat hozzátesznek a feeling-hez.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Ezért nem megyek el moziba, az biztos!