Dunkirk - Christopher Nolan háborús eposza
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nem kellett ide se vér, se otthonról hozott képeket szorongató, síró katonák - túl sok film erre játszik már rá a Ryan óta. Így is bemutatja a borzalmat, és a háborút, nagyon is profin. Nem volt sok értelme érzelgősködni, csak az értelmetlen kaszabolás, túlélés. Ez volt a háború! Mikor lelövik a spitfire társukat, fölösleges volt dühösnek lenni, sajnálkozni stb. ez van, megesik mindennap. Egy spitfire pilóta átlag életkora brutál alacsony volt, ide mindenki meghallni jött, nem volt ebben semmi extra - pont ettől volt durva világ.
Ami igazából hiányzott ebből a filmből nekem, az egy kicsivel több sztori és párbeszéd. Ilyen tekintetben szerintem többet is ki lehetett volna hozni, több is volt ebben. Nincs olyan nagy bajnok, mint egy Ryan, de szerintem megér egy patront, ez egy másik film, máshogy működik. Nem pedig egy elkeseredett koppintás. Ha a mai színvonalat nézem, akkor viszont azt kell mondjam (sajnos), ritka az ilyen jó film.
Azt meg árulja már el valaki, akinek annyira bevált a film, hogy miért egy olyan szárazföldi katonát követünk a több százezer katona közül, aki megpróbálta fölcsalni magát a hajóra? Miért pont vele kéne "azonosulnom"? Miért ő a minta? Százak vártak a parton becsülettel a sorukra én meg izguljak egy olyan nyúlért, aki aljasul próbál előnyre szert tenni. Ráadásul értelme sincs, mert kb 20 percel később együtt úszkál a becsületes katonákkal.
Semmi karakterépítés arra volt jó, hogy magasról tettem rá ki él ki hal. Egyedül a repülőn repkedő Tom Hardyval éreztem némi szimpátiát. Miért is? Nos, mert ő Tom Hardy és csípem a búráját.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ezen kívül még sorolhatnám az olyan tényeket, minthogy kihagyták a franciákat, akik napokig védték a hanyat-homlok menekülő briteket. Úgy értem egy az egyben kihagyták a filmből... gondolom akkor ott vért is kelett volna mutatni... egy háborús filmben... hallatlan. Szóval inkább kihagyták őket.
Áh hagyjuk... nagyot csalódtam a filmben.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Említették előttem, hogy ez a háborús filmek Call of Duty-ja.
Ellenkezőleg, itt nem hullanak százával a katonák, nem látsz folyamatosan kiomló beleket,...
Nagyon korrekt film egy szar történelmi helyzetről.
Említik előttem, hogy "nincs benne igazán semmilyen karakterfejlődés, csak van pár katona, akiknek a nevét sem tudom visszaidézni"
Ez nem egy Steven Seagal film, ahol a hős majd jól megoldja.
A tömegről szól, aki be van szarva, és azokról, akik próbálnak tenni valami a megoldásért.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Utoljára szerkesztette: qqricoo, 2017.07.29. 06:18:34
Mindketten hajlamosak az erőszakot, a fizikai, akár lelki szenvedést naturalisztikusan bemutatni. És habár lehet, hogy akarnak is vele valamit mondani, de sajnos nem igazán tudnak. Legalább is a faék egyszerűségű közhelyeken túllépve nem.
Az Eredet pl nekem nagyon tetszett, ahogy az álom irracionális világát bemutatta, de a film egyik fő szálát alkotó apa-fiú konfliktust olyan szinten összecsapta, hogy többedszer végignézve szinte ciki, sőt rosszabb unalmas a film. Az IS-ről sincs nagy véleményem, mert igyekeztem elkerülni a spoileres kritikákat, de a "szeretet az univerzum legnagyobb ereje" mondat elég volt, hogy az első 10 percben leessen, hogy ki is szórakozik a kislánnyal a hálószobájában, így aztán következett 2 óra unalom.
Ez a film is másfél óráig letaglózza a nézőt anélkül, hogy valamit tudna adni. A Saul fiára emlékeztet, ami erőteljesen prezentált egy lepusztult hangulatot, amibe aztán bele lehet magyarázni, hogy pl. ez a háború. Igen, és ez valakinek meglepetést jelent, és akart még valamit mondani a rendező? Ja nem, csak ennyi.
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.07.29. 00:40:42
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
<#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: fonak, 2017.07.28. 19:45:01
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ettol persze nem kell kedvelni a filmjeit.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Lehet,hogy a kritikusok meg a majmolók majd nyalják és hypeolják ezt a filmjét is,de én biztos nem nézem meg a hozzászólásokat elolvasva meg pláne nem moziba.
El. Psy. Congroo.
SPOILER!
A filmnek nincs igazán semmilyen története. Ezért nincs benne igazán semmilyen karakterfejlődés, így karakterek sincsenek benne. Csak van pár katona, akiknek a nevét sem tudom visszaidézni, akik megpróbálnak kijutni Dunkirk-ből. Szenvednek másfél órán keresztül, aztán egy halászhajó kiviszi őket. Pont! Ennyi... Mivel nem ismerjük igazán a karaktereket, ezért nem is érdekel annyira a sorsuk. Ha lelőnek valakit, hát istenem, azt sem tudtam mi a a neve az embernek!
A film persze nagyon látványos, és vérfagyasztóan nyomasztó, de sztori és karakterek nélkül nekem csak egy nagy költségvetésű dokumentumfilmnek érződött... És mivel előre tudni lehet mi lesz a vége, így kb 1 óra játékidő után már eléggé untam is...
Sajnálom. A kritikák alapján amúgy a legtöbb embernek tetszik, így biztos velem van a baj. :D Nah, majd legközelebb...
Ezek után nem olvastam tovább. Elfogult.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
:)
Utoljára szerkesztette: qqricoo, 2017.07.27. 20:05:15
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams