Nagyon olcsó 31,5 collos monitort hozott ki az AOC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kár, hogy amióta letettem a TFT-monitorom nem szenteltem ennek nagyobb figyelmet, mert egyértelműnek vettem, hogy a LED-eseknél nincs ilyen probléma. :-(
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
-----------------------
Szót fogadtam Andrewnak – hálás köszönet! – és sokkal jobb lett:

Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.05. 11:58:04
fényképezze le a monitorát, lehetőleg alacsony záridővel. Ha sötét sávokat fogsz látni, akkor sürgősen cserélni kell vagy 100% fényerővel használni
A kurva életbe!
Lefényképeztem a monitorom a mobilommal. Mindjárt mutatom a képeket.
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.05. 11:50:33
Jogos: én a tévék frekijére gondoltam.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Majd jöttek a LED-es háttér-világítással és megint vibrált minden mert nem tudták szabályozni a fényerőt, csak a PWM módszerrel. Sajnos a legtöbb LCD TV így működik még mindig. Amikor elmegyek egy nagy üzletnél ahol sok TV ki van rakva, rendesen látom szabad szemmel, hogy mindegyik vibrál. Na de legalább monitoroknál kezd eltűnni a PWM, és újra állóképet is lehet nézni.
"31,5 hüvelykes mérethez 2560 x 1440 képpontot társított, amely 93,24 ppi-s, magas képpontsűrűséget eredményezett. sszehasonlításképpen egy 24 hüvelykes Full HD felbontású monitor 91,79 ppi-n tud hasonló pixelsűrűséget felmutatni."
nagy össze hasonlítás... Értelme semmi. Egyébként vélhetően ha nem 31,5"-os lenne hanem csak 24 akkor 100 fölé menne a pixel sűrűség. Ha meg a fullhd-t 24-ről 31-re növelem akkor meg bőven 90 alatt lesz. Ennek mi értelme van? Amúgy a ppi-nek mi értelme van?Attól még nem lesz szebb vagy jobb a kép amiért fullhd képet 4"-on jelenítek meg és ezért a ppi 1000 lesz.
Csak egy megjegyzés még: anno a 4k kifejlesztésének a célja az volt, hogy 90" felett se pixelesedjen a kép. (a fullhd pixelesedik már) Erre most ezt a szép nagy felbontást bele teszik egy tévé méretű megjelenítőbe, amiben aztán marhára ki fog jönni a nagyobb felbontás előnye....
ha az utóbbi akkor az az állítás abból áll hogy "beszaggatják " , és az időtartam X idejében nem lesz kép.
A 60 hz a képfrissítésre vonatkozik,ami csak akkor van,ha ténylegesen változott a kép!
Ha egy internetes honlapot nézel amin nincs mozgókép,akkor a monitor nem frissít,állóképet ad.De ha mozgást érzékel,akkor tud 60 kockát másodpercenként frissíteni.
Bérbe vehet? reklámfelület...