A Pentagon titkai - Amikor az állam betiltja a szabad sajtót
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bevallott cél a kommunizmus terjedésének feltartóztatása volt már akkor is. A dominóelv szerint ha egy országban a kommunisták kerülnek hatalomra, hamarosan megdöntik a szomszédos országok kormányait is, ezért csírájában kell elfojtani a kommunista terjeszkedést. Ezért támogatta, illetve szervezte meg a CIA a balos kormányok elleni puccsokat szerte a világon, és persze ezért mentek az amcsik Vietnamba.
Így van!
Egy hosszútávú stratégia része volt, amely gyak Kína esetleges terjeszkedési politikájának megakadájozást szolgálta, a fentiek szerint.
Egy hosszútávú stratégia része volt, amely gyak Kína esetleges terjeszkedési politikájának megakadájozást szolgálta, a fentiek szerint.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
" Egy dologról nem szól igazán, a Pentagon aktákról."
Teljesen igaz, de szerintem nem is ez volt a cél. Ld. a címe is az újság címe, amiben az a beszédes, hogy nem is a Washington Post közölte le először az iratokat. Engem lehet, hogy jobban érdekelt volt egy The Times című film, hiszen mégiscsak rajtuk csattant az ostor.
Teljesen igaz, de szerintem nem is ez volt a cél. Ld. a címe is az újság címe, amiben az a beszédes, hogy nem is a Washington Post közölte le először az iratokat. Engem lehet, hogy jobban érdekelt volt egy The Times című film, hiszen mégiscsak rajtuk csattant az ostor.
Nem, az a háború indítására vonatkozik, miszerint nem azért indították a vietnámi háborút, hogy egy barátnak segítsenek (értsd: a délieknek), hanem hogy feltartóztassák Kínát.
Hogy feltartóztassa/elszigetelje Kínát.
not to help a friend -del együtt van értelme kb ha nem segítünk egy barátnak az Kínának kedvez.
Legalább is én így értelmezem.
Legalább is én így értelmezem.
"Amikor az állam betiltja a szabad sajtót" - Azt hittem valami magyar film TH főszereplésével...
Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50
"but to contain China" - Ez mit jelent magyarul?
Utoljára szerkesztette: Mentol, 2018.03.08. 07:49:31
Utoljára szerkesztette: Mentol, 2018.03.08. 07:49:31
Érdekes, hogy mi mindenről szól a film: sajtószabadság, a kormányzatok eltussolási kísérletei, egy gyökér elnök mesterkedései (Trump fricska), a nők szerepének változása, jogai stb.
Egy dologról nem szól igazán, a Pentagon aktákról.
Azóta sem köztudott és a filmben sem mondják el:
"Although President Lyndon B. Johnson stated that the aim of the Vietnam War was to secure an "independent, non-Communist South Vietnam", a January 1965 memorandum by Secretary of Defense Robert McNamara stated that an underlying justification was "not to help a friend, but to contain China". - wiki
Ez azért más megvilágításba helyezi a Vietnami-háborút és az USA több évtizedes Kína politikáját. Na ez érdekes és aktuális dolog lett volna.
Egy dologról nem szól igazán, a Pentagon aktákról.
Azóta sem köztudott és a filmben sem mondják el:
"Although President Lyndon B. Johnson stated that the aim of the Vietnam War was to secure an "independent, non-Communist South Vietnam", a January 1965 memorandum by Secretary of Defense Robert McNamara stated that an underlying justification was "not to help a friend, but to contain China". - wiki
Ez azért más megvilágításba helyezi a Vietnami-háborút és az USA több évtizedes Kína politikáját. Na ez érdekes és aktuális dolog lett volna.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs