God of War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulthanito
Te most melyik játékról beszélsz?

PS5 II PSVR

Tinman
Hardon kezdtem el, semmit nem tudtam róla, teljesen kellemes a kihívás. Néha túl könnyűnek is tűnik, mert minden sarokba benézek, mindent felszedek, mindent felhúzok, így is tele vagyok XP-vel + ezüsttel.

Pont tegnap voltam egy helyen, egy kicsit korán érkezhettem oda, mert 3. szintűnek ír, 3 db. LVL7-et tolt az arcomba, meg se tudtak ütni :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ulthanito
Ja, igen, baromira nagy élmény 50-szer meghalni, és arra emlékezni, hogy mennyit szoptál egy adott helyen. Nekem meg attól lesz sikerélményem, hogy odamegyek, és leverek elsőre mindenkit. Eszem ágában sincs olyan játékokban, ahol van választási lehetőség, szopatni magam.

Most, hogy újrakezdtem a Witcher GOTY-t X1X-en, normálon kezdetem el a játékot, mint a korábbi két végigjátszásban is, majd egyszer felbosszantott valami köcsög nekker, s visszavettem a legkönnyebbre. Azóta fluidan haladok és élvezem a játékot, pontosan ezért kezdtem el X-en újra! Hogy kapjak egy ilyen élményt.

PS5 II PSVR

Moby
De má' minek szponzorálna videójátékot az nvidia? Attól jobban mennek majd a bányászgépek, vagy mi? :)

Adversus solem ne loquitor

Tinman
Na ezzel teljesen egyet tudok érteni.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Vaaagy, az Intel-nek, és az nVidia-nak kellene Gow szintű játékokat pc-re szponzorálniuk, hamár a pofátlanul túlárazott cuccaikból gyennyesre keresték magukat. Így mindenki jól járna. Főleg a konzolos fejlesztők, akiknek megmaradna így legalább a hajuk, és a maradék sem őszülne meg az állandó anyázástól, amit a júzerektől kapna, mert az ő konfigurációjukon nem akar működni valamiért.
Tinman
Abs. lenne tökéletes megoldás: Dobják ki PC-re IS.

Ha lett is volna, akkor valószínűleg három részre lett volna szabdalva, és lehet a régi formulát eröltetik.
Már írtam párszor, hogy nincs tökéletes megoldás. Számomra a PS4 a kisebbik rossz választás, neked meg nem.
Moby
Semmilyen formában nem jelent volna meg. A sonyn kívül nincs ma olyan, aki ilyen játékot elkészítését finanszírozná.

Tinman
Igen, nagy szerencse, hogy azért kell tartanunk egy brutálisan zajos, elavult hardvert, hogy azon egy olyan kiváló játékkal játszhassunk, ami összefossa magát full hd-ben.

Isteni szerencse, hogy a Sony-é ez a csapat, különben sose játszottam volna vele ha pc-re jön. Valószínűleg nem is ilyen formában jelent volna meg akkor.
Tinman
Igen, az megoldotta szerencsére.

Azért tudnék mit javítani a játékon, az hótziher... főleg techno terén (pop-up gond is van). PC-re kellett volna ez :-/

Seth
Boykottálta a játékot.....érted?.....boy..,haha<#szomoru1>
Amúgy restart segített?

PSN ID.: Beegabor

Tinman
Beragadt a cowboy...

//www.youtube.com/embed/jSlsf_-jqpI

tomi890125
Áztábüdös.... betyár az biztos

The Only One!

Jó hát itt már egy elhamarkodott szóra van kiélezve az egész vita, úgyhogy erről ennyit részemről...

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Moby
Óriási élmény és emlék lehet megutálni egy játékot :D
Remélem én nem fogok ennyire "élvezni" semmit. Másoknak sem feltétlenül tanácsolnám.

Ha neked igy jó, csináld így.
Én élvezem a kihívást sok játékban (DS-ek, Bloodborn, összes HALO játék Legendary-n) , és nem egy óriási élmény és emlék marad így mikor sikerül túljutni rajta. Nem azért mert egy táblát akasztok a nyakamba és azután úgy járok hogy mindenki lássa, hanem mert nekem sikerélmény.
De ebben benne van hogy van amikor nem sikerül, mint most. Vagy majd csak valamikor sokadjára sikerül, ha épp olyanom lesz és nekimegyek majd újra.

Mások azt élvezik ha kimaxolnak egy játékot, és az utolsó kis vacakért is elmennek pl. egy Far Cry-ban a térkép másik oldalára, hogy meglegyen. Na én pl. ilyenbe sose vágnék bele.

darkSectorxxx
Pontosan így van egy szép videó mögött sokszor brutális meló van.

Olyanez mint amikor a sok kezdő stream-er mondja hogy, "háde befutott a józska is meg a gyurka is".

Csak azt nem látják milyen áron, és a youtube-on azokat nem látják, akik sokkal többen vannak mert bebuktak.
A youtube-on csak azokat látják példaként, akiknek sikerült, azt azt hiszik minden 2 ember megélhet majd ebből. :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.05.18. 14:30:14

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Ha lesz kedvem akkor igen, minden tanulható, csak akarat kérdése.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
Ha jól láttam már 25-én volt fent neki Sigrun harcról videója. Szal simán lehet, hogy vagy 2 hétig semmi mást nem csinált egész nap, mint ezt gyakorolta. Lehet neki ebben az egy harcban 100 órája. Így én sem fogok, mert nem teszek 100 órát egy harcba, meg nem is vagyokügyes, szal ez ne frusztráljon. Állítsd be arra a nehézségre, ami az általad vállalható keretek között racionálisan leküzdhető, és élvezd a játékot.

Ulthanito
"Ahogy ez a csávó játszik, úgy én sose fogok."

De Darky igen! <#banplz>

PS5 II PSVR

Ulthanito
Hát akkor szopjál, ha ez általad kedvelt időtöltés.

Engem már nem érdekel semmilyen játékban ez: ha adott pillanatban úgy érzem, hogy valami nem megy, és tudom, hogy nem akarok baszakodni vele, inkább visszaveszem a nehézséget.

Pont két nappal ezelőtt voltam így, hogy a wolfi 2-ben az egyik legmasszívabb résznél a játékban visszavettem can i play daddy-re a nehézséget, miután vagy ötször elhullottam ugyanott. Egyszerűen nem volt kedvem baszakodni vele. Kevesebb lettem? Nem. Rosszabb ember? Nem.

Kinek akarsz megfelelni?

PS5 II PSVR

Már ne haragudj, de amikor ezen a videón 2.50-nél elnyomja az ugró támadását, abba te hogy vágod a fejszét bele? A játékos is csak oldalra gurulni tud.

De szerintem nyugodtan továbbléphetünk. Ahogy ez a csávó játszik, úgy én sose fogok. Meg Challange-en se fogom ezt a boss-t lenyomni. Van ez igy. Kicsit délután felidegelt, de már semmi gond. <#vigyor4>

Moby
Amikor rádugrik, azt is úgy kezdi, hogy felemelkedik. Ha belebaszod a fejszét nem ugrik sehova. Stimt?
Sigrun, lvl1, Give me God OF War, No Damage. Nézi, tanul. Eddig úgyis az volt a baj, hogy nem fejlődtél semmit. Most tudsz. olcsón.
//www.youtube.com/embed/7I68_BdAQmw

Nem arról beszélek, hanem mikor rád ugrik.
Ott neked megmozdulni is alig van időd...

Moby
Hát izé...felemelkedik a földtől, és belebaszod a fejszét. Azonnal megszakítja a támadást.

Moby
Az aztán hatalmas csalás, hogy úgy csinálod meg, ahogy bírod :D
Demegértem, igazad van. Ne csalj,. Inkább utáld meg a játékot. Az azért mégiscsak jobb, mint CSALNI :P
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.17. 23:37:12

Igen, csak mondjuk az előzőek 3-4 támadást variáltak, ez meg vagy 13-at. Ráadásul pl. ott az egyik legmoslékabb támadása mikor a levegőből rád zuhan és tapos. A sima valkűrök ennél előtte beordították azt a "Valhalla!!" kiáltásukat, és úgy pont annyival volt több időd lereagálni ami nekem még belefért. De igy hogy simán csak ugrik, 10-ből 8x tuti beszopom.

Á, nem csalunk. Ahogy kezdtem, úgy is kell(ene) befejezni.

Rage47
Pedig épp hogy kiszámítható minden egyes lépése. Az előző valkűröknél megtanultad már a lépéseket, most csak azokat randomizálja.
Moby
Mi lenne ha szimplán visszavennéd a nehézséget? Vagy ha nincs benne elég rage meg szopás, akkor kevésbé szórakoztató?
Nekem így sem tűnik annak...

Persze tisztába vagyok vele hogy a DS sokkal inkább épít az rpg vonalra (tárgyak, pajzsok, fegyverek stb hatásai) , és más a harcrendszer és a gameplay alapja.
Ez meg ugye egyfajta konzolos "hack n slash" újragondolás.
Lényeg hogy úgy tűnik ez már nekem nem megy ezen a szinten.
Inkább gyorsan kölcsönadom egy ismerősnek, míg túlzottan fel nem idegelem magam még rajta... <#vigyor0>

darkSectorxxx
Mintha a számból vetted volna ki a hsz-t. Pacsit neked.

Nem megy ez sehogy. Sikerült elérnie hogy megutáljam ezt a játékot...
A Dark Soulsokba legalább érezte az ember minden bukás után hogy lassan jobb lesz és kitanulja. Itt semmi. Kiszámíthatatlan melyik támadásából mi jön, képtelenség lereagálni a teljesen random megoldásait. Meg annyira gyors, hogy itt már a lomha kameramozgás abszolut hátrány sokszor.
Nyilván meg lehet csinálni,csak nem nekem. Öreg vagyok már ehhez aztán kész.

Rage47
én sztem 50x próbáltam :D
max. koncentrációt igényel. ha nem megy, akkor azt jelenti, fáradt vagy, próbáld később
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2018.05.17. 19:25:10
Hát ez a Valkűr királynő challange-en kb lehetetlennek tűnik...
Aztán megnéztem 1-2 Youtube videót. Na ne bassz... Van aki Level 1 karival sérülés nélkül veri agyon a legnehezebb szinten.
Hát nem tudom hogy csinálom, de valami majd lesz.

Seth
Szerintem meg inkább egy jó boss harc legyen, mint nem egy hullámokban rád törő hadsereg, az olyan unalmas már (ahogy a boss+hullámokban ömlő pribékjei kombó is :D)

PSN ID.: Beegabor

darkSectorxxx
Én nem érzem hogy ez bármikor is elavulhat.

Rage47
Pl. GOW-ba kellenek bossok, Unchartedbe vagy Last of Us-ba nem, én is így gondolom.
dzsedi
Abban teljesen igazad van, hogy van olyan műfaj amibe nem illik bele a boss harc, de azért egy akció játékban abszolút helye van. Ha nem szereted a kihívást akkor még mindig ott van a könnyű fokozat. De szerintem többen játszanak egy akció játékkal a kihívás és a boss harcok miatt mint a történet végett. Ez olyan mintha egy akció film végén nem lenne egy nagy csatajelenet. Visszakérnék a pénzt az emberek :)

Ulthanito
Hát nem tudom, én kiválóan elvoltam számos játékban bossharc nélkül. Azt meg teljesen értelmetlennek látom, hogy egy fps-be (Wolfenstein) bossharc legyen.

Ez a kihívás egy akkora marhaság! Ha kihívást keresel, menj, és mászd meg a Mount Everestet, vagy vegyél részt egy triatlon versenyen!

Egy játékba nem kell kihívás. A játékba a fluid szórakoztatás kell, nem kihívás.

Önmagában nem is a boss-szal van baj, hanem azzal, hogy olyan játékokba is helyt kap, ahol semmi keresnivalója nincs. ld. fent.

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.05.16. 11:07:38

PS5 II PSVR

n000rbi
Ne viccelj. Valamiféle visszatérő kihívás (legyen az boss, egy durvább platforming/logikai rész) kell, hogy helyet kapjon egy játékban. Anélkül szerintem teljesen ellaposodna, legyen akármilyen jó a története. Aki azt mondja, hogy nem tölti el izgalommal vegyített kíváncsisággal, amikor egy játékban megjelenik egy jó hosszú hp csík valami hidegrázós zene kíséretében, az inkább keressen más hobbit. Abban egyetértünk, hogy a bossharc, mechanikáját tekintve jó, ha fejlődik, sőt, mint minden másnak, ennek is fejlődnie kell, de szerintem van elég példa eddig is a videojátékiparban, amikor tovább tudtak annál menni, minthogy addig lődd/püföld a bosst, amíg le nem fekszik.

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

Moby
Hmmm...valamilyen scaling mégiscsak kell a játékokba. SZerintem egy csomó kísérlet folyt és folyik most is, legfőképp a különböző zsánerek mentén, de ettől jobbat még nem dobott az iparág. Sőt, én pont valamiféle visszarendeződést látok, és bevallom, nekem ez tetszik. Pedig én aztán nem vagyok az a régenmindenjobbvótozó, és szerintem nem is volt feltétlenül jobb régen, de ezt én kifejezetten jónak tartom. Kell a fejlődés, de nem a kényszeres változtatás. Azaz a fejlődés eredménye jobb kell legyen, a más nem elég. If ain't broke, don't fix it, ahogy a művelt mongol mondaná.

Myselor
szerintem ezzel nem sokan vannak így hogy utálják a boss harcokat.én pl imádom és én még örültem volna több bossnak is.persze nem lépten nyomon de na. a dark soulst mondjuk én nem csak a bossok miatt játszom mint pl darky xd de ott is kurvára imádom hogy sok van. itt is imádtam és minden játékban imádom de csak akkor ha ötletesek és élvezetesek.
Ulthanito
Nem az egyes bossokkal van bajom, hanem mint játékmechanikai megoldással. Nem szeretem, ha valami nem fejlődik, Nem örülnék neki, ha végigmennék Budapest utcáin, és ugyanazt látnám, mint 20 éve. Mint ahogy annak sem, ha beülnék a moziba, és 20 évvel ezelőtti technikai színvonalat látnék. Szép-szép egy 1969-es Buick Roadmaster, de nem kérdés, hogy a jelenlegi autómat használnám továbbra is.

20 éve oké volt, de azóta a játékiparnak is fejlődnie kéne. Nem csak technóban, tartalomban. És én a bossok erőltetésével játékokban pont nem ezt látom.

PS5 II PSVR

darkSectorxxx
Mégis miért, mert nem szereted a boss-okat? :)

Ulthanito
Akkor te még tévúton jársz! :-d

Elkóborolt báránya vagy a nyájnak.

PS5 II PSVR

darkSectorxxx
Nem haver, nem hiszem, hanem tudom hogy ezt imádom a játékokban. A GoW-ba is boss-ok nélkül végig se vittem volna. :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.05.15. 14:19:34