The Elder Scrolls VI

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DonnieBrasco
Na igen, a lore. Hát régen se volt mindenki (sőőőt) olyan, hogy végigolvasson mindent, de ma aztán már tényleg csak utolsó mohikánnak tűnik ez fontosnak. A tömeg a szájbarágott, instant, irányított élményt keresi, ezekhez pedig lényegesen egyszerűbb jó, követhető sztorikat írni.
Csakhát egy ilyet végigtolsz, és annyi. Legalábbis ma már. G1 G2 G3 még egészen újrajátszhatóak voltak, persze sokkal limitáltabban mint a TES-ből bármi.
Witcher1-2t egyszeri végigtolás után egészen biztosan soha nem fogom újra elővenni, ott a max varia az lenne, hogy melyik szövetséghez állok, de csak emiatt tök ugyanazt a sztorit tuti nem fogom végignézni.

Morrowind pedig számomra a valaha egyik legizgalmasabb játék volt: ott volt egy irdatlan, hatalmas, szabadon felfedezhető VILÁG, kevés segítséggel egymagam ismerhettem meg, fedezhettem fel... óriási élmény volt.
Nyilván, aki a kézen fogva vezetést szereti, annak ez lehet ijesztő, neadjisten unalmas is...

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.06.15. 14:18:10

A ti kung-futok nem erős!

DonnieBrasco
Hát, pedig a Witcher fanek között elég nagy az egyetértés, hogy a W3 sztorija a leggyengébb a 3 közül.
Persze hogy a szabad világ nem zárja ki a jó sztorit, de ezerszer komplikáltabb megoldani, mint a "szobáról-szobára" CRPG-knél (Dragon Age vagy Mass Effect) esetén, ezt nem vitathatja senki szerintem. Egyszerűen túl sok kombinációt kellene lefedni, ez egyszerűen képtelenség.

DB

PiszkosFred
Morrowindben a rendszerek es az alrendszerek altal nyujtott teljes szabadsag az, ami engem lenyugozott. Utana a teljes lore, a merhetetlen mennyisegu konyv, hatteranyag, mellekes info, amelyeket ossze lehetett szedni szinte mindenhol, ahol megalltal fel percre, vagy beszeltel valakivel.

A fo/mellek/cehes sztorik ezekbol meritettek, de onmagaban a "plot" az nagyjabol olyan, mint azota barmelyik TES jatekban, semmi extra. Szamomra az egesz hatter (lore) tette erdekesse es akkor szerettem bele vegervenyesen. Hatter nelkul, csak a teendokkel a sztorik nagy resze standard kalandjatek tortenet. Mondom, szamomra.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.06.15. 13:51:30

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

lwb
Pedig a Morrowindé a legjobb story az egész szériából. Lineáris mint a fene, de jó, van benne némi fordulat és meglepetés és tele van fasza lore-elemekkel. Az oblivion és a skyrim ehhez képest faék-egyszerűségű. Az Arena meg pláne (rakd össze a botot, öld meg a varázslót), a daggerfall meg nekem mindig túl random és procedural generated volt.

PiszkosFred
Pedig minden egyes interjuban elmondjak a Bethesda reszerol, hogy a fo szempont a jatekaiknal a teljes szabadsag, a felfedezes egy szabadon bejarhato terkepen, ahol a tortenet maga a jatekos. A scriptelt es elore megirt sztori masodlagos, vagy harmadlagos, a legfontosabb a szabadsag. Kapsz egy homokozot, melle egy vodrot es lapatot, aztan hajra. 😊

molnibalage83
Ez igaz pl. Witcher 3-ra is. Irgalmatlanul nagy és kötetlen. Tehát az egyik nem zárja ki a másikat, ez nem ok arra, hogy a főszál, a sztori és a karakterek gyengék legyenek.

A TES III-at anno elkezdtem, de 16 óra után az unalom miatt feladtam, pedig a Gothichoz képest hatalmas volt, szép is volt, meg vérunalmas volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Palinko
Mondjuk egy jó sztori nem kell befolyásolja a szabadságot, pláne nem a felfedezést. A kötetlenségnek árthat, de csak munka kérdése nem kell feltétlen úgy legyen. Céheknek tök jó történetet tudtak írni pl.
DonnieBrasco
Most tényleg? Több 10 év alatt nem esett le, hogy TES=szabadság, kötetlenség, felfedezés?
Sosem volt a story (1 hosszú, epikus történet) a lényegük, remélhetőleg sose lesz. A fentiek miatt nem is lenne szerencsés.
Alma és körte klasszikus esete, én a Gothic sorozatot is nagyon szerettem, meg egyéb történet-orientáltat is, ahogy egy jobb vendéglőben is szeretek sok minden végigkóstolni, és biztosan nem csak 1 fajta étel fog ízleni.

Oblivionben pl. sosem nyomtam végig a főszálat. Lehet, hogy Skyblivion alatt kap még egy esélyt....

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.06.15. 12:50:20

Montanosz
Blades
The Elder Scrolls:
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.06.14. 17:28:30

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

molnibalage83
Akkor mi miatt...? Mert a sztori volt a no.1. Azt támogatta meg szépen a grafika és a voice acting. Minden más nálam csak azután jött. A játék harc és egyéb rendszere meg pont olyan, mint minden más jétáké. Lényegetelen mit csinálsz... Színesítőelem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Jól mérték fel, hogyan kell megcsinálni Tod mestermunkát végzet vele, összerakta 2011-ben azt a játékot amit rpg név alatt nagy példányszámban lehet eladni. És ez nem a történet színvonalától vagy a karakterektől függ. CD Projekt tartja magát a sztori vezérelt és karakterekre épülő világhoz. De az ő játékát sem a sztori miatt vették annyian.

molnibalage83
Fallout 4? Nekem ez nem referencia, mert nem ismerem.

Sajnos a TES V színvonala annyi, hogy emlékszem pár város nevére, hogy volt valami kolostor, megmásztam a hegyet, volt lélekidőutazás és a végén valami sárkánycsontvázas templom meg sárkányok és ennyi. Egyetlen szereplő nevére sem emlékszem. Hatalmas, openworld, de így visszanézve középszerű az egész.

Ezzel szemben a Gothic 1-2-ből kvázi mindenkire emlékszem és ha elém tennék a kettőt, hogy akkor most játszanod kell, akkor a Gothicot választanám...

Ne reménykedj a Bethnek nincsenek olyan írói mint a CD Projektnek. Az is elég ha hozzák az F4 színvonalát.

molnibalage83
Szépnek szép a táj, remélem lesz valami normális történet, voice acting és ami kell. A Witcher 3 óta nálam nagy az űr...

PiszkosFred
Hat, lehetne tippelni, mi jon ki hamarabb, a Skywind vagy a kovetkezo generacio es vele a TES VI.
Skyblivion mar kozel van, az nem lenne fair "meccs" 😊

molnibalage83
Jó lesz a SureAI-nak mod alapnak... 😊

PiszkosFred
Hat, ez van. 😊

lwb
Todd Howard azt sejtette egy interjúban, hogy már a Starfield is sanszos, hogy a következő generációra jön csak ki. Az meg nem lesz itt 2020 előtt (jövő E3-on gondolom bejelentik, aztán következőn bemutatják és 2020 holiday season meg is lehet venni). Ebből az jön le, hogy TES6 még 2021-ig legalább nem várható.

Kicsit korai volt ez a topik. 😊

Köszönjük ^_^
<#eljen>

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

PiszkosFred
En mai napig gyermeki izgalommal tudom varni azt a jatekot, amellyel szemezek elozetesen. Nem sokat varok nagyon, de amit igen, azt nagyon 😄 Nyilvan, ezt is nagyon, szart sem tudok rola (kiveve az elozo komment tippjet), de mar most tudom, hogy kell. Idiota vagyok, lehet, de belefer es toleraljak korulottem 😊

PiszkosFred
Eloszor is, bocsi a minosegert, de itthon csak barkacs modszerek vannak 😊
Masodszor, van egy tippunk arra, hogy hova megyunk, ha a reggeli video nem random generalt kamu, csak hogy befogjuk a szankat es ne nyaggassuk oket folyamatosan 😄 Bevagom ide a FB poszt szoveget:

"Szóval, ha reggeli videó valódi és nem csak promó célt szolgáló random generált helyszín. Ez alapján nem, nem megyünk Akaviirba.
A TES VI. helyszín a jelek szerint, dobpergés, ELSWEYR, a khajiitok hazája lesz. Az Arénában már jártunk arra, onnan is lehet beazonosítani a videóban látható két jellegzetes helyszínt:

Halls of the Colossus (a masszív ősi objektum a szakadék peremén)
The Great Divide (a szakadék Elsweyr déli részén):

Mr_no_NaMe
Talán a Skyrim óta az egyedüli játék amit úgy fogok várni mint régen a TES játékokat... az Oblivion megjelenése előtt nem tudtam aludni éjszaka annyira izgultam 😄 (jó, voltak azóta keményen jó játékok mint pl Souls széria, de én másra nem nagyon emlékszem ami maradandót alkotott volna)
PiszkosFred
Előbb jön a Fallout76, aztan egy vadonat uj sajat IP, a Starfield, de ezek után érkezik végre a The Elder Scrolls VI. 😊 Pontosabb infót egyelőre nem tudni, valószínűleg a jövő évi E3-on lesz róla bővebben szó, addig is itt a bejelentés.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.06.11. 05:33:47

← ElőzőOldal 3 / 3