Nehezedett a fényképek szabad felhasználása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom, hogy ez mennyire vonatkozik ránk. Viszont akkor mehetnek a levesbe az olyan kamu, hazudozó oldalak, újságok amik keresztbe-kasul használnak fel máshol, másra készített fotókat.
Ez a fészbúkos megoldás, hogy te lemondasz mindenféle jogodról, ha felteszel valamilyen képet is megérne egy próbapert. Persze lehet csűrni-csavarni, de minimum etikátlan. Igaz nem kell akkor használni...csak lassan megkerülhetetlen ez a kutyaütő banda. Nekem azért eddig még sikerült :P
Ez a fészbúkos megoldás, hogy te lemondasz mindenféle jogodról, ha felteszel valamilyen képet is megérne egy próbapert. Persze lehet csűrni-csavarni, de minimum etikátlan. Igaz nem kell akkor használni...csak lassan megkerülhetetlen ez a kutyaütő banda. Nekem azért eddig még sikerült :P
Mióta?
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
"nálunk tehát nem állna meg a bíróság előtt egy ilyen marhaság..."
Az EU bíróságának ítéletei kötelezik a magyar bírákat is.
Az EU bíróságának ítéletei kötelezik a magyar bírákat is.
Ha valamit nem akarsz a nagyközösség elé tárni ne tedd fel az internetre okoska! Ha meg hagytad, hogy felkerüljön akkor mi a fenét akarsz még. Ami valahol a netre kerül, ahhoz mindenki szabadon hozzáférhet. Elküldeném az ilyen lenyúlni akaró köcsögöt a fenébe. Az ilyen köcsögök miatt ilyen fos a világ akik igyekeznek mindenkit beperelgetni. Rohadna meg az ilyen!
De a tiéd. Viszont ha lemondasz róla akkor már nem a tiéd . Márpedig a Facebook úgy döntött, hogy ezt elvárja tőled, ha az ő szolgáltatását akarod használni :) Dönthetsz úgy hogy neked ez nem tetszik és akkor tiéd marad a kép, és feltöltöd máshova.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Szerintem tegyünk különbséget egy iskolai dolgozat és egy tudományos dolgozat között...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Szerencsére Magyarországon a törvény szerint fel lehet használni (tudományos) dolgozatban mindenféle szankció nélkül még jogdíjköteles képeket is, ha a forrást megjelölik, nálunk tehát nem állna meg a bíróság előtt egy ilyen marhaság...
Hmmm lefényképezek valamit,és az mégsem az én tulajdonom? Ez érdekes felfogás...
Lassan már képeket is tilos lesz még nézegetni is?
Lassan már képeket is tilos lesz még nézegetni is?
Bérbe vehet? reklámfelület...
Szerencsere meg jopar orszagban letezik a fair use kategoriaja, viszont a fotokat tenyleg el kellene latni egyertelmu szerzoi jogi marker-ekkel (pl. jpeg comment mezoben). Ilyen pelda a Creative Commons fele rendszer, ami megadja, hogy pl. nem kereskedelmi celra ingyenes, csak meg kell jelolni a szerzot es nem modosithato a licensz. (CC-BY-NC-SA) Ezt igazabol szinte semmibe nem kerulne berakni a megosztott fotokba. (a Facebook egyebkent egyertelmubb, amit oda feltoltunk, annak a jogai atkerulnek hozzajuk es ok donthetnek tovabb rola, ezert is tilos olyan kepet felrakni, aminek a jogarol nem tud lemondani a feltolto, mert eleve nem az ove)