Semmi értelme probiotikumokat szedni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most már igen. A végét nem, mert már az elején olyan következtetéseket vontak le, amik nem állták meg a helyüket. Nem tudom miért így kell felépíteni egy cikket. De ha már ilyen felületes voltam, megkerestem az eredeti cikket, aminek ez kb. a fordítása és szintén nem rendelkezik semmilyen forrásmegjelöléssel, de sebaj, mert a google a barátunk, így megtaláltam az eredeti cikket. Ami más számokkal, és nem teljesen ezzel a végkövetkeztetéssel zárul.

A 25 egészséges embert kétfelé osztották, placebot és probiotikumot szedőkre. Ezek közül a az egyik részénél befogadó volt a szervezet, a másiknál nem. Már ez is kicsit más, mint ami a végkövetkeztetésnél lejön.

Na most jön a 46 másik páciens, aki valójában 21, mert sikerült csórikámnak a 21-et meg a 25-öt összeadni a BBC-nél. Őket 3 csoportra osztották. Az egyik semmit nem szedett, a másik probiotikumokat, a harmadik meg olyan bacikivonatot, amit magából az adott ember bélrendszeréből szereztek meg az atnibiotikum kúra előtt. A probiotikum ugyanúgy megtapadt, mint a többi vagyis egy antibiotikum kúra után segíti a az immunrendszert abban, hogy megvédje a szervezetet, csak elvette a helyet, azoktól a baciktól, amiket a test termel. Az tartott több ideig ilyenkor, hogy visszaálljon a bélflórában az a felosztás, ami azelőtt volt. De ez nem jelenti azt, hogy semmi értelme szedni.
A végkövetkeztetés az, hogy olyan probiotikumokat érdemes adni, ami a szervezetben megtalálható a megfelelő felosztásban. Persze ehhez egy csak kolonoszkópiára vagy endoszkopiára van szükség minden megfázás előtt...

Utoljára szerkesztette: kékherceg, 2018.09.24. 23:06:19
Olvastad a cikket ? Ha végigolvasod akkor azt írják hogy antibiotikus kezelésnél sincs értelme a vizsgálatok szerint. Sőt késleltetik a normális baktériumflóra ( nem szeretem ezt a szót mert a baktériumok nem növények... ) helyreállását.
Kissé félrevezető a cím, ha lebombázzák a szervezetedet antibiotikummal, nyilván van értelme, hogy pótolják a bélben levő baktériumokat. A kutatásból csak az derül ki, hogy egészséges embernek nincs szüksége rá, mivel megfelelő bélflórával rendelkezik.
Még szép hogy nem. Biztos jó, mert nem tilos.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

Ezt nem ellenőrizte senki a piacradobás előtt?
Nahát, nincs szüksége az embernek felesleges dolgokra? Ahogy egyébként a ránk tukmált termékek 99%-ára sem, legyen szó élelmiszerről, vagy műszaki termékről.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.09.08. 17:16:24

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

Nem semmi munka lehetett ennyi kísérleti alanyt találni...
nem hinném hogy a pb-k ellen kellene kampányolni. vannak rosszabb dolgok is, amiket nyakló nélkül szednek...

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams