Elindult útjára a lopakodó romboló
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a baj, hogy a jelen allas szerint az amerikaiaknak a fejlettebb eszkozeibol is tobb van.
Szoval nagy es eros fegyverek amibol sok van, versus olcso eszkozok amikbol keves van...
Egyebkent pedig ahogy egy szenatusi dontessel csokkentettek a megrendelt darabszamot ugy egy szenatusi dontessel emelhetik is, ha tenyleg szukseg lenne ra. Mai allas szerint a hadiipari letesitmenyek szamat es fejlettseget tekintve csak dontes kerdese hogy ugy felporgessek hogy nem 3, hanem 30 ilyen hajo alljon szolgalatba par even belul.
Szoval nagy es eros fegyverek amibol sok van, versus olcso eszkozok amikbol keves van...
Egyebkent pedig ahogy egy szenatusi dontessel csokkentettek a megrendelt darabszamot ugy egy szenatusi dontessel emelhetik is, ha tenyleg szukseg lenne ra. Mai allas szerint a hadiipari letesitmenyek szamat es fejlettseget tekintve csak dontes kerdese hogy ugy felporgessek hogy nem 3, hanem 30 ilyen hajo alljon szolgalatba par even belul.
"A kérdés az, hogy a "másik oldal" mennyiért tud hadrendbe állítani olyan fegyverrendszert amivel semlegesíti."
Az amerikaiaknak nincs penzuk a loszerre, ezert azt szenatusi dontessel toroltek. Kap helyette hagyomanyos raketakat, meg meg ami van. Es osszesen 3-at epitenek (2 megvan, 1-et befejeznek), mert tul draga arra amire kellene.
A kinaiaknak olcso raketas katamaranjaik vannak. Az az elv, hogy ha eleg helyrol tuzelnek, akkor elobb-utobb biztosan tulterhelik a vedelmet. A lathatatlansag a felszini radarokra vonatkozik, repulorol konnyebben kiszurjak, mint ahogy szerintem muholdrol is, de nem a radarjel miatt, hanem a turbinak hutorendszere altal huzott melegvizcsik alapjan. (az utobbi a nagyfelbontasu infra muholdakon jol latszik)
Ez nagyon hasonlo a draga es eros nemet tankok versus az olcso, de sok van belole szovjet tankok masodik vilaghaborus konfliktusahoz. Ezt hivjak az RTS-ek vilagaban zerging-nek. A kinai es a szovjet allam gyalogsagi rohamoknal is eloszeretettel alkalmazta a multban.
Az amerikaiaknak nincs penzuk a loszerre, ezert azt szenatusi dontessel toroltek. Kap helyette hagyomanyos raketakat, meg meg ami van. Es osszesen 3-at epitenek (2 megvan, 1-et befejeznek), mert tul draga arra amire kellene.
A kinaiaknak olcso raketas katamaranjaik vannak. Az az elv, hogy ha eleg helyrol tuzelnek, akkor elobb-utobb biztosan tulterhelik a vedelmet. A lathatatlansag a felszini radarokra vonatkozik, repulorol konnyebben kiszurjak, mint ahogy szerintem muholdrol is, de nem a radarjel miatt, hanem a turbinak hutorendszere altal huzott melegvizcsik alapjan. (az utobbi a nagyfelbontasu infra muholdakon jol latszik)
Ez nagyon hasonlo a draga es eros nemet tankok versus az olcso, de sok van belole szovjet tankok masodik vilaghaborus konfliktusahoz. Ezt hivjak az RTS-ek vilagaban zerging-nek. A kinai es a szovjet allam gyalogsagi rohamoknal is eloszeretettel alkalmazta a multban.
Egy ilyen hajó ára kb. 4 000 000 000 USD.
Egy LRLAP lövedékkel való tüzelés ára min. 800 000 USD.
Ennyiért már biztos tud valamit ... ;-)
A kérdés az, hogy a "másik oldal" mennyiért tud hadrendbe állítani olyan fegyverrendszert amivel semlegesíti.
Utoljára szerkesztette: Csatabika, 2019.03.21. 10:21:23
Egy LRLAP lövedékkel való tüzelés ára min. 800 000 USD.
Ennyiért már biztos tud valamit ... ;-)
A kérdés az, hogy a "másik oldal" mennyiért tud hadrendbe állítani olyan fegyverrendszert amivel semlegesíti.
Utoljára szerkesztette: Csatabika, 2019.03.21. 10:21:23
-Kozlegeny, nem lattam magat a rejtozkodes gyakorlaton!
-Koszonom az elismerest uram!
-Koszonom az elismerest uram!
Majd háború esetén könnyű lesz kimagyarázniuk magukat.
- Miért nem voltak ott a támadásnál?
- Jelentem ott voltunk! 😊
- Miért nem voltak ott a támadásnál?
- Jelentem ott voltunk! 😊
Ennyi marhaságot egy kommentben...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ezekre a hajókra az ellenoldalról sok rakéta van folyamatos követő módon ráirányozva, talán már földkörüli pályákról is. Nem szeretnék a kiszolgáló személyzet helyében lenni. Nap-mint-nap fejük felett lebeg Damoklész kardja. (Szerintem egy induló világméretű konfliktus esetén már az első fél órában a tengerfenéken végzi 80-90 százalékuk.)