Tömegsír igazolja a dinóölő aszteroida becsapódását
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne örülj annyira, szánalmas bábként lógni a gonosz tökén... jobban tennéd, ha elfogadnád megváltódat Jézus Krisztust, és teremtődet az Úristent.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
"ha ádám és Éva nem létezett, akkor bűnbeesés sem történhetett, ha a bűnbeesés nem történt meg, akkor pedig az egész jézus köré kerekített hablaty értelmét veszti"
Nem igazán érted a metafora szó jelentését.
Nem igazán érted a metafora szó jelentését.
Értelmezés kérdése! Idéztem a cikkből azt a részt, mely nyilvánvalóan ellentmond a genesisben foglaltaknak. Tehát kapcsolódik a témához. Értem én, hogy neked ez nem tetszik, de javaslom akkor utánanézni a "fórum" típusú kommunikációs felület, alapvető értelmének! Mindenki elmondja a véleményét, aki akarja. Ha téged zavar mások véleménye és álláspontja, akkor nem olvasod. Period! Nem bonyolult!
Javaslom számodra a facebook-ot, ott egyetlen kattintással kidobhatsz mindenkit, aki más véleményen van és magadra zárhatod a kört. Azon persze lehetne vitázni, hogy mennyire hasznos egy ilyen önzáró közösség! De ez már a te dolgod, te döntésed.
Javaslom számodra a facebook-ot, ott egyetlen kattintással kidobhatsz mindenkit, aki más véleményen van és magadra zárhatod a kört. Azon persze lehetne vitázni, hogy mennyire hasznos egy ilyen önzáró közösség! De ez már a te dolgod, te döntésed.
A cikkben egy hang sincs a vallásról, sem a Teremtésről. Neked mégis azzal kellett kezdeni a topikot, hogy (szándékosan) másokat sértegess. Kisebb valószínűséggel a tajparasztság esete forog fenn, de sokkal inkább a rosszindulatú provokáció.
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Az egyszeri hívő semmit nem tud a világról, még a saját egyházának állásfoglalását sem ismeri pl. az evolúció kapcsán, ezt rendszeresen megtapasztalom különböző vitákban. Holott az evolúciót mára a Vatikán is elfogadja (naná, kénytelen volt sok-sok évnyi ellenségeskedést követően, mert a tények önmagukért beszélnek, már csak magukból csináltak teljes idiótát az állandó ellenkezéssel). Ugye Ferenc pápa nemrégiben állt be ezzel kapcsolatban abba a sorba, amit egyébként XII. Pius pápa már 1950-ben megtett, vagyis elismerte az evolúciót. Emellett elismerte II. János Pál pápa is, Más kérdés, hogy próbálják most betuszkolni istent ida, ahova még a tudomány képtelen jelenleg eljutni, nevezetesen az ősrobbanás pillanatához. A gond ott van, hogy észázadokon át nem erről volt szó, már csak a tudományos eredmények tükrében kénytelenek ehhez igazítani az egész mesét, hogy talpon tudjanak még maradni.
A biblia metafóraként történő értelmezése pedig egy újabb totális öngól. Ha a bibliában foglaltak valójában nem történtek meg, akkor Ádám és Éva sem létezett (az ő létezésüket egyébként az evolúció önmagában is kizárja), ha ádám és Éva nem létezett, akkor bűnbeesés sem történhetett, ha a bűnbeesés nem történt meg, akkor pedig az egész jézus köré kerekített hablaty értelmét veszti.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.06. 16:37:45
A biblia metafóraként történő értelmezése pedig egy újabb totális öngól. Ha a bibliában foglaltak valójában nem történtek meg, akkor Ádám és Éva sem létezett (az ő létezésüket egyébként az evolúció önmagában is kizárja), ha ádám és Éva nem létezett, akkor bűnbeesés sem történhetett, ha a bűnbeesés nem történt meg, akkor pedig az egész jézus köré kerekített hablaty értelmét veszti.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.06. 16:37:45
Hülyeségekben hinni az nem HIT!
Hogy csak a utóbbi idők legnagyobb keresztény teológusait említsem:
Pierre Teilhard de Chardin
Karl Barth
Karl Rahner
Weissmahr Béla
Mindannyian tudományos tényként tekintettek az evolúcióra és a törzsfejlődésre.
De ha neked ezek túl modernek, akkor ott van - bár ahogy a hozzászólásaidból kiderül, valószínűleg nem hallottál róla - Szent Ágoston, Hippo Püspöke, aki már több mint 1500 éve azt tanította, hogy a Biblia példázatok gyűjteménye és csak szimbolikusan lehet értelmezni, nem szó szerint. Például Szent Ágoston a Ter 2. fejezetének leírását az ember teremtéséről ,,nimium puerile"-nek, azaz fölöttébb gyermetegnek nevezi.
Hogy csak a utóbbi idők legnagyobb keresztény teológusait említsem:
Pierre Teilhard de Chardin
Karl Barth
Karl Rahner
Weissmahr Béla
Mindannyian tudományos tényként tekintettek az evolúcióra és a törzsfejlődésre.
De ha neked ezek túl modernek, akkor ott van - bár ahogy a hozzászólásaidból kiderül, valószínűleg nem hallottál róla - Szent Ágoston, Hippo Püspöke, aki már több mint 1500 éve azt tanította, hogy a Biblia példázatok gyűjteménye és csak szimbolikusan lehet értelmezni, nem szó szerint. Például Szent Ágoston a Ter 2. fejezetének leírását az ember teremtéséről ,,nimium puerile"-nek, azaz fölöttébb gyermetegnek nevezi.
Nem, az én vagyok, most mondták...kélrek ne vedd el tőlem a címet! <#nevetes1>#nevetes1>
Látom a Sátán szolgája vagy...
Nem hogy keresztény ember, de ember nem beszélt így régebben... nagy a züllés a kommunikációban...
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.04.05. 21:21:58
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.04.05. 21:21:58
Csak azert mert hivo vagy, meg nem jelenti azt hogy aljas es tragar legyel. Nem tudom milyen vallas ez, de akkor inkabb terj meg a keresztenyseghez. Kerszteny ember igy nem beszel...
Ideje lenne, ha megtérnél az Úristenhez, sokkal jobb és teljesebb lenne az életed. Még számodra is van remény, a megváltás elérhető a lelkednek. :)
Tokra a sátán szolgája.
Kussoljál, senkiházi. Azt se tudod ki vagyok, vagy éppen miben hiszek. Megint csak osztod itt az észt, az fogalmad sincs dolgokról. Sok problémád lesz még az életben...
Haha, itt egy kiváló példa a klasszikus képmutató hívőre. Pofázik a szeretetről a vallása miatt, miközben trágár módon anyázik és személyeskedik! Bort iszik, vizet prédikál. Szánlamas...
Egyebekben, én csak rávilágítottam egy konkrét tényre -még csak nem is én, hanem a cikk-, kb. ezer sebből vérzik a genezis butaság, megcáfoltuk ezt is már sokadszorra. Ahogy a többi mesét is.
Szerinted a valóságról beszélni "tiszteletlenség mások hitével szemben"? Természetesen nem, bár megértem, hogy szar lehet szembenézni a valósággal. Egyedül te anyáztál itt, tehát talán fuss neki még egyszer, kit, mire tanított anyuci!
raveride
+1
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.05. 18:11:24
Egyebekben, én csak rávilágítottam egy konkrét tényre -még csak nem is én, hanem a cikk-, kb. ezer sebből vérzik a genezis butaság, megcáfoltuk ezt is már sokadszorra. Ahogy a többi mesét is.
Szerinted a valóságról beszélni "tiszteletlenség mások hitével szemben"? Természetesen nem, bár megértem, hogy szar lehet szembenézni a valósággal. Egyedül te anyáztál itt, tehát talán fuss neki még egyszer, kit, mire tanított anyuci!
raveride
+1
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.05. 18:11:24
Mit ja nem? Szedd már össze magad, Torkrag€ci... téged sem nevelt meg anyád, hogy legyél tisztelettudó mások hitével szemben? Nem magánügye miben hisz? Ki kérte, hogy oszd itt az észt? Esetleg ha valami érdemlegeset hozzá tudnál fűzni, 2 értelmes összetett összefüggő idevágó mondanivalód lett volna, de nem. Ostoba vagy.
Ki a f@sz vagy te, hogy véleményt mondjál mások hitéről?
a biblia mesekönyv felnőtteknek, aki ezt nem látja be, az egy ***********
"korábban mi is többször írtunk a 66 millió évvel ezelőtti becsapódás jelentőségéről és annak főbb következményeiről. Az évek óta zajló ásatások révén most további eredményekről számoltak be, eszerint egy méretes tömegsír igazolja a katasztrófa bekövetkeztét, a helyszínen pedig bőven van miből válogatni."
Ez hülyeség, hiszen tudjuk, hogy a rőtszakállú mindössze 6000évvel ezelőtt teremtette a világot 6 nap alatt! ... Ja NEM!
Ez hülyeség, hiszen tudjuk, hogy a rőtszakállú mindössze 6000évvel ezelőtt teremtette a világot 6 nap alatt! ... Ja NEM!
← ElőzőOldal 2 / 2