2 millió éves mintánk van a klímáról
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az nem elmélet, ami mérésből származik.
Szerintem egy nevében tudományos fórumon kisebb lendülettel kéne hülyeségeket kommentelni.
Szerintem egy nevében tudományos fórumon kisebb lendülettel kéne hülyeségeket kommentelni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Lehet hogy rosszul, és kevés időt rászánva kerestem, de nem találtam linket az sarkokon lévő jégréteg vándorlásáról történelmi távlatban.
Valamikor régen olvastam valami olyasmit, hogy nem mindig fedte hótakaró a sarkokat (no nem az elmúlt pár évezredben). Viszont ha így van és az elmúlt 2 millió évben akár egyszer is elolvadt a hótakaró, akkor ez a kutatás fals.
Lsd. pl Grönland. A X-ik században olyan meleg volt az időjárás, hogy nem volt gond a gabonatenyésztéssel. Egyébként a neve is kifejezi: zöld föld.
Ez valószínűsíti, hogy abban a korszakban a sarkokon is jó pár száz, akár ezer évnyi jégréteg elolvadhatott ha nem az egész, tehát a minták alapján ennyire biztosan nem jelenthetőek ki az eredmények.
Utoljára szerkesztette: xrt, 2019.11.15. 01:24:12
Valamikor régen olvastam valami olyasmit, hogy nem mindig fedte hótakaró a sarkokat (no nem az elmúlt pár évezredben). Viszont ha így van és az elmúlt 2 millió évben akár egyszer is elolvadt a hótakaró, akkor ez a kutatás fals.
Lsd. pl Grönland. A X-ik században olyan meleg volt az időjárás, hogy nem volt gond a gabonatenyésztéssel. Egyébként a neve is kifejezi: zöld föld.
Ez valószínűsíti, hogy abban a korszakban a sarkokon is jó pár száz, akár ezer évnyi jégréteg elolvadhatott ha nem az egész, tehát a minták alapján ennyire biztosan nem jelenthetőek ki az eredmények.
Utoljára szerkesztette: xrt, 2019.11.15. 01:24:12
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”
Ezek a nagy felfedezések. Én akkor döbbentem le, mikor kiderült, hogy pár évvel ezelőtt tudták tényszerűen megállapítani, hogy más csillag körül is kering bolygó. Odáig csak egy elmélet volt, amit a csillag fényerejének változásából következtettek ki. De senki se látta azokat a bolygókat. Aztán most valami teleszkóp ellátott egy naprendszerig, és kivett valamit. Hát baszki. Mi lett volna ha kiderül, hogy nincsenek is bolygók? 😄
← ElőzőOldal 2 / 2