Star Wars:Squadrons
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem az X-Wing széria kimaradt anno, csak a Rogue Squadron (1)-el játszottam, de ahogy elnézem az kicsit más ligában játszik, az árkádosabb volt, pl nem volt energia management csak mentél és lőttél, akár külső nézetből, illetve nem az űrben, hanem bolygó felszíneken - ami egyébként számomra izgalmasabb lenne, mint az űr, ahol nincs semmi, csak pár objektum, meg színesre festett űrhátterek, hogy azért mégiscsak lássad kicsit, hogy hol vagy, meg kinézzen valahogy a játéktér. Illetve egy enyhe-közepes körüli IL2-es/repszimes háttérrel jövök, és még kissé furán hat az "űrfizika", de a power-management teljes irányítással egészen kielégítő. 2. vh-s repszimeknél figyelned kellett géptípustól függően az üzemanyag keverékre és a propellerszögre, ezt a feelinget egészen visszaadja itt az energiakezelés. Nem tudom elképzelni a régiek miben lehettek annyira komplexebbek gameplay videok alapján, de videon nyilván nem látszik, hogy mit művel közben az irányító, vagy milyen a repülésmodell és az egész gameplay érzete - és ez igaz a Squadronsra is, MerlinW!
Ui.: A Squadronsról amúgy nekem még nincs teljesen kiforrott véleményem mert a multiplayerig még nem jutottam el, hátra van a Story-ból még asszem 3 küldetés. A gameplay nagyon tetszik (x52 Hotas-al játszom), csak rohadtul idegesít, hogy Free Look közben nem lehet irányítani a gépet és kikapcsolt HUD-al alig látom mi történik körülöttem. De ezt orvosolni fogja az elvileg jövhéten érkező VR szemcsi. Persze attól még ezt patchelhetnék asap.
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
[merlinw.org]
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
[merlinw.org]
A játék story része ettől eltekintve amúgy nem rossz. Én Thrustmaster Hotas X-el nyomom, amit még az Elite Dangerous-hoz vettem. A grafika pedig szerintem jó. A kezdeti pályákon valóban nem túl izgalmas (űr, mi más?), de amikor már bejön a Zavian Abyss, roncstemetők és nebulák, az már nagyon látványos és hangulatos.
Utoljára szerkesztette: Paxton, 2020.10.06. 15:49:04
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
De akkor nekem még leöltést sem ér meg, bűn rossz volt az SWBF is , sajnos ....
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
HOTAS-t azért vettem, mert 1. használtan jó áron kaptam egy jót, 2. elöbb-utóbb be tudom rendezni a kis "játszószobámat", ott pedig lesz helye, 3. azért néha elöveszek szimulátorokat és akkor jó, ha van az embernek egy jó szettje hozzá. Ugyanígy vagyok a kormánnyal is, 2-3 havonta, ha elöveszem pár napra egy kicsit rallyzni, aztán megy a pincébe a dobozba, de azért jó, ha van, amikor kell. 😊
Én nagyon kíváncsi vagyok a VR-ra, mint mondtam, soha nem volt alkalmam kipróbálni eddig, de most már megvárom a joystickot, míg megérkezik, úgy lesz teljes az élmény.
Ma már nincs joystickem, ezért kontrollerrel irányítom, egérrel nem próbáltam, HOTAS-t meg nem fogok venni, nem szoktam annyi szimulátorral játszani. A grafika szerintem OK, a VR is rendben van, nem értek egyet azzal, hogy ne lenne kiemelkedő a játék a VR piacon, főleg hogy a VR piac kb a mobilpiac szintjén lévő szemetekkel van túlszaturálva 90%-ban. Kb egy kezemen meg tudom számolni azokat a játékokat VR-ban, amik megérnek 1 forintot is. Az tény, hogy a HL: Alyx trónját nem veszélyezteti ez a játék, de attól még nem lett rossz. Az Elite Dangerous meg tök más szerintem, az nem egy akció játék, hanem egy ... elite. Külön kategória ezer éve.
Egyébként Ssenkradlive mondta, hogy grafikailag kö egyszerü a játék, ezzel nem értek teljesen egyet, nyilván ürben játszódó játéknál, ahol már a filmben is a szürke/barna/fekete különbözö árnyalatai domináltak, nem sok mindent lehet csillivilli-csillámpóni színüre átírni, szerintem jó lett a grafika, nyilván nem egy RDR2 vagy Witcher3, de a célnak pont megfelel, az ürhajóból meg úgyis csak a pilótafülkét látjuk a játék nagy részében. 😊 Kezelésig tényleg egyszerü, nincs sok gomb, azok rögtön megjegyezhetök, majdhogynem az X-Wing vs. TIE-Fighter billentyüzetkiosztását emelték át, a sztoriról meg már szóltam korábban.
Én várom a multit, kíváncsi vagyok a Fleet Battle-re, milyen lesz hangulatilag, de elöbb mindenképp végigviszem a sztorit.
Hosszas elemzést nem irok ide csak annyit, hogy még a VR "piacon" sem kiemelkedő a játék, nem hogy sima PC-s játékként.
"Kő egyszerű" a game mind grafikailag, mind kezelésileg, mind történetileg.
Nagy volt a hype, meg hát Star Wars...
Félreértés ne essék nem rossz, csak mindenki vonjon le 10-15-pontot az "értékelésekből",én SW-"fanként" mondom, hogy szemüveg nélkül nem sokáig játszanék ezzel.
Az Elite, a Valkyr, de még a No Man Sky is (az űrben repkedős része természetesen) is jobban tetszik az után is hogy kipróbáltam ezt... 😊
Ezt a "single" kampány alapján írtam.
A multi engem hidegen hagy, majd unalmamban néha kipróbálom, természetesen aki a multi miatt játszik vele egészen más "élményei" lesznek a játékkal kapcsolatban, nekem ez egy "erős közepes" sajnos. VR-piacon még mindíg nem jött el az "AAA"-s játékok ideje, pedig ennél reménykedtem... 😉
Hosszas elemzést nem irok ide csak annyit, hogy még a VR "piacon" sem kiemelkedő a játék, nem hogy sima PC-s játékként.
Nagy volt a hype, meg hát Star Wars...
Félreértés ne essék nem rossz, csak mindenki vonjon le 10-15-pontot az "értékelésekből",én SW-"fanként" mondom, hogy szemüveg nélkül nem sokáig játszanék ezzel.
Az Elite, a Valkyr, de még a No Man Sky is (az űrben repkedős része természetesen) is jobban tetszik az után is hogy kipróbáltam ezt... 😊
Ezt a "single" kampány alapján írtam.
A multi engem hidegen hagy, majd unalmamban néha kipróbálom, természetesen aki a multi miatt játszik vele egészen más "élményei" lesznek a játékkal kapcsolatban... 😉
Ma megérkezett az Oculus Rift szemüveg is, jövö héten érkezik a Thrustmaster HOTAS joystick is, na akkor lesz még jobb a játék.
Egérrel kicsit szenvedös, kell a joystick a teljes élvezethez, anélkül nem tudom, mennyi esélyem lesz multiban. A sztori a szokásos ki az erösebb Köztársaság vs. Birodalom sztori, nem kell mélységet várni töle, de szerintem egész jó lett még így is. Kicsit keveslem a 8 hajót, remélhetöleg tesznek majd bele még párat, azért van még pár lehetöség a sztoriban, illetve az univerzumban. Az viszont tetszik, hogy nincs mikrotranzakció, minden cuccot megszerezhetsz ingame pénzért, pontosabban csak úgy tudod megszerezni, ha játszol a játékkal. 😊 Ezek mindegyike kozmetikai cucc, az ürhajófejlesztésekröl még nem tudok mit mondani, mert még nem találkoztam velük.
Ha valakinek megvan a játék és van kedve késöbbiekben multizni, akkor SharpHUN-ként megtalál az Originben. Most kicsit félretettem az Avengerst, a Squadrons leköti minden játékra félretett idömet. 😊
Szóval VR vonalat hagyom.
32:9 vagy 21:9 simán jó lesz ide!
Joy itt a lényeg.Nem tudom hogy dual joy-t támogatja e vagy sem.Vagy Hotas kell inkább.
De persze nem akarok károgni,meglátjuk mi lesz belőle,aztán max ha nem tettszik a teszt vagy a videók amit látunk max kimarad az életemből 😊
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.07.23. 18:09:49
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: Beni521, 2020.07.23. 08:19:51
Egyébként egészen a 90-es évekbeli X-Wing játékokat veszik alapul. Itt van egy egész átfogó interjú ahol szó van a repülés modellről, feloldható loadoutokról, meg miegymásokról. Illetve Twitteren Ian Frazier azt is megerősítette, hogy a Fleet Battle módban lesznek AI által irányított vadászok is, nem csak a 10 player gép fogja egymást kergetni.
Sim cockpit-et külön kezelem az más.
Ennek viszont simán jól fog állni!!
Csak azt nem tudom,hogy Warthog-al milyen lenne ez.Mivel multi ezért lehet kell az egér-bill kombó ha eredményes akarok lenni😞
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.20. 15:04:39
Egyébként nekem is ég a bélem, hogy Csillagrombolót vezethessek/irányíthassak. 😊
Inkább a Multira hegyezték ki de lesz egyszemélyes kampány is mind kettő oldallal.
Crossplay ill.VR támogatást is kapott.
Megjelenés:2020 október 2(PC,PS,Xbox)
Bemutató videó:
Gameplay videó:
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2020.06.19. 16:22:26