Medieval Dynasty
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Inventory-->Menedzsment-->Állatok-->Malacok, kijelölöd, hogy melyik állatot szeretnéd eladni és akkor a képernyő alján megnézheted, hogy mennyit adnak érte ha megnyomod az X-et
A bánya-raktár-barlang kérdéskör problémát nem is értem, szóval passz...
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Nem rég kezdtem játszani , akadt kis problémám.
A fenti helyen épitettem bányát, nem tudom a barang közelében letenni a raktárat. Máshova tegyek
bányát, vagy oda is le lehet valahogy tenn?
Még egy kérdés disznokat hol és hogyan lehet eladni?
"Nem lehet használni, csak díszlet."
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Ha csináltam szekeret azt tudom használni is?
Köszi, tisztában vagyok a bánya és a vájárfészer közti különbséggel, az ércek újra termelődéséről viszont nem tudtam, ezért külön köszönet!
A vájárfészer és a bánya az két külön dolog. Aki a vájárfészerben dolgozik az nem megy be a bányába. Nem is értem, hogy hogyan tudsz rézbányászati feladatot adni neki. Ott csak Kő, Agyag, Szalma és Mészkő begyűjtésére lehet utasítást adni.
Fontos lenne tisztázni, hogy a játék melyik verziójával játszol.
Én abbahagytam azt a verziót amelyik nemrég jött ki és multi is van benne, mert rohadt bugos és összebarmolták a gazdaságot is meg a hőérzetet is elkúrták. A Steam-en meg nem lehet letiltani a frissítést, ezért most az eredeti játékom helyett egy virágbolti 1.5.2.2 verzióval játszom. Szóval elképzelhető, hogy a te verziódban már lehet rezet bányásztatni a vájárfészerben. És az is lehet, hogy te az Oxbow map-en játszol, én pedig az eredeti Völgy map-en...
Én medve keresés közben találtam egy barlangot, a bejárata előtt egy törött szekérrel, sajnos a pontos helyre már nem emlékszem. Elég sokfelé kerestem már hasonlót, de nem találtam. Hülye kérdés: gondolom a kibányászás után nem termelődik újra a barlangban az érc? :)
Én három bányáról tudok, de csak egyet használok. Az pedig Branica és Baranica között -kicsit közelebb Branica-hoz- a két falut összekötő úttól északara lévő sziklás részen van. ( Az útról is látható) A patak -mielőtt elfordulna a forrása felé nyugatra- pont oda vezet.
Ja, és várom az örököst, már úton van! :)))
Bányáknál, barlangoknál a hegyvidékeken sok helyen találsz medvét, illetve van a két mocsárnál is, északra Ostoyától, vagy egyenesen nyugatra Piastoviától.
Egyelőre egy favágóm van, most nem tudom megmondani, hány százalékra van belőve, de egyelőre várom a házak vakolásának hatását.
Egyébként köszi a helpet.
A szigeteléshez kell egy skill-t kifejleszteni, de viszonylag az elején megvan, nem jut eszembe mi a neve.
20 házra már érdemes két favágót alkalmazni. Egyébként hány százalék időt állítasz be neki tűzifa gyártásra?
Medvét legkönnyebben a térkép közepe felé található barlangnál találsz és ha peched van akkor egyszerre kettőt is :)
A téli álom lehetőségére nem tudok mit mondani, mert nem emlékszem, hogy milyen évszakokban hajkurásztam medvéket.
Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2024.01.10. 23:52:01
A szigetelés tippet köszönöm, azt hiszem, ezt fogom tenni. Ugye tudom fejleszteni a már megépített "egyszerű kis ház'-aimat szigeteltre? Mert sajnos csupa ilyet építettem eddig... :(
Igen, azt is megtudtam, hogy elég a raktár ládájába pakolnom, átmenetileg ezt fogom csinálni. Először a favágó ládájába raktam egy halom rönköt, az is javított valamit a helyzeten.
Más: medvét kellene találnom, már számtalan netes tippet találtam, órák óta ott kóválygok a hegyeken, ahol már ki is írta, hogy "Medve élőhelyet találtam", de medve sehol! Talán az a baj, hogy tél van? Netán a macik épp téli álmot alszanak? :D
KIZÁRÓLAG kőházakat építs a falusiaknak, és szigeteld be őket Limestone-nal. Így a Firewood felhasználás minimálisra csökken, plusz a moráljuk is az egekbe szőkik.
Mellesleg semmit sem kell egyenként a ládájukba raknod, mindent megtalálnak a Food és Resource Storage-okban maguktól is (a munkásaid is oda pakolnak automatikusan), csak arra figyelj, hogy minden ott legyen tárolva amelyikbe való. Ha valami gondjuk van az meg úgyis megjelenik egy ikonnal a bal felső sarokban.
A másik, gondom, hogy 20 épületem van, de a favágóm képtelen a falusiakat ellátni tüzifával. Több megoldást olvastam már erre, de az mégiscsak abszurdum, hogy majd én vágom fel a rönköket és töltöm fel a raktáramat vagy a lakók házában lévő ládákat minden második nap tüzifával. Elvégre a falvakban - megfelelő logosztika esetén - egy jól működő automatizmusnak kéne létrejönnie.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Official co-op trailer:
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2023.12.07. 22:45:26
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.02.17. 20:09:18
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Használhatatlan, bughalmaz az egész, rendszeresek a lag-ok, (8fps 3070-en) kb. 20 éves grafika, ~15 perc után visszatérítést kértem, pedig nagyon vártam a játékot.
(A Steam értékelése is "Nagyon negatív", ezt nem sok játéknál láttam eddig.)
Méltatlan az elődeire ez a cím.
Maradok a Medieval Dynastynál.
Esetleg a polcokon valami?
Akadt egy kis gondom nemtudom lebontani a 2-es anyagraktárat mert azt írja ki hogy ürítsem ki a ládát de az már üres.Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
Tud nekem valaki segíteni, hogy melyik fájlban kéne átállítanom az értékeket, hogy a napok ne teljenek olyan gyorsan? Mert leállok valakivel beszélni, és pikk pakk beesteledik. Alig tudok egy két dolgot csinálni. Maga az évszak típusok a tavasz, nyár, ősz, tél ezek 10 forduló napra vannak beállítva.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
New building – Windmill.
New decoration system for Houses.
New furniture - Flower pots with the possibility of planting flowers.
New items - small flower vases.
Over 30 new locations of interest generated on the map.
Dynamic drawing of player objects on the map in the book.
Effects for the Blacksmith.
Effects for the Lumberjack.
New Stallholder animations.
New Beekeeper animations.
New pick-up animations for items to third person view.
More sounds for falling trees.
Doppler effect to sounds of falling trees and ranged weapons.
Reverb effect for falling tree sounds.
New sounds for putting items into inventory.
New sounds for dropping items from your inventory.
meg egy csomó minden javítás, meg optimalizálás, meg ú hangok meg ...bla-bla :)
A függönyök, polcok, virágvázák oké, a malom az f@sza,
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Viszont azzal számolnod kell, hogy hamarosan gyermekáldás elé néznek a pupákok, ami viszont neked nem annyira áldás, mert a nő -miután megszült- két évig nem csinál mást, mint a házában ringatja a pulyát és számolja a falon a pókokat. Következés képen két évig nem oszthatod be semmilyen munkára, de legalább etetheted, itathatod :)
A kedvük alapvetően növekszik vagy stagnál. Amennyiben nincs munkájuk akkor romlik, ha pedig házuk sincs akkor rohamosan romlik és végül elhagynak. ..ha van tető a fejük felett és munkájuk az már jó, ne éhezzenek, ne szomjazzanak, illetve mindig legyen elég tűzifa.
Amíg nem sikerül kiegyensúlyozni a szükségletet és a termelést addig naponta ellenőrizd hogy mindenkinek megvan-e a munkához szükséges szerszám/alapanyag...tud problémát okozni.
- a falum lakóit nekem kell ellátnom kajával meg vízzel úgy, hogy beviszem a házukban lévő ládába, vagy ha az éléskamrába teszem a kaját akkor megoldják onnan?
- hogyan lehet a kedvüket növelni?
Nagyon a játék elején járok, ráadásul ez az első ilyen stílus. Köszönöm a válaszokat!
dupla falat húztam, és rendszeresen kivágom a palánkhoz közel lévő fákat...na mintha bármi is megtámadna :)))
Azért azt hiányolom hogy útra nem lehet tenni kaput, és a banditák néha támadhatnának...bár persze az új játékmechanikákat is jelentene...de ilyenkor már nem nagyon van miért játszani, csak a szöszölés van, a ládám már tele van kincsekkel (csábító holmik az asszonynak... itthon is elférne)
http://www.akciofigura.hu
Szal megépítve oké, tök jó...és eltűntek az addig ott rendszeresen megjelenő farkasok, és így állt össze hogy miért nem eszik meg a medvék a bányászt, mert ahol a civilizáció megjelent, akár csak egy kerítés formájában is, onnan x sugarú körben eltűnnek a vadállatok..
település most:
A piacon megtermelt pénz az anyagraktárba kerül, elég jól működik.
Tapasztalat, hogy könnyebb lett a legelső végigjátszásomhoz képest, de lehet hogy ez csak azért van mert ennyit számított hogy már van benne valamennyi tapasztalatom. Ezek a kocsik egyáltalán nem borítják fel a játékmenetet, elég változatos hogy mit lehet találni rajta, még az elhagyott táborok sem, ott esetenként jó dolgokra lehet lelni, de messze nem számít annyit, sőt én azt mondanám hogy jót tett a játéknak.
..ha már bele lehet variálni az évszakokba, akkor én megdupláztam, 6 nap egy évszak és egyelőre semmilyen anomáliát nem tapasztaltam, nekem ez így jobban bejön mert emlékszem az első végigjátszásnál nem tetszett hogy én gyakorlatilag nem is ettem, felpumpáltam magam azzal a növénnyel ami HP-t ad, azt kész, azzal a felvehető képességgel hogy mittomén hány százalékkal lassítja az éhezést is szomjazást a játékban, elérhető volt hogy egyáltalán nem ettem mivel a 3 napos évszakváltás kezdetén amúgy is feltöltött maxra.
Szóval ez így sokkal reálisabb nekem.
Az elején csináltam pár 'magaslest' azaz körbekerítést, így biztonsággal le tudtam vadászni akár a bölényt is ami ugye meglehetősen sok kaját jelent. Eleinte erdemes megvenni a szálas rozst és zabot a kereskedőtől, ezt magunknak kicsépelni, és akkor egyben megvan a takarmány is olcsón.
Jelenleg már minden oké, csak nézni kell a falut, illetve felkészülni a bővítéssel járó nehézségekre, a mezők már jól működnek, a csajokat úgy állítottam be hogy nem akkora gond ha kiesnek pár évre.
Az ellenfelek sebzéstűrését felvittem, de még így sem okozott gondot a banditatábor, de nem frontális támadás volt nyilván :)) Szépen okosba simán hozhatóak a banditatáborok.
Lenne egy kis problémám, amikor venni vagy eladni akarok árut, akkor valamiért, ha arébb viszem a csúszkát akkor egyből felmegy a szám 999-re.
Ezzel lehet kezdeni valamit vagy mi lehet a baj?
http://www.akciofigura.hu