Két éve lépett be az Intel a grafikus kártyák piacára, a részesedése kerekítési hiba

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az Intel meg hogy GPU egy mondatban említve mindig is mosolyt keltő volt...
RJoco
Nemrég volt egy 310-es a gépemben.
Az inteles program egy hulladék. Rosszabb, mint az adrenalin. De most ugye az nvidia is áttér erre, sajnos.
A lényeg, hogy a progi nem tudta feltenni a legfrissebb drivert. És én sem direkt könyvtárból indítva a telepítést. Ami fenn volt driver azt is a win tette fel automatikusan. Látványos volt, de semmire sem jó.
Aztán voltak olyan jelenségek, hogy yt-ről átlépve másik lapra fekete lett a kép egy pillanatra. Visszalépve megint. Nagyon gyorsan kikerült a gépből.
AMD szóba sem jött az adrenalin miatt. De ezek után már az intel sem fog szóba jönni. Nvidiának év végétől lesz érdekes.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Csak egy erdekesseg, de az elso PC-s intel chipset-es videokartya a PGC (Professional Graphics Controller) volt 1984-ben es az intel 8088 chipjebol keszult. Ez egy 1 magos, teljes mertekben programozhato videokartya volt, mind 2D, mind 3D gyorsitassal, 640x480x8bpp kepminoseggel, analog RGB komponens video kimenettel. Ebbol se adak el anno tul sokat.

Az intel lassan modern CPU-t se tud gyartani, nemhogy GPU-t. Anno az 1990-es evekben szinte csak ok gyartottak ARM procikat, de kivonultak a szektorbol nemsokkal az okostelefonok elterjedese elott.
Nekem volt akkoriban intel 740-es AGP-s kártyám. Nem volt azért annyira elmaradva teljesítményben a többitől használható volt. Ma az ARC jobban el van maradva szerintem az élvonaltól....
Csak a történelmet nem ismerők gondolhatják, hogy két éve lépett be a grafikus kártyák piacára.
Valójában az Intel küzdelme a GPU piaccal a már a 90-es évekbe is visszanyúlik!

Akkoriban az Intel 740, mint dedikált AGP buszos videókártya pontosan azokkal az ígéretekkel érkezett, mint most nemrég az Arc. És pontosan ugyanolyan eredménnyel is távozott...

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy