Miért nem bírják jól az okostelefonok a kánikulát?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem a tulmelegedes jellemzoen tuzo napon, videofelvetel keszites kozben szokott elojonni. Menni ugyan meg megy, de letiltja a vakut/zseblampat es onnantol nem hajlando HDR-ben felvenni es a 60 fps folotti uzemmodok se mennek. Ilyenkor gondolkozik el az ember, hogy fekete szilikon helyett egy feher, esetleg aktiv hutofeluletes tokban kellene tartani.
A telefongyartoknak azert lehetne annyi eszuk, hogy nem a 18-25 fok kozotti legkondis, arnyekos helyekre tervezik oket es a gyakran hasznalt tokokat is bele kellene tervezniuk a hutesi szamitasokba. Persze az teny, hogy a legtobb ember az ev nagyreszeben legkondis, nap mentes helyen hasznalja oket. (otthon vagy az irodaban)
A telefongyartoknak azert lehetne annyi eszuk, hogy nem a 18-25 fok kozotti legkondis, arnyekos helyekre tervezik oket es a gyakran hasznalt tokokat is bele kellene tervezniuk a hutesi szamitasokba. Persze az teny, hogy a legtobb ember az ev nagyreszeben legkondis, nap mentes helyen hasznalja oket. (otthon vagy az irodaban)
A pixel 7-esem már 30 fok körül bedobja a durcit, kijelző fényerőt úgy leveszi, hogy full fényerővel se látok semmit nappal kint rajta, pl. ha fotózok azt se látom rendesen ami a téma. A CPU-ról nem is beszélve, de az kevésbé zavarna. Az egész telefon atom meleg.
Megvan a régi xiaomi Mi9SE, az vígan dolgozik ugyanazon körülmények között, csak hát a képminősége sajnos gyengébb.
Egyszerűen ezek a modern(ebb) telók már minden sz*rért nyüszögnek.
Megvan a régi xiaomi Mi9SE, az vígan dolgozik ugyanazon körülmények között, csak hát a képminősége sajnos gyengébb.
Egyszerűen ezek a modern(ebb) telók már minden sz*rért nyüszögnek.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Te tényleg elvárod ezt a tudást egy strandon mobilozó átlagembertől? Annyit lát, hogy kijött a vízből, lefekszik a plédre, nyomogatja kicsit a telóját, mielőtt benyom egy sajtos tejfölöst, és a telefon azt írja ki, hogy ő most kikapcsol. Hát ember legyen a talpán aki ilyenkor nem küldi el a fenébe a készülék gyártóját.
Ez most kb. olyan, mintha még senki nem hallott volna arról, hogy a SoC-ok melegszenek, és hűteni kell őket...
...Ami sokszor még szobahőmérsékleten sem elég, nemhogy kánikulában, amikor a telefon alaphőmérséklete idle módban eleve magasabb. :D Mivel mindegyik telefon egy kaptafára készül, nyilván ez mindegyikre igaz, nem csak az iPhone-ra, ha közlik ezt, ha nem. A lapos, kis formátumnak megvannak az árnyoldalai, akit ez zavar, az vegyen aktív hűtéses gémer téglatelefont, az nem throttlingol átlagos használat mellett kánikulában sem (legalábbis elvileg nem kéne).
Én úgy szoktam megakadályozni a throttlingot, hogy átrakom battery saver módba, ami visszafogja a procit (SoC-ot). Egy mai közép-/felsőközép kategóriás telefon úgy is akadásmentesen tud működni. Plusz nem megy rajta egy csomó háttérfolyamat sem, amitől még gyorsabban melegedhet. Nem túl bonyolult.
...Ami sokszor még szobahőmérsékleten sem elég, nemhogy kánikulában, amikor a telefon alaphőmérséklete idle módban eleve magasabb. :D Mivel mindegyik telefon egy kaptafára készül, nyilván ez mindegyikre igaz, nem csak az iPhone-ra, ha közlik ezt, ha nem. A lapos, kis formátumnak megvannak az árnyoldalai, akit ez zavar, az vegyen aktív hűtéses gémer téglatelefont, az nem throttlingol átlagos használat mellett kánikulában sem (legalábbis elvileg nem kéne).
Én úgy szoktam megakadályozni a throttlingot, hogy átrakom battery saver módba, ami visszafogja a procit (SoC-ot). Egy mai közép-/felsőközép kategóriás telefon úgy is akadásmentesen tud működni. Plusz nem megy rajta egy csomó háttérfolyamat sem, amitől még gyorsabban melegedhet. Nem túl bonyolult.