A chipiparnak szánt 3 milliárd eurót inkább útépítésre fordítja Németország
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Az orosz olaj és földgáz azért volt olcsó mert az oroszok más módon nyújtották be a számlát.
Azt nem tudom honnan veszed, hogy jövőre kisöprik a kínai gyárakat Magyarországról, én itt lakom az egyik épülő mellett és elég nagy erővel építik de biztosan ha te mondod.
Minden mi hazánkos vesszőparipája ez a mezőgazdaság téma. A legrosszabb ami történhet ebben, hogy az eddig EU-s támogatások csökkennek, de attól még nem tart vissza senki attól, hogy te vegyél egy földet és gazdálkodjál azt azonban érdemes megjegyezni, hogy érdekes módon a mezőgazdaságra építő országok a szegényebb országok közé artoznak miközben az iparra építők gazdagabbak. Ettől mégpersze nem kell beszüntetni a gazdálkodást, nem is mondja senki.
Marad az amit a posztindusztrialis gazdasag kepes kitermelni, tehat a turizmus es a penzugyi szektor. Amire abbol nem futja, az nem lesz megveve. Ez a deindusztrializacio hatranya, marmint az eletszinvonal (neha drasztikus) csokkenese. Viszont mivel az EU fo stakeholder-ei, azaz a globalista nagytokesek ezt a jovokepet valasztottak a foderalis unionak es ebben megerositette oket a szavazok tobbsege is a globalista EU-s partok tamogatasaval az EU-s valasztasokon, ezert nem igazan tehetunk mast mint hogy elfogadjuk a tobbseg akaratat.
Gondolom a törökök és a kínaiak sem lesznek olyan jófejek, mint a szövetséges usa, hogy nem rajtunk akar keresni - mer' már mindenki más elfutott előle, aki tudott és akart..., vagy nem ennyire szervilis hülyék a vezetőik, mint a zeunak.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ez europai deindusztrializaciot mar nem nagyon lehet megallitani es varhatoan jovore Magyarorszagrol is kisopresre kerulnek majd a kinai gyarak. A nemetek pedig varhatoan bezarnak az orosz olaj importjara epulo muanyagfeldolgozo (es a foldgazra epulo mutragya) uzemek es egyeb autoipari beszallitok megszunesevel. Mivel mar a Torokorszagban gyartott kinai elektromos auto is EU-s termeknek szamit, ezert igazabol semmi nem indokolja, hogy Magyarorszagon barmilyen autoipari gyartasi kapacitas letezzen.
Ez a mezogazdasag onkentes felszamolasaval, amit az uj EU-s koltsegvetes ir elo igazabol teljesse valhat a magyar deindusztrializacio is, lehetove teve hogy a reg megszunt nehezipar utan mar se konnyuipar, se ipari szintu mezogazdasag ne legyen az orszagban. Ezzel vegre utolernenk az EU nyugati reszet ahol ez a folyamat mar az 2010-es evek ota zajlott es 2020-ban gyorsult fel. Ott mindez a lakossag erezheto eletszinvonal csokkenese nelkul megtortent.
Persze a fentieknek kulcsa a gyors es hatekony kormanyvaltas, ahol a lakossag lehetoleg ellenallas nelkul tamogatja az EU-ban meltan utalt allamkapitalista kormany lecsereleset egy valoban globalista EU konform vezetesre.
A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom
Nem tudom, hogy szomorúbb-e vagy vicces, mennyire elszakadtak a való világtól... Persze, azt fogják kapni amit megérdemeltek - csak valamennyire egy csónakban ülünk. Illetve süllyedünk...
Ráadásul most, hogy se szabadalmak, se alapanyag a gyártáshoz nem lesz - utóbbi a kínai viszontválaszok miatt.
Meg különben is, a zukrajna projekt minden pénzt feltud szippantani, azonnal. 😉
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)