A memória ára egy asztali PC árának már több, mint harmadát teszi ki

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

totál új gyárakat épiteni alapról azért több pár hónapnál. Viszont annak nem feltélenül van akadálya, hogy korábbi már leállított és nem használt cship gyárakat átépítsenek amai szintre és felszerelve elkezdjenek termelni. az nem egy telejesen alap zöldmezős beruházás. ha egy gyár alakalmas volt mondjuk 65 nm-es termelésre átépítás után lehet alakalmas néhány nm-re is.
Publikus lehet, hogy melyik ez a videós suli?
Értem én, hogy ha nem számít a lóvé, akármennyit rá lehet költeni, de amikor a leányzó éppen a 2 éves videós sulit végzi és kell valami, amivel elmegy a Cinema4D, meg az Adobe premier pro, a keret pedig 200.000, akkor ennyire futja. Ugyebár kell bele deszka (MSI B550 A pro) mindjárt 40+K, proci Ryzen 7 5700G, 70+K, RAM 32GB 36K, tápot nem vettünk, mert volt egy Seasonic 80+bronze 550W, viszont 500GB NVME SSD kellett bele + Deepcool ház 20+K... szóval úgy eltapsoltuk a 200-at, hogy öröm volt nézni. A gép arra jó, amire kell.
Utoljára szerkesztette: white-eagle, 2026.02.27. 10:46:03
Akkor sajnos igazad van
"videó szerkesztésre alkalmas gépet, 32GB RAM"
Tik Tok videok szerkesztesere?
64Gb az alap bro. vagy a VRAM 32GB? mert akkor oke.
majd kipukkad a memoria lufi mar epitik nagyban az uj gyarakat par honap es olyan RAM domping lesz hogy ingyen vagjak majd hozzad.
Az notebook memória.

https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/crucial/32gb-ddr5-4800mhz-ct32g48c40s5-p781655286/
Hol kapsz te ma 32 GB DDR5 memóriát 100ezerért? Én 130e alatt nem látok sehol.

Egy újabb kazár huncutságnak vagyunk szemtanúi és szenvedő alanyai!!!!!
A poén az, hogy nem látszik RAM hiány, ha vásárolni akarok, ez csak pénzkérdés. Az is beszédes, hogy a HDD-k és SSD árak is duplázódtak, de hiány nem látszik, csak az áremelkedés. 2023 karácsonyára raktam össze családtagnak egy videó szerkesztésre alkalmas gépet, 32GB RAM akkor volt 36ezer körül. Most ugyanaz 100ezernél kezdődik.