LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy a KDE 5 tudtommal még mindig non-stable (nem hivatalosan az egész KDE non-stable 😄D)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.01.01. 19:50:13
Tedd fel az xbacklight csomagot (ha még nincs fent) és bindeld rá az Fn billentyű kombinációt.
xbacklight -inc 5 <-- növelés
xbacklight -dec 5 <-- csökkentés
De előtte terminálban próbáld ki, hogy veszi-e a lapot:
xbacklight -set (0-100)
(Nyilván az 5 helyett megadhatsz más értéket is ha nagyobb léptékben akarod állítani. i3wm alatt is így oldottam meg.)
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.01.01. 15:52:24
Szerintem már jobban kiismertem ezt a szart mint az aki elkészítette 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
shadow = false;
no-dnd-shadow = true;
no-dock-shadow = true;
clear-shadow = true;
shadow-radius = 7;
shadow-offset-x = -7;
shadow-offset-y = -7;
# shadow-opacity = 0.7;
# shadow-red = 0.0;
# shadow-green = 0.0;
# shadow-blue = 0.0;
shadow-exclude = <
"name ="" 'Notification'",
"class_g="'Notification'",
"class_g" 'Conky'",
"class_g="'Conky'",
"class_g" ?="" 'Notify-osd'",
"class_g="'Notify-osd'",
"class_g" 'Cairo-clock'",
"_GTK_FRAME_EXTENTS@:c"
="'Cairo-clock'",
">
"name>;
# shadow-exclude = "n:e:Notification";
# shadow-exclude-reg = "x10+0+0";
# xinerama-shadow-crop = true;
# Opacity
#menu-opacity = 0.8;
#inactive-opacity = 0.8;
# active-opacity = 0.8;
#frame-opacity = 0.7;
inactive-opacity-override = false;
alpha-step = 0.06;
# inactive-dim = 0.2;
# inactive-dim-fixed = true;
# blur-background = true;
# blur-background-frame = true;
blur-kern = "3x3box"
# blur-kern = "5,5,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1"
# blur-background-fixed = true;
blur-background-exclude = <
"window_type ="" 'dock'",
"window_type="'dock'",
"window_type" 'desktop'",
="'desktop'",
">
"window_type>;
# opacity-rule = [ "80:class_g = 'URxvt'" ];
# Fading
fading = false;
# fade-delta = 30;
fade-in-step = 0.03;
fade-out-step = 0.03;
# no-fading-openclose = true;
# no-fading-destroyed-argb = true;
fade-exclude = [ ];
# Other
backend = "glx"
mark-wmwin-focused = true;
mark-ovredir-focused = true;
# use-ewmh-active-win = true;
detect-rounded-corners = true;
detect-client-opacity = true;
refresh-rate = 0;
vsync = "none";
dbe = false;
paint-on-overlay = true;
# sw-opti = true;
# unredir-if-possible = true;
# unredir-if-possible-delay = 5000;
# unredir-if-possible-exclude = [ ];
focus-exclude = [ "class_g = 'Cairo-clock'" ];
detect-transient = true;
detect-client-leader = true;
invert-color-include = [ ];
# resize-damage = 1;
# GLX backend
# glx-no-stencil = true;
glx-copy-from-front = false;
# glx-use-copysubbuffermesa = true;
# glx-no-rebind-pixmap = true;
glx-swap-method = "undefined";
# glx-use-gpushader4 = true;
# xrender-sync = true;
# xrender-sync-fence = true;
# Window type settings
wintypes:
{
tooltip = { fade = true; shadow = true; opacity = 0.75; focus = true; };
};
4 napja recskázok az mpd + ncmpcpp kombóval. 5 nappal ezelőtt faszán működött, mire egyszercsak többet nem ad ki magából hangot. Mindenhol volt hang de mpd-ben sehogy. A létező összes bugfix ötletet kipróbáltam, semmi. mpd reinstall, konfigok újraírása és még mindig semmi. Ubuntu reinstall (!), mindent felraktam és még mindig semmi. Minden működik, szól, csipog, világít de az mpd-ből HANG NEM JÖTT KI.
Ragequit, ArchLinux telepítés (!!!) és még ott se! Itt már úgy voltam, hogy kib.szom a laptopot a 'csába mert ilyen egyszerűen nincs.
Debian telepítés de ott maga a hangkártya nem akart működni, semmi hang nem jött ki sehonnan.
Ma visszaraktam az Ubuntut (14.10), előlről az egész még mindig semmi, de aztán:
fórumokon olvasom, hogy mások miként telepítik és feltűnt, hogy senki nem indítja "sudo mpd" paranccsal az mpd-t hanem csak simán "mpd"-vel. Nálam nem ment így, poénból csináltam egy ilyet:
sudo chmod -R a+rw ~/.mpdconf
ÉS MŰKÖDIK!
Kb. 10 percig üvöltve röhögtem, hogy ilyen egyszerűen ilyen nincs. Viszont továbbra sem értem, hogy ez miért kellett mert azelőtt ilyen probléma nem volt, simán "sudo mpd" aztán "ncmpcpp" és működött hetekig.
Imádom a Linuxot, mondtam már? <3 😄
[merlinw.org]
PrecisePuppy vagy Slacko?
gyorsaság bootidő és alacsony rendszerigény számít
Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.10.23. 20:27:02
[merlinw.org]
Illetve azért az ocz fw frissítőjével ellentétben jó lenne egy rendes felület. Tehát ahol tudok wifi-hez csatlakozni van terminal. Esetleg cron
Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.10.23. 17:30:10
Melyik disztró ajánljátok ehhez, illetve hogy tudok magamnak csinálni belőle iso-t?
Iagazából annyira minimal kellene, mint mondjuk az ocz fw frissítője
Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.10.23. 17:11:10
[merlinw.org]
most már nem piros a led, megy a BT és a sebesség is stabil, gyors
Bazinga!
felraktam a mintet, egyelőre minden okés... talán a wifi sebesség ingadozóbb mint win alatt... egy Ralink RT3290 PCIe nevű wifi+BT chip van benne... a wifi aktivitást jelző kis led piros, mint ha nem lenne bekapcsolva, illetve a gyorsgombja sem működik... ami fura, mert certified ubuntu notebook... a bluetooth részét nem is ismeri fel (zárt meghajtókat/hardvereket nem talált)
ezen kívül minden okés, majd ha lesz időm/kedvem megpróbálok valami mást a lentiek közül 😊
Bazinga!
A 0.3 (Freya) baromira osszevan rakva de az azthiszem meg mindig csak BETA allapotban vergodik...mondjuk updatekkel majd lassan felhuzza magat final-ra.
A Deepin is szep meg allitolag jo is...aztan ottvan meg az AntergOS es a Manjaro is. Van grafikus telepito mindkettonel es megicsak Arch-ra epulnek.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.30. 14:45:29
[merlinw.org]
Ajánljatok pls nekem egy jó linux distro -t. Ubuntu -ban gondolkodtam, de az utóbbi idők (évek) fejlesztései nem tetszenek. Egyre zsúfoltabb és lomhább az egész rendszer. Tudom ki lehetne pucolni de nem akarok szórakozni vele. Szóval korábban ubuntut használtam, előtte volt még Suse, szöszölős kedvű időszakomban Slackware is 😄, nagyon előtte pedig Uhu. Virtualbox -ba most felraktam egy linux mint 17 -et, eléggé tetszik... de hátha tudtok jobbat ajánlani.
Stabil, gyors legyen és jöjjenek rá frissítések. Netezés, film nézés, torrentezés lenne a fő használati irány. HP 250 G1 -es notebookra kerülne. Grafikus telepítő felület is jó lenne, nincs kedvem most mindent kézzel beállítgatni 😊 És legyen szép 😊 Vagy ne agyaljak ennyit, rakjak egy Mint -et és majd meglátom? 😊
Bazinga!
Van egy olyan erzesem ezzel se lesz jobb.
*bocs a formazas miatt, remelem ertheto ayert
Amit te GUI-nak hivsz azt pedig DE-nek (Desktop Environment) szoktak nevezni. Ez lehet pl. OpenBox,GNOME,XFCE,LXDE,stb. vagy az altalad is emlitett KDE.
AntergOS-t amugy nem ajanlom,ha konnyen telepitheto es tenyleg jo Arch alapu disztrot akarsz akkor Manjaro kell neked.
Kérdés a következö, gondolom ez a KMS a gui, nah ennél a telepitönél lehet választani, hogy melyik gui-t tegyem fel. Melyiket érdemes, vagyis inkább melyikkel nem jönne elõ a fenti hiba? Vagy ez az opció nem függ össze a guival és akkor ha felrakom mivel tudnám kiküszöbölni a fekete sok kicsi apró kép hibát?
ui:Fedora, Linux Mint, opensuse, vmi z betüs gaming distro 8, ubuntut eddig végig probáltam mind a fenti hibával indult.
Remélem valaki még ébren van aki tud segiteni😊

[merlinw.org]
Viszont az utorrent szerver dolog meg uj nekem,le is csekkolom.
[merlinw.org]
"Erdekes bugot veltem felfedezni rTorrentben. Nem nyitja meg azokat a torrenteket, melyekben valamilyen ekezetes karakter van.
pl. JMJ - Oxygéne nevu albumat atnevezve Oxygene-re tokeletesen megnyitja de egyebkent errort ir ki.
Ezt konfigban kilehet vajon javitani valahogy?
Talaltam egy ilyet,hogy:
to add UTF8 support for torrent with non-ascii characters you must add the following to rtorrent.conf:
encoding_list = UTF-8
De ez utan sem tud mit kezdeni az ekezetekkel es meg csak beirni sem tudom a hianyzo ekezetes karaktert. Egyszeruen "Oxygne"-nevvel probalja megnyitni ugy meg persze,hogy nem jo."
Valami otlet? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Tragikus...es meg volt pofam panaszkodni a zoldekre <#ticking>#ticking>
AUR is ezt csinálja, sima tar csomagokból fordít kernel alapján.
[merlinw.org]
Amugy epp ma erkezett meg az AntergOS elso,hivatalosan is stabil kiadasa (tehat ez mar nem RC). Azt hiszem letelepedek ennel. Az arch linux mukodeset mar magamhoz merten korrekt szinten ertem,ha valami megse menne akkor ott az ArchWiki,amiben minden megtalalhato....es akkor meg itt vagy te is 😄
Az AUR-t meg el nem cserelnem semmire sem (plane nem a ppa-s benazasra).
Amugy nem lenne nekem bajom az Ubuntu vonallal csak az Arch alapu disztrok engem jobban megfogtak. Ez az AntergOS kulonosen megfogott ezzel a GNOME felulettel (nem tudom eddig miert hataroltam el magam tole ennyire),stabil,jo,tud mindent es gyokereiben ez tulajdonkepp egy feltupirozott Arch (ugyanugy,mint az egyebkent szinten rohadt jo Manjaro)
Ha valami okbol kifolyolag megse jonne be ez a disztro akkor meg mindig visszatudok menni Manjarora vagy magara Arch-ra de szerintem ettol nem kell felnem.
Ubuntu tanulasnak remek volt de lepnem kellett es nem bantam meg.
Én Ubuntu-t használok 9 éve, teljesen kielégíti minden igényemet. Biztos stabil support, hatalmas közösséggel. Használtam már majdnem mindent, építgettem saját disztrókat magamnak, de aztán elkényelmesedtem😊 Debian egy kezesbárány, a kedvenc Linuxom. Ubuntu pedig adja hozzá a friss csomagokat és a Unity-t.
[merlinw.org]
Meg mindig probalgatom a kulonbozo disztrokat,probalok megallapodni. Tegnap este felraktam ezt az uj AntergOS-t LINK,probalgatom es eddig nagyon tetszik. Igaz meg csak RC,de egyelore minden mukodik,stabilnak tunik (legalabbis egy ejszakan at tarto telepitgetes es nyustoles alapjan)
btw,mennyire lenne erdemes 5TB adatot atmozgatni NTFS-rol EXT4-re?
Merthogy manjaro update utan elszallt a vsync teljesen,duhomben irtam a Manjaro forumra ahol kiokositottak.
xfce 4.11 ota van beepitett vsync,csak bekell kapcsolni (de ez mi a banatert nem tortenik meg alapbol??)
Settings-->Window Manager Tweaks-->Compositor-->Synchronize drawing on vertical blank
Felnyeritettem,amikor kipipaltam es mukodott 😄DDD
Az egesz compton,compiz szarakodast megoldhattam volna egy pipaval...'zdmeg...<#gonosz3>#gonosz3>
1. legfrisebb non-free nv driver telepites
2. compiz-xfce telepites (yaourt compiz --> jelenleg a 37-es csomag)
3. nvidia x server settings-->Powermizer-->Max. performance
4. CompizSettings-->General Settings-->Display Settings-->Detect Refresh Rate elol pipat elvesz,alatta refresh rate erteknek a monitor duplajat megadni (ez nalam 59Hz ugyhogy 118-at adtam meg)
5. restart
6. orulsz
Amugy most jol kicsesztem magammal,mert erre akkor jottem ra amikor mar visszaraktam Manjarot,ugyhogy valoszinuleg Arch alatt is menne de en mar vissza nem rakom.
Koszonom megegyszer a segitseget! <#worship>#worship>
A 4. pontra hirtelen nem tudom mi a helyes megoldás, az Xfce beállításai körül kellene lennie valaminek, de ha más nem ugyanazt megcsinálhatod vele, mint a compton paranccsal. Sõt elég, ha a a fontfix-ben a compton parancs alá bedobod a layoutos parancsot is.
[merlinw.org]
4. kerdesre esetleg van meg valami otleted?
btw,ez a compton vsync dolog most frankon mukodik viszont van egy minimalis lag ablakok mozgatasakor de meg gepeleskor is lathato. Mondjuk ehhez mar biztos valamit a compton.configban kell allitani,majd atnyalazom a manualt.
Amugy te AMD kartyaval hasznaltal mar xfce-t? Es ha igen akkor nalad is voltak Vsync problemak? Mert igazabol ez a comptonos szarakodas ezert kell,mert az nv latvanyosan szarik a Linuxra. Evek ota reportoljak a vsync bugot es nincs valtozas.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)