LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Linpus Linux ez a cucc ami rajta van, de semmi olyat nem ír az elején hogyan lehetne biost elõhozni.....azt olvastam ez ilyen dos alapú oprendszer.... ha a biost elõ tudnám hozni már be tudnám állítani hogy bootoljon a cdrõl és már mehetne is a telepítõ... de linpus linux???? áhh pls help :S :S
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
a bios elõhozatal nem operációs rendszer függõ
mikor a laptop elindul a boot képernyõn kiírja hogy hogyan tudsz belépni biosba
vagy del vagy F2 vagy F8 de láttam már F10 el és F12 vel is ez gyártó specifikus meg bios specifikus
ennyi energiával nem biztos hogy belefognék egy XP telepítésbe
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Anyám vett egy laptopot és linux van rajta...nos én xp-t akarok neki rárakni, de sehogysem tudom bebootoltatni az xp telepítõt. Igazából semmit sem értek linuxhoz. Valaki segítene? thx 😊
ezt mar a suse rendszerrol irom,s nem serult meg semmi mas a tobbi particion...
ergo:elozo bejegyzes targytalan
a telepites el is kezdodott,de utana finios😞(
a felkinalt 17GB-s ntsf particiot leformazta 5,5 gb re,,,,(win alatt nezem most: 5,5gb foglalt,es alig 500mb szabad hely)
ezt a particiot egyben szerettem volna a suse-nak,de nem tudom mi a bibi,ho 2 xer põrobara is leallt a telepito.
hol talalok egy reszletes leirast,arra hogy kell telepiteni igy:
tehat:
a C-n van egy WIN xp,
a D most raktarkent funkcional,
es a az E(ez a vinyom 3.resze)meghajtora szeretnem feltenni.
FONTOS lenne hogy mind2 rendszert tudjam alkalomadtan hasznalni,,,,azaz nem szeretnem ha a WIN megserulne,stb,,,,
koszonom😊
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Amúgy ha szoftware-es raidnél is ezt csinálja, akkor valamelyik diskkel lesz gond.
most nem volt hozzá lelki erõm 😞
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
[merlinw.org]
" havannai gyerek vagyok az arcom is azért nagyobb..."
Debiannak nincs köze hozzá 😊))))))))))))
Amúgy te milyen disztribet javasolnál ?
nekem ubuntuval egy bajkom volt csak és kizárólag pl az hogy a wifis linksys kártyát nem tudtam beállítani alatta. jószerivel nem volt hozzá driver. aztat mondta. de a debain meg kérdés nélkül lekezelte.
biztos hogy az én hozzá nem értésem a kulcs de akkor sem értem 😞
- Azért, mert Debiant használok!"
Viccet félretéve, neked egy VOIP/SIP szerverre/PBX-re lesz szükséged.
Ilyesmi például az Asterisk, a Trixbox, az OpenSips, a Freeswitch.
Megfelelõ kártyával hozzákötheted a régi telefonvonala(i)d, ráköthetsz analóg telefonkészüléke(ke)t.
Létezik ( biztos hogy igen de vajon mi a neve) Linux alá Ip telefon központ?
_kifejtem bõvebben.
Adott egy hálózat félig kábel félig wifi,
kliensek wiondows home ( sajnos )
Szerver Debian Lenny. ( imádom ne beszéljetek le róla )
a lényeg lényege hogy minden géphez klienshez szeretnék telefont tenni. de sajna a kábelezés megoldhatatlan
gondoltam ha már a gépek ip hálózatban vannak lehetne hozzájuk tenni kézi készüléket akár hálókártyára rákötve és had szóljon a belsõ telefon hálózat.
A kliensek mind wifivel csatlakoznak a hálózathoz. a Szerver kábellel.
Gondoltam hátha meg lehet oldani ezt a dolgot valahogyan .
késõbbiekben szeretném a klienseket is debianra tenni. tudom ubuntu így meg úgy de nekem az ubuntu nem jött annyira be mint debian. szóval debian klienst szeretnék csak egyenlõre van egy kt spec program amit a lentebb említett mysql php javascript testvérekkel ki fogok váltani és webes céges alkalmazás lesz a mostani szarakodó windowsos visualbasices delphys szörnyeteg helyett...
Remélem kellõképp érthetetlen voltam hogy senki ne válaszoljon 😊
wondershaper
Korlátozhatsz még iproute2, QoS vagy CBQ kernel modulokkal is.
[merlinw.org]
Debian-ra keresek egy olyan programot, amivel a felhasználók sebességét lehet korlátozni.
Most bérlek egy virtuális szervert, de mivel sokan lennénk rá, nem akarom, hogy nagy legyen a ping (mármint arra gondolok, hogy ugyebár a szerver 1Gbites, de vagyunk rá 15-en, és mivel a koliban a hálózat bírja a 100Mbps-et, így elõfordulhat, ha mindenki torrentezik, és valaki játszani akarna, akkor nagy lenne a ping).
Ha tudtuk valami más megoldást, a javaslatokat szívesen fogadom.
Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv.:
Zoli
ACER Aspire 5738ZG
[merlinw.org]
[merlinw.org]
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
[merlinw.org]
1. Nem annyira halott, csak kevesen használják, mert ebben a leglassabb a fejlesztés. Viszont k. gyors kódot lehet írni, amit másban nem. Driver írásra pl. ideális.
2. Hiába a Java, C++, Delphi, végsõ soron minden programból assembly kód (illetve gépi kód, aminek szavakkal kifejezett változata az asm) lesz, a processzor nem tud futtatni mást csak asm kódot. Ismerete szükséges az olyan fogalmak megértéséhez mint a static / dynamic, overloading. Enélkül nem tudod optimalizálni a programodat, csak gányolás lesz. Dehát te ezt jól tudod. ~~
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Hangkártyákhoz #1, #2
Videókártyákhoz
"Ez nehéz dolog? Vagy a linux jó esetben mindent felismer és optimalizálja a hardware-t?"
Ha járatos vagy a C programozásban és valamelyest van tapasztalatod a rendszerszintû programozásban, akkor könnyebb dolgod lesz.
Már ha a gyártó ledokumentálta a hardver minden egyes részletét. 😉
"C-ben lehet céges alkalmazásokat fejleszteni linuxra?"
Lehetni lehet, csak kérdés: a cégnek kell-e?
Mert általában a cégeknél a kliensgépeken Windows az elterjedt.
Ha meg központosított feldolgozás van (egy szerveren fut az alkalmazás, onnan érik el a kliensek, ott van a központi adatbázis), akkor meg egy böngészõbõl futtatható, intra-/extranetes PHP+MySQL (jó, lehet más szkriptnyelv+adatbázismotor is) alkalmazás is megfelelhet. Pláne hogy így eléggé platformfüggetlenné tehetõ a dolog.
"A grafikus felületet mivel tudom megalkotni ha csilli-villi programot akarok?"
Qt, GTK+, wxWidgets,...
Sajna nem magyar, és kicsit szokni kell a kezelõfelületét, de nagyon jó kis disztrib.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
[merlinw.org]
ahhoz kissebb gép kell mint az ubuntuhoz, talán elfut.
633mhz/64mb konfigra van valami disztribúció ami megy?
Csak egy dvd lejátszó és egy firefox kellene, semmi más és lehetõleg magyar nyelven
Kéne egy olyan hálózatot építenem, amiben van egy netszerver DHCP-vel, DNS-el, és minden jóval, kell egy samba szerver, amin lehet adatokat tárolni, és kell egy kisebb "továbbító" szerver, ami a sambára lövi át a dolgokat.
Ebbõl a netes már megvan, és a "fõ" samba is üzemel, de a továbbító szerverrel bajaim vannak. A továbbító szervernek az lenne a dolga, hogy azt éri el rakat kisgép, és azzal kommunikálnak, de az nem tárol, csak továbbít a fõ sambára.
Odáig eljutottam 2-3 nap guglizás után hogy smbmount-al felcsatolom a továbbítóra a fõ szerver adattároló mappáját, majd azt megosztom a hálózaton. Ez idáig szép és jó, de a jogokkal akárhogyan variálok, nem sikerül megoldást találnom. Már kínomban mindenhova 777-et osztogattam, webminen keresztül próbáltam beállítgatni, de nem jártam sikerrel. Valakinek valami ötlet, vagy alternatív megoldás?😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Érdeklõdnék, hogy mostanában keztem el foglalkoznmi linuxal, és szeretnék drivereket írni hangkártyákra, videokártyákra, egyéb eszközökre, ugyanis ebbõl kevés van a neten... Ez nehéz dolog? Vagy a linux jó esetben mindent felismer és optimalizálja a hardware-t?
C-ben lehet céges alkalmazásokat fejleszteni linuxra? A grafikus felületet mivel tudom megalkotni ha csilli-villi programot akarok? Csak fejlesztési szinten akarok majd vele foglalkozni, egyenlõre maradok windowsnál...😊
A válaszokat elõre is köszönöm
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Sikerült ismerõsömnek elsóznom a TV tuner kártyámat, és most szeretnék venni magamnak valami jót. Ha lenne hozzá távirányító, az külön jó dolog lenne. Tudtok olyan kártyát mondani, ami megy 64bites Ubuntuval (jelenleg 9.04)?