TV kartya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szimpatikus ez a külsõ teljesen független megoldás.
Pedig nagyon szerettem ezt a Pinnacle kártyát meg a PC TV Visiont :(
Új konfigot vettem és direkt olyan alaplapot választottam amin van még PCI foglalat, de hiába... meg vettem soros port átalakítót (távirányítóhoz) mert a mai lapokon már az sincs ugye...
http://epica.nl
Régen írtátok az utolsó kommentet, de hátha valaki tud megoldást...
Pinnacle PC-TV Pro TV tunerem van, régi pci-os, és Win7 alatt nem akar mûködni. A drivert XP SP3 kompatibilitással sikerült feltelepíteni /simán nem ment/. Viszont nem indul el a program, és butaságokat ír ki, valaki találkozott már hasonlóval? Vagy valami ötlet hogy hogyan lehetne elindítani? /XP SP3 kompatibilitással is próbáltam természetesen/.
Vagy esetleg létezik másik tv program, amivel mûködik win7 alatt?
http://epica.nl
Szoval azt tudod rajta nezni mint amit a TV-n is nezel kvazi ha azt ott levo TV-n nincs magyar csatorna akkor PC-n sem lesz.
ゾルターン
Kint dolgozom svájcban és szeretnék tv-t nézni,mármint magyart.Nem nagyon vágom ezt a tv kártya dolgott.És kérdezném hogy én itt hogyan tudnék normálisan magyar nyelvû tv-ket nézni.Mit javasoltok.Parabola nem igazán megoldható.
Köszönöm.
a gépházban kéne dugdosni
A tv kártya hangját kéne rádugni egy alaplapi hangbemenetre és akkor lesz hangod
Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

Saor Alba
Próbáltam oda is , de semmi :(
Saor Alba
Nem vagyok nagy szakértõ, de igyekszem érthetõen elmondani mi is a gondom és képekkel is próbálom mutatni.
Van egy tv/av wdm tv tuner nevezetû tv kártyám. Gagyi, de nekem elég.
Az eszközt telepítem, minden rendben, de csak képem van, hangom nincs...
Szóval a videómból ha jól tudom a nevét jön ki egy euro-scart csatlakozó, amibõl kapom két kábelen a hangot, egyen a képet. A két hangkábelt egy külön kábellal egyesítem:
A kártyához mellékelt kábel így néz ki:
A sárgába megy a scartból a kép, a fekete jack-be pedig a hang.
És a végén pedig mehet az egész a kártyába, a fekete sok tüskés bemenetbe:
Most amin nem tudok eligazodni, az a következõ:
Azt az egyesítet hangkábelt jó helyre dugtam?
A hangbeállításoknál ezek a lehetõségek vannak:
Lehet hülység , de próbáltam a hangkártyába is bedugni, de hangot így sem kaptam...
Tudtok segíteni?
Hát azt a picture and picture opciot értem a PIP alatt. De ok értem, már.
Ja ok me hallodtam olyat hogy a Codec is ér valamit, de akkor mind1.
Különben meg hát az:
1.re nem igazán tudok, mit mondani, me hát nem tudom, hogy lehete vele gond.
2. szerintem a Samsung 2232BW 22"-es monitor nem gyönge hozzá
3. "Nem megfelelõ hangolás" alatt mit értesz?
4. Hát Vistát nem igazán akarnám használni, me ATI9600xt-m van, meg 2giga ramom és hát nem tudom, hogy menne, igaz hogy gépen nem játszok már, de azé majd holnap felteszem és egy próbát megér.
És THX még egyszer.
UI: a 3.-as állítást fejezd ki bõvebbe, és segíts ha tudsz, THX!
Mit értesz PiP alatt? Mert ha egyszerre akarsz két csatornát nézni, akkor ahhoz két tuner kell (azaz vagy két egytuneres kártya, vagy egy dualtuneres). A Global egytuneres. A kézikönyvben is benne van, hogy a PiP jelen esetben azt jelenti, hogy nézhetsz egy TV csatornát és közben egy videot is.
A codec-ek nem szólnak bele semmilyen szinten sem a TV kép minõségébe. Ha nem kellõen tiszta a kép, annak több oka lehet:
1. gyenge, zajos bemenõ jel.
2. gyenge minõségû TFT (bizony!).
3. Nem megfelelõ hangolás.
4. Használj Vista-t, messze jobb képminõséget produkál.
Maga a Global a Leadtek hagyományainak megfelelõen kifejezetten jó képet produkál, megfelelõ bemenõ jel esetén messze jobbat, mint az átlag TV-k.
Én pont tegnap vettem meg a kártyát, pont ezt Leadtek TV2000 XP Global és én 22"-esen nézem és hát nem tökéletes, se rossz hanem türhetõ.
De a Teletext valamié nem megy, azt nem tudom miért, meg se a PiP, bár öszintén azt nem is tudom hogy kell kezelni...
A másik meg még az érdekelne, hogy milyen Codec-et jó feltenni a gépre, hogy jobb legyen a kép minõség???
Vagy van valamilyen progi amivel lehet szépíteni képet?
Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9
Elõre is thx.
Nekem egy 226Bw-m van és egy WinFast Tv2000XP Expertem nekem tökéletesen megfelel a képe, vagyis engem nem zavar.
Az lenne a kérdésem hogy pl. ez a TV kártya WinFast TV2000XP Global
Ennél ha én 22"-es Monitoron nézem az nem ront a képen? Me itt már jobban szét húzza mint egy síma 17"-esen.?!
Thx elõre is a válaszokat!
A smooth sea never made a skillfull sailor
Egyébként a Leadtek PVR2 is messze jobb képet produkált a nálam járt pájneköl USB-s tunerrel, mint a gyárija. Csak ugye hang nem volt.
Te mit használsz?
Jó lenne, mert van néhány mûsor fõleg National Geographicon amit fel akarok venni.
Esetleg nincs valami hasnos tanácsod hogyan lehtne??
ami nem trialos. ChrisTV 4.7
A program amgyarul is tud eléggé korrektnek tûnik. Bár nemhogy hangot még képet is eléggé nehezen ciholok ki belõle....<#shakehead>#shakehead>
Egyébként K!TV, ChrisTV. Esetleg VirtualVCR, ha van kedved szarakodni sokat, akkor dScaler.
Gyaníthatóan a hang kicsiholásával lesz a legtöbb problámád.
De ne nero showtime-ot.<#vigyor2>#vigyor2><#wow3>#wow3><#nyes>#nyes>
Valamit lehet csinálni hogy jobb legyen a kép? Nagyon kásás szinte az összes adó. :(
Megoldásnak meg a belsõ tunert tudom ajánlani. Azokal nem szokott képminõségi probléma lenni, legalábbis a Leadtek-ekkel nincs.
USB 2.0?
Ezközkezelõben nézd még meg, hogy nincs-e ütközés, illetve a 2.0 telepítve van-e.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Ilyen rendszerem van: ati9600,2,6 amd, 512 ram ,meg egy asus A7N8XE-Delux alaplap.
Tudnátok valami tanácsot adni???
Én nézegettem a Pinnacle PCTV Analog PRO PCI
szerintetek??? vagy??
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Új notebookról van szó 3300 AMD ha jól láttam, DirectX 9... minden meg van neki ami kellhet ehhez az eszközhöz és mégsem megy.
A furcs még az, hogy miután elindítottam a programot, hogy TV akarnák nézni rajta a processzor terheltése 100% ugrik van amikor a gép leáll és semmire vagy részlegessen reagál csak.
Mi lehet a probléma ezzel, nekem már semmi ötletem nincsen. :(
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Köszönöm a segítséget!