fantasy könyvek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
Húú, még egy kérdés: a Kristályszilánk és a Kristályszilánk szolgálója az két különbözõ könyv?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
Szemezgetek Salvatore, A kristályszilánk trilógiával, mik a vélemények róla? Jó könyvek?

öregharcsa
A Mhyoris már annyira nem tetszett...

a káosz szava és a káosz szive volt az elsõ kettõ ha jól emlékszem...
az utána lévõkben már van némi elhülyülés (óriásnak a fütykösével rohangáló törpe)de ezek még emészthetõek..a többi már nem az igazi..ezt azért mondom mert még reménykedem benne hogy egyszer feleveszi azt a stílust amit az elején elkezdet és a f*szozást meg elfelejti...

http://pspfilez.extra.hu/

Z
Az elsõ kettõ? Mármint az eredetire gondolsz? Vagy a Mhyoris részeket is beleérted?

Nekem az elsõ 5 rész eléggé tetszett, utána valóban elcsépeltté vált.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

öregharcsa
kifejezetten az erdeti káosz sorozatra gondoltam..ezt elfelejtettem megemlíteni..azt meg 1 ember írta.. 😊

Nem írók ? 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

öregharcsa
jah..ezek még aránylag jók voltak csak kezd(már ott van) az idiótaság/hülyeség felé tendálni a dolog...

a legjobb az elsõ 2 káosz regény volt..az utána lévõk közönségesek és primitívek voltak jobbára..ha kihagyta volna ezeket a "faszságokat"(szó szerint értendõ) akkor iszonyat jó könyvek lettek volna...én az ilyen baromságai miatt nem szerettem az utána jövõ könyveket...pedig nem rossz író..

Z
Az ostrom, mikor Groomsh ellen mennek, és Timakrist karikába hajtja az ork isten, midõn elrabolják a káosz szívét. Elõ kéne venni újra a összes kötetet. Már nagyon rég olvastam.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

És ez az ostrom v a boszorkánymester ?

Z
Káosz káosza a felújított kötet, és azon belül a Káosz Elszabadul a regény, ha jól emlékszem. Eredetileg egyenként is kiadták, de én már csak a 3in1-et tudtam megvenni.

Hi, picit fura kérdés. Újra elolvastam az Aranyváros Legendáját, illetve megint el fogom az Ostromát is. Ezek a könyvek a Káosz világában játszódnak (Kondor,Worluk, Káosz, ilyesmi címszavak ugranak be). Az lenne a kérdésem h aki olvasgat közülük, az meg tudná mondani h Groomar ostroma melyik könyvben van ? Illetve volt vmi kapitány akinek a hajója különvált, ez a hajón volt az Aranyváros legendájából megismert Boszorkánydoktor, annak a történeket melyik könyvben folytatódik ?

Kandurex
köszi 😊

Z
Dark: Ravenloft világán játszódó könyvek.

HP Lovecraft összes.

Raoul Renier - Sötét Mersant sorozat. Nem fogsz csalódni. 5/5

A MAGUS nagyon jó világ, fõleg, mert magyarok találták ki. Wayne Chapman és társai kifejezetten jókat írtak: Jó széllel toroni partra, Halál havában, Farkasének, Észak lángjai, Karnevál, Csepp és tenger, Acél és oroszlán, Sötét zarándok, Sötét térítõ, ezek a legjobbak szvsz.

Nem dark, de David Gemmel regényei is iszonyatosan jók. 5/5

Dark Sun világán Simon Hawke trilógiája (Fürkész, Nomád, meg még valami, ami nem jut eszembe 😄 ).

Cherubion világában Skandar Graun féle sorozat.

A Kráni krónikákban van egy igendurva novella. Már azért megéri az egész könyv. A Renegát pedig asszem alapmû a fantasy-ban. Szóval jól választottál.

Landren
Igen, a Lappngó árnyak a 2. és a Fehér rózsa a 3.

Egy zsoldos csapatról szól, de most keresgéltem leírást, és ahogy olvasom sokaknak nem jött be a 2. vagy a 3. rész. Nekem tetszett, de szerintem keress róla egy-két kritikát, mert nem szeretnék olyan könyvet ajánlani ami esetleg csalódás lenne.

sose nyomd fullba a kretént

Kandurex
Feketesereg? Mirõl szól? A fehér rózsa és a Lappangó árnyakat láttam közvetlen elérhetõségben, ezek az 2. és 3. részek?

Landren
dark fantasynak ajánlanám Glen Cook-tól a A fekete sereget 3 részes, szerintem jó trilógia.

Egyébként meg Robert Jordan-tól Az idõ kereke sorozatot nagyon tudom ajánlani.
Sajnos a közelmúltban meghalt az író, és nem fejezte be a sorozatot, de más be fogja. Jelenleg asszem 18 könyvnél tart, az egyik legjobb sorozat amit olvastam, pedig olvastam már rangeteget.

sose nyomd fullba a kretént

Kandurex
hi

szeretnék venni pár fantasy könyvet, csak ugye hatalmas választék van és nagyon kevés minõségi történetek (pl. Drizz' könyvek, pár antológia, halálszínháza ilyesmi) szóval valami jó fajta dark fantasy tudnátok ajánlani? Akár sorozatot is.

Nézegettem lentebb a MAGUS könyveket sokan ajánlják, de nem ismerem a világot 😞 hol játszódik, mik az alapok, stb.

Aztán ezek még amiket innen kiemeltem:

Legendák és Enigmék - Kráni krónikák? õõõ?
A Renegát : DALE AVERY ?
POKOL : RAOUL RENIER ?

helló mindenkinek!
Valaki tudna nekem segíteni?
Dale Avery: A renegát címû könyvét szeretném megszerezni!Fontos lenne!
Ha vki tud vmi infót, akkor írjatok a [email protected]!Köszi!
Hangianix
A legjobb Ravenloft konyvek meg meg se jelentek magyarul 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Esrohnoil
Hááj!
Vki fel tudna világosítani arról h. az elmúlt 2 évben milyen DragonLance könyvek jelentek meg magyar nyelven? Elõre is köszönöm szépen!

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Hi!

Olvasta valaki az Earthdawn könyveket? Tudtok hasonlót mondani? Melyik könyvek azok amik ilyen világban játszódnak? (mágusok, kardmesterek, rémek, lélekfogók, kaerek, asztráls golgok, tündék, obszidián emberek, stb világában játszódik) ilyen érdekelne. a Shadowrun az nem ilyen azt tudom.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

MikX
Helló mindenkinek!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hol lehetne megszerezni Harrison Fawcett: A Katedrális Legendája c. könyvet?
nem találom sehol, de reménykedem, mert nagyon kellene...
Elõre is köszi!

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

dunga
Helo! Szeretném figyelmetekbe ajánlani egy kedves ismerõsöm új, irodalmi -különösképpen fantasy és scifi- oldalát és a hozzá kapcsolódó fórumot. A cím: .http://adriandarco.atw.hu Jó szórakozást, az admin egyébiránt vállalja az egyének novelláinak és egyéb írásainak publikálását a site-on

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Eye-scream
A Kisistenek nagyon jó, mindenképp szerezd be!
Én ha jól tudom akkor az összes magyarul megjelent Pratchett könyvet olvastam-kivéve a Földvájókat és a Szárnyalókat.
Amúgy itt megtalálható a sün-nóta akit érdekel. 😊

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

b-type
váháháá 😄DD
egyébként most jelent meg a - Kisistenek - még nem volt idõm beleolvasni...
miket olvastál még tõle?
remélem a Mágia Szine, és a Mágia Fénye is megvolt, mert azok sztem a legjobbak...Kétvirág-Rincewind, Cohen-Betán..és persze a kedvencem a HALÁL 😄D (fõleg mikor kártyázni tanul..😄)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Eye-scream
"Sej haj, a sün hátulját meghágni nem lehet de nem lehet..." 😄

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

b-type
jaj, Ogg Ángyi..😄DDDD
behaltam azon a könyven..fõleg a harmadától.
ami még tetszett az mikor a HALÁL a kombájnnal konkurált..
tartotta a tempót, de õ minden szálat külön suhintott le 😄DD
beidegzõdés. 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Eye-scream
Mármint Pratchett könyvet...

Eye-scream
Én a következõt várom nagyon mert boszorkányos lesz ha jól tudom 😊
Ogg Ángyi rulz 😄

b-type
wow, Terry Pratchett...
a Mágia Szine, Mágia Fénye fantasztikusak.
begyûjtöttem ami eddig itthon megjelent...még a soförök vonalat is 😊
te hogy állsz? vélemény?

Szerintem a Dragonlance-ból nem csak az alap trilógia jó (legalábbis én szeretem)
Cormyr - a regény (Forgotten Realms) is nagyon jó!
A Pendragon ciklus is jó volt szerintem (Stephen Lawhead). Remélem minden helyesen írtam, ha mégsem, akkor bocs.
Csacsi
Nekem eddig a best a gyûrûk ura trilógia után Terry Goodkind-tól az igazság keresõje, és folytatásai.

Egytõl egyig mind nagyon jó kis fantasy regények. Szerintem minden fantasí rajongónak kötelezõ darab.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Voltan
Hát, szo-szo. Még a Dragonlance-t is meg kell emliteni, mert az azért nagyon ott van. (Csak az alap trilógia)

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Punker
Az Éj Triológiája is jó volt.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Voltan
Sajnos az a nagy igazság, hogy a fantasy-könyvek tömegébõl nagyon nehéz kihalászni azokat, amik tényleg jók. A többség egyszerûen nem ér semmit. Ez mondjuk nagyon igaz az AD&D könyvekre. Volt egy-két jó, a többi selejt. A Ravenloftok még hoznak egy egész jó szinvonalat, úgy ahogy, a Dark Sun sztorik borzalmasan rosszak, Forgotten Realms- bõl egyedül a sötét elf ciklus elsõ három kötete volt igazán jó. Csekély százalék ez, kérem.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

QuippeR
azt nem játszom

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Punker
most legszivesebben CyberPunk-t játszanék.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

QuippeR
😞

Punker
régen középiskola alatt játszottam de mostanában nincs ilyesmire idõ 😞(((

QuippeR
Én sem tudom. Egyébként játszol is, vagy csak olvasol?

Punker
legendák és Enigmák közül 7 könyv van meg nem tom mennyi jelent meg összesen.

Punker
M.A.G.U.S. könyvek közül nekem a Renegát és a Pokol jött eddig be a legjobban.

QuippeR
Ha régi olvasó vagy, akkor nem érdemes megvenni, mert ebben csak a régebbi novellák meg kisregények vannak összegyûjtve.
Nekem új, mert eddig nem olvastam Magust.

Punker
Holdak és Vándorok

QuippeR
melyik?

Punker
akkor az új mert nem ismerem

QuippeR
Robert Jordantõl az Idõ Kereke sorozat. 9 könyv, kb 8-9e oldal, nekem egy-másfél hónap volt elolvasni.

MAGUS terén most kaptam az egyik barátomtól a Legendák és Enigmák, Holdak és vandorok kötetet.

Punker
tényleg az volt a legjobb.

Davidus
Kráni krónikák NAGYON jó!

V9ykn8_TZL0

Punker
szerintem még nem jelent meg mind magyarul.