lézeres-szem-műtét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PRK-m volt tavaly februárban, mindkét szemem -1,25-ös volt. 37 éves voltam, ezért tájékoztattak az "időskori" látás problémájára is, de ettől függetlenül vállaltam a műtétet, mert a 18 évnyi szemüveg viselés után már vágytam a szabadságra.
A beavatkozás után közvetlenül semmi gondom nem volt, este már a tévét bámultam szemüveg nélkül, pedig sokan panaszkodtak fényérzékenységről stb.
A "homokszórás" érzése a második nap délutánján kezdődött, jól emlékszem rá: teljesen mindegy, hogy nyitva vagy csukva tartottam a szemem, szúrt, mint állat... Bekapkodtam az előírt fájdalomcsillapító maximális dózisát, így már tudtam aludni is egy keveset.
A harmadik napon enyhült a fájdalom, negyedik napra szint teljesen megszűnt.
A féléves vizsgálaton 125% / 100%, két szemmel 125% eredmény született meg, amit azóta is tartok, szerintem. 😊
Szerencsére nem találkoztam sosem kettős látással, fényérzékenységgel. Ha lett volna lehetőségem, biztos, hogy már korábban is befeküdtem volna.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(Most olvasom a beszámolódat... érdekes pár év alatt mennyi minden változik. Nekem pl nem adtak "hűtőmaszkot" Optik Mednél, de nem is kellett. A durva fényérzékenységen, ill 1. éjszaka kisebb kellemetlenségén kívül ("homok a szemben effektus"-ra ébredtem) nem volt fájdalom, ill 1. éjszaka inkább nem kínlódtam, xanax-barátommal végigaludtam az éjszakát. 2. napon már kint ültem a kertben pár órát az árnyékban, napszemüvegben persze és egy haverommal dumáltam, amúgy szintén hangoskönyvvel vészeltem át a 3 napot, mire végre kivették a kontaklencsét... Az a vicces, mivel sosem hordtam és rájöttem nem is bírom, már csak az okozott nekem gondot jóformán, nem is h műtve volt a szemem.)
Utoljára szerkesztette: Perszepeta, 2016.06.07. 00:52:51
Azért arra ne számíts, hogy 60 éves korodban is tökéletes lesz rövid távra és hosszú távra is a szemed. Vagy erre, vagy arra, de sajnos elkezd romlani a szemed...
Azon még nem izgulok visszaromlik-e hosszú távon, eléggé egyén függő. Ha igen és csak max fél dioptriát 1-2 év múlva, én már akkor sem leszek elégedetlen, bár nyilván azt szeretném, ha semmi gond nem lenne később sem...
Utoljára szerkesztette: Perszepeta, 2016.06.06. 13:26:48
Egyébként engem most egyre inkább a leépülés zavar. A műtét után mindkét szemem 100%-os volt, most ott tartok, hogy a jobb szemem már fél dioptriás. 😞
Én itt írtam a tapasztalataimról.
Idén lesz 6 éve, hogy megműtöttek, a bal szemem tökéletes, a jobb szemem 0,5 diotriás. Ennyi visszaromlás az én esetemben nem rendkívüli (szemtengely-ferdülés). De csodák nincsnek. Ne is várjuk ilyesmit.
Félnie azonban nem kell a műtéttől, menjen el, a kivizsgálás általában ingyenes. A legtöbb esetben korrektül kivizsgálják és elmondják, mire számíthat. A döntést neki kell meghoznia ugyanakkor.
Itt egy srác leírta a teljes szemműtét történetét például.
Másrészről, közben találtam PH-en is ilyen topikot és ott nem mindenki elégedett. Sőt. 😞 Így most inkább az egész elvetése van nálam előnyben. 😞
Majd szólok neki, hogy nézzen be ide.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Találtam náluk olcsóbbat (Saint James), de a szememnél nem játszik pár ezer forint, ha mondjuk ők jobbak( és persze csak a honlap alapján, ők szimpatikusabbak).
A kolléganőd hol csináltatja? Kérdezhetnék esetleg tőle direktbe? Nála közelebb nincs most senki a tűzhöz.
A Focus Medical elég régi cég, van tapasztalatuk, de amikor én rászántam magam a műtétre ők voltak a legdrágábbak. Nem tudom, hogy most is így van e, érdemes jól szétnézni.
Én skót voltam, azt mondtam, hogy jó nekem az olcsóbb PRK, inkább kínlódtam három napig.
A kolléganőm most szánta el magát a Femto-ra, csak azt sajnálja, hogy nem előbb indult neki.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Lenne pár kérdésem és aggodalmam, ha látogatja még valaki a topikot.
Pár napja kaptam spambe egy levelet a Focus Medicaltól és kíváncsi lettem. 21 éve vagyok szemüveges, de macerás, ezt mind tudjátok. Kontaktlencsém sosem volt, mert képtelen lennék betenni.
- Az a félelmem, hogy a műtét alatt nem tudnám nyitva tartani a szemem, mert bármi is közelít felé, becsukom. Győzzetek meg, hogy ezt megoldják! 😊
- Van valakinek tapasztalata erről a helyről?
- Számomra csak a FEMTO technika jöhet szóba. Egyrészt mert a fájdalom küszöböm nagyon alacsony, másrészt a gyógyulási idő miatt.
- Van valakinek tapasztalata erről a módszerről?
Köszönöm,
lalakov
http://www.lasikathome.com/foureasysteps.htm
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.04.22. 10:37:01
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az Optimumnál a ZYOPTIX FEMTO 190e Ft / szem, a Budai szemklinikán az IntraLASIK detto 198e Ft.
Utoljára szerkesztette: Misuka963, 2014.08.31. 14:14:29
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Mégegyszer köszönöm szépen a segítséget 😊
De ha olvasgatod a topicot, volt, aki alig érzett valamit PRK műtét után... Van ilyen és olyan tapasztalat is.
PRK típusú lézeres szemműtéten átesett emberkék le tudnák nekem írni,hogy milyen volt nekik a műtét közben,mit éreztek,éreztek-e fájdalmat és az utána következő "kritikus" napokat,hogy lehet elviselni ?
Köszönöm előre is aki tudna segíteni 😊
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
amúgy a monitorok nem rontják a szemet, csak a nagyon régi CRT fajták.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Engem 5 hónapja mûtöttek FEMTO IL.mûtétem volt. Semmi probléma nem volt, a mûtét után is minden rendben volt 120%.
Kb. 2 hónapja olyan szem könnyezésem van, hogy már nagyon zavaró. Szem alatti ödémával indult, az elmúlt, de a könnyezés még mindig tart. Mindenféle mûkönnyet használtam, de a könnyezés még tart. Zavaró, hogy borzasztóan kiszárad a szememkörül a bõröm, hiába kezelem, pár perc és már törlöm a szemem és addig tart a krémezés. Akkor indult az egész amikor minden egyszerre virágzásnak indult. Erre gyanakodtam (allergia).
Valaki esetleg nem volt, vagy van hasonló helyzetben? Mivel kezeli magát, ami hatékony is. Nagyon várom a választokat és a javaslatotokat. Üdv ERÁS
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Mekkora dioptriat erdemes mar megmutetni? Baratnomnek mindketto 1.5 minuszos, hétfõn megy vizsgálatra. Mennyit romlik majd vissza?
Nekem négy dioptria rövidlátásom van, a bal szememen cilinderrel, de nem sokkal. Nincs sok felesleges szabadságom, gyorsban szeretnék túlleni rajta, a LASIK és a FEMTO között törpölök. A LASIK sokkal olcsóbb, meg engedmény is van rá, de annyira nyomják, hogy aggódom, mitõl ilyen olcsó ez ? a FEMTO még engedmény nélkül is drágább, de a leírások alapján az sokkal tutibnak látszik. Tényleg megéri a többletet, vagy csak mókusvakítanak ?
Túl sokat ehhez nem lehet hozzátenni. Megvannak a saját kis problémái a dolognak (napszemüveg, szemcsepp), de az elõnyeit nem lehet elvitatni. Nagyon más szemüveg nélkül az élet.
Több mint 10 éve kell szemüveget hordanom és amellett, hogy kétévente egy fél vagyonba kerül, sok esetben terhes is (pl. sport, tvzés, stb...), bár gondolom ezt nem kell magyaráznom. Már egy ideje gondolkodom a lézeres szemmûtéten, de eléggé megoszlanak a vélemények az eredményekrõl és nem tudom, hogy bele merjek-e vágni, mert a szaruhártya kapargatás, illetve elmetszés nem éppen vonzó, pláne nekem akinek egy sima szemcseppentés is 10 percig tart. Mondjatok pár jó szót, kérlek amivel meggyõzhettek és végre bele merek majd vágni.
Egyébként néhány ismerõstõl hallottam, hogy az Optic Med elég jó, ti melyik klinikát ajánlanátok?
Elõre is köszi a segítséget!😊