The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
Nagyon szépen köszönöm srácok!
Igen, ritkán, de azért fel-fel nézek 😊

Most Dreamfall Chapter Book II-t játszottam épp. És azt néztem, vajon fordítható-e, de nem találtam meg a nyitját. Valami unity-s dolog, de ahhoz nem értek.
Ti esetleg?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Jah, Boldogat😊 Rég láttalak mozogni a fórumon😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Boldog születésnapot kívánok takysoft! 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

takysoft
Azt sajnos nem, de tudok Boldog és kalandjátékokban gazgad új évet kívánni mindenkinek ! (magyarul )

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Valaki tud picit franciául?

Halihó! Örömmel látom, hogy aktív a topic. 😊 Szóval: pár éve játszottam először végig a TLJ-t. GoG verzió, Windows 7 64-bit. Most is ugyanez a helyzet. Nem emlékszem, hogy akkor volt-e problémám vele és milyen megoldást találtam rá, vagy találtam-e rá egyáltalán. Szóval a gondom az, hogy minden átvezető végén crashel a játék. Keresgéltem a neten, de sajnos nem találtam megoldást rá. Ötlet?
IMYke2.0.0.0
Én se - akkor is megjelenik. Az üzenet ugyanis vagylagos.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Én speciel pont xbox360 kontrollerrel játszom, de akkor még nem is dugtam rá.
Na mindegy.

IMYke2.0.0.0
Hát igen, az üzenetek... de az utalhat arra is, hogy X360 vezérlő csatlakoztatható a PC-re...

kirol
Csak azért kérdeztem, mert rögtön azzal kezdi a játék, hogy nyomd meg az "A" gombot. 😄 Az meg box-on van.
Nekem kicsit akad a gépemen (Lenovo Y580), majd lehet lejjebb veszek egy-két dolgot.

Eleje nekem furcsa volt, hogy ez lezs végig, hogy egy zsebkendőnyi területen segítek egy-egy léleknek az álmában, aztán jött a börtönös rész és ott eléggé akadt és ott abbahagytam, nem volt időm skálázgatni.

IMYke2.0.0.0
Én kipróbáltam.
A Unity Engine miatt nem a legszebb, de azért nem is ronda. Technóban nem kimagasló (főképp a szájszinkron, ami látványosan hibádzik).
Állítólag később, gyenge gépeken okozhat meglepetéseket a játék.

A sztori viszont eddig jó volt, odafigyeltek mindenre.
Konzol portról nem tudok, de utána lehet nézni a google-val.

kirol
Próbálta már valaki az új Dreamfall-t?
Ez lesz X-box-ra is?

IMYke2.0.0.0

kirol
Megjelent:
Dreamfall Chapters Book One Reborn

mandm
Ha valakit érdekel, még 6 órán át akcióban a The Walking Dead Season 2 : 9,19EUR

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

takysoft
Hú, köszi 😊

kirol
2015? A 2. része ha jól tudom 2004-ben, azaz 10 éve jelent meg. Már kiöregszünk ebből az egészből, mire megjelenik.
Pedig milyen jó kis játék volt.

IMYke2.0.0.0
Hátha mást is érdekel: ''Syberia 3 - Az első screenshotok''
Három kép a link mögötti cikkben.

takysoft
nem a teszkó fordította tudtommal.

amúgy nekem is így volt meg a Touché. Unokatesómnál ott volt az eredeti magyar nyelvû lemez. Amúgy az internet nem is tud magyar kiadásról 😄

Itt van amúgy pár játék ScummVM-es, amik nincsenek a packban. de az ingyenes letöltés nagyon lassú, és megszakad. a download managerben meg folyton frissítgetni a letöltési linket nagyon vacak munka... elmegy tõle az ember kedve idõvel
1-1 játékot leszedni nem nagy gond, de 10-15 db 100-200 megásat már eléggé.

Axon
Nekem megvan eredetiben. Bár ez így túl fellengzõsen hangzik 😊
Szóval a teszkó is kitalálta annó, hogy kiad néhány játékot Magyarországon teszkó gazdaságos kiszerelésben. Na abban vettem meg a 3 koponyát. Szóval elvileg egy teljesen legális példányom van belõle 😊
Azt tudom, hogy a felirat magyar, de a szinkronra már nem tenném le a nagy esküt. A teszkót ismerve, meg rögtön kétségeim is vannak, hogy van-e rajta szinkron.
Mindenesetre megnézem.

MerlinW

[merlinw.org]

takysoft
Én is találtam egy pár játékot, amik nincsenek a csomagban, de kissé nehézkes beszerezni õket, de rajta vagyok.
Visszajelzek, ha elõre jutottam 😊

MerlinW
Vagy mert nincs meg nekem a magyar
Vagy mert nem támogatja a ScummVM
Vagy mert magyarból nincs beszélõs verzió

Nem emlékszem már 😊 Ha van magyar CD verziód belõle, akkor szívesen látjuk a polcon😊

[merlinw.org]

Axon
Egy kérdés, bár már volt róla szó emlékeim szerint.
A 3 koponyának miért az angol verziója van benne a csomagban?

MerlinW
Tölthetõ a ScummVM-update-136.rar
(csak írjatok felül mindent a scummvm könyvtáratokban)

----------------------
- G136 (2014.06.22) --
----------------------
hozzaadva: Ringworld 2: Return to Ringworld (CD/DOS/English)
modositva: ScummVM 1.7.0git (jun 21)
modositva: ScummVM Tools 1.7.0git (jun 21)

[merlinw.org]

moonster
<#eljen>
MerlinW
Nem sok minden változott az elmúlt évben:

----------------------
- G135 (2014.06.11) --
----------------------

hozzaadva: The Neverhood Chronicles (CD/Windows/English)
hozzaadva: Voyeur (CD/DOS/English)
modositva: DreamWeb 1.1 (CD/DOS/English)
modositva: ScummVM 1.7.0git (jun 11)

----------------------
- G128 (2013.01.04) --
----------------------

hozzaadva: 3 Skulls of the Tolltecs (CD/English)
hozzaadva: Eye of the Beholder (DOS/English)
hozzaadva: Eye of the Beholder 2 (DOS/English)
hozzaadva: Tony Tough (CD/DOS/English)
modositva: Laura Bow 2 (CD/DOS/English)
modositva: DreamWeb (CD/DOS/English)
modositva: ScummVM 1.6.0git (jan 4)

[merlinw.org]

takysoft
Elsõ és második Monkey Island Talkie verzió. A srác behegesztette a felújított változatból a szövegeket a régibe vhogy. Még nem néztem meg de érdekes 😊

Axon
Zsír!!!!

Köszi!

Mióta beütött nálunk a tablet õrület, azóta reneszánszát élik nálunk a régebbi játékok. A scumm kalandok giga népszerûek, amin még magam is meglepõdöm. Azt hittem, hogy a mai gyerekeknek elég az engribörds, de belátom tévedtem. Nem elég, csak éppen nincs aki megmutassa nekik a régi klasszikusokat.

MerlinW
A teljes ScummVM pakk fent van a könyvtárban, tömörítve.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Igen - ha valaki a fórumon összeszed -100 pontot, akkor a rendszer nem jeleníti meg alapesetben az üzeneteit. Ki kell kapcsolni hozzá a beállításokban a vonatkozó opciót, vagy mindig klikkelgetni...

mandm
Remek, már át is állítottam.
Köszönöm, hogy bõvítettétek tudásom horizontját. Ma is érdemes volt felkelnem!

mandm
Szóval, mert valaki mínuszolta, ezért van lecsukva?

IMYke2.0.0.0
Elõfordulhat - én a beállításaimban az ilyet letiltottam.
Fog a halál még egyet kattintgatni, ha el akarok olvasni egy troll-üzenetet <#eplus2>

Malakai
Arra gondol, hogy a lemínuszolt hozzászólások miatt le van csukva a hozzászólás.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Pedig az ott egy link.

KÉP:

mandm
Hmmm. Más topikokban is láttam ilyet és ott semmiféle link nem volt az adott hozzászólásban.

IMYke2.0.0.0
Ha nem telefonról netezel, akkor tudod, hogy az ott egy link, ami más oldalra visz...

mandm
OFF
Megkérdezem, hogy mi értelme van az ilyen hozzászólásnak? Mármint hogy egybõl nem látni, hanem a kis nyíllal le kell nyitni.

Tényleg nem kötözködésbõl pusztán azért, hogy értsem a lényegét.
ON

Axon
Köszi a linket! Pont egy ilyen kell nekem.

moonster
Axon
Na egy furcsa kérés, hátha tudtok segíteni. Na meg ha belegondoltok még nektek is szükségetek lehet ilyesmire?

Kellene egy olyan alkalmazás androidos telefonra (persze ha van ilyen), hogy ha egy adott számról hívnak, akkor automatikusan fogadja a hívást és játsszon be egy üzenetet. Az üzenet a már jól ismert "Ezen a számon elõfizetõ nem található" lenne. Be lehetne állítani, hogy milyen telefonszámok esetén játssza be ezt az üzenetet. Így gyakorlatilag meg lehet(ne) szabadulni a nemkívánatos hívásoktól (persze csak azoktól, ahol a hívó szám ismert.
Van ilyen alkalmazás?

Nem merek belepiszkálni a BIOSba, nem értek hozzá annyira. Lehet, hogy így kéne hagynom, ha ez a jól mûködõ megoldás. Esetleg bõvíteni lehetne RAM-mal(?)
Amúgy az nem lehet, hogy amikor játéknál átkapcsol az erõsebb kártyára, akkor az alaplapi "visszaadja" a RAMot? (Lehet, hogy hülyeségeket írok.)
moonster
Igazad lehet. Nem gond ez, hanem így oldják meg már nagyon régóta.
A RAMból választanak le egy részt a videoRAMnak.
Ha esetleg kikapcsolnád a BIOSban, akkor talán megszûnne, de lehet, h akkor sem. Viszont akkor csakis az izmosabb, többet fogyasztó kártya mûködne.
Tégy egy próbát és írj visszajelzést, plz.

kösz
Sziasztok!

Úgy emlékszem, nálatok mindig kaptam valami jó választ hardware-gondok terén, és most megint a segítségeteket szeretném kérni. Nemrég vettem egy Lenovo G505s laptopot. Itt van róla pár infó.
Amúgy meg konkrétan EZT a specifikációt vettem, a Euronicsban. Nagyon meg vagyok vele elégedve, nekem elég gyorsnak tûnik. A játékok is elfutnak rajta, nem is rosszul. Viszont mivel dual videokártyát használ, Catalystben mindig be kell állítanom, hogy melyik játékot v. programot melyik kártyával használja, az alaplapival, vagy a dedikálttal. Nos, én azt hiszem, az alaplapi kártya valamit így is úgy is fogyaszt a 4 gb RAM-omból, mert a rendszertulajdonságokban az áll a RAM méreténél, hogy 4,00 GB (3,20 GB használható). 64 bites az oprendszer (Windows 8), mielõtt megkérdeznétek... Mégis 3,20-at lát. Mitõl van ez? Szerintetek is az alaplapi kártya a gond?
Axon
Tökéletesen mûködik. Még egyszer köszi a segítséget!

Axon
Köszi a segítséget!
Igen Androidos tablettem van. nem tudtam, hogy ez nem egy emulátor. nekilátok és meglátom mi lesz.

takysoft
no most a dotemu az nem szoftver, hanem egy cég, olyan kicsit, mint a gog, csak komolyabb portolással, de kevesebb játék.

a magyarítást szerintem utómunka nélkül felejtsd el, nem fog passzolni hozzá.

milyen tableted van? androidos? (Play store-ból feltételezem)
azon egész egyszerû. leszeded a játék trt változatát valahonnét (pl ncore, vagy innét, netán innét

Mindenképp meg KELL jegyeznem, hogy ezek a megoldások nem 100%, hogy legálisak, még akkor sem, ha rendelkezel a játékkal, ugyanis szerintem jogilag ez más tartalom. (hisz ugye valahol remake)

Axon
Sziasztok!

Egy kis segítség kérés. Mostanában tabletten scumm segítségével tolok néhány régi kalandot és legnagyobb meglepetésemre a fiaim és barátaik is nagyon rákattantak, pedig a mai gyerekek angry birds-en szocializálódnak, mégis órákon át el tudnak merülni egy Flight of the Amazon Queen játékkal.
Naszóval. Most látom a Play store-ben ezt:
Little Big Adventure

Ez egy fizetõs játék, de én nem szeretnék érte fizetni, már csak azért sem mert megvan eredetiben is. Látom valami Emulátort használnak hozzá. Szóval tudnátok valami tippet adni hogyan tudnám ezt rávarázsolni a tablettemre? lehetõleg úgy, hogy még a magyarítást is rá tudjam tenni.

Erre a DotEmu-ra rákeresve pedig látom, hogy még egy rakás klasszikus-t is mûködésre lehet bírni vele (pl. Another World).