Seti at home

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy találunk valamit, vagy nem. Kérdés nincs, futtasd tovább a programot:D
<#help>
Köszi.
<#taps>

Volna pár kérdésem a SETI-vel kapcsolatban. Kicsit utánanéztem a dolgoknak, de tény, hogy nem vittem túlzásba. És most találtam itt ezt a fórumot, hát gondoltam rákérdezek. Hátha van itt néhány buzgó SETI-s, aki tud válaszolni.

1. Ha valaki nem irányítja felénk az EM sugarait, akkor esélytelen hogy észleljük, hiszen nagyon kis teljesítményû rádióhullám hagyja el a Földet is, mert nem túl sok helyre kommunikálunk a Földön kívül. A sugárzás teljesítménye a távolság négyzetével arányosan csökken, ez pedig azt jelenti, hogy az a kicsi is néhány fényév alatt is már tutira eltûnik.

Akkor most feltesszük, h irányított sugarat küldenek felénk. Nos azt sem lehet 0°-os nyílásszöggel kiküldeni, vagyis megint ott tarunk, h a hatalmas távolságok miatt fikarcnyi sem marad abból, amit esetleg észlelhetnénk. Sõt, a fénynek is idõ kell az utazáshoz, vagyis ha még be is céloznának egy bolygót, ami több fényévre van, az már amikor kibocsájtják a sugarat, akkor sincsen ott, ahol látjuk, nemhogy még azzal kelljen számolni, hogy évek múltán pontosan hol lesz.

Ja igen és ugye jöhetnek egyesek azzal, hogy milyen hú de nagyon érzékeny mûszereink vannak, amikkel érzékelhetünk távoli csillagokat, meg stb. De azok csillagok, azok jónéhány nagyságrenddel nagyobb energiával sugároznak, mint amit egyáltalán a Földrõl képesek lennénk kibocsátani. És a feltételezett bolygóról érkezõ jelet is a saját csillagának a sugárzásának a zavaró hatásai közt kéne észlelni.

Tehát a fentebbi problémákat hogy oldották meg, milyen elképzeléssel?

2. Milyen modulációs eljárások alapján tesztelik a jeleket? Mert ez is egy érdekes dolog lehet, tekintve, hogy az emberek a mai távközlésben is olyan eljárásokat alkalmaznak, amik erõsen zaj jellegûnek tekinthetõk. És ugye a sikeres észlelés érdekében azt is fel kell tételezni, h vki tényleg üzenni akar nekünk és a lehetõleg nem nehezítik az észlelést. Vagy lehetséges összetettebb üzenet elemzéssel nem is foglalkoznak, csak egyszerûbb jeleket keresnek?

Fenrir
Miért ne menne?

A halál csupán a kezdet...

jhetedikj
a seti miért nem megy már?

anno 1987

Timbo
:D

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

akyyy
up:D

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Fenrir
Nektek megy a Sztakis projekt?

minialkalmazás

Schwarz
Mi a fene az a widget?

Mi az a windows?

valaki használ Boinc widget-et?
ez mindig kijelzi az adatainkat a képernyõre, itt van rá példa

nem ütemezni szeretném

birdo
Ütemezett feladatok ?

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

nem indul a BOINC automatikusan rendszer indulásakor (régebben ment)
Indítópultba is tettem, meg beállítottam hogy rendszergazdaként futtassa (Vista)
de így sem akar kapásból betölteni
van valami ötletetek?

Fenrir
Berkeley Open Infrastructure for Network Computing

BOINC minek a rövidítése?
Jó lesz leállítani a SZTAKI-t. Nem tudom nekem sehogy se akar 3000 fölé menni. Miért van ez?
Fenrir

Kinek, mennyi kreditje van? Nekem 2929.
Még, hogy egy h*lye egyház hatékonyabb mint mi?!
nothes
Láttam, de rengeted light yeart kell leküzdeni annak az anyahajónak:) Ha majd jön, megyek Tomékhoz apokalipszistátvészelni:)

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Fenrir
"2007.09.26. 09:55 "

:)

nothes
Tom Cruise tud valamit, szóval figyeljétek a jeleket: LINK:)
Mekkora egy idióta, istenem...:)

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Én csinálom is tovább. Most megy az SZTAKI de szerintem lefogom kapcsolni.
kitartás... :)

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Requiem88
akkor jó ^^

\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6

Kutatjuk mi csendesen és eredménytelenül...
Fenrir
Je.

Én.
Requiem88
pillanatokon belül beszállok én is ^^
jön le épp a kliens. van még itt egyébként valaki?

\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6

Nincsenek ufók. Nem akarnak rádiózni.
Szerintem lenne jobb módja is annak, hogy megtaláljuk õket.
Na, hát valaki mondjon már valamit <#vigyor>
Én rendületlenül filytatom a munkát. Csak gõzöm sincs a felhasználó nevemrõl és jelszavamról. 1460 kreditem van most.
-.-" Aktivitás az egekben <#vigyor>
Rákapcsoltam a rosetta@home-ra, SETI felfüggesztve.
Azt az oldalt már láttam, az einstein meg letölti magának elõbb utóbb a fájlokat, melyeket elemez késõbb.
Elindult. Csak k*rva lassan. A SETI meg leállt. Segítség.
ÖÖÖ. Most elakadtam. Feélvettem az Einsteint és nem történik semmi. Megcsináltam a fiókomat és nem történik semmi most mit tegyek?
Ennyit eddig is tudtam.
nekem setiben 4045, most meg kezdtem egy rosetta@home-t,
world communiti grid: az emberi beteségek ismeretének bõvítése
Einstein: pulzárok által kibocsátott gravitációs jelek keresése
a malariacontrol meg gondolom a maláriával kapcsolatos
uFluids ez mi?
chess960@home ez mi?
Malariacontrol.net ez mi?
World Community Grid ez mi?
Einstein@home ez mire jó?
Neked mennyi van?
jah a kreditek max arra valók, hogy versengj mással hogy kinek van több<#nyes><#nyes>
Maradtam a setinél.
Omg de máshogy néz ki a grafikus nézet, visszarakom a régire
Befejezted? Vége lett? És mit érek a kerditjeimmel?
a rosetta@home-t csináltam
De akkor miért írtad azt, hogy "már csináltam"
Hát most szerinted én többet tudok? >>>> Google <<<<
????