StarGate (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Belegondoltam Asgardi szemszögbõl.
Tudásuk szerint védelmezték több ezer évig a galaxist ahogy tudták. Most õk is tisztában voltak vele, hogy ez az idöszak elmult, már nem képesek rá. Tudták , hogy nics erejük, esélyük , hogy megvédelmezék magukat, saját föbolygójukat, pusztulásuk minden valószínüség szerint elkerülhetetlen. Nem szerették volna mégegyszer elkövetni azokat a hibákat amiket a replikátoroknál elkövettek, a tollanokhoz hasonlóan. Vagyis azt kockáztatni, hogy az ellenség rátegye kezét a tudásukra. Csak azért, hogy õk pár nappal, héttel évvel tovább létezzenek, az egész világot lehetetlen helyzetbe sodorják.
Két lehetõségük volt: földi védelem alá helyezni magukat, teljesen kilépni a játékból.Ha jobban belegondolunk nem igazán szimpatikus az elsõ megoldás és ráadásul kockázatos is. Egyedül az utóbbi maradt.

A kiszállás a játékból a többi nép számára azt jelenti, hogy õk telejesen elpusztulnak. Azt hogy ez a pusztulás az asgardok számára is saját pusztulásukat jelentette, abban nem vagyok biztos, lehet valamilyen formában tovább léteznek. De ez a stargate univerzum többi népének nem számit már semmit, számukra teljesen halottak.

Mivel a Noxról semmit sem tudok õket kihagytam a számításból, de nem hiszem, hogy ez a szál szülhetett volna valami teljesen más kimenetelû megoldást.
Sokminden logikátlan, amelynek nem ismerjük minden részletét.
Az asgard mindig idiótán gondolkodtak, legalább is teljesen máshogy, mint az emberek.
Ez becsületesebb megoldás, mintha ugy végzik , mint a Tollan.
MerlinW
Elpusztította magát az Asgard. OKé. Engem az zavar inkább (a további sorozatok és filmek története miatt), hogy kezükben a teljes Asgard technologia. Csillagkapura sem érett meg az emberiség nemhogy erre😊

[merlinw.org]

Ez az egesz asgard ongyilkossag teljesen logikatlan kar keresni benne akarmien ertelmet.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Pharaoh
Mondjuk, ha olyan fejlettek nem értem miért nem tudják a DNSüket megbuherálni, hogy visszafordítsák a degenerálódást.

tnm
jah, persze: asgardok az egyetlenek, akiket már nem nagyon lehet klónozni (tovább)

Pharaoh
Az asgardokat nem lehet olyan nehéz újra visszahozni a sorozatban, ha csak egy hajó is megmaradt aminek a számítógépe tartalmaz jópár tudatot és dns mintát már csak újra kell õket klónozni és kész.

Rage47
lehet h mindenkit hazahívtak, így nem maradt senki vidéken
tnm
õõõ abban csak azt mondták, hogy miért nem tudtak õk ott csak úgy idõt utazni, azért jópár részben visszautaztak egy csomó idõt (2010 pl., vagy amikor még Hammond csak kiskatona volt stb. stb.)
és a második filmben tényleg egy nagyobb idõutazás lesz, szal abszolút esélyes lehetne. hogy asgardok nem lesznek kicsinálva, ettõl függetlenül sztem nem lesz túl sok asgard abban a két filmben (bár jó kérdés, hogy az Atlantisban szereplõ hajót vezérlõ Asgard is harakirit követett-e el, vagy most a "vidéken" tartózkodókkal mi lett)

Baal? nem!, majd meglesz rá a magyarázat, hogy miért nem lehet csak úgy idõt utazgatni, csak nézd majd meg. De nekem ez az utolsó rész nagyon tetszett. Teal'c a legnagyobb 😄😄
Shiwo
Baal lenyúlja az idõgépet ?

"Continuum egy Baal-os idõutazós lesz."

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Hy! Tegnap néztem meg az utolsó részt, és elégge el vagyok keseredve, hogy vége, pedig úgy elnézném még! <#rinya>
-----------
Shiwo -> nem akarom lelõni neked a poént, csak annyi, hogy nem tudnak csak úgy idõutazni,mert... de majd meglátod te is ha megnézed az utolsó részt!
Shiwo
én még nem végeztem a 10. évaddal, csak láttam, hogy írtátok, mi történik az uccsó részben az asgarddal...még csodálkoztatok is, hogy milyen hülyén lett kitalálva.. a sorozatban volt 1-2 csavar..mi van, ha kiderül, hogy az asgardiak csak mondták ,hogy kamikazék lesznek és közbe nem és tök más dolog van a háttérben..vagy ha már idõutazgatnak az sg-sek, akkor is simán meglehetne menteni a kis szürkéket...

Plusz a wikipedia-n (tudom, nem meghatározó) be lett jelentve h a 3. sorozat leader karaktere Daniel Jackson lesz. (Ami számomra elég hihetetlen.

Egyébként nagyságban az SG-Trek csata így áll nagyságban:
5 sorozat - 2 sorozat
28 évad - 13 évad
703 rész - 274 rész
10 Film - 1 Film
OKÉ le van maradva, de ebbõl még bármi lehet.
Ha csak két évre elõre nézünk az 1 ujabb sorozat, 3 évad, 60 rész, és 2 film.

Rage47
na ezek jó hírek
A Stargate nem ért véget semmilyen szinten sõt!
Az SG-1 folytatódni fog az alább látható 2 dvd-filmmel (nem mozi).
Az Ark of Truth az Ori szálat fogja lezárni, míg a Continuum egy Baal-os idõutazós lesz. Ez jön idén õsszel. (Ha jó az elõadásuk akkor évi 2 dvd-film várható.)
Az SG:A jön a 4. évaddal 2007-ben.
A SG:Worlds pedig egy MMORPG játék lesz. Ami érinti az SG-1-et.
ÉS!!!!!!
2008-ban jön a 3. SG sorozat, ami forradalmian új szemszögbõl lesz megmutatva. A címe SG: Universe lesz.
Tehát idén bár egy sorozatot nézünk majd, kapunk 2 SG-1 filmet, míg jövõre már ismét két sorozat lesz. És reményeink szerint ujabb SG-1 filmek.
Talán ez is lesz egy akkora univerzum mint a Star Trek.
Rage47
ezek a mozifilmek? woow
Rage47
vége 😞(
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egyébként most mi történik, mikor átmennek a csillagkapun? asgard technológiával kinyirják az ori-t? és mi van a felemelkedett Orisi-al? ezt direk hagyták nyitottan, vagy csak én nem figyeltem?
azért nem semmi:elsõ forgatása április közepétõl,második nyártól!
Remélem nem egy összecsapott forgatókönyvet hoztak létre!

Ramadamammy rapidrandi

joebacsi
hát így hirtelen visszagondolva, nekem a heroes duplarész ami iszonyatosan bejött...bevállaltak 1 rész altatást, könnyed pötyögést, hogy aztán a második részben 180fokos fordulatot vegyen az egész cselekmény, hangulat, légkör, és megmutatták, hogy tudnak kemény drámát is összehozni...így egyben nagyon komoly volt...dokinéni halálát azóta nemtudtam kiheverni <#rinya>
különszálként a 2010 és a 2001 volt még, ami nagyon tetszett, illetve a wormhole extreme, az önirónia , az északi sarki csata pedig a cgi miatt 😊

meg persze az elsõ 2-3 évad hangulata, amikor még minden ugrás, hajó új, ismeretlen volt, és oneillék a sötétben tapogatóztak...

a fõ storyban pedig a goauld nagyon ütõsen lett sztem kitalálva, legalábbis az elején (elsõ részek sokkal hátborzongatóbbak, naturálisabbak), illetve, amin még mindig fetrengek, az az, mikor kiderült, hogy a hiperfejlett asgardverõ faj, a replikátor úgy alakult ki, hogy egy kislány magányos volt, és "csak játszani akart" 😄DD

najó, soklesz ez mára, jóccakát 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
jah, nekem se nagyon jött be ez az idõvel mahinálás, mert már elsütötték egy évadzárónál...akkor még jópofa volt, de most így eléggé eröltetett szvsz 😞

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Sosincs vége! 😊
Amugy en az utloso reszt nem is ismerem el mint stargate epizod. Inkabb shitgate. ikszdédédéd <#zavart2>

joebacsi
vége 😞

Evin
Nekem tettszettek azok a régi rajzfilmek is.

Az SG-1 elvonási tüneteket csükkentendõ, hogy hétfõnként este a TV2-n ismétlik, most kb a 2.szezon fele tarthatnak.
Szerintem a film érketéig kitart bõven. 😊

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Shiwo

MerlinW
Infinity nagyon gyengus, amolyan amerikai g.i. joe, transformers, stb stílus. Ismeretlen szereplõk, kézzel rajzolt/kompjúteres hibrid (álá spiderman 2k3 csak randább)

[merlinw.org]

Fritz Von...
Szerintem a 7. évad a legjobb, legalábbis sztori szinten.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

MerlinW
Ízlések és pofonok, nekem a 9. tetszett a legkevésbé. Nem RDA miatt, nekem õ annyira nem hiányzott, inkább az eröltetett új gigaellenség, és az olcsó színhelyek miatt. Számomra az SG-1 8 évados lesz mindig. A 9-10 meg amolyan kis levezetõ.

[merlinw.org]

Sztem a 9-10. <#rolleyes>

MerlinW
6-7-8. évad a legjobb sztem😊

[merlinw.org]

Fritz Von...
Én már egy ideje nézem, most a 6x15nél tartok. Igaz, ez már a negyedik végignézésem. 😊

MerlinW
meg kell nézni elölrõl az egészet😊 Mondjuk hetente 2 epizododdal számolva is 2 évig újra lesz SG1😊

[merlinw.org]

öregharcsa
most néztem meg az uccsó két részt....hiányozni fog nagyon....a fenébe..<#rinya><#rinya><#rinya>

http://pspfilez.extra.hu/

csocso14
Õ jaffa neki meg se kottyan ennyi plusz év 😄

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

MerlinW
Indeed.

[merlinw.org]

Nyugdijas lesz. 😄

Shiwo
Teal'C -kel mi lesz amúgy ?

Miert nem taroljak el az elmejuket egy szamitogepbe? Az egesz annyira logikatlan...

A kötözködések is tartalmaznak logikai hiányosságokat. 😊

Pl
- a Nox-ot valószínû, hogy nem érdekli az egész galaxis úgy ahogy van.
- miért öngyilkoltak az Asgard-ok? Szerintem ez elég érthetõen meg lett magyarázva, tessék még egyszer/többször megnézni
- miért nem építettek Asgard flottát? Ezt is elmondták: nem mindenki értett egyet a tervvel, azon kívül tudjuk mennyi idõ "összedobni" egy hajót? 😊
stbstb

nothes
már eleve az is hülyeség volt, hogy azt a lemezekbõl összetákolt f.st tunningolták fel. egy tucat Asgard csatahajó jobb legacy lett volna.
meg különben is, ha már kifejlesztettek egy olyan szuper cuccot, ami elintézi az ori hajókat, az öngyi elõtt igazán segíthettek volna kitakarítani a galaxist..

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Rossz szohasznalat, szoval a meghatot valtoztassuk dramaira. 😊)

Fritz Von...
Meghatónak megható lett volna akkor, ha az Ori felbukkanásakor nem tudnak mit kitalálni ellenük. Ezzel szemben a technikájukkal szarrá lõtték az Ori anyahajókat. Arról nem is beszélve, hogy két éven keresztül annyi Asgard volt, hogy Hermiodon röhög a buzer Sheppard...

Azert oltek meg az asgard fajt mert valami uber meghato dolog kellett a vegere. Elegge otlettelen es kiszamithato huzas volt.

Pharaoh
Az asgardok kollektív öngyirkossága akkor is nagy baromság volt. Csak pár év telt el a reklikátorok óta, akiktõl úgy be voltak fosva, hogy kipusztítják az egész fajukat, de a végén mégiscsak legyõzték õket. Erre meg maguk pusztítják el magukat. Arról nem is beszélve, hogy õk voltak a legszinpib idegen faj

Evin
Sajnálkozok és ugyanakkor persze várom is az új sorozatot. Nekem pl az Atlantis is bejön.
Szívesen megnézném a Stargate: Infinity-t is(aki nem tudná ez rajzfilm sorozat), de sehonnan sem tudom beszerezni. Csak az 1.rész van meg. 😞

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

gergod
A Nox a 4 faj egyike... Valszeg õk is ismerik az Asgard történelmet, ezért nekik nem is nagyon kellet semmit adni

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

Nem lehet megmagyarazni a paradoxonokat attol paradoxonok. 😊

sztem várd meg a filmeket, ki tudja, lehet ott kapsz választ olyan kérdésre, ami most logikai bakinak tûnik... pl honnan vettétek, h a Nox-szal nem beszéltek az Asgardok? Vagy az is lehet, h a Nox nem kért belõlük, amúgy is eléggé zárkózott nép..attól még, h nem mutatták... tény, h sok érdekes kérdést felvetett, de attól, h még nem tudunk rá választ, nem jelenti, h baki...ettõl függetlenül még lehet az, de várjuk ki a végét.

Winnie kollega nem kerdeztem hogyan keszitenek egy forgatokonyvet. 😊 Sajnos scifi-ben nem olyan egyszeru megmagyarazni a logikai bukfenceket... 😊 Ha van egy akk az nagy valoszinuseggel megmarad paradoxonkent. 😄

Most nincs idom se kedvem sorolgatni a logikai hibakat amiket az utolso resz felvetett, de van beloluk egy par és en ugy velem, hogy bar az enti utolso reszere sokkal kevesebb idejuk volt a keszitoknek es megis sokkal otletesebben megoldottak a feladatot.

"Igen egyetertek, rengetek logikai bukfencet vetett fel ez az utolso epizod. Gondolkoztak ezek mikozbe leirtak??"

általában az ilyesmit, ha felvetnéd egy írónak, csuklóból megmagyarázná.

és, hogy gondolkoztak-e? egy epizód íráse elvileg abból áll, hogy 6-8-10 ember egy héten keresztül brainstormingol és felvázolja az epizódot, majd kiadják valakinek az egész vázat, aki megírja ap árbeszédeket és ezt jóváhagyja a sorozat showrunner-je, a csatorna és egyéb executive producerek.

szóval, ha mást nem is, de gondolkozni biztos gondolkoztak.