Ps2 Elado !!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát ez nem igaz, háromszor elment. Nem jön vissza az ablak, aztán meg ezt látom. Már megszivatott igy többször. Bocs.
WoW még mindig :P
Én sem szidtam a PC-t, mivel nekem az kicsit régebb óta van, és munkaeszköz ráadásul. Másra jó az egyik, másra a másik. PC-n is lehet qrva jókat játszani, konzolra is vannak rossz játékok. Ebben maradhatunk ? Gabo, a Ti, konzolosok számomra durva, az utolsóval valahol egyetértünk.
Én sem szidtam a PC-t, mivel nekem az kicsit régebb óta van, és munkaeszköz ráadásul. Másra jó az egyik, másra a másik. PC-n is lehet qrva jókat játszani, konzolra is vannak rossz játékok. Ebben maradhatunk ? Gabo, a Ti, konzolosok számomra durva, az utolsóval valahol egyetértünk.
Deadman:
1. Amit leírtam a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban az a magyar valóság. Ez vonatkozik a PC-kre és konzolokra, vagy bármilyen egyébb mûszaki termékre egyaránt. Igazi szívás akkor van, ha valami kevés helyen kapható termékkel van gond. Akkor szinte biztos, hogy a lenti sémát követõ ügyintézésben lesz részed. PS2 kétlem, hogy minden sarki boltban kapható lenne.
2. Ami egymás felmenõinek az emlegetését illeti. Ti konzolosok kezdtétek el a PC-ket szidni. Amit tölünk kaptatok az csak válaszreakció volt.
3. Ennek a topicnak egyetlen valamire való fórumon sincs helye, hacsak nem keres-kínál címû fórumról van szó. Alap dolog, hogy a fórumot kereskedelmi célú reklámra használni nem illik, még akkor sem, ha ez konkrétan nincs is tiltva! Ez a topic viszont ezzel inditott. Jobb helyeken az ilyen fórumokat a moderátorok törlik és a fórumot indító személyt az elsõ egy-két figyelmeztetés után banolják.
1. Amit leírtam a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban az a magyar valóság. Ez vonatkozik a PC-kre és konzolokra, vagy bármilyen egyébb mûszaki termékre egyaránt. Igazi szívás akkor van, ha valami kevés helyen kapható termékkel van gond. Akkor szinte biztos, hogy a lenti sémát követõ ügyintézésben lesz részed. PS2 kétlem, hogy minden sarki boltban kapható lenne.
2. Ami egymás felmenõinek az emlegetését illeti. Ti konzolosok kezdtétek el a PC-ket szidni. Amit tölünk kaptatok az csak válaszreakció volt.
3. Ennek a topicnak egyetlen valamire való fórumon sincs helye, hacsak nem keres-kínál címû fórumról van szó. Alap dolog, hogy a fórumot kereskedelmi célú reklámra használni nem illik, még akkor sem, ha ez konkrétan nincs is tiltva! Ez a topic viszont ezzel inditott. Jobb helyeken az ilyen fórumokat a moderátorok törlik és a fórumot indító személyt az elsõ egy-két figyelmeztetés után banolják.
Nem tilos, nem is írtam ebbe a topicba, hogy milyen szar a konzol stb. csak azt mondtam, hogy nem kell ránk kenni, hogy utáljuk a konzolosokat, mert nem mi kezdtük! A legelsõ konzolos topic egybõl arról szólt, hogy a pc milyen szar, és ki fog halni! Ezért minek idejönni? És nem értem, miért pont velem veszekedsz, amikor nem is kezdtem itt fikázni, csak arra reagáltam, hogy minket kezdtél okolni a kozol-pc háborúért. Ennyi.
Egyébként az X-Multimédiában 120+fa.
Hihetetlen, hogy nem érti ! A játékosok fórumában lehet html-ezni (http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=974325942), de konzol játékokról beszélni nem. Nem kötelezõ ide benézni. Vagy követeld ki b+, hogy törölhesd te az ilyen topikokat. Még fekete lyukas cikkek is vannak, de a konzol cikk már süti az orcáját. Irj az Orbánéknak, hogy a Lex Pokolba vegyék bele azt is, hogy konzol játékokkal kapcsolatos topikokat TILOS a Supergamezre (vagy ahová csak gondolod) helyezni.
Egyébként : http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=201&datum=976922616
http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=201&datum=976776617
http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=201&datum=969768227
Egyébként : http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=201&datum=976922616
http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=201&datum=976776617
http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=201&datum=969768227
Egyébként fejezzük abba a vitát, mert ezt a topicot is elcsesszük, és megint csak a pc-sekre fogjátok.
Láttál már egy leírást is itt konzoljátékokról? Vagy esetleg egy hírt is akár? Én a játékokról beszéltem, az, hogy van kéthetente egy hír valami konzolról, nem jelent semmit. Fõleg, hogy ezek a hírek gazdasági vonatkozásúak, és nem a konzollal való játékhoz kacsolódnak.
Karácsonyi selejt PlayStation 2-k
2001. január 13. 18:52, Szombat - JohnnyCage
A Rambus az Xbox jövõjét is fenyegeti?
2001. január 13. 02:08, Szombat - JohnnyCage
stb,stb Ennyit a Supergamez a PC-s játékokkal foglakozik dologról.
2001. január 13. 18:52, Szombat - JohnnyCage
A Rambus az Xbox jövõjét is fenyegeti?
2001. január 13. 02:08, Szombat - JohnnyCage
stb,stb Ennyit a Supergamez a PC-s játékokkal foglakozik dologról.
Öö, én még nem írtam ebbe a topicba egy fikázást sem, nem is akarok. De a supergamez pc-s játékokkal foglalkozik, és zsoltee topicja elõtt tényleg nem volt semmi konzol-ellenesség.
A lap cime : Supergamez , és nem "Supergamez Only for PC". És bocs, hogy csak a te irhatod le egy játékokkal foglalkozó weblapon a véleményed, ráadásul olyan topicban, amirõl tisztán látszik, hogy nem vagy érdekelt.
Hohó, azért ez egy pc-s lap foruma, és nem mi kezdtük el fikázni a konzolokat. Mielõtt zsoltee meg konzolos idejött, soha egy szó nem esett konzolokról.
Lehet, hogy szeretnél olyan PC konfigot, amivel irok. Alice-t most nyomtam végig. Szidtam valahol a PC-t ? Fikáztam? Nem úgy, mint ti. Na ezzel van tele.
http://news.bbc.co.uk/hi/english/entertainment/newsid_1114000/1114151.stm
Itt a sok panaszos 😊
Itt a sok panaszos 😊
Akkor a Ti álláspontotok szerint egyáltalán semmit se vásároljon az ember fia, mert ha rossz, akkor gáz van, mi ? Ez aztán a pozitiv hozzáállás. Vagy ez csak a PS2-nél müködik igy ? Tele van már a tököm a sok fikázóval, az az igazság.
Deadman:
Cseszheted a garanciádat! Magyarországon a garanciális ügyintézés menete:
1. Beviszed a rossz ketyerét. Beveszik bevizsgálásra. Min. 1 hét.
2. 1 hét múlva közlik, hogy lesz csere 2 hét múlva.
3. Megkapod a cserét vagy a javított gépet, ami talán egy hetet megy és kezdheted elõrõl az egészet. A cserénél szerencséd van ha nem egy másik felhasználó által behozott "jónak" titulált gépet varnak a nyakadba. Ha az egyik típus nem vált be átállhatsz egy másik gyártó termékére.
Az eredmény, a gépet több mint egy hónapig nem tudod használni. A PC-k esetében szerencsére az egyes alkotó elemek külön-külön is cserélhetõek.
konzolos:
Kétlem, hogy tanultál volna közgazdaságtant. Ha tanultál volna, akkor tisztában lennél azzal is, hogy minden piac elérkezik egyszer egy olyan stádiumba, ahol telítõdik. Ez az oka a jelenlegi "visszaesésnek". Ez alol a konzol piac sem kivétel!
Érdekes módon sem az Intel, sem az AMD nem pánikol a piaci kereslet látszólagos csökkenése miatt. A kereslet csökkenés csak használ a piacnak és a gyártoknak, mivel mérséklõdik a versenyhelyzet. Több idõ marad a fejlesztésekere.
Cseszheted a garanciádat! Magyarországon a garanciális ügyintézés menete:
1. Beviszed a rossz ketyerét. Beveszik bevizsgálásra. Min. 1 hét.
2. 1 hét múlva közlik, hogy lesz csere 2 hét múlva.
3. Megkapod a cserét vagy a javított gépet, ami talán egy hetet megy és kezdheted elõrõl az egészet. A cserénél szerencséd van ha nem egy másik felhasználó által behozott "jónak" titulált gépet varnak a nyakadba. Ha az egyik típus nem vált be átállhatsz egy másik gyártó termékére.
Az eredmény, a gépet több mint egy hónapig nem tudod használni. A PC-k esetében szerencsére az egyes alkotó elemek külön-külön is cserélhetõek.
konzolos:
Kétlem, hogy tanultál volna közgazdaságtant. Ha tanultál volna, akkor tisztában lennél azzal is, hogy minden piac elérkezik egyszer egy olyan stádiumba, ahol telítõdik. Ez az oka a jelenlegi "visszaesésnek". Ez alol a konzol piac sem kivétel!
Érdekes módon sem az Intel, sem az AMD nem pánikol a piaci kereslet látszólagos csökkenése miatt. A kereslet csökkenés csak használ a piacnak és a gyártoknak, mivel mérséklõdik a versenyhelyzet. Több idõ marad a fejlesztésekere.
2*, bocs.
Egyébként meg van garancia, nem ? Úgyhogy ez megint csak egy mondvacsinált probléma. Az enyémmel pl. semmi baj (pedig direkt órák hosszat ment rajta film ), és nekem ez számit 😊
Egyébként meg van garancia, nem ? Úgyhogy ez megint csak egy mondvacsinált probléma. Az enyémmel pl. semmi baj (pedig direkt órák hosszat ment rajta film ), és nekem ez számit 😊
Asus CD, DVD
Deadman: azért a hibás darabok nagyrésze a szállításkor megy tönkre, nem hiszem, hogy pl az ASUS gyártósoráról sok hibás cucc kerülne le.
Ja, megjelent egy újságcikkben kint, erre a TheRegister lehozta (onnan vette a Supergamez), de a Sonynál nem nagyon tudnak róla, hogy óriási méretekben hibás sorozatok jelentek volna meg ( a többmillióból pár ezret nem neveznék jelentõsnek - szerintem PC hardverbõl az nagyker örül, ha száz db valamilyen termékbõl csak pár db hibás ráadásul az csak egy egység, itt meg egy komplex rendszerrõl van szó).
A PSX emulátor az N64 emulátorhoz hasonlóan nem emulálja a teljes gépet, hanem a hivott ROM rutinokat ismeri fel, sajátot futtat rá PC-s kóddal. Jó, valamilyen szinten ez is emuláció.
Ja, nehéz egy teljesen más architektúrát emulálni, de azért a psx emulátorokra se kellett tíz évet várni, pedig a psx is jó volt mikro megjelent
Persze ezt a tökéletes emulációra értem.
Lehetséges elméletileg, hisz már egész jó Amiga emulátorok vannak. PS2 emu : szerintem olyan 10 év, és már megy is türhetõ sebességgel.
Ps2 EE: 300MHz. Csak a pontositás végett. Dreamcast SH4 200MHz. GC 405Mhz. Semmitmondó adatok egyébként tényleg, mert különbözõ processzorokról van szó (és itt most nem az AMD|->Intel, hanem mondjuk (Intel-AMD)|->Sparc, stb gondolok.
Azért a pc-s kártyákat sem használják ki még. Pl semelyik játék nem igényel GF2-t, de egy év múlva már ez másképp lesz. szóval vannak tartalékok a mostani pc hardware-ben is.
A processzorról. Igen, nagy a hátránya a 32 bites procinak a 128-assal szemben de azért ezt eléggé kompenzálja a mhz különbség. Szóval azért az 1Ghz-es 32-bitesnek nincs nagyon mit szégyenkeznie a 200-as 128bitessel szemben. És most a grafika minõsége egyre inkább csak a videokártyától fog függeni, ha hajlandók lesznek a játékok kihasználni a geometriai gyorsítást. És a többire meg azért elég lesz a 32bites, vagy késõbb 64 bites (és emellett sok-sok mhz-es) proci.
A processzorról. Igen, nagy a hátránya a 32 bites procinak a 128-assal szemben de azért ezt eléggé kompenzálja a mhz különbség. Szóval azért az 1Ghz-es 32-bitesnek nincs nagyon mit szégyenkeznie a 200-as 128bitessel szemben. És most a grafika minõsége egyre inkább csak a videokártyától fog függeni, ha hajlandók lesznek a játékok kihasználni a geometriai gyorsítást. És a többire meg azért elég lesz a 32bites, vagy késõbb 64 bites (és emellett sok-sok mhz-es) proci.
Egyébként a GameCube is érdekes lesz, PowerPC processzorral, 256KB sec.cache-el, ArtX grafikai vezérlõvel (1 menetben 8 effekt hardverbõl), és a különleges RAM-mal. De ezek is csak tömény adatok, látni kell majd a játékokat (bár a Nintendora azért tudnak játékokat késziteni, és a fejlesztõk szerint elég könnyü programozni). Egyedüli kifogás a bõvithetõsége és a sajátos lemezmegoldás lehet.
Deadman, végre egy hozzáértõ is csatlakozott.
Nyilvánvaló hogy vannak tartalákok a PS2-ben. Tudni kell programozni is, hogy kihasználják a speciális hardwaret. Pl. A Konami:MGS2 Matrix szerû effektekkel stb... a gép kapacitásának a felét sem használja ki. Ha az ilyen, akkor...
Mivel az X-Box hasonlo a PC-khez ezért a hátrányai is.
Egyre biztosabb hogy az X-Aktadoboz nem fogja kiütni. Az a 3x is márcsak max 2x-es poligonszám, elméletben! Azt azért nem reklámozzák hogy miben jobb a PS2 2-3x. Ahogy már Deadman írta, pl a 128 bit egy hangyányit több a 32-nél. A MHz meg kit érdekel, az nem a sebbesség (pl.PPC processorok is lemossák az x86-ot ugyanazon a MHz-en), csak parasztvakításra jó. Az Emotion Engine ütõs cucc, persze itt többrõl van szó nem csak a sebességrõl.
Nyilvánvaló hogy vannak tartalákok a PS2-ben. Tudni kell programozni is, hogy kihasználják a speciális hardwaret. Pl. A Konami:MGS2 Matrix szerû effektekkel stb... a gép kapacitásának a felét sem használja ki. Ha az ilyen, akkor...
Mivel az X-Box hasonlo a PC-khez ezért a hátrányai is.
Egyre biztosabb hogy az X-Aktadoboz nem fogja kiütni. Az a 3x is márcsak max 2x-es poligonszám, elméletben! Azt azért nem reklámozzák hogy miben jobb a PS2 2-3x. Ahogy már Deadman írta, pl a 128 bit egy hangyányit több a 32-nél. A MHz meg kit érdekel, az nem a sebbesség (pl.PPC processorok is lemossák az x86-ot ugyanazon a MHz-en), csak parasztvakításra jó. Az Emotion Engine ütõs cucc, persze itt többrõl van szó nem csak a sebességrõl.
A Sony ajánlása fejlesztõknek : 2 mérnök teljes munkaidõben VU programozásra.
DVD lejátszóm kicsit régebb óta van. Ez annyiból jobb, hogy ha a gyerekek meg akarnak valami mesefilmet nézni, nem foglalják az én TV-met, felviszik, azt annyi 😊
A második felvetésed : igen megcsinálnak, ez igen kényelmes. Nem kell 2 mérnök teljes munkaidõben. Viszont ennek van elegendõen nagy szabadságfoka. A texturákat meg lehet tömöriteni on the fly (itt azt sem hardver csinálja legfeljebb).
A második felvetésed : igen megcsinálnak, ez igen kényelmes. Nem kell 2 mérnök teljes munkaidõben. Viszont ennek van elegendõen nagy szabadságfoka. A texturákat meg lehet tömöriteni on the fly (itt azt sem hardver csinálja legfeljebb).
Bocs, kétszer ment el. Közben voltak nálam, nem vettem észre 😊
A VU1 és a VU2 az Emotion Engine része, a processzorba vannak integrálva. A 4 MB grafikus ram pedig a Graphic Synthesizer-be (embedded Ram), és 48 GB/s az átviteli sebessége - igazából cacheként szolgál a fejlesztõk szerint. Csak a pontositás végett. A két vektor unit-al meg lehet csinálni az összes geometriai és animációs feladatot, a központi processzornak csak az AI-val , stb kell foglalkozni.
Van mellette egy 6 lemezes Onkyo lejátszóm (nem a legolcsóbb darab), úgyhogy van viszonyitási alapom. A lejátszókban lévõ dekóderektõl meg minden jobb érzésü embert kiráz a hideg.
Érdemes elolvasni, fejlesztõk nyilatkoznak : http://pub13.ezboard.com/fplaystation2discussionboardhardware.showMessage?topicID=92.topic
http://cube.ign.com/news/26984.html
Van mellette egy 6 lemezes Onkyo lejátszóm (nem a legolcsóbb darab), úgyhogy van viszonyitási alapom. A lejátszókban lévõ dekóderektõl meg minden jobb érzésü embert kiráz a hideg.
Érdemes elolvasni, fejlesztõk nyilatkoznak : http://pub13.ezboard.com/fplaystation2discussionboardhardware.showMessage?topicID=92.topic
Ha olyan jó a ps2 DVD lejátszás, miért van asztalid is? Azért a teljes élvezethez nem árt még egy távirányitó, meg mint mondtam a DD dekódolás sem. Persze jó dolog hogy van a ps2-ben DVD lejátszás, de azért nem helyettesít egy asztali lejátszót. (fõleg hogy néhány filmnél gondk vannak) Ki lehet kapcsolni ps2-n a macrovisiont?
Az rendben van hogy a 4mb csak cache, ettõl gyorsabb lesz, de így az összes textúrát a 32 mega ramban kell tárolni? Ez ráadásul a többi dologtól is foglalja a ramot.
Az rendben van hogy a 4mb csak cache, ettõl gyorsabb lesz, de így az összes textúrát a 32 mega ramban kell tárolni? Ez ráadásul a többi dologtól is foglalja a ramot.
A VU1 és a VU2 az Emotion Engine része, a processzorba vannak integrálva. A 4 MB grafikus ram pedig a Graphic Synthesizer-be (embedded Ram), és 48 GB/s az átviteli sebessége - igazából cacheként szolgál a fejlesztõk szerint. Csak a pontositás végett. A két vektor unit-al meg lehet csinálni az összes geometriai és animációs feladatot, a központi processzornak csak az AI-val , stb kell foglalkozni.
Deadman: csak annyit, hogy te soha nem fogsz 1280*-as felbontásban játszani a ps2-n, ha a játékok 640x480-ba készülnek...
DVD lejátszás pedig közel nem olyan, mint egy asztali lejátszón, mellesleg pedig egy 130 ezres lejátszóban már van DD dekóder is 6 kimenettel.
DVD lejátszás pedig közel nem olyan, mint egy asztali lejátszón, mellesleg pedig egy 130 ezres lejátszóban már van DD dekóder is 6 kimenettel.
:-)
Hova jarsz?
Hova jarsz?
Én is a vektorprocikat kaptam a vizsgán, a tömbprocikkal kellettt összehasonlító elemzést írni.
Csak én tegnap :-)))
Csak én tegnap :-)))
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
Na ja, csak a 2. vektorproci kuldozgeti a texturakat a graf procinak, ha a textura nem fer be a 4MB-be... Ehh, szoval 1 kiesik...
Amugy meg mitol gyorsabb a vektorproci?
Ha keves adata van, akkor ez sem gyorsabb, mint a sima proci. 2 szam osszeadasa ugyanannyi neki, mint a "mezei" processzornak.
Csak akkor, ha SOK adaton kell ugyanazt a muveletsort vegrehajtani. (ugye EZERT vektormuvelet!!!) Pl. 20 szam szummaja... 3D transzformacio, stb...
Ha szigoru veszem a vektorprocesszor definiciojat, akkor a PC-k MMX, SSE(2), 3DNow! (enhanced) egysege is mind, mind vektorproci, csak nem kulon chipen van, hanem a CPU-ba integralva!!!
Ma vizsgaztam belole :-) Es pont a vektorproci elvi felepitese, es mukodese volt a kerdes :-)
Amugy meg mitol gyorsabb a vektorproci?
Ha keves adata van, akkor ez sem gyorsabb, mint a sima proci. 2 szam osszeadasa ugyanannyi neki, mint a "mezei" processzornak.
Csak akkor, ha SOK adaton kell ugyanazt a muveletsort vegrehajtani. (ugye EZERT vektormuvelet!!!) Pl. 20 szam szummaja... 3D transzformacio, stb...
Ha szigoru veszem a vektorprocesszor definiciojat, akkor a PC-k MMX, SSE(2), 3DNow! (enhanced) egysege is mind, mind vektorproci, csak nem kulon chipen van, hanem a CPU-ba integralva!!!
Ma vizsgaztam belole :-) Es pont a vektorproci elvi felepitese, es mukodese volt a kerdes :-)
Ja, az XBOX prociról annyit, hogy az egy általános feladatokra alkalmas 32 bites processzor, nem túl erõs lebegõpontos résszel. Az Emotion Engine egy 128 bites (lassan az Intel kiadja a 64 bites Itániumot talán), erõs lebegõpontos résszel és két vektor unittal, össz olyan 6.2 GFlops-os lebegõpontos számitási sebességgel. Véleményem szerint célprocesszornak alkalmasabb a P3-nál.
Nem semmi csata 😊 Kicsit magatokba nézhetnétek. Na mindegy. Nekem van PS2-m, DC-m, PC-m, azt annyi. Söt van C64, C16, +4, ZX81, Spectrum, Amiga, Primo64 a szekrényben😊 És akkor mi van? Legfeljebb veszek majd XBox-ot is. Mellesleg nem a hardver adja el a gépet, hanem a rá készitett játékok. Lehet, hogy nem volt mai szemmel nézve jó grafikája, de a PSX-es Tekkennel anno éjszakákat játszottunk sörözés közben haverokkal. A PC az az igazság, hogy nem összehoz, hanem elidegeniti egymástól a játékosokat (Internet, LAN, nem látod a reakcióit ). Ja, a PS2-t is rá lehet kötni monitorra, 1280*-os felbontást tud, olyan 2.1GPixel-es fillrate mellett. Az európai Tekkenben (itt van a kezemben) már van AA is (volt idõ javitgatni). DVD lejátszás olyan, mint egy asztali 120-130-ezres lejátszó. USB-bill, egér, már most megy vele, lesz ( februárra igérik) V90-es USB-s modem, van benne FireWire csatlakozás, amivel össze lehet kötni a gépeket, lehet majd kameráról videót vágni, nyomtatni, stb. De nem fogok. Játszani tökéletes. (Egyébként a PC-m sem rossz, de csak pár játék játszható rajta jobban - amiknél kell a nagy felbontás - stratégia, stb).
90000 Ft a ps2, cyborg? Elõbb még 160ért árultad. Majd küldök vlakit hozzád, õ akar venni egyet 90-ért. A geforce2 60 ezer, nem 80.
ki monda hogy megvesszük?