Borotválkozás / Epilálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah pont ezt akartam írni,hogy a hosszú szõr miatt nem tudod leborotválni rendesen ott nyak tájékon, de utána elolvastam mégegyszer és láttam, hogy te is írtad ,de nem lehetne az a megoldás,hogy nem engeded ennyire megnõni? Szóval kicsit gyakrabban borotválkozol.
Látom megy a téma. :)
Én idén januárban vettem egy Braun Cruzer 2-es elektromos borotvát, akkor 12 ezerért. Azért ezt választottam, mert többen ajánlották és azt tanácsolták, hogy a jóval drágábbak is ugyanennyit tudnak, jobban nem fogja levágni a 30 ezres sem. Szép és jó meg minden, de teljesen más volt vele borotválkozni, mint a sima gilette pengékkel. Sokkal tovább tart a borotválkozás és a nyaknál eléggé megnyúzza a bõrt. Értem ezalatt, hogy teljesen piros lesz, de utána megnyugszik és semmi gond nincs vele. A bajusznál, az államon, arcom két oldalát szinte tükörsimára lehet borotválni vele, elég hamar. Viszont a nyak az már más tészta. Igazából csak akkor tudom leborotválni normálisan, ha elõzõ nap átmentem vele hagyományos borotvával és másnap még nem olyan nagy a szõr és leviszi. Van rajta igazító meg amivel nagyobb szõröket lehet levágni, van amikor csak ezekkel szoktam lenyírni, de ezzel sem tudom mindig akkorára, hogy a szitás betudja kapni a szõröket a nyaknál. Szerintem megéri beruházni egyre, csak meg kell vele tanulni borotválkozni.

Ja és igen, használt már közületek proraso termékeket? Elvileg nagyon jó, én most akarok venni ilyen borotválkozás elõtti és utáni arcbalzsamot. Igaz kicsit drága, 2500 Ft körül van, de ha jó, akkor megéri, ugyanis eléggé érzékeny bõröm van.

Ránéztem most gyorsan a gugliban, hogy nagyjából mennyi lehet, mert nekem még nem kellett soha vennem, és ahogy látom egy Braun flex, vagy flex xp szita az úgy 4200 környékén van. Úgyhogy lehet dönteni, hogy kinek mi és hogy éri meg :) Szerintem még így is olcsóbb, mint egy pengés.

Azért ezek nem õrült nagy összegek.. nem?
Ezekre gondoltam igazából, de nem tudhatod mikor törik el a szita... És így ez már alapból nem várt költségeket eredményez, de mondom szerencsére nálam nem jelentkezett ilyen jellegû probléma.
Hát ezek nem tûnnek õrült nagy összegnek...
Nem hiszem, hogy olyan sokszor kéne ezzel számolni. Rezgõkéseshez kell néha venni szitát, de azt is csak akkor, ha eltörik. A körkéseshez meg két évente kell venni új fejet, szóval az fix költség. Nem tudom mi másra gondoltál még.

Mondjuk az is igaz, hogy Ferrarit sem azért vesz az ember, mert olcsóbb mint a Trabant. :)
De azért ott is vannak úgymond nem várt költségek, amik ha becsúsznak akkor kicsit megdobhatják az árát.. De ezeknél legalább is tapasztalataim alapján nem nagyon volt rá példa, remélem így is marad :D
Ha kiszámolod, akkor egyébként olcsóbb egy elektromos, tehát nem kell rá áldozni :)

Egyébként meg nem nagyon lehet így látatlanba megmondani, hogy melyik mennyire irritál, mert ez teljesen egyénfüggõ. Szerintem, ha nem nagyon érzékeny az arcbõröd, akkor nem lehet gáz. Viszont ha a sima pengétõl is irritált már, akkor máshol kéne keresni a dolgokat. Lehet, hogy nem jó módszerkkel borotválkozol, vagy esetleg rossz fajta aftersahve-et használsz.

Láttam én már autóban piros lámpánál borotválkozó embert... :D:D Amúgy bármikor elõkapható a szekrénybõl egy penge, ha épp arra van szükség. De szimpatikusabb nekem ez az elektromos borotva dolog. Csak egyszer kéne már áldozni rá. Melyiknél van kisebb igénybevétele az arcnak, mert nekem sokszor problémám az irritált bõr. Elektromos mennyire viseli meg az arcot?
De ha siet, akkor sajnos fontos az idõtartam, mai rohanó világban ez elég fontos tényezõ, ezért is jó az elektromos borotva a pengéssel szemben..
Igazából a rezgõkésessel elvileg sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint a krökésessel. A körkésesnél messzebb vannak a pengék, szóval nem nagyon érhet hozzá a bõrödhöz, ahogy lentebb írta ssylic. A rezgõkésesnél meg csak a szita "vastagsága" (vagy vékonysága) szabja meg, hogy mennyire lesz rövid.

Mondjuk nem árt, ha nem kell fél órát babrálni vele, a reggeli kapkodás alkalmával. Mindenki beláthatja, hogy egy húzással szeretné megúszni a borotválkozást, nem pedig pepecseléssel.. Egyszerû lustaság :P
Én azt nem értem, hogy miért számoljátok még mindig azt, hogy mennyi idõ :) Ha igényes munkát akarsz végezni, akkor az idõbe kerül. Ez van.

Rezgõkéses és forgókéses borotva között, a borotválkozás eredménye között van valami különbség? Valamelyikkel simábbra lehet a bõrt borotválni?
Ez így persze igaz, de ha tezsem azt mondjuk egy borostás fazont igazítasz hiphopp, nem lassabb mint mondjuk egy sima borotválkozás.Nameg ugye ott nem a rendes fejét használod hane a trimmelõt, ami ha szerintem megcsiphet. Áldozat nélkül nincs gyõzelem, hát oda kell figyelni azt kész :D

Különben is, ha valami formás szakállt akarsz faragni, akkor úgyis lassan csinálod különben vághatod le az egészet.
Nem kell rányomni az arcra, hanem érzéssel csak épp hogy hozzáérjen.
Csak finoman, nem kell sietni, és nem lesz semmi gond.

Ne félj a tökéletességtõl! Úgysem éred el sohasem.

A trimellõst én is csak kiegészítõként láttam, valami philipsen vagy braunon nem tudom, iylen szakáll vonal igazításhoz , meg rövidszakálnyíráshoz írták.

Mondjuk a trimmelõset nem ismerem, de pl a körkéssessel esélytelen, hogy megvágd magad. Épp amiatt nem tökéletes a borotválás, hiszen a penge nem ér az arcodhoz.
Igaz ezeken az újabbakon amiken van trimmelõ, semmi nincs a kis "csápok elõtt....az nem kicsit aggasztó de persze ha vigyáz az ember nincs gáz.

Maximum az igazító része tud vágást okozni, mert pl a rezgõkésesnél ott a szita elõtte, ott nem tud semmilyen kárt tenni a bõrben, maximum ha nagyon nagyon apró pattanás stb van..

Azért az erõs túlzásnak érzem hogy olyan sebet hagy mint a síma borotva amikor megvágod magad. Igazából csak annyi történhet hogy nem sikerûl levágnia a szõrt és kitépi. Ettõl lehet apróbb sérülés, de hogy belevágna az arcba...én beújítottam egyre és az államon párszor elõfordula szõrtépés téma, de sokkal kevésbé fájdalmas késõbb mint a hagyományos borotva vágás, leszeszelve.

monkeymajom
azt tudom,hogy az arcszesze az nem rossz.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

akyyy
valaki vett uj gilette-t? én most akarok váltani match 3 után erre a fusion powerre:D

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Azok kemény gépek! Kicsit erõsebb a szõrzet, már semmire nem jók :D
De ezt lentebb írtam már.

Múltkor láttam egyik multinál egy 3000 forintos borotvát!
El is gondolkodtam rajt, hogy egy 5pengés borotvát kapok ennyiért, akkor ez milyen lehet!
monkeymajom
régebben is voltak elektromos borotvák amik képesek voltak ilyenekre.
Bár manapság ezt már csak a trógerebbik fajta csinálja meg. Értem ezalatt a noname szikralövõ borotvákat. Amit mondjuk nem kell megvenni.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

Leszedi a bõrt? Ilyennel még nem találkoztam! Valami ott nem stimmel, ha leszedi a bõröd!
Igen, azt tudom hogy az elsõ pár használatnál rendesen megszenvedi a bõr, de utána már hozzászokik, aztán nincs gond. Bár vannak akinél ez sosem következik be, nekik marad a pengés borotva :S

monkeymajom
nem konkrét késekre kell gondolni. Az biztos,hogy vérezni nem fogsz tõle,mint mondjuk a rendes borotvától mikor megvágod magad. Max az lehetséges,hogy kicsit jobban leszedi a bõrt és bepirosodik de nagyobb bajt nem okoznak.

monkeymajom
hát a rezgõkéses mellé is ajánlatos egy rendes pengés borotva mert egyik elektromos borotva sem olyan alapos,mint egy hagyományos. Csak gyorsabb,kényelmesebb és kíméletesebb....csak :)

Ezzel egyetértek. Tescos 4e forintos még a fél mm-es szõrt sem tudta lenni, vissza is vették szó nélkül :)
Amúgy gépes borotva nem tudja összevágni az embert nem?

Nekem most egy régi Philips-em van, de szeretnék egy újat mert már véres a torka szegénynek:) Braunt nézegettem most...
Oké köszi a tippet. Választok majd valamit.
Neked amúgy milyen van?
Szerintem ilyen nagy neveknél már majdnem mindegy. Nekem mondjuk a rezgõkéses technológia szimpatikusabb. Körkéses nem annyira alapos azt mondják... nade ehhez ki kellene próbálni, hogy valóban így van-e:)
Huhh wahquarch. Azt néztem én is pont. Nem láttam még sehol, most találkoztam vele elõször. Van valami tapasztalata valakinek róla? Lehet nem ez a legjobb, Philips-nek van jobb ilyen árkategóriában? Vagy ilyen nagy nevek mellett már mind1, hogy melyik?
Nézegettem és ez cruzer vagy mifene a brauntól elég tetszetõsnek tûnik, meg ha jól olvastam ez alkalmas teljes testszõr nyírásra...
Egyértelmû, hogy csak márkásat szabad venni. Ezek tudják hozni azt a szintet ami megközelít egy hagyományos pengés általi bõrsimaságot. Nameg nem szeretném összeszabdalni magam, mint azon a braunos videon a faszi:)
Hát én pont most keresgélek ilyen multifunkciós komolyabb gépeket. Karácsonyra lenne. Szerintem Philips és Braun jöhet számításba. Jó, lehet hogy drágább kicsivel, mint noname társaik, de azért sztem egyszer ha beruház az ember egy ilyenre, akkor érdemes minõségit választani, hogy hosszú távon szolgáljon jól.
Esetleg ha van valakinek tippje, ezen márkákból melyik modell lenne jó, várom az érvelést. :)
Ez engem is érdekelne! Ha már ennyi pénzt rászánok nem akarok mellé nyúlni:) Teljes testszõrre szerintem marad a gyanta :)
Hello, lenne egy olyan kérdésem, hogy teljes testszõr nyírásra milyen gépet/gépeket ajánlanátok, mivel közeledik a Karácsony meglepném magam egy ilyennel :)

Azt is meg szeretném tudni,hogy van olyan gyártó, aminek a termékét semmikép ne használjam különbözõ okoknál fogva...

köszi
supperlevi
Mondjuk az látszik egy eladón, ha egy kicsit is hazudik, persze vannak profik. Érdemes végignézni a paramétereket minden gépnél, meg hogy mennyi a garancia stb. Plusz funkciók, teljesítmény.

én is ezt tanácsoltam neki...érdemes userektõl érdeklõdni, hogy melyik készülék mennyire vált be, mert az a biztos, nem az amit a gyártók mondanak! Természetesen õk mindig jót mondanak a saját termékükrõl! A boltban az eladó, meg azért kapja a fizuját, hogy eladjon valamit! :)
supperlevi
Nekem az a gyanúm, hogy nem fognak a leveleddel foglalkozni, örülhetsz, ha visszaírnak. Viszont fórumokat teszteket sok helyen olvashatsz vagy a gyártók honlapján találhatsz használati utasításokat, ami még hasznos lehet számodra és azt javaslom, ne mm-ben meg auchan-ba vedd meg, semmiképp sem hiper-szupermarketben, mert lehúznak, érdemes kisebb háztartási gépekkel kereskedõ üzletekben, mûszaki boltokban körbenézni, meg netes árukeresõkben.

Ha kaptál a gyártóktól tájékoztatókat, kitehetnéd ide a fórumba, hogy mi is lássuk! :)
Beowulf
Írtam pár nagyobb gyártónak, hogy amiket kiszemeltem borotvát arról írjon tájékoztatót, teszterdményt, stb.
Holnap elnézek egy az Auchan, Tesco, MM... Az MM-nál láttam kirakva és szerintem végigtapicskolom mindegyiket! :)Aztán majd kiderül...
Ha meglesz feltétlen megírom a tapasztalatot!

Igazán nincs mit! :)
De szerintem nézz körül fórumokban is, ne csak a boltokban.
Találni pár hozzáértõ embert, akik talán pontos típusokat is tudnak mondani, hogy pontosan mit érdemes megvenni!
supperlevi
Sok sikert! Majd írd meg, hogy mire esett a választásod. Leginkább az eredményre vagyok kíváncsi. ;)