Vízhűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello,figyeljetek kishazánkban lehet márákás vízhûtést kapni?Gondolok itt az innovatekre például.Ha igen mennyiért kb?Thermaltake akvariusza az nem olyan ütõs azt tudom.Külföldrõl mennyiért lehet behozatni kb?
Overclock-ot nem szidni! Haveromék csinálják! 😊
Ugye most nem az overclok.hu-ra gondoltál? Róluk csak annyit, hogy KÉT hónapja ígérgetik a Pentium4-es blokkot, de az istennek sem sikerül megcsinálniuk...
Én ahogy írtam egy ilyenre vágyom: Innovatek blokkok+Eheim pumpa+Maxxxpert Mono radiátor. Az overclock.hu pedig nem forgalmazza ezeket, bár az igaz hogy "gyári" vízhûtést kínálnak.
Törölt felhasználó
Etele! dehogy kell megrendelni külföldrõl. kettõvel lejebb wicck hozzászólásánál lévõ linken nézz körül. az ára attól még tényleg húzós :-)
Az nem Tom féle hanem Innovatek blokkok+Eheim pumpa+Maxxxpert Mono radiátor! És sok vízhûtést áruló webbolt szettként árulja. Pl. watercooling.de. Én is össze akarok állítani egy ilyen gyári cuccosokból egy szettet magamnak, de elég húzós az ára és külföldrõl kell megrendelni.
Kolin Mekré
Üdv!

Láttátok már a Tom féle vízhütésrõl szoló videót? Ahogy olvasom csinált már 1-2 arc házi vízhûtést, ezt a gyári hûtõket érdemes megvenni?

itt a link http://www.tomshardware.com/howto/02q3/020701/index.html

\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szőke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"

PeTTi
Lenne egy kérdésem.Ugy hallottam ,hogy az USA 5$-os ezüstböl van.Tud erröl valaki biztosat mondani?
PeTTi
Na ez nem az blokk. de azért nézz be ide.
http://www.freeweb.hu/petti
egy link is elég:-)
PeTTi
Ha valaki megmondja hogy kell képet kirakni ide kiraknám egy ezüst blokk képét.
Evil
en meg mo. -on boltokban nem lattam vizhutest ,szerintem ez itt meg a jovo zeneje ,pedig mar kulfoldon sok helyen arulnak gyari blokkokat ,sot komplett keszleteket. Itt egyelore marad a hazi blokk ami nem feltetlenul rosszabb mint a gyari.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Tudja valaki hol lehet Innovatek vízhűtő-készletet venni Pesten?

Ugy is adnak el vizhütést boltban, hogy pl socket370-re kifejezetten, meg esetleg VGAra, valami standard cuccos?
Vagy mindenképpen furni faragni kell? Vagy hogy van ez?
Evil
ez nagyban fugg az adott procitol.De valamennyit mindenkeppen szamit ,de a csend az mindent meger ,nem beszelve arrol hogy a procid nem fog izzadni nyaron ,csak egyszer kell normalisan osszerakni a vizhutest es utanna az jo lesz minden procira legalabbis egy par evig biztos.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Evil
deszviz +fagyallo az algak ellen.Azok a kis nyamvadekok marha szivosak am.

Dikkma
Vízzel. Nem lesz fatális baj.
Öntöttem bele konyakot de az nem érdekes igazán.
az ok
de gondolom nem vízzel hűtötök hanem metanollal vagy mással ami nem vezeti az áramot ha fatális baj lenne
vagy vízzel teszitek?
Dikkma
Nem zárt rendszerű, mert 10 liter víz eleve nem férne be a házamba. 8 méter magas házat meg a franc sem akar.
5v-ra nem kötök ventit, max 2-t 12-re...
Anee: igazából egyazon csőátmérőn egy kétszer erősebb szivattyú nem nyom át 5%-al több vizet sem sztem, szal nem sokat.. ezen nem fog múlni.
Én nem is húzom a gépem, alapon megy, nekem csak a zaj miatt fontos. Persze nem mellékes, hogy majd az UT 2003 miatt emelnem kell :o)
és ezzel a 19.5es rendszerrel kb milyen szinten tudom húzni a gépem?
illetve mennyit számítana egy gyorsabb motor/szivattyú/
Evil
jol nez ki ,annyira viszont nem jo hatasfokilag ,de kezdesnek tokeletesen megfelel.

PeTTi
Az a borda tényleg jól néz ki.2 db 5.25 helyre vizszintesen is beépíthető.Nem drága egy kicsit?
Evil
www.tuningnet.hu .Itt tudsz kompletto venni mindent ,de szerintem csak a bordat erdemes mert a tobbi draga ,ha utannajarsz akkor lenyegesen olcsobban meguszod.

Ez engem is érdekelne, illetve az, hogy milyen alkatrészek kellenek ahhoz, ha én olyan vizhűtést akarok ami a gép összes hűtenivalójára kiterjed, táp,VGA,proci, hogy egy venti se zajongjon itt nekem...
Hülyekérdés de lehet-e valahol kompletten venni kész vízhűtést?
ha igen hol s mennyi?
Evil
csak az a gond hogy a regebbi ordasi blokkok furtak voltak ,6 os belsovel.Ez meg cel2 hoz jo volt de xp hez tuningolva mar keves.Most mart blokkot rendeltem ,10-es belsovel ,kelloen nagy holeado felulettel ,mindenki nagyon jol velekedett rola.Termerszetesen a holeado is nagyon fontos ,de a blokk kialakitasa szerintem fontosabb.De majd meglatjuk.

PeTTi
Hogy tudod összehasonlítani a blokkot egy másikkal?Ha mérsz közötte külömbséget az olyan kevés lehet ami belefér a számítási hiba türésbe .Nekem saját készítésü blokkjaim vannak ,nem zegzugos hanem a teljes belső rész üreges.Probáltam már sok megoldást de szerintem nem a blokkon múlik.A radiátor a fő tényező.Lényeges hogy mennyi víz fér bele (van 1 literes is (skoda s100 és rézböl van!)3db 5,25 helyre fér csak be).Már átalakítottam de még nem építettem be ,biztos hogy két 80x80 ventivel 5Volt rol nem megy a proci 40 fok fölé még akkor se ha 35 fok meleg lesz nyáron.
Evil
miert szedted le?NEm zart rendszeru?

En 5V ra nem igazan kotnek semmit ,mert ott mar nem igazan indul uzembiztosan egy 12V os venti ,legalabbis ezt tapasztaltam ,deveguli is tipusfuggo.Nyaron fog az a + -5 fok szamitani! Most cserelem le az ordasi fele blokkot ,mert az amd xp re nyarra keves lesz ,foleg tuninggal.

PeTTi
Talán egy 8x8 táp ventinek semmi hangja sincs ha 5V ra kötöd.Az én vizhütömön 3 db van 5v rol mennek ,nincs hangja.De azt hallottam mindegy hogy 15 vagy 40 fok a proci hömérséklete nem fog többet menni esetleg ha minuszba megy.Lehet hogy lekapcsolom öket és majd nyáron ha nagymeleg lesz majd bekapcsolom.
Dikkma
Egyetlen gond: kisebb a légmozgás a házban, ezért a vidkártya kevésbé bírja a tunyingot. Újabb zajkeltőt meg a franc sem fog beleépíteni a gépbe.
Dikkma
Nekem nyáron egy lan miatt került le a víz, és egészen vizsgaidőszakig lusta voltam visszarakni. Aztán hirtelen amikor tanulni kellett volna, fontosnak éreztem megint összeeszkábálni :]
De tök jól megy, a vízbe raktam egy üveg Zrínyi konyakot, azóta sem volt gond semmi. És tudok aludni mellette! 😊
Evil
en a nova800 as szokokutszivattyut ajanlom.Konnzen lehet zart rendszeruve alakitani ,kelloen nagy a szallitasi mennyisege es csendes!!!Kisallatkereskedesben 4000-4500ft. Ennel jobb nem kell ,de nem is kapsz.

pilóta
Sziasztok!
Hol lehet valami jó szivattyút venni, milyet, mennyiért stb. ?

Lelkem odvában megdöglött a bagoly!

Evil
senki nem vizezik man?Vannak uj otletek ,megvalositasok?

A vizhütõk új generációja.... 😊)
Csak az a gond, hogy csak egy sima rézblokk, amibe csövet fúrtak. 😊
Erre lehet rakni a 800l/h-s szivattyút, ezen biztosan átfolyna.
Vajon ha leállna a szivattyú, akkor mi történne?
Megindulna magától valami keringés? 😊)

no komment:😊
de állítólag nagyon szar
Engem speciell megnyugtatna. 😊
Legalább látnám, hogy folyik a viz.
Mondjuk neked a földön van a gép, és úgy nem jó állandóan lenézni az asztal mellé.
Viszont szerintem a pumpádnak meg se kottyanna. 😊
Dikkma
Láttam, de sztem butaság. A víz úgysem áll le soha! Ha leáll, akkor sem fogsz állandóan arra a vacakra nézni. Fõleg, hogy valahol a tartály szintjében kell lennie, hogy ne kelljen addig felnyomni a vizet.
Nézzétek meg a www.ocmod.com-on a vizmozgásjelzõt!
Nagyon menõ, jelzi, hogy biztos kering-e a viz.
Ha megígérte, akkor segít is.
Minek a tárolóedény?
Dikkma
Készen?
Mármint, hogy megvennéd valakinek a kész hûtését?
Szerintem - ha megjegyezhetem - nem nagyon akar senki sem megválni a sajátjától. De az Ordasi-vonal mindig járható.
Mennyit szánsz rá?
Ha veszel tõle egy blokkot 3200-ért, egy radiátort 8000-ért, és egy pumpát 5500-ért, akkor kell még csõ kb. 1000 ft-ért, és valami tárolóedény. Ez így 17700 ft.
Ha magad veszel pumpát, és elmész egy bontóba, akkor 12000-bõl ki lehet hozni az egészet.
Ezt most csak azért mondom, hogy tudd: olcsóbb egy kicsit utánajárni. Persze, ha nincs idõd...
Nekem 13000 volt, igényes pumpával, azt lehet olcsóbban is venni. A blokkot viszont javasolom az említett oldalon megrendelni: Tuningnet
Én még építettem a gépbe egy 90x90-es ventit, az egy ezres, és esztergáltattam édesapámmal két olyan kis fémdarabot, ami a 6 mm-es csövet összeköti a másfelél centi átmérõjûvel.
Dikkma... 😊
Szerintem undorító, ahogy kinéz.
Vajon mi lehet a tömítõanyag? Szilikongumi?
Dikkma
1. Kész a saját hûtésem.

2. Szépek :

Direct Die Cooling címszó alatt találhatók ezek a képek. Hát, nem semmi. Csak azt nem értem, hogy ha egy Celeront mutat a kép, akkor az eredményeknél miért Duron van, és hogy egy Duront hogyan hût direkt maghûtéssel... :s
Dikkma
N : jó kifogás sohse rossz.
N
de okos gyerek vagy kapsz egy csokit buzz 😊
Ami a Babót illeti: majd a legközelebbi LAN partyn visszadaod! 😊

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

Mind a kettõt tudom hol van!
Majd beviszem a cd-t, ha telefonálsz.
A Babó-t meg majd elviszem valamikor, vagy eljössz érte! 😊
Meg azon is gondolkozzál, hogy a Babó az hol maradt? 😊

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

Dikkma
Nem.
Amúgy, apám holnap megcsinálja az átalakító-csöveket, 4 napos szünetben összerakom a gepát! Majd szólok!
Addig is, gondolkozz el rajta, hogy hol maradt nálatok a Sterbinszky cd-m.
:-)