Weblapkészítés+nagy tárhely
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
segítene valaki nekem elmagyarázni hogy hogyan kell weblapra feltötleni mindenféle cuccokat?😊
vagy tudtok egy magyar nyelvû weblapkészítõ progit??
valaki help
1. megoldás: beszerzel egy ingyenes CMS-t (Content Managment System/tartalomkezelõ rendszer), "feltelepíted" (a letöltött csomagolt állományt kicsomagolod, felmásolod a webtárhelyre
Ilyen CMS-ek:
* furl=http://drupal.hu/]Drupal[/url]
* Joomla
* PHP-Nuke
* e107
* Xaraya
* További CMS-ek
A telepítés/beállítás megtalálható az elõbb közölt weboldalakon.
2. megoldás: beszerzel egy grafikus honlapszerkesztõt. Ilyen program például a NVU, a Microsoft Frontpage (Microsoft Office Professional csomagban megtalálható), a Macromedia Dreamweaver.
Ezzel mint egy szövegszerkesztõvel megcsinálod a honlapot, majd feltöltöd az ingyenes tárhelyre. Ezeknek a programoknak a hátránya, hogy ha profibb dolgot szeretnél csinálni, akkor nem biztos, hogy megfelelõ kódot nyújtanak - így elõbb-utóbb rá leszel kényszerítve a különbözõ webes nyelvek megtanulására.
3. megoldás: Megtanulod a különbözõ webes nyelveket: (X)HTML, CSS, Javascript, majd esetleg egy kis PHP/ASP/Perl/Python/Ruby, AJAX, DOM, Flash...
Itt megadtam egy rakat oldalt, amit érdemes böngészni.
Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros
Ha leszedek egy fórumprogit azt hogy tudom beleépíteni?
Honnan lehet letölteni ingyen fórumot (program) és hogyan lehet beépíteni a saját weblapomra?
utána tudsz nézni alábbi két címen:
- JavaScript
- mindenféle script
\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tõle egyet-mást\"
Lenne egy kérdésem: most csinálok egy honlapot és le szeretném védeni jelszóval, és lehessen rá regisztrálni és bejelentkezni is. A segítséget elõre is köszönöm!
Az e107 CMS (Content Managment System - tartalomkezelõ rendszer; PHP szerkesztõ például a Zend Studio). Biztos vannak sablonállományai ahol módosíthatod a megjeleníthetõ kódot, és beillesztheted a megfelelõ lejátszót.
De még ennél sokkal könnyebb helyzeted, ugyanis létezik e107-hez zene- és videólejátszó plugin (ami szinte ugyanaz, mint az általam emlegetett flash-es megoldások). A magyar hivatalos oldalról elérhetõ egy rakat:
* 0.6xx-es ISO verzióhoz.
* 0.7 UTF8-as verzióhoz
* Flashamp - Flash-ben készült, HTML-be ágyazható lejátszó
* XSPF Web Music Player - ugyancsak Flash-ben, ugyancsak HTML-be ágyazható.
* dbCanvas Mp3 Player - ua.
ilyen hatterzene lejaccót csinálni hálás lennék.
plz help me!!!
Ha normálisan meg van csinálva az oldal, kezdõlappal, tartalommal akkor tutira nem törlik...
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
tud valaki erröl valamit is?
2. Megcsinálhatod grafikus webszerksztõ programokkal (NVU, Frontpage, Dreamweaver,... - ezeket hívják WYSIWYG: What You See Is What You Get: amit látsz azt kapod - szerkesztõknek). Ebben az esetben már nehezebb dolgod lesz (meg kell tanulni a program kezelését, ami nem annyira nehéz, de azért el lehet vele bajlódni), de egy kicsivel jobb "honlapocskát" kaphatsz.
3. A profi megoldás az, hogy megtanulod a HTML, CSS, Javascript (esetleg még valamilyen szerveroldali nyelvet, például PHP-t). Ez kemény dolog, de ha jól megtanulod, és helyesen alkalmazod, akkor tényleg jó honlapokat készíthetsz.
Ebben a fórumban találsz egy csomó linket HTML/CSS/Javascript-hez (#7, #8,#9).
Vagy csinálhatsz egyet a GPortál-on (a minõségét nem részletezem...), vagy az IM-Space-en (ugyancsak nem részletezem az itt készûlt lapok minõségét).
Vagy letöltesz egy ingyenes CMS-t (Content Managment System - tartalomkezelõ-rendszer), és egy PHP-t/(MySQL-t) támogató webtárhelyre feltelepíted. Ilyenek például:
* Joomla
* Drupal
* e107
* Php-Nuke
Ehhez nem kell annyira a HTML/CSS/... nyelvek ismerete, és könnyen csinálhatsz oldalt, de szükséged lesz PHP-t (MySQL-t) futtatni képes webtárhelyre. Ezt a mai ingyenes szolgáltatók többége már támogatja.
köszi szépen <#smile>#smile><#eljen>#eljen>
érdekes. van olyan hogy korlátlan és reklámmentes.
kivácsi vagyok.kipróbálom, de biztos lesz valami hátulütõje.
<#vigyor0>#vigyor0>
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
tud valaki külföldi(pl.svájci,német) ingyenes webszolgáltatót ahol legalább 1Gb-t szabad térhelyed adnak?
az sem gond ha van reklámcsikja....
Belépsz TC-vel(akár), és csak átmásolod.
Vagy kirakni gond az weboldalra?
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
P4 3.0 GHz, ABIT IS-7, 200GB Maxtor SATA, 1GB RAM, nVidia GeForce 6800, Sound Blaster 5.1 Live!
P4 3.0 GHz, ABIT IS-7, 200GB Maxtor SATA, 1GB RAM, nVidia GeForce 6800, Sound Blaster 5.1 Live!
Utálom Brogot!!!
Ha érdekel nézzétek meg...és ha valami jó ötletetek van írjátok meg a
erre az E-mailra
Utálom Brogot!!!
Látogassatok el http://vilisoft.uw.hu weblapcímre!"
Ezt most komolyan mondod? Egy normális weboldalkészítõ emberke/csapat/vállalat MINIMUM egy sajat domain-t használ (ami barátok közt is max havi 100ft/hó), nem pedig egy szirszar ingyenes webszolgáltatót. Igénytelen béna banda az ilyen! <#levele>#levele>
--------------------------
Harder
www.gyik.com
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Feltöltéshez: FTP kliens: nekem Windows Commander van, de az korántsem a legjobb.
Szerkesztés: lsd. HTML -es topic.
Korlátlan tárhely ( ahol tényleg az van, nagyobb progiknak is ): http://www.tar.hu. A freeweb.hu korlátozza a fájlméreteket és témát, az extra.hu pedig csak 20 MB. Nem FTP -s helyet ne nézegess ;-).
Betû: a legjobb, ha mindig default hagyod ( mindenki úgy látja ahogy akarja ), vagy pl: Bookman Antiqua. Az 1s betûtípusokat szoftverek hozzák magukkal, pl: Corel Draw; Ambiente Studio, stb.
Ajánlom magamat ;-)