Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt az autót nem tudom hová tenni <#vigyor2> fürdőkád-fíling mint a PT Cruiser kabrió <#vigyor1>

Amúgy mint modell nem rossz... <#eljen>
Köszönöm!
Kicsit kilóg a sorból az állólámpás, de a klasszikussága illetve h 4ajtós, csak odatettem.. 😊
Igazából van még pár Merga ezek mellett itthon, de azok kupék..
mikeman
gratulálok, nagyon szép sor lett <#eljen><#eljen>

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

Jónaposat!
Az utóbbi hetekben beparkolt pár csillagos (is).. 😊

bulba
Az új Ferrari SF90
Semmi radikális vagy nagyobb újítás, de szép fejlődés, ahogy látom, a forma is elég szépen meg van szerkesztve.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
Estét!

Ja igen, Krisz face oldala: Diecast Model Garage
Klasszikus 356-os esetében egész jó a Sun Star is pl!
Illetve mostanság a Solido is adogat ki G-szériás Porschékat (930) egész óccón...
Itthon a Scale18.hu, illetve a Szuglói Tóth Krisztiánt is megemlíteném, neki nincs csak face oldala, meg a bolt ugye..
Ha akad akció, akkor azért az Autoartot részesíteném előnyben, persze ha veterán a táma, akkor azok drágák ugye....
A gyártók közül kifelejtetted a CMR modellt, Ő pl Singert gyárt, GtSpirit a minőség, gyanta. De szép ettől függetlenül persze.
Missa
Köszönöm a Porsche-s segítséget mindenkinek.

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

355
Böngéssze át a carmodel.com oldalait. Porschéra minden méretben most épp 1840 megvehető találatot hoz, és az Encyclopedia (a kifutott, már nem kapható modellek) listáját még be se kapcsoltam. Vásárolni nem feltétlenül ott kell, mert egy kicsit drágák, de tájékozódni a legjobb forrás.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Nalam van egy vendeglista amin akadnak Porschek is. Erdemes atbongeszni.
Missa
Sziasztok!
Porsche fronton nem vagyok tájékozott. Egy ismerősöm szeretne venni Porsche modelleket (veterán Porsche-k felújításával foglalkoznak, a vevőknek lenne grátisz).
100 € körüli áron keresnek 1:18, vagy 1:43 méretarányúakat. Az érdekli őket, hogy ebben az ár kategóriában meléyik gyártó termékeit keressék?
Én 1:18-ban a Minichamps-t, Norev-t, Schuco-t és a GT Spirit-t javasoltam. Van esetleg még valaki aki ebben a kategóriában aki Porsche-t gyárt?
1:43-ban szintén a Minichamps-Norev céget, valamint a Brumm, Neo-t javasoltam.
Eset leg a Modellissimo, Model Car World, CK Modelcars webshopon kívül tudtok valakit ajánlani? Itthon az Autó Modellszalonon kívül akit érdemes megemlíteni? Ezeket már javasoltam a srácnak és az örök és megúnhatatlan Ebay-t.

bulba
<#eljen><#eljen>

Zephyr Retiring
Kellemes Ünnepeket!

Ha még valaki emlékszik korábbról az 1:8-as forma1-es modellemre, mutatom hová került:

Uncsitesóm örült neki. Ezek is az övéi többek közt:

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.19. 08:39:55

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

bulba
Ezzel én is hasonlóan vagyok, azzal a különbséggel hogy az aktuális dizájnvonalszimpatikus, Scenic, Captur Mégane, a saját kategóriájukon belül nálam a szebbek közt vannak.

Jaja...

Jól néz ki ez a Rönyó 😊 90es évektől-évezred fordulóig nagyon tetszett, szinte kivétel nélkül mindegyik modelljük, aztán onnantól -nálam- erős mélyrepülés.... napjainkig <#pardon1>
bulba
Talán csak a nagyobb kontraszt miatt tűnik sötétebbnek a világos karosszéria mellett.
A 90-es években hasonlóan nézett ki pl. a Renault 19, peugeot 306, Seat Toledo.
Modellben sajnos csak a R19 van meg ezekből:

Zephyr Retiring
Ugyanakkor, ugyanott egy kis piros retro is a keleti blokkból..

Zephyr Retiring
Üdv.
Megláttam, megvettem. De mivel jómagam már nem gyűjtöm őket, ajándék lett.

Egyelőre a klasszikus 312-es mellé került a polcra:

Nem láttam még ilyet, de lehet volt valamikor-valami tanulmány v. kiállítási darab, amin volt ilyen megoldás.
Értelme -egy ilyen autónál -tényleg nem sok.
Köszi ! Sztem is sokkal jobb, amúgy most visszanéztem a képeket, valóságba azért nem ilyen feketés a sötétítés, új telefonnal fotózok, vannak furaságok....

Kb. ilyen lett, mint a Turbo-nál;

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2019.04.12. 12:36:59
bulba
Nagyon állat lett így! Az egyszínűre sötétített, homogén hátsó lámpákat kötelezővé tenném. Nem nagy dolog de nagyot dob a dizájnon 😊<#eljen>

bulba
😄
Elég sajátos megoldás az tény.
Szerintem ez a Hyundainak az a korszaka volt, amikor kicsit görcsösen próbáltak egyéniséget építeni. Gyanítom ennek a törekvésnek lehet ez is az eredménye.
Értelmét nem nagyon látom, talán annyi hogy a gyerekeknek extra jókedvet okoz, hogy végre van valamijük ami a felnőtteknek nincs 😊
Egyébként élőben egy ilyen fajta üvegtetővel szerelt példányra sem emlékszem.

bulba
Estét!

Dánke sör ! <#pias>
Szép munka!
Jól áll neki a sárga!
Jó kis gép! Panorámatető megoldás az hogy ?

Vagy pápamobil volt ? 😊
Napot!
Az évi 1 modellt azért tartom <#smile> és persze mi más legyen, mint egy UT Porka, ha már a druszám is sokkol az UT-s képeivel 😊

Volt már ilyen sárgaságom, eladtam, aztán volt egy kis matek, mert nem annak adtam aki nagyon szerette volna, (lecsúszott) de megígértem segítek neki bezsákolni egyet, úgy voltam jó móka lesz--> a "vadászat" rész kipipa, és nem az pénzem vásáron, hülyének is megéri...

Csak hát.......... kecskére a káposztát, mindeközben rájöttem nekem is kéne megint <#vigyor2> sajna a sajátom nem sikerült visszavenni, de a karma azért működik, felraktak egy eladó példányt itthon. Megmondom őszintén kb.1%-ot adtam rá hogy itthon lesz, pláne azok után hogy nemrég a facsén is eladtak egyet, (az enyémen kívül) aztán 993-asból 5-6-7évente ha felkerül 1-2pár eladó darab.

Na mindegy, kicsit döcögősen de összejött a vásárlás 😊 korrekt eladó volt, és szalagos modell ! (ezek alsó hangon 20on párévesek)

Ezért is adott volt hogy szétfogom szedni, az első csom.tető-lefogó szalag ugyanis ennyi év után hajlamos (alulról-kerék felől) berágódni a festékbe, amit úgy szedsz ki hogy sehogy, v. netán töri magával az első futóművet meg ilyen finomságok.

Ha már szétszedtem beállítottam az ajtókat, volt ami szimplán lötyögött, volt ami furán állt... éééés ha már itt vagyunk, első index fehérítés, hátsó lámpasor sötétítés, oldalindexek se kadmiumok többé. Sztem tök jól áll ennek is, kb. mint a kék RS-nek, kapásból éveket "fiatalodik" az autó...

+lefestettem a küszöböket meg a két hátsó kis akármit sárgára, már más UT 993-nál is bejött ez, de a GT2-nél sztem telitalálat, szinte "ráfolyik" az útra. Csak hát sárgával dolgozni............ :/ nem véletlen utálják a fényezők is ezt a színt, a legkisebb árnyalat eltérés is full hülyén néz ki rajta, nehezen fogja meg az éleket stb-stb....

De 3.adjára sikerült egy egész jó színt találnom, (a képeken a 2.próbálkozás van) nem mondom h 100%, mert van olyan szög / napszak amikor minimálisan elüt, de ez sose lesz tökéletes, legalábbis az én idegeimnek ennyi elég volt 😊
Apropó fényezés, ennek szebb a fényezése mint ami először volt nekem, nem olyan narancsos, meg a felni közép is grafitosabb, féknyergek is jobban állnak rajta, ezt amúgy már megfigyeltem, sárga GT2-ből is volt még egy kiadás, (mint az összes többi UT993-ból, sőt volt amelyikből 3) volt egy első ami elég naris lett, nem olyan grafitos felniközép+szinte alig látszik a féknyereg, és volt ez....

nah mindegy, pár képecske 😊

bulba
Köszönöm <#worship>
Minden egyes ránézés ok a jókedvre 😊

bulba
Szögegyszerű nyolcvanasévekbeli forma, de valahogy mégis össze tudtak hozni egy nyálcsorgató formát.
Tény hogy az ezüst és általában a világos színek jobban kiadják a formát (a fehér kivételével én is a világos árnyalatokat preferálom), én is sajnálom egy kicsit hogy csak ebben a pirosban sikerült megkaparintani. Ha lenne benne egy kis metál az segítene kiemelni a vonalait, de nem ez matt piros-

bulba
Napot!

A Gt Spirit ezt idén megcsinálja 1:8 (!) méretarányban, sima turbo, sötétkék, ha jól rémlik 250db-os limittel, vitrinnel, és most figyelj..: 1300euró lesz! Remélem elírták.. 😄
Köszönöm!! 😊 Nekem a legszebb generáció a 964-es. 😊
Polski Fiat
Itt van 1:1 méretben és még benzinre is marad pénzed.
(Igaz, hogy lakókocsi nincs hozzá). 😊

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

gyonyoru 964!! az egyik legautentikusabb szinben. le se tagadhatna a korszakot amiben keszult <#eljen>
na tessek, picit lejjebb gorgetek es egy 75, vagy Milano? <#alien> eredeti formaja volt. sokan nem szerettek annak idejen, en imadtam vezetni. valamiert az e30ast terelgeto emberek kifejezetten kesztetest ereztek megelozesere. valamiert bosszantotta oket a latvanya. vagy kihivasnak vettek, nemtom. legalabbis ez volt a tapasztalat. remelem nem sertelek meg, de talan ezustben/aranyban/pezsgoben szebb, mert jobban kiemeli a formajat. <#eljen>
az uj kisoroszlan hatarozott vonalai nagyon elonyosen emelik ki a marka legujabb arculatat. pedig ugy voltam vele, hogy manapsag mar senkinek semmi epkezlab otlete (ami izgi es sajat) es igy hal meg a mini szegmens (amig nem jon az uj Honda), de ezek a divatdiktatorok nem rafacoltak? <#awink>
a belso kialakitas kifejezetten feldobja az egesz Peugeotsagot. azt nem allitom, hogy utolerte volna a 205 sajat idejeben mutatott folenyet, de most igy hirtelen jobb nem jut az eszembe.
reg jartam erre, erre pont most dobban meg a szivem. reges regen egy messzi galaxisban meg komolyan fontolgattam egy Preludeot. talan meg igaz se volt. de nekem tetszett. volt stilusa. igazi coupe sziluett. kar, hogy a motorja kevesebb mint amennyinek kinezett. legalabbis akkoriban. szep valasztas, legyen oromod benne. a szine is kiemeli a vonalait. <#eljen>
Missa
Őszintén szólva, magam sem tudom miért, de a mostani autók közül alig tudok olyat mondani ami tetszene. Sajnos a Peugeot-k között is kevés ami tetszik. Talán a 308-s kombi, esetleg a FIAT-ok között a Tipo sedan, na és persze az új 124 Spider mostani változata. Az a félig Fiat, félig Mazda járgány. Bár nem hinném, hogy ha pénzem lenne, megvenném. Bele még csak-csak beleülnék. De kiszállni lehet, hogy csak négykézláb tudnék. <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2019.03.07. 21:14:23

Missa
Háááát, tudod, ezekről, már korábban is volt pár eszmecsere. Még a Dacia 1300 kapcsán. Én az árán kívül, megkérdőjelezem a gyűjtői értékét is.

355
Láttátok a De Agostini Fiat 126p-t? Oké, hogy 1/8 meg lakókocsi, meg vicces csomagtartó bőröndökkel, de bakker minimum 271.000Ft (290 + 1490 + 123×2190, ha egyet sem kell újságostól pótolnod, mert valaki kilopta a postaládából, vagy be se dobta a postás), mire összerakod!

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

kemszi2
nekem bejön a mostani (is)Pug vonal,főleg az új 508..a 208 így a képekről valamiért nekem az Audi A1 és az új Swift gyerekének hat, bár nem tudnám megmondani miért. Egyáltalán nem rossz,de majd meglátjuk élőben mit mutat
bulba
Sok szempontból biztos hogy jobban jártál a 405-össel, bár nekem inkább a 406-os (coupé) és a 407-es (kombi) széria jött be jobban.
Vajon abban meg tudunk egyezni, hogy az aktuális kicsikocsik közül az új 208-as a legmegkapóbb? <#wow1>

bulba
Napot!

Ez rohadt jó ötlet! 😄
De méretarányaiban ugye nem bigfoot ez, de mindenesetre nem rossz ötlet! 😄
Missa
<#eljen><#eljen><#eljen>
1992-ben nagyon szerettem volna egy ilyen autót. De 2 év múlva inkább a másik "szerelem" jött, a 405 Peugeot

bulba
Ejha ez tényleg nem csöppnyi 😄
Kell mellég még 1-2 olcsóbb/sérült 1/18-as és mehet az élő Bigfoot/ Monster Truck show 😄