Görkori
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
de a jégkori azért más
a görkori jobban tapad
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
A korit szokták ajánlani csajoknak, mert alakformál meg ilyenek.
Amúgy érdemes koris boltban körülnézni, ott azért sokat tudnak segíteni a választásban, meg talán nagyon gagyi dolgokat nem is árulnak.Ajánlom még a következõ oldalt,ahol rengeteg link van, boltok is:
gorkori.lap.hu
190 centim és 110 kilóm tudatában elkezdtem kacérkodni a korizás gondolatával. Teljesen kezdõ lennék, alkalmankénti 1-2 órás gurulásra kellene. Fõ problémám e korcsolyák teherbírása. Az interneten kutakodva idáig kizárólag a Worker márkájú korcsolyáknál láttam teherbírást feltüntetve (ABEC 7 csapágy vonatkozásában 130 kg-ig, ABEC 5-nél 90-110 kg-ig). Tudtok-e valami iránymutatást adni arra, hogy mely márkák mely típusai jöhetnének számításba nálam, ha hobbi célra keresnék, súlyomnak megfelelõ, nem noname, viszont mégis mérsékelt árú (~20-25k) "fitness" korcsolyát?
Válaszaitokat köszönöm, jó gurulást!
Waaaaaagh!
Waaaaaagh!
teljesen jó megállási mód
2. szlalomozol
3. T fék
4. megtanulsz hirtelen megállni, pl hoki fékkel, powerslide-dal.
most voltam a fogarasi tescoban, a parkoló hátsó része tök üres mindig, asszem ott fogok gyakorlatozni:) kicsit gány az aszfalt, de nem vészes annyira.
Waaaaaagh!
mindjárt kimegyek az erzsébet térre hátha látok korisokat. egyenlõre csak cipõben megyek:)
voltam a hõsök terén is, de le van zárva, jön az ukrán elnök:S
Waaaaaagh!
hehe, látnod kellett volna, én mit bénáztam agrokoriban a Lánchídról lejövet :))))
tegnap vettem egy rollerblade astro 500 korit alig használtan.
gondoltam korizok, 10 éve nagyon tudtam. most viszont már alig bírtam kimenni a panelbõl, az utcán meg szánalmas hogy mit össze szerencsétlenkedtem, látni kellett volna. aki látta hogy szembejövök a járdán, az gyorsan lement a fûre:D
nem gondoltam volna hogy így elfelejtettem.
alig bírtam megállni a zebra elõtt, majdnem kigurultam a kocsik elé, a szivbaj jött rám. most egy darabig csak néptelen utakon fogok gyakorolni, csak az a baj hogy Bp.-en nincs ilyen:(
nem tudtok valami nagy betonplaccot pesten ahol lehet gyakorolni, és jó az aszfalt is, és nincsenek sokan?
meg jó lenne ha tanitgatnának a nagyok fékezni, nem tudok megállni, félek korizni is a tegnapi bénázásom után:(
pedig régen fék nélkül úgy álltam meg ahogy nem szégyen. nagyon jól ment, még versenyen is voltam.
Waaaaaagh!
- am. nem tudom mit olvastal de ne nem kerdeztem toled semmit -
Mi Abec 3-5 el nyomjuk agresszív korcsolyában, és nem volt még gond.
A használattól is függ az élet tartama. Aki a homokból fut rá a patkára ne várjon hosszú életet még Abec 22 tõl sem :D
Én csak Street en korcsolyázom már (lábtörés óta.) Szinte csak Manual és ugrálás. Patka korlát nagyon ritka. Ott megfelelõen viselkedik az Abec 3 egy Rollerblade Alfában.
Üdv.
---Ger----
de mivel nem fog válaszolni úgysem, reklám
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
ha nem válaszolsz, akkor hirdetés címén kitöröltetem a hsz-edet innen
de legalább nem ájultam el :)
Est Sularus oth Mithas!
pred
Amúgy szerintem ha kisebb számú csapágyat veszel, akkor az nem ilyen drága. Elvileg a számozás csak a gyártási minõségjel, de nem ad arra infót hogy meddig fogja bírni. Az egyik finn freeskater klub honlapján azt láttam, hogy õk abec 3-mal szlalomoznak. :)
Asszem az skf-et meg fogom próbálni, ha úgy adódik.
Mike': Én úgy tanultam, hogy tanulj meg esni, és utána menet közben is tudsz. :) De ki hogy tanulta.
Védõ felszerelésé Kötelezõ. Én emlékszem, nyáron volt egy "hölgy", aki csomó védõszereléssel kezdett. Ma ott tart, hogy csukló védõ. pedig õgy kezdte, hogy teljes védõ. Most egy kicsit ittas vagyok. Majd átnézem, hogy mit írtam. :D
Est Sularus oth Mithas!
nem is tudom tavaly felvettem-e, azt hiszem a Hõsökön fogóztam pár kölökkel meg apukával :) ja meg talán tavaly volt az is, amikor agroban mentem lefelé a Lánchídon, hát azt a csetlés-botlást :)) fõleg amikor elképzeltem, hogy a lejtõs részen fölgyorsulva, hogyan fogok kiszáguldani az autók közé, szánalmas volt (fõleg ugye agroban)
olyan ez mint amikor kimegyek most a ûjégre, azért valami megyekget, és arra emlékezem, hogy 99-ben miket cikáztam az mebrek között
nagyon gyorsan telik az idõ :(
Amúgy én is tavaly koriztam utoljára. Jó lenne erõt vennem magamon, és többször elindulni, mert jó poén a gurulás, csak nincs rá idõ, sokszor meg kedv. Na meg más hobbija is van olykor az embernek :).
egyet ne feljts el, igazából én 1999-2001 között koriztam intenziven, ma már csak hébe-hóba
Anno másfél millió forintból olyan számítógépet vettek az egyetemek, amelyiknél a fõ fícsör a maradékos osztás volt. :))