Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mortel
Hali!

Hordes of the Underdarkban sikerült el akadnom a legvégén.
A legvégsõ csatát vívom és nem tudom megnyerni.
A leírást azt mondja, hogy megsebzem a devilt eltûnik és jönnek az elementálok. Na nálam nem. Sõt ahogy megölöm õket jön még egy devil és ez még1szer. A végén három devillel küzdök, de nem tudom õket megölni sehogy..
Hiába a halálra tápolt fegyverek megsebezni csak aciddal tudom.
Hiába a 67es defense szét cincálnak.
Hiába a 50heal amit vettem.
Hogy lehet õket megölni és mivel lehet megsebezni?

Elõre is köszi.

Lehet, ha a szerver 'törve' van. De ez csak azt jelenti, hogy a master-szerver le van-e tiltva. Steelskies-on le van tiltva, tehat generalt kulccsal is be lehet menni.
Lehet másolt játékkal multizni?
Szia, LostDales mexunt mar vagy fel eve, a forumukat is elnyelte az enyeszet...
Magyar a SteelSkies, ott van most egy kis elet 😊
http://steelskies.myip.hu
Nem tudja valaki LostDales-en van-e még élet, vagy van másik magyar vagy külföldi igényes és jó szerver ahol lehet még játszani?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Terensz
Lehet, elkezdem újra a játékot :-)
1 human weapon master 2 tõrrel full kritre buildelve elég szépen okozgat :-)

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

nearo
Hmm... monk. Erre nem is gondoltam. Viszont eszembe jutott valami, ami a paladinnál is gond lehetne: ezeket a szinteket egyszerre kéne meglépni, nem lehetne felváltva lépkedi a rouge-al. D&D szabályai legalábbis így szólnak, nem tudom, hogy ez a játékban is így van e.
Azt hiszem maradok fighternél, neutral evil leszek, és Grimgnaw lesz a társam. Együtt meghódítjuk a világot =)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

A rogue+fighter szerintem mûködõképes kombináció amennyiben csak a single plaíer játékban a sztorit csinálgatod. Olyan kicsit mindehez értõ, harcolni igen jól tudó delikvens.

Amennyiben nem megy gyökeresen szembe az elképzeléseddel, szerintem a monk sem elvetendõ alternatíva a rogue mellé. Igaz nem lesz akkora a BAB mint ha harcossal kevernéd a sunnyogót, de nem kell félteni a gyors kis genyót amivé a monk+rogue kombináció válik.

A dolog hátrányai:
Nincs páncél (cserében wis is bejátszik a védelembe)
Kis fegyverválaszték
Nincs weapon specialization
Kevesebb BaB
Nincs kezdetben plusz szabadon választható feat
Harcosnál kevesebb HP-ja lesz

Elõny:
Gyors (mozgás és ütések száma)
Jól védett minden szempontból
Vannak speciális trükkjei és támadásai
Nem kell újabbnál újabb fegyverek után kajtatnia
Fegyvertelenül és fegyveresen is igen jó (fegyvertelenül idõvel jobb is lesz mint fegyveresen, csak ilyenkor a fegyverek esetleges bonsu sebzéseit csak kesztyûk használatával tudja imitálni)
Több skill point mint harcosnál

Egy ilyen karakternél Dex+Con ami igazán fontos (16 és 14 értékeken), emellé jöhet némi Wis és Str (14-14). Int nem annyira mert mind a rogue mind a monk jobban áll skill pontok terén mint a harcos (ember karakternél meg úgyis jön még +1 pont) így az elég szerintem 10-es értéken. Cha sem kell ha nem akarsz gyõzködni másokat.

Nem tud ugyan varázsolni majd mint egy Paladin vagy Ranger (de azoknál meg ehhez ugye a megadott tulajdonságnak 10 fölött kéne lennie a dologhoz) de mindkettõt leelõzni védelem terén ha jól emlékszem.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

nearo
Rouge/Fighter osztottkasztú karakterrõl mit gondoltok?
Elsõdlegesen Fighter lennék (persze Rouge-al kezdeném a sok skillpont miatt), Rouge azért kéne, hogy csapdákat leszereljem, meg ne kelljen az összes zárt ajtót/ládát betörni.
Nehézpáncélzatra és kard/pajzs kombóra gondoltam, elsõdlegesen erõre gyúrnék, dex con int 14, wis 10, cha pedig 8 lenne alapjáraton.
Rouge szintjét úgy 7-8 körül maximalizálnám, mert ott még csak 2-vel gyengébb a támadása, mint a Fighternek (lv 4-et kevének érzem, ugye ott még csak 1-el gyengébb, csak utána gyengül tovább).

Gondolkodtam rajta, hogy esetleg valamelyik másik harcosabb kasztot társítsam a Rouge-hoz:
1. Barbár
Kap egy õrjöngést, egy gyorsabb mozgást, meg egy uncanny dodge-t (ami van Rouge-nak is, nem tudom összeadódik e pl a csapdák elleni bónusz mentõ). Kettõvel több skillpontot kap szintenként, mint a fighter, viszont nincs weapon spec... na meg nehézvértet se tud használni, feateket is jobban meg kell válogatni. De összességében ez se lenne rossz, csak nehéz elképzelni, hogy egy barbár õrjöngve szétcsapja az ellenfeleit, majd fél perc múlva egy zár felnyitásával pepecsel.

2. Paladin
A legnagyobb bajom itt is ugyanaz, mint a barbárnál: nem illik hozzá ez a sunnyogós zárfeltörõs stílus. Bár a játék nem jutalmazza jellemváltással, ha betörök egy parasztházba, és elviszem az értékeket, de az egész lovagstílushoz ez valahogy nem passzol.
További hátrány, hogy a bölcsességet és a karizmát se kéne elhanyagolni.
De nézzük az elõnyöket: lenne egy lovam, gonoszra sújtásom, egy nagyjából használhatatlan elûzésem, némi bónusz a mentõkre, immunitás a félelemre és a betegségekre, és néhány gyengébb varázslat. Továbbá mindenki imádna a jellemem miatt, csak én érezném hülyeségnek az egészet.

3. Ranger
Ez se lenne rossz, bár bölire neki is kéne pár pont. Több hangsúlyt kellene fektetni az ügyességre a könnyûpáncél miatt, pajzsot se nagyon használhatnék... viszont szinte bünti nélkül harcolhatnék két fegyverrel (ami az extra támadások miatt jönne jól), a választott ellenség sem egy rossz cucc, lenne egy golyófogóm (túl gyenge lenne az állati társ, másra nem nagyon lenne jó), és vele is lenne egy kisebb mennyiségû varázslatom.

Alapkampánnyal játszok csak, így azt hiszem néhány skill és feat nem érhetõ el számomra, és a szintem is maximum olyan 16-17 körül lehet majd.

Vélemények?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ahum , hát kösz. 😄
nearo
A közelharci támadásodhoz alapesetben az erõmódosítód van hozzáadva. Van viszont néhány fegyver, amit lehet úgymond ügyesen használni. Ha felveszed a kecses fegyver képességet, akkor ezeknél a fegyvereknél az ügyességmódosítód adja hozzá a támadásodhoz az erõ helyett, persze csak akkor, ha ez jobb.
Az, hogy mely fegyvereknél mûködik, az le van írva a képességnél.

Ja, meg a kecses fegyverhasználat mire is jó?
hát az is maradt a régiben, megnéztem. Akkor a varázsbot külön kategória lenne, viszont arra nem lehet fókuszt csinálni... gondolom.
nearo
A fókusz a sebzét nem javítja, csak a támadás módosítóhoz ad egyet.

Hiába tanulom meg a fegyverfókuszt-vándorbotra, a varázsbotom még mindig ugyanannyit üt, legalább is azt írja. Ezek szerint ez a fókusz csak a vándorbotra jó...
nearo
9. szintû varázslat, majd 17. szinttõl (ha varázsló vagy).

Át tudok alakulni pókká, meg a tenser átalakítása is elég jó, a vasgólem-féle ezek után jöhet? 😄
nearo
A harcos pap és a harcos varázsló között annyi a különbség, hogy a varázsló még csak vértet sem hordhat.
Egyébként van pár spell, ami felturbózza a harci értékeket, pl tenser átalakítása. Nekem viszont az alakváltás a kedvencem (9. szintû varázslat, angolul shapechange). Átalakulsz vasgólemmé, és onnantól nem állítanak meg... 😊

Na az a a bizonyos spell focus és a penetration már megvan, de nem akarom kilõni kicsike mütyürökre a varázslataimat, amik igen erõsek, ha már leszedek egy sárkányt egyedül 😄 ezért gondoltam csak a kisebbek kedvéért, agyoncsapni õket a botommal...😄
nekem harcos-pap karim már volt. egész jó, felbuffolja a harci értékeit magasabbra mint a "sima" harcos vagy barbár. ez egy lehetõség. gondolom van ennek harcos-varázsló változata is. ki kell próbálni. de sztem egy mágus azért tanult meg ért a mágiához, hogy azt használja... persze poén egy egy lényt fütykössel agyoncsapni, de ezen kívül lényegesen hatásosabb egy erõs spell amire nics resistje lénynek kis spell focussal + penetrationnal megáldva...

Erösen felejtös? 😄 Van velem egy gyógyitó-harcos emberke, egy famulus meg egy idézett elementál. Gondoltam én is besegítek a harcba, ha már éppen nincs több varázslatom. Szóval akkor elég a quarterstaffra "gyurni", akkor a varázsbothasználás is jobban fog menni. Kösz!
Igen, de erõsen felejtõs lesz a harci kapacitásod 😊 Inkább idézz, van pár tápos lény, ha jó jellemû vagy (6. szinten planar binding, talán síkkötés magyarul? 8. szinten pedig ennek a hatalmas változata)

Vagy még jobb, ha viszel magaddal valami harcos segítõt, és õt tápolod fel védõvarázslatokkal. Kicsit kevesebb xp-t kapsz, mintha egyedül mennél, de nem fog számítani semmit, hogy fél szinttel kisebb leszel a végére.
Ha jobban akarok harcolni, varázsló létemre a varázsbottal, akkor az még a Quarterstaff -vándorbot kategóriába tartozik? ha esetleg fegyver fókuszt szeretnék...
Á, most találtam magamnak egy szép fegyvert a Valmaxian botját, ha jól tudom ettõl jobb nincs is, valami vértre vagy intelligenciafokozóra gondoltam inkább, de kösz 😄
Ott sajna nem lehet, majd a következõ fejezetben (Beorunna's Well). Bár addigra elég szépen dobálnak a ládák is mágikus fegyvereket.
Ahum, értem, köszönöm. Az elugrás tényleg jó, akkor mágiasimeretet meg folytatom. Mikor lehet Luskan városában RUNEMASTER SMITH-nél bûvölt fegyvert csináltatni?
bukfenc, vagy elugrás, nem tudom, hogy mi lehet magyarban: +1 védelem 5 pontonként.
Mágiaismeret fontos. Egyrészt nem árt tudni, hogy mit varázsolnak ellened az ellenfeleid, nem csak annyit látsz, hogy varázsolnak rád valamit, dobsz egy mentõt, és meghalsz vagy sem, hanem tudod mi történt, és legközelebb tudsz készülni ellene😊 Meg 5 pontonként ad +1 mentõt varázslatok ellen - ezt nem látod kiírva a karilapodon, de amikor a mentõt számolja, akkor beleszámít. Ha használod a védelem varázslatok ellen varázslatot, az is ad még 8-at, így brutális mentõt lehet csinálni😊
Az összpontosítás természetes, de azon kívül? Az elkerülés egész jó taktikának tûnik, de a mûveltségemmel már mindent felismerhetek, más valami ami hasznos lehet?
nearo
Szerintem mûveltség jó dolog, azonnal megtudod, hogy milyen varázstárgyat találtál, nem kell pénzt költened a beazonosításra.
Összpontosítás kell mindenképp.
Rábeszélés is sokszor jól jöhet a párbeszédek során.
Gyógyítás is jó cucc, ha elég magas, akkor többet tudsz gyógyítani egy készlettel, mint egy itallal. Mellesleg élõholtak sem szeretik, ha gyógyítani próbálod õket 😊

ÁÁáá. nem pazarolom a támadóvarázslataimat erre, de akkor a szintlépéskor nem tudok mit választani mert így a mágiaismeret is kiesik mert nem használom, kiesik még az mûveltség is mert minek, akkor mire adjak pontokat? Egyedüli ötlet az elkerülés, és még? Amúgy köszönöm..😄
lesser dispel, dispel, greater dispel, mordenkainen disjunction az általános ellenvarázslatok, ezek jók a velük azonos szintû, vagy kisebb varázslatok ellen. Ha tesztelni akarod, akkor ezekbõl memorizálj sokat, és próbálkozz. Mivel ilyenkor a mágusod passzív, és nem csinál semmit, ezért magányos varázslónál nem sok értelme van, hacsak akkor nem, ha az idézett lényeidre akarsz támaszkodni, akik közben csépelik az ellenfelet. Igazából akkor lehet értelme, ha multiban többen vagytok, ekkor hasznos lehet egy fõfõvarázsló ellen, hogy ne tudja bedobni a partiirtó varázslatait.
Hát akkor nem is nagyon ér ez semmit se, mert szintlépéskor leginkább az vonzott hogy Mágiaismeret, de ezek után azt sem fogom választani... elég sok kiesik így, mert a mûveltséggel sem sokra megyek. akkor mit leghasznosabb választani?
nearo
Á akkor értem. Céloztam rá, csak ezek szerint nem elég erõsen.
Igen, ahhoz hogy ki tudj védeni pl egy tûzlabdát, kell egy memorizált tûzlabda. És ha kivédted a varázslatot, akkor a varázslat a te oldaladon is elveszik.
Szívesen! 😊

Hát úgy mûködik...😄 és gondolom nem elég ismerni a varázslatot, hanem csak azokat tudja kivédeni, amit ö is használ, azaz memorizálva vannak. Mindent kösz.
nearo
Akkor nem tudom...
Csak próbaként, csinálj egy teljesen új karaktert, és a bevezetõben menj oda, ahol a máguspróbát kell teljesíteni. Van itt két csóka, akik egy bábut nyúznak folyamatosan. Nézd ki az egyiket magadnak, és próbáld meg megakadályozni a varázslatát.

Azt kétlem, elég sok varázslatot tudok, mindenbõl egy picit. Talán eddig csak nem humanoid ellenfelekkel próbáltam...
nearo
Gondolom az lehet a baj, hogy nincs olyan varázslatod kéznél, amit használni tudna ellenvarázslatként.

Mert, eddig ezt próbáltam, de nem igazán tûnt volna fel, hogy csinál valamit... áll egy helyben, ugye fixírozza a célpontot, ö varázsol az enyém még mindig csak néz... elég passzívnak tûnik, de kösz a segítséget 😄 nem tudom mi lehet a baj...
nearo
Automatikusan varázsol, ha tud. Neked csak nézned kell.

Szóval, ha egy jég memphitre "figyelek" akkor automatikusan varázsol a karakterem, vagy nekem kell kiválasztani, hogy mit használjon ellene, mert nekem kiírja rendszeresen mit kezd varázsolni az ellenfél, lent balról ugye.
nearo
Ha jobb klikket nyomsz az ellenséges varázslóra, akkor ugye feljön egy menü, és a varázslatoknál van olyan, hogy speciális képességek, és ott van az ellenvarázslás.

Na most, ha ezt benyomod, akkor a karaktered figyelni kezdi az ellenfelet, és ha varázsolni kezd, akkor megpróbálja felismerni a varázslatot (azaz dob spellcraftra).
Ha sikerült felismernie a varázslatot, akkor képes ellenvarázslatot varázsolni.
Minden varázslatnak ellenvarázslata önmaga (azaz ha az ellenfél varázsol rád egy mágikus lövedéket, akkor te azt megakadályozhatod egy mágikus lövedékkel).
Általánosságban elmondható még, hogy ha van valami ellentétes hatású varázslat, akkor azt is lehet ellenvarázslatként alkalmazni (pl lassítás ellen a gyorsítást, sötétség ellen a fényt, stb).
Ellenvarázslatként alkalmazhatók még a Dispel Magic-ek (magyarban talán mágiatörés), bár nem vagyok benne biztos, hogy egy kilencedik szintû varázslatot le lehet szedni egy lesser dispellel (kisebb mágiatörés?).

Ha engem kérdezel, akkor nem egy nagy szám, fõleg azért, mert sosem tudhatod, hogy mit fognak legközelebb rád varázsolni. Meg ha van egy tûzlabdád, akkor inkább küldd rá az ellenfélre, mint hogy arra várj, hogy hátha fog varázsolni egyet, és akkor megakadályozod.

Sziasztok, lenne egy ironikus kérdésem: mire jó az az opció, hogy: ellen varázslat? hiába van magyarul az egész, akkor sem vagyok képes megérteni. Azt felfogtam, hogy egy ellenséges varázshasználón kell alkalmazni, de mit is csinál pontosan? BEvádi magát az ellen? vagy varázsol helyette valamit? Elõre is kösz
fejlesztsd csak😊
Szevasztok!
Mi is PW-t fejlesztunk, mar jatszhato, magyar.

Steel Skies PW Forgotten Realms
Ha valakinek van kedve, nezzen be, bar van nehany hak amit le kell tolteni 😊

udv

ui: Csipi...mi a fene...
Most már így jártál, de máskor nyugodtan csinálj külön mentéseket legalább a nagyobb területek elõtt(1-2 óránként), és akkor nem ér ilyen kellemetlen szituáció máskor. Meg így az érdekes részekhez visszanézhetsz késõbb is.
nearo
Azért köszi a tippet!

nearo
Újratettem, de így sem jó 😞
Ha a játékkal lenne a gond, akkor a többi mentés sem mûködne, nem?
Na mindegy, még csak chapter2-ben voltam... most azon gondolkodok, hogy kezdjek e egy teljesen új karaktert (másik kaszttal), vagy folytassam ezt úgy, hogy a fél fejezetet újra meg kell csinálnom :/

ollie
Nem a mentéssel van a gond szerintem. Telepítsd újra a játékot.

nearo
Sziasztok!

Lenne egy problémám:
Pár másodperccel egy áramszünet elõtt mentettem el a játékmenetet, és most, amikor megpróbálom visszatölteni a mentést, ezt írja ki:
Could not load the Module.
Module file might be corrupt OR it was created using a newer version of the toolset and/or game resources.
Sajnos másik mentésem csak sokkal korábbról van ugyanezzel a karakterrel. Tud valaki valamilyen megoldást?