Milyen hangfalat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jelenleg HDMI kábel megy a videókártyából az av erõsítõ egyik HDMI In csatlakozójába. Egy másik HDMI kábel megy az erõsítõ out-ból a tv hdmi in-be.
Hang csak akkor van ha a tv is be van kapcsolva, de néha újra kell telepítenem (ez random) a 8-2_xp32_hdmiaudio_58128.exe (csak ezt találtam amivel mûködik) drivert.
Win7 64 bit van a gépen. Gigabyte 5850 Ultra Durable videókari.
Az is "kicsit" zavar, hogy pl zenehallgatásnál csak a két elsõ satelit szól, a sub meg nem.
Már összevissza állítgattam mindent, lassan csákánnyal fogom megoldani a problémát. :)
help plíz
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Csak egy kérdés volt, természetesen nem áll(t) szándékomban ide nem illõ témával szennyezni e tópikot.
In Lak\'ech Ala K\'in
Gépek terén van itt "Milyen gépet vegyek MOST" topic, ott tedd fel, mások véleményét is meghallgathatod (nem vagyok tévedhetettlen, és több szem többet lát...). :D
Végül is, ha már monitor esetén is ASUS-ra esett a választásom, tulajdonképpen adhatnék neki egy esélyt.
Kösz a tippet / megerõsítést!
...Amúgy, hamarosan új PC-re lesz szükségem - konfigurációhoz (esetleg tunerkártyához) is hozzá tudnál szólni?
In Lak\'ech Ala K\'in
Itthon elérhetõk között jobb szvsz nem nagyon van. Dedikált sztereo hangkártya, ami hasonlóan jó (A-D 192kHz sztereo ilyen szintû zajmentességgel), nem nagyon van.
Alternatíva pl. az M-Audio Audiophile 192, de itthon amennyire tudom, nem kapható, és legalábbis adatok alapján a Xonar ST/STX jobb nála, ráadásul az STX PCI-Expresses, míg az M-Audio csak sima PCI felületen elérhetõ.
...Lehetséges amúgy, hogy én azért részesítem elõnyben a különálló hangkártyát, mert az átlag felhasználóval ellentétben, számomra céleszközt jelent-, céleszköznek számít.
Sz'al, tippek, javaslatok?
In Lak\'ech Ala K\'in
Viccen kívül: az Abit NF7-S Soundstorm integrált hangkarija óta (ami az elsõ Dolby Digital Live! hangkártya volt) én nem látom értelmét az analóg PC-hangrendszer összekötésnek, (ha megfelelõ erõsítõ/hangfalrendszered van), ha pedig valós (nem csak jelegyesítésre képes) HDMI-s erõsítõd van, akkor úgy anblokk nincs értelme dedikált hangkártyának a mai videókártyák esetén. És most ideértem az IGP / APU videókártyákat is (vagyis a procikban lévõ GPU-kat).
A dolgot ott kezd, hogy ne hangkártyába, meg hangfalakban, hanem rendszerbe gondolkodj.
Mire akarod használni leginkább?
Játék, film? -> Egy jó 5.1 vagy 7.1-es hangrendszer kell, olcsóbb megoldás az ilyen egyberendszerek, a legjobb megoldás az AV erõsítõ plusz passzív hangfalak.
Zenehallgatás? -> Egy jó sztereo rendszer kell akkor, egy 50.000 forintos sztereo hangfal sokkal jobb ilyen célra, mint egy 50.000 forintos 5.1-es rendszer...
Fejhallgató vagy hangfalak? Ismét komoly kérdés, fõleg, hogy a fejhallgatók egy külön világot képviselnek, másra kell figyelni, mint egy hangfall rendszernél.
Utána jöhet a kérdés, mi az, amit cserélsz, mi az, amit megtartasz és mennyit szánsz rá?
Ha vannak megfelelõ hangfalaid, akkor valóban a jelforrás a kérdés.
Viszont ha csak egy jobb közepes PC-s szetted van, akkor nem biztos, hogy a hangkártya a legjobb módja annak, hogy a hangzásvilágban elõre lépj.
Az ember már csak olyan, hogy megtetszik neki egy hangkártya, egy hangfal, mélynyomó vagy ilyesmi, és birtokában akar tudni egy ilyet. De racionálisan kell nézni, hogy mi a legjobb választás arra, amire te fogod használni.
Ha van AV erõsítõd, ami fogadja a HDMI audiojelet, akkor én javaslom, hogy próbáld ki a videókártya jelét, amennyiben a videókártyád képes rá. A Windows Vista óta nincs EAX, és nincs túl sok értelme a dedikált DSP-knek a PC-kben. Teljesen mindegy, hogy egy 70.000 forintos hangkártya, vagy a 25.000 forintos videókártya küldi ki a digitális jelet, mert ugyanazt a jelet fogják kiküldeni. Ezért nem nagyon találsz olyan tesztet, ahol digitális kiementen hasonlítanak össze két hangkártyát.
Ahol a dedikált hangkártya elõnyt jelenthet, az például ha olyan hangfalrendszered van, ami csak analóg jelet fogad. Az alaplapihoz képest nem vitás, hogy egy jobb dedikált hangkártya zajmentes(ebb) jelet produkál. Itt a dedikált DSP is élhet esetleg, hiszen megkaphatja a filmeknél a hang dekódolását.
Szintén hasznos, ha fejhallgatód van, ismét a zajmentesség miatt elsõ sorban, viszont itt ügyelni kell arra is, milyen erõs jelet tud küldeni, egy 250Ohm-os fejhallgató megfingathat egy gyengébb hangkártyát... A gond az, hogy én inkább hajlok egy dedikált digitális fejhallgató erõsítõre, ami USB-n csatlakozik a PC-re, csak az alsó hangon 50e FT, de inkább több... :)
A másik eshetõség, ha a hangfallszettnek digitális bemenete van, optikai vagy koax, és az alaplapi zajkelltõ nem tudja a DD Live! vagy DTS-Connect megoldást (vagyis digi kimeneten *generált* jel továbbítása). Arra bármelyik alaplap képes, hogy egy film DD/DTS jelét továbbengedje magán... (kivéve, ha nincs a lapon ilyen kimenet...)
Na szóval, ASUS, illetve más alternatívák.
-Az alsó kategória (Xonar DG/DGX) felejtõs, ha az alaplapi hangkártya Realtek ALC888, 889, 892 szintjén van. Egyedül akkor éri ezekkel foglalkozni, ha az alaplapi hangkártya túl sok zajt szed össze.
-Ha digi kimenetet akarsz, akkor Xonar DS/DSX illetve DX/XD, és itt érdemes megállni is digi átvitel esetén (a csúcs kártya se fog többet tudni semmivel) Gyakorlatilag az a különbség a kettõ (DS/DSX illetve DX/XD) között, hogy a DS/DSX a DTS-t támogatja, míg a DX/XD meg a Dolby Digitalt. Izlés kérdése kinek melyik a szimpatikusabb.
-A Xonar D1/D2 szvsz felesleges állomás, annyival nem olcsóbb, mint a felette állóak, nyújtani pedig nem nyújt annyit. (szerintem)
-Az Essence ST/STX széria inkább akkor javasolt, ha zenét hallgatsz, és analóg kimeneten megy az ipar (állítólag egyes játékoknál gondok vannak vele, én ST-t csak próbából hallgattam, zene ment rajta, nem játék). A Phoebus elviekben a játékos csúcs... a fentiekbõl sejthetõ a véleményem. Szvsz áldozzon akkor már az ember a DX/XD-hez képest 20e Ft-al többet a hangfalakra, mint ezt vegye. De ha maximalista vagy, akkor ez a te kártyád.
Nem azt írtam, hogy nincs tapasztalatod, hanem azt, hogy nem tudom, milyenek a tapasztalataid velük kapcsolatosan - nem ugyanaz!
Amúgy, ha már ennyire belelendültél, igazán írhatnál pár szót az ASUS kártyákról - hamarosan aktuális lesz nálam is a vásárlás.
In Lak\'ech Ala K\'in
-SB16-al kezdtem, mert el kell ismernem, a maga korában etalon volt a támogatottság terén (GUS PnP mellé vettem, mert a PnP SB16 emulációja korántsem volt tökéletes), hozzá kell tenni, hogy a Creative mérnökei úgy gondolták, hogy hasznos dolog, ha a felhasználó visszajelzést kap a HDD mûködésérõl, sipolás és recsegés formájában. A Gravis mérnökei valahogy megoldották, hogy ezek az elektromos zajok ne jussanak el a hangszórókig...
-SB AWE32 esetén sokat anyáztam a driverek miatt, mert gyönyörû kék halálokkal bombázott (Win98 idejében élünk), ráadásul a GUS után a hangminõséggel se voltam megelégedve
-Eladtam az AWE32-õt két hónap után, és vettem egy Ensoniq AudioPCI hangkártyát. Pár hónapra rá az Ensoniq-ot megvette a Creative. Utána több drivert nem adtak ki hozzá (amit egy ideig Creative név alatt árusítottak PCI 64 és PCI 128 néven). Konkrétan emiatt nem lehetett XP alatt használni egyszerûen...
-Vettem egy Terratec Aureon 5.1 (Aureal A3D) hangkártyát, a maga idejében istencsászár volt, kiépítettem a magam kis 4.1-es hangfalszettjét (Altec Lansing ACS45 elõl és ACS43 hátul), és élveztem a térhangzást. Amíg az Aureal el nem bukott, és a Creative fel nem vásárolta. Az Aureal hangkártyákhoz minden supportot beszüntettek, az A3D támogatása megszünt, helyette a saját EAX-ét erõltette.
-Ez után sikeresen elkerültem a Creative hangkártyákat (gonoszságból megfordult a fejemben, hogy miután az utóbbi két gyártó, akinek a hangkártya(chipjét) megvettem, csõdbe ment, bosszúból Creative Audigy-t veszek, hátha csõdbe mennek õk is...), volt szerencsém olyan hangkártyákhoz, mint az Abit NF7-S integrált Dolby-Digital Live! támogatású zajkeltõje, amivel beléptem a digitális korszakba egy Onkyo erõsítõ által. Kb. innentõl számítva nem látom értelmét az analóg jelátvitelnek PC és hangeszköz között. Az átok amúgy hatott, az Abit is csõdbe ment... :D
-Utána jött egy Terratec Aureon 7.1 PCI hangkártya, szintén DD Live! támogatással. Óriási fej supporttal, jött Vista, jött Win7, és az oldalukon már idejekorán ott a driver. Megjegyzem az Aureal 7.1 PCI már erõsen kifutott volt a Win7 megjelenésekor, mégis csináltak hozzá béta (de tökéletesen mûködõ) drivert. 64 biteset is, egybõl. Azóta áttértem a videókártyás jelforrásra, és elégedetten használom.
-Ellenben volt "szerencsém" olyan élelmes problémákkal küzdeni, mint Audigy installálása Vista alá, hivatalos driver nélkül. A support nem is válaszolt a kérdezõ leveleimre. Végül egy fan-made driverrel sikerült beüzemelnem a gépet.
-Egy ismerõs vett egy csúcs X-fi-t. Csúcs gép, 8 giga ram, persze, hogy rakjuk már rá a 64 bites windowst, hogy értelme is legyen. Csakhogy a Creative nem adott ki 64 bites drivert az X-fi-hez (igaz ekkor még máshoz se). Írunk a supportnak, semmi. A hivatalos creative kommunikáció az volt, hogy a 64bit még nem elterjedt, és senki sem használja, így azt javasolták, hogy 32 bites wint telepítsen fel a kedves user a vadonatúj és méregdrága kártyájához (ami anyázást akkor kaptak a sok user-tõl :P). Végül másfél év után nagy nehezen kiadtak egy mûködõ drivert...
Szóval jah, nincs tapasztalatom, én kérek elnézést. Nyugodtan ajánlom mindenkinek a Creative hangkártyáit, véletlenül verte el a dedikált hangkártyák piacán az ASUS a Xonar családjával. Szó se róla, az ASUS se kisebb szemétláda, mint a Creative, lévén például megjátszották azt, hogy a C-Media csúcs chipjét, a CM8788-ast "lefoglalták maguknak, így a többi kisebb hangkártyagyártó (AuzenTech, Turtle Beach, stb.) nem tudott valódi csúcs minõségû alternatívát adni az X-fi-nek és a Xonar DX-nek (a kínos ebben az volt, hogy az elsõ szériát kiadták, csak utána nem kaptak CM8788-as chipet három évig...). Ráadásul szó nélkül átbrandelte a C-Media chipjeit, és "saját" chipként adta a CM8788-ast AV100 és AV200 néven, a CM8786-ost pedig AV66 néven. Persze a C-Mediának nyilván megérte az üzlet, és az ASUS védelmében el kell mondjam, hogy a supportjuk oda és vissza hülyére veri a Creative-ot (például szoktak vállaszolni az e-mailekre)...
Na mindegy, szóval ez van, ha neked sose volt bajod velük, örülj neki, légy boldog, és ajánlgasd bátran. Még mielõtt szó éri a ház elejét, a hangszóróik általában tényleg nem voltak rosszak ár/értékben, azokra egy rossz szót nem mondok...
Itt leírtam, én hogy csináltam elõször a VGA -> Erõsítõ összekötést.
A lépések:
1.: HDMI kábel a videókártyából az erõsítõ egyik bemenetébe
2.: HDMI kábel az erõsítõ kimenetébõl a TV-be
3.: Az erõsítõn kiválasztani, hogy az adott bemenethez tartozik kép is és hang is (nekem Onkyo erõsítõm van, ott ki kell választani az egyik bemeneti forrást (pl. Game), és digitális bemenetnek beállítani a HDMI-t).
4.: Számítógép bekapcsol, elviekben az ATi drivernél jelzi, hogy képes hangot fogadni az eszköz, kiválasztod a hangkimenetet, és leteszteled.
5.: Ha minden stimmel, örülsz. :)
Az összekábelezéssel, beállításokkal (friss cuccról lévén szó) még egy hozzáértõ is el tud "szórakozni" számottevõ idõn keresztül, úgyhogy türelem - kapcsolgatsz, állítgatsz... elõbb-utóbb összeáll a "kép".
In Lak\'ech Ala K\'in
Nekem pl. éppenséggel a "Creative"-val nem volt soha semmi gondom, sem hardware-es, sem driver-es.
In Lak\'ech Ala K\'in
-A Videókarimon kettõ db HDMI csatlakozó van. (HD 5850)
-A TV-m egy Sony KDL-40NX713 Mindenféle ki-bemenetek vannak rajta, köztük kb 4 HDMI.
-Az erõsítõn 4 HDMI bemenet van. Egy HDMI kimenet.
Tehát akkor elõször, Videókártyából HDMI-n az erõsítõbe majd onnan a TV-be/monitorba? Az erõsítõn 1db HDMI out van, nekem viszont játékra a monitor kellene, filmre meg a tv.
Hogy kössem össze hogy jó legyen az egész?
(ez az egész rendszer építés egy hirtelen ötlet volt, de nem gondoltam, hogy ekkorát szívok vele) <#help>#help>
Az itthon is kapható termékek közül az ASUS Xonar hangkártyasorozata a jó, de abból is van a tizenezer forintostól az 50e Ft-sig. Mondanám az AuzenTech-et vagy a Turtle Beach-et, ám azok itthon nagyon ritkák...
Csakhogy neked ott van egy profi kis AV erõsítõd, ami támogatja a HDMI-t... Szvsz ha ilyen hangkártyád van, akkor a videókártyád se lehet gyenge. Szóval miért nem próbálod meg a videókártya HDMI kábelét az erõsítõ egyik bemenetére kötni, majd onnan a HDMI-bõl menne tovább a TV-be / monitorba (HDMI -> DVI kábellel, ha a monitoron nincs HDMI bemenet)?
Amióta az EAX elhasalt, azóta a játékok alatt is tökmindegy, milyen forrás csinálja a hangot, akár az alaplapi hangkártya is megfelel, ha támogatja a Dolby Digital Live-ot. De már jópár éve a videókártyákon is ott figyel az audio, szóval miért nem használod ki azt?
Persze onnan is meg lehet közelíteni, hogy ha már van egy drága hangkártyád, akkor miért nem használod ki...
Elviekben a legtöbb esetben magától értetõdõ beállítási lehetõségnek kell lennie a driver kezelõfelületén. Ha ilyet nem találsz, akkor gubanc van. A honlapján nincs semmi használható információ vagy letölthetõ kézikönyv, szóval vakrepüléssel lehet rajtad segíteni... :)
A kártya elviekben támogatja a DD Live!-ot, ez kell ahhoz, hogy 5.1-es hangot küldjön ki a kártya a digi kimeneten. A kérdés, hogy hol állíthatod be a rá vonatkozó dolgokat. Én ilyeneket láttam eddig:
-Az analóg kimenetnél állítsd a hangfalakat 5.1-esre, a digi kimenet automatikusan ezt fogja kiküldeni
-Még anno az Abit NF7-S-nél volt olyan, hogy ha analógra állítottad a kimenetet (5.1-es beállításokkal), akkor a digi kimeneten is ez ment ki, viszont az alapértelmezett kimeneti eszköznek az analógnak kell lennie.
-Végül pedig a hangkártya kezelõfelületén lehet beállítani, hogy digitális kimenet DD Live!-on keresztül mûködjön, nézd át a kezelõfelületet, és keres a DD Live!-ra vonatkozó beállítást. A TerraTec Aureon 7.1 PCI esetében a kezelõfelületen egy kapcsoló van, amellyel a beállított 2.0...7.1 hangfalkimenetet digitális kimenetre küldi ki.
Elkezdtem összerakni a rendszerem. SB Recon 3d hangkari. --> optikai kábel --> Denon AVR-1612 --> hangfalak.
Csak sztereó jelet küld a hangkari az SPDIF-Outon az erölködõnek... Nem is tudok állítani semmit. Szóval most a két front szól, semmi más.
Mit csináljak?
Ettõl függetlenül egy olcsó erõsítõ és egy olcsó hangfal is erõteljesebben szólhat, mint egy PC-s hangfalszett...
Ma-holnap megyek megnézni pontosan mirõl van szó.
Látom te képbe vagy, ha sikerül kiderítenem a pontos termékneveket, írom.
De igen, a probléma áll, nem jelent elõrelépést, sõt, filmek és játékok terén visszalépés lenne.
Hogy még jobban összezavarjalak, itt egy másik opció: Onkyo egybeszett. Erõsítõ plusz hangfalak. Az ára éppen 100e Ft körül van. Egy erõsen belépõ szintû AV erõsítõ, és erõsen belépõ szintû hangfalak plusz erõsítõ.
Elõnyei:
-Bõvíthetõ késõbb
-Egy rendes AV erõsítõ birtokosa leszel
-Komplett szett, filmre és játékra is ideális
Hátrányai:
-Nem ér fel egy jobb (30e Ft körüli) sztereo rendszerrel a sztereo hangzása
-Az utólagos bõvítés, ami elõrelépést jelent, bizony drága (egy valamire való 5.0-ás szett ára 100e Ft körül kezdõdik)
A minõség mellett jól jönne a hangerõ is, ha máshol vagyok.
Semmiképp nem akarok 100-nál többet költeni hangrendszerre, mert sok sürgõsebb dolog lenne.
Köszi a részletes véleményt amúgy. Tanakodom. Közbe kaptam ajánlatot, egy régi Altec Leasing 2.1-es, kb 9 éves, csak nem tudom elõrelépés lenne e az nekem.
Nehéz téma, minden akkor derül ki ha az ember használhatja egy ideig.
Adott összegbõl jobb 2 (plusz 1) hangfalat lehet kihozni, mint 5 (plusz 1) hangfalat.
Tehát onnan közelíted meg, hogy 60-100e Ft-bõl akarsz valamit, akkor jobb sztereo rendszert tudsz kihozni, mint 5.1-est.
Nyilván nem rossz a belinkelt Edifier rendszer (ráadásul össze van hangolva), de ha fõleg zenehallgatás a cél, akkor egy jó sztereó erõsítõ plusz egy jó sztereó hangfalpár sokkal jobb hangzást hozhat.
A mélynyomó ne zavarjon meg, egy rendesebb álló hangfalpár mellé kisebb szobába nem kell is kell mélynyomó. Nekem a nappalimban Yamaha NS-555 frontok vannak, és egy kisebb YST-100-as mélynyomó egyszerûen nem jut szóhoz mellettük.
Igen ám, de egy jó sztereo erõsítõ alsó hangon is 50-60e Ft, plusz mellé alsó hangon is 40-50e Ft egy hangfalpár. És filmeknél, játékoknál ez a sztereo rendszer nem igazán ér fel akár csak egy Genius 5050-essel sem.
Szívem szerint azt mondanám, hogy végy egy AV erõsítõt, mellé egy sztereo hangfalpárt (pl. Wharfedale 10.1 polchangszórók), és késõbb bõvítheted a rendszert (plusz 2 Wharfedale 10.1 hátra és egy 10.0 center, vagy 2x 10.4 álló hangfalpár elõre, a meglévõ 10.1-eseket hátra és persze szintén egy plusz center, végül ha igény van rá, akkor egy mélynyomó). Csakhogy ez iszonyú drága játék, a végén bõven 200e Ft fölé jössz ki (csak az erõsítõ 80-90e Ft).
Egyszóval mindenképpen kompromisszum jön.
Én azt mondom, hogy válaszd az Edifier egyberendszert, ha nem akarsz sokat tökölni vele, és elfogadod a gyengébb sztereo képet. Ha a zene érdekel, akkor csinálj inkább egy sztereo rendszert, de akkor meg a film/játék terén adod fel a dolgot.
Hasonló cipõben járok.
Kezdtem egy mezei 5.1-el, aztán váltottam Genius 5050 v2-re, majd vettem egy Asus Xonar D1 kártyát (plusz koax kimenettel), és most eladtam az 5050-et, keresem a következõ áldozatot.
Nem volt rossz az 5050, 20 rongyos cucchoz képest nem semmi, de tovább szeretnék lépni.
Mindenképp ugye pc-hez szeretnék hangrendszert. A fentebb említett kártyához. De nem tudom milyen irányba menjek. 70% zene lenne (tuc-tuc is, ezért mély nagyon kell) , maradék meg film, klip, játék.
Távirányíthatóság és kikapcsgomb is jó lenne.
De vajon egy újabb, drágább 5.1 kellene e nekem, esetleg 7.1, vagy inkább erõsítõ + passziv dobozok?
Kérnék véleményt.
(összeg nem tudom, elsõre 60 K -t mondanék, max ha nagyon tuti tipp van akkor feljebb, és használt cucc se aggasztana, fõleg ha garanciás.)
Jelenleg nagyon szemezek Edifier C6 (67ezer), vagy S 550 (109ezer) rendszerrel.
Vagy 2.1 jobb zenére?
Mindenestre így 400 fontba van a rendszer ami egy 100-assal olcsóbb lett volna ha logitechet veszek. Cserébe egy utas mûanyag szatelitekkel, illetve fos erõsítõvel.
Kiváncsi leszek milyen lesz ha összerakom.
Végülis ezt vettem 200 fontért, ez kb 100 olcsób mint logitech Z906, ezért kicsit félek, hogy szar lessz. Jövõ héten èrkezik.
Megnézni a külsejét-, majd a technikai adatokat szoktam, ezután következik a teszt mely alapján döntök.
In Lak\'ech Ala K\'in
Használt Denon DHT-1311XP 199 font
Vagy mondjuk egy új Logitech Z906? kb 280font
Ha a használtat, vennéd, mit néznél meg teszteléskor vásárlás elõtt?
Játékhoz inkább egy jóféle "kompakt" (mélynyomóba épített erõsítõ) rendszert ajánlanék, fadobozost.
In Lak\'ech Ala K\'in
Gondolkoztam még Edifier S550-en, de az elég drága, ha már sokat költök rá akkor legyen még jobb, ezért gondolkozom a lenti Whaferdale (vagy hasonló) cuccon. Ha viszont olcsóbb lesz belõle akkor lehet még Edifier C6 vagy mi a neve, ha jól láttam az is fa dobozos. Úgy hallottam a fa cuccok jóval szebben szólnak, nem is értem az ilyen Harman Kardon mûanyag dolgokat 700ezerért.... Bár lehet én vagyok a hülye (sõt majdnem biztos) hisz totál laikus vagyok a témàban, magyar oldalakon nem is nagyon vannak normális tesztek Logitech-en felül, legalábbis nem találtam pár nap alatt.
...Amúgy mihez (mi célból) akarsz hangrendszert építeni?
In Lak\'ech Ala K\'in
Eddig ilyen asztali 2.1 es gagyi hangszórókat használtam, de most úgy döntöttem, hogy kellene valami jobb hangtechnika.
Eddig vettem egy Sound Blaster Recon 3D Fatal1ty Professional hangkártyát.
A kérdésem leginkább az, hogy ehhez mit érdemes venni?
- erõsítõt + mélyláda + szatelitek
- elég valami erõsítõs mélyláda + satelitek
Az erõsítõ nem fog bekeverni? tehát ha rákötöm a hangkarira, akkor nem akadnak össze? mert ugye a hangkari is tud mindenféle effectet, meg a mai erõsítõk is tudnak.
Sajnos totál laikus vagyok, De a logitech Z906-ról sok rosszat hallottam, pedig az volna a legegyszerûbb.
Most azon töröm a fejem, hogy összevásárolok havonta egy-egy ilyen Whaferdale Diamond 10 series cuccot. De ezzel az a problémám, hogy ehhez gondolom kell erölködõ is, viszont akkor nem tudom, hogy összefognak-e akadni a hangkarival vagy hogy van ez?
Határ a csillagos ég lenne ha tehetném :D
Ha megerõltetem magam akkor ilyen 15-ös.
Többet már tényleg nem adnék érte :D
Mi a konkrét határ, amit rá szánsz? :D
Másik opció amit még néztem, az egy 2.0-ás fa dobozos: HF 1255
Blackparty:
Jelenleg egy Technika márkájú, tescos cuccom van :D Ideiglenes megoldásként lett vásárolva, de már a jack része megtört, stb :D
Kb hasonló paraméterei vannak mint a Z323-nak. Azt inkább kihagyom :)
Sajnos ilyen árszinten is választani kell: vagy mélyhangszórós 2.1, nem igazán ütõs zenelejátszási képességgel, vagy egy közepes 2.0-ás rendszer, ami viszont a játékok/filmek alatti mély terén nem brillirozik (és zenék terén továbbra is csak középszerû).
Ha a zene fontosabb, mint a mély, akkor valamelyik fa dobozos Genius-t választanám személy szerint. Anno hallottam egy ilyet, ahhoz képest, hogy mennyibe került, a hangzása egész tûrhetõ volt. Típust nem mondok, mert nem tudom :D
ezzel a cuccal szemezgetek: GENIUS SW-G 2.1 1250
Esetleg van valakinek róla tapasztalata, véleménye?
Vagy hasonló árkategóriában jobb ötlete?
Elõre is köszi :)