Emlékezzetek Csernobilra!
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem az "teccett" a legjobban hogy panellakasokat epitettek a csernobili hulladékbol, vagy csernobil meletti gyartermékébol (ezt nemtudom) aztan feltunk a sok baromnak ugy 5-10 ev utan hogy hoho valami nem stimmel azokkal a hazakkal...
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
igen. az ilyen nevelésbõl, és környezetbõl kikerülõkbõl lesznek a "jó katonák".
Most mutatják a tvben a betonszarkofágot, kezd szépen szétrepedezni. Persze, az erõmû már leállt, de odabent még pármillió évre elegendõ hasadóanyag van, amivel egyelõre nem tudnak mit kezdeni.
Most mutatják a tvben a betonszarkofágot, kezd szépen szétrepedezni. Persze, az erõmû már leállt, de odabent még pármillió évre elegendõ hasadóanyag van, amivel egyelõre nem tudnak mit kezdeni.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Langnál ez valahonnan a gyerkekorából gyökerezik,így ha nem katonaként(hanem pl.mikor gyárban dolgozott)akkor is ugyanez volt a felfogás.
Egy idõ után azért már tudták,mert házilag barkácsoltak védõruhát(fejre mellre fémlapok)meg hát azt is látták hogy aki 3 öt perces váltáson túl volt az már bizony vért hányt...
Én olvastam(többször is)de ami igazán megrázó az az hogy nem az volt Langnak a lényeg hogy embereket öl hanem az hogy a kiszabott feladat le legyen végezve(szóval mindegy hogy ki megy a gázkamrába,nem emberekre szabott a dolog csak egy egyszerû feladat)...
olvastátok a "mesterségem a halál" c. Merle regényt? na ott látszott az igazi katona. hadbíróság: megölted? - Igen. - miért? - Parancs volt. kész.
mivel fingjuk se volt rola hogy karos sugarzast kapnak mentek tuzetoltani.. azt csokolom... paransc az parancs ha nemscinalod lelönek... ruszkik nem szalakodnak ilyen teren föleg nem akkoriban
megyek. azért vagyok katona. parancs van. nem gondolkodik a katona, hanem cselekszik.
bocsi hogy elviccelem, de ez kb olyan, mint "ha a nagymamának lett volna, nagypapa lett volna" megtörtént, kész. okulás/szívás megvolt. a "lett volna" annyira fölösleges találgatásokba enged.. mi lett volna ha nem tesztelik? mi lett volna ha fel se építik? mondjuk lett volna helyette egy franciaországban, és a tejfel torony messzire sugározná az adást.. vagy lett volna 1 szaudarábiában, és mehetnénk megnézni szkafanderben az üvegsivatag közepére a kéken világító várost. túristaattrakció lenne 😊
na bocs. a lényeg az, hogy ilyenek fognak történni, minden új technológiával.
na bocs. a lényeg az, hogy ilyenek fognak történni, minden új technológiával.
Érdekes azért az is hogy párszáz kiskatona is ottmaradt akik a szarkofágot építették...
Ti mit csináltatok volna ha mondjuk akkor éppen titeket küldtek volna oda?(mondjuk nem tudták hova viszik õket...)
Ti mit csináltatok volna ha mondjuk akkor éppen titeket küldtek volna oda?(mondjuk nem tudták hova viszik õket...)
ha az epitomunkasok nem sporoljak ki a cementet mint a magyarok az m7 esbol 😊 akor lehet megelözhetö lett volna 😊
Egyes források szerint ki akarták próbálni hogy mi van ha levûálasztják õket a fõhálózatról(pl.atomtámadás,háború,katasztrófa)és hogy elbírja-e látni max.teljesítményen az erõmû Kijev és nagyobb vonzáskörzetének energiaigényét.
Mivel ezt az autopmata biztonsági rendszer nem tolerálta volna ezért kiiktatták és figyelmen kívül hagyták a sorozatos vészjelzéseket is.Aztán kicsúszott a folyamat az irányításuk alól...
Mivel ezt az autopmata biztonsági rendszer nem tolerálta volna ezért kiiktatták és figyelmen kívül hagyták a sorozatos vészjelzéseket is.Aztán kicsúszott a folyamat az irányításuk alól...
és még mennyi minden van, amit a dokumentumfilmek se mutatnak be... és ki tudja hány, nem Csernobil méretû baleset... Dehát a fejlesztésre igenis szükség van, és balesetek mindig történni fognak. Ezzel nem azt mondom, hogy Cs. megelõzhetõ lett volna, mert kitudja. az okosok is csak találgatni mernek.
mertis ? csernobil is a mi eletunkben volt...
amugy paks ny.eu mercevel nezve is biztonsagos erömü.
amugy paks ny.eu mercevel nezve is biztonsagos erömü.
← ElőzőOldal 3 / 3