QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

We are set to announce some incredible Queen news.

If you are signed up to the QueenOnline.com or Queen Fan Club databases please keep an eye on your e-mail inbox from 8pm (GMT) THIS EVENING, Monday, February 20th for this very important and exciting announcement!

You do not want to miss this at all!
------------------------------------

Hát ez nem úgy hangzik, mint ha Brian új fotós könyvének promója lenne.

B0B0
Thx, azóta sokkal jobban megy :)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Dappy(???) feat. Brian May: Rockstar

larrylurex
Nájsz! :)

Én csak azt osztottam meg amit az egyik kereskedelmi rádióban mondtak be még decemberben.A film más téma,az azért sok minden máson is múlik.
Majd megkapjuk a választ az idén.Ha lesz akkor lesz ,ha nem hát nem.
Ne éld bele magad, nem lesz ilyen album, legfeljebb a Jacksonnal közös felvételek jelennek meg.
Úgy tûnik, a filmbõl sem lesz semmi, legalábbis a következõ pár évben: http://fm4.orf.at/stories/1692696/

A Made in Heaven c. Queen albumon is van jó néhány régi dal újra hangszerelve és mégis egy igényes lemez lett belõle.
B0B0
Hát ez itten én volnék, aki 20 perc ismerkedés után így játsza el egyik kedvencét:

http://www.youtube.com/v/HzJzQ-8VHro&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Nem kellene ezt annyira erõltetni, az anyag így egyre silányabb lesz.

B0B0
Igen, Magyarországra vele jött (itt talán nem fért volna bele, hogy egy krapekkal mutatkozik)

Jövõre új Freddie Mercury album jelenik meg eddig kiadatlan felvételeibõl.Nagyon várom.
qwertrt
Amikor Mercury tanulja a tavaszi szelet, a szõke hölgy az Mary Austin?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Nem tudom, érdekes, pont mostanában beszélgettem egy ismerõsömmel arról a könyvrõl, és azt mondta, nem tér ki túlzottan az albumok készítésére. Nekem az nincs meg, nem tudom, mondjuk ha egy-két kullisszatitkot találnák benne, még meg is venném, de nem sokat lehet találni róla a neten.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Budapesten nem Roger születésnapját ünnepelték? Egyébként nem volt rossz: XXI. század - Queen De miért nem a Fókuszban megy le az ilyen? Beleférne.

A könyvet nem vettem meg. Angol nyelvû könyvet nem is olvastam még, nagy a választék, idén is megjelent legalább 3 könyv.

B0B0
Én annyit hozzátennék, hogy biográfia tekintetében a Borotvaélen c. könyv az abszolult csúcs, még ha erõsen részrehajló is Freddie irányába. Ott tulajdonképpen többszáz oldalnyi tömény életrajz olvasható.

qwertrt
Ennél a témánál maradva szerintem ma az együttesrõl szóló könyvek közül messze a MArk Blake féle 2010-es Untold Story of Queen a legjobb. Látszik, hogy az író alapos kutatómunkát végzett, és nagyon részletesen beszámol az együttes történetérõl. Persze óhatatlan, hogy rengeteg egyezés van a Gunn féle 1992-es könyvvel, de amiben jobb attól, hogy igenis belemegy az albumok készítésének részleteibe, olyan szinten, ahogy könyvben sehogy sem láttam még. Talán csak a Purvis-féle 2007-es közelíti meg (hiszen az anyag megvan, rengeteg újságcikk és interjú készült az együttesrõl, csak ki kellett gyûjteni), de az is elmarad tõle kohézióban. Oldalakon keresztül olvashatunk produceri munkáról, technikai dolgokról, hangszerelésrõl, inspirációkról, szépen összefüggésekben. Ami a Gunn-féle könyv elõnye, hogy talán több kritikát közöl a korabeli sajtóból (jellemzõen NME, Melody Maker és Sounds), a hátránya, hogy nem ír az amerikai sajtóvisszhangról. Ezzel szemben Blake átbillen a másik oldalra, fõleg az amerikai kritikákról ír (és arról is szûkszavúbban). Egyetlen negatívuma Blake könyvének, hogy -- még? -- nem jelent meg magyarul. Abszolút öt csillag.

Érdekes egyébként, hogy a magyarul is megjelenõ Sutcliffe féle "képeskönyv" narratívája kísértetiesen hasonlít a Blake féle könyv szerkezetéhez, csak általában picit kevesebbet ír mindenrõl, és valódi entertainment kategóriájához híven kevesebbet ír a sajtóvisszhangról, és általában az olyan dolgokról, amelyek rossz fényben tüntetik fel a Queent. Vannak benne viszont esszék eves kritikusoktól minden egyes Queen albumhoz. Négy csillag.

A kettõ között helyezkedik Georg Purvis "Complete Works" c. könyve. Ez a könyv teljesen az együttes életmûvére épít, nem beszél a történetükrõl közvetlenül, hanem számba vesz minden egyes albumot, dalt, koncertet együttes és szóló szinten -- mindet külön-külön szócikkben. Igazán részletes, rengeteget meg lehet tudni belõle, de a szerzõje nem erõltette túl magát az információkeresésben (láthatóan a mindenki számára elérhetõ Queenes oldalakról mazsolázott, és rengeteg ziccert kihagyott). Tehát felemás mû, pozitívuma, hogy minden benne van, negatívuma, hogy ugyanezt állhatatos kutatással megtalálhatjuk a neten (és persze az elõzõ Queen könyvekben is). Négy sé fél csillag.

qwertrt
Elkéstem, de azért ideírom: ha nem vetted meg, nem vesztettél nagyon sokat. Mercury interjúiból véletlenszerûen kiragadott részletek, teljes inkoherenciában, idõrend nélkül, kevés újat mondva. Két izgalmasabb fejezet van, amikor a Boh Rhap készítésérõl beszél, de az is elúszik, mert olyan legendákat hallunk újra, hogy elkopott a szalag, stb, semmi újat. A másik jobb rész az albumokról mesél egy-két dolgot, de ennek is egy része teljesen érdektelen véleménynyilvánítás ("ez és ez a dal csodálatos", stb), ráadásul egész albumok maradnak ki (A Kind of Magic, The Miracle, Innuendo). Szerintem nem éri meg a pénzét, öt csillagból 1,5 vagy 2.

Tavasszal indul a turné! Addig még van mit csiszolni.

az elején elég jól énekelt, de a második fele nekem nem jött be,az elcseszte szerintem.

Nekem két változat is van, de egyik sem magyar feliratos. Sõt, még feliratfájl sincs külön, amit le lehetne fordítani, hanem egyben van az egész a videó meg a felirat egy fájlban.

Az Imagine felvétele egyébként szerintem a frankfurti koncertrõl származik, bár többször is játszották.

Vélemény errõl a két könyvrõl? Freddie Mercury élete saját szavaival Queen

Holnap éjfélig tart az akció. ;)

sandrativadar
Extra rare videó!
Sõt! Nemcsak a felvétel különleges, hanem maga az esemény is történelmi jelentõségû a Queen-nek, mivel ekkor léptek fel utoljára a az USA-ban.
A különleges ritka felvételen éppen a folyosón haladnak a koncert elkezdésére Michael Jackson-nel, aki több koncertjüket is meghallgatta. A Queen tagjain kívül ezen a fellépésen közremûködött még Fred Mandel (billentyûk), Billy Squier (vokalistaként a Jailhouse Rock c. számban)
A helyszín: Forum, Inglewood, Los Angeles, Kalifornia 1982. szeptember 15.

Sandra / Queen Fan admin http://queenfan.gportal.hu/

sandrativadar
Magyar feliratot keresek a Days of our Lives dokumentumfilmhez! Tudna valaki segíteni? Én ugyan nagyjából megértem az angol feliratot, de szeretném a honlapomra is feltenni a filmet és hát nem mindenki beszél angolul.

Sandra / Queen Fan admin http://queenfan.gportal.hu/

tutituti

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Pénteken az m1 (igaz éjszaka, de) mûsorra tûzi a 86-os budapesti koncertet. Vagy nem tudom mit, mert a mûsorújság szerint 60 perces lesz.

Amelyikõtöknek van zenei képzettsége, a QE pályázók között van tehetséges dobos vagy gitáros, akire érdemes figyelni? Ami az énekeseket illeti, kicsit unom a #8923-ban linkelt srác körüli hype-ot, kiesett viszont a favoritom, eredeti volt, nekem tetszett.

Micsoda névsor! Vajon megéri a TV elé ülni vasárnap?

qwertrt
Ez azért túlzás, 1977-ben a We Are the Champions/We Will Rock You kislemezzel, majd a News of the World albummal May megfogalmazása szerint "meghódították Amerikát", a turnéjuk sikeres volt, a nagylemez 1978 végéig 3 millió felett teljesített csak az Elektra területein. Az Elektra késõbb nyilatkozta, hogy a WATC/WWRY volt az elsõ kislemezük, amelyet kétmillió felett adtak el. Egy nagy amerikai kiadóról van szó!

Még jobb év volt az 1980-as, mondhatni az áttörés éve, a CRazy Little... listavezetõ, a The Game album vezetõ, az Another One Bites the Dust pedig nem csak a Queen, de a zeneipar mércéjével is nagy durranás volt, ugyancsak kétmillió példány felett, és betört az R&B és diszkó listákra is. Abban az idõben a Queen igenis nagy szám volt Amerikában is.

1992-ben a BohRhap második helyezése, és a Classic Queen 3,4 milliós eladása újabb szép év volt nekik.

B0B0
Szívembõl szóltál. Kivéve Pault! Nem sírom vissza :)

A Queen soha nem tudott (sajnos) igazi átütõ erõ lenni Amerikában.(Még Freddie-vel sem)Ezért is maradt abba pl a Paul Rodgers féle formáció.Nos,Lady Gaga mindenképpen megoldaná az amerikai piacot is,de az igazi Queen rajongók nem tudom miként fogadnák azt a formációt.Látványos lenne az biztos,Lady Gaga karizmatikus énekes az is biztos.Minden esetre
az biztos,hogy Freddie pótolhatatlan .Nélküle már nincs Queen.Ezért is marad távol John Deacon is .Õ bevállalta.Bár mindig kilógott a sorból egy picit.
Vajon Bobo visszasírja Paul Rodgers-t? <#whatever>
Én nem bánom mit csinálnak, csak ne Queen néven tegyék és valami újat alkossanak, ahelyett hogy a régi dalokat énekeltetik el a 5ive-tól kezdve a Muppet Show szereplõin át Kerry Ellis-ig mindenkivel.

larrylurex
Bizony ám! Nem olyan nagy hülyeség egyébként (szerintem Lady Gaga tök vállalható), de az elég furcsa lenne, amikor az I'm in love with my car után a Bad Romance jön. :)

Lehet hogy igazam lesz? Queen + Lady gaga

larrylurex
Hát, ez nagyon jó ötlet! Olyanoknak kéne pályázni, mint ez.

Tényleg nem rossz, de azért még várjuk meg hogy a Stone Cold Crazy is ugyanígy megy-e neki. <#vigyor2>
Közben zajlik egy videoklip készítõ verseny is, a legjobb videó lesz a Sheer Heart Attack hivatalos klipje.

0ppika
nagyon jó!

http://epica.nl

grizzly21

Hat ez nem semmi..

http://www.youtube.com/v/dREKkAk628I&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Viszont a Queen újra történelmet ír: az elsõ együttes, amely összerakja saját tribute zenekarát és koncertturnéra küldi. ;)

Roger tehetségkutatót indít. Nem olyan vészes, de el nem tudom képzelni, mitõl lenne sikeres és vennék emiatt milliószámra a lemezeket az USA-ban.

Brian mostani kollaborációit látva kezdek attól félni, hogy az év végén megjelenõ "Queen Forever" albumon önfeldolgozott Queen dalokat hallhatunk majd különbözõ énekesekkel.
Úgy tudtam, az újrakevert albumok nem jelennek meg nálunk. Találtam egy érdekességet: Invisible man , Roger énekli.

larrylurex
A legjobb, hogy a Don't stop me now hivatalos youtube videojának a top rated commentje az, hogy "Valamit meg akartam nézni a google-on, de már nem emlékszem, mi volt az". :)

tutituti
Azért kerestem ki a videót,mert nagyon jó lett és hátha lemaradt róla.N

qwertrt
baszki, hogy pont aznap nem gugliztam!!! de azért meg vagyok hatva, és tetszik :D

Nagyon király ez az új Google logó :D Mindig tetszett amiket így kitaláltak mert nagyon ötletesek szoktak lenni és már vártam hogy Freddie szülinapjára hátha csinálnak :D
tutituti
Visszakerestem gyorsan a forrásból.

tutituti
http://www.youtube.com/v/KX2BQM0D01M&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

google logó, remélhetõleg világszinten mindenhol

... Aztán repülõre ült és tegnap fellépett egy "zenei" díjátadón.