Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.01.30. 10:48:19
Amúgy ezek a "hangkártyák" esetleg érnek valamit a winfos többi területén is? Tehát kihúzzam egyáltalán ha nem gitározom? Semmiképp nem rosszabb ha be van dugva...de elméletileg csak jobbnak kéne lennie. Gondolok itt filmekre, játékokra. Stb
http://www.hangszeraruhaz.hu/kulso-pc-hangkartya/mezzoforte-guitar-link-gitar-hangkartya/interfesz/P29705(kínából fele ennyiért is megkapod, de a 8k is megfelelő ár, mivel adnak rá 1 év garit és nem kell külföldről rendelned, ez 8k-ért jobb mint a Peavey)
http://www.hangszeraruhaz.hu/kulso-pc-hangkartya/roland-ua-11-mk2-duo-capture-usb-interfesz/P28788(nekem ilyenem volt, elég korrekt hangkártya Hi-Z bemenettel, ami sokat számít!)
http://www.hangszeraruhaz.hu/kulso-pc-hangkartya/lexicon-alpha-studio-usb-interfesz/hangkartya/P6003(ezt te is említetted, mi volt vele a gond?)
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.01.30. 10:19:03
A revalver 4 nem recseg.
Melyikre gondoltál ami jobb lenne az xportnál?
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.01.30. 09:25:50
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Sajnos a Revalver 4-et is csak demo modban tudom nyomni, ha valakinek van ötlete arra,hogy lehetne "teljes" módba rakni akkor annak köszönném az ötleteit 😄
Az Amplitube 4 van olyan jó mint a Revalver?
szerk.: kicsit jobban utánanéztem az Ampli 4-nek...hát a program biztos komolyabb mint a Revalver, de vajon a minősége is jobb?
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2016.01.29. 20:30:26
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.01.29. 18:21:57
Használ valaki még Guitar Rig-et? 7-8 évvel ezelőtt használtam, akkor még szegényes volt a program és a gépem is szar volt hozzá, most viszont úgy érzem megérne még egy próbát. A program rengeteget fejlődött, a gépem is jobb azért már.
Azt olvastam, hogy feltétlen kellene hangkártya hozzá, de csak a mikrofon bemenet miatt, mert azt az integrált hangkártyákon elhanyagolják. DE! Mi van a jack -> usb kábelekkel? Vajon megérné ez a dolog?
Úgy gondoltam, hogy gitárba a jack, majd a gépbe az usb, és guitar riggel meg erősítés sima integrált hangkártyával. Régen nagyon sokat késett a hang, de gondolom ez a régi hardver miatt volt. Tud nekem valaki segíteni ebben?
http://gsfanatic.com/hu/hirdetes/303248/elado-vox-effekt-processzor
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Szeretem a cicákat
Ha túl laza a 11 tegyél rá 12 vagy 13-as készletet. Ki kell kísérletezni. Vagy próbáld meg a nyakának a dőlésszögén állítani, ha lehet, de ha jól van beállítva, akkor elég csak a húrvastagságot jól belőnöd.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Akusztikus gitáromat hangolnám egy hangal lejjebb (DGCFAD-re). A kérdés az, hogy van-e olyan húr márka szerintetek, ami jobb erre, esetleg húr vastagság... ugyanis lazának és zörgősnek találom így a gitárt. Vagy meg kell szokni? Sajnos meg nem mondom milyen márka van most rajta de az biztos, hogy 11-es.
Szeretem a cicákat
Amúgy ha teheted, használd a guitar link eredeti driverét (már amennyiben behringer guitar linked van, copy változathoz nem tudom, mi jár), kevesebb dolgot lehet állítani, mint ASIO4ALL-ban, de sokkal stabilabb.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2015.09.08. 08:52:41
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Esetleg évtizedekig félrerakosgat, ha jó munkája van, akkor csak évekig, vagy folyton cserélgeti a hangszereit mindig egy kicsit feljebb lépve.
Ilyen árakat, meg a magyar átlagkeresetet nézve, mindig eszembe jut az a videóinterjú részlet Premecz Mátyás billentyűs/Hammond orgonistával (szintén elég drága hangszer) amiben arról mesélt, hogy hogyan lett hangszere:
"...És akkor beleszerettem a hangjába, dehát ez nagyon sokáig csak álom maradt. Utána ment ez az egyetemistaság, és hogy gyűjtsünk pénzt lakáshitelre, és úgy rájöttem, hogy ha én most veszek egy lakást hitelre, akkor 20 év múlva sem lesz Hammond orgonám, meg semmim. És akkor mindenkit beelőztem; nem kérdeztem meg otthon senkit erről, hanem fogtam magam és felmentem az e-bayre és izé.., megvettem. Szóval volt egy ilyen kattanás, hogy miért is csinálom azt, amit nem akarok csinálni és inkább csináljam azt, amit meg akarok. És akkor megvettem."
Szeretem a cicákat
Az először telepített amplitube-ot hiába peccseltem, csak az ingyenes eszközöket tudtam használni. Tegnap beszereztem egy másik verziót, és ebben már minden a programban lévő okosságot tudok használni. Fórumokon keresgéltem, és találtam egész jó beállításokat, így a multi vásárlást elnapolom, és ezen a vonalon megyek tovább. A gond az, hogy amíg fejhallgatóval tök jó a hangzás, addig a kis kombómon akárhogy állítom, teljesen más hangzást kapok vissza. A kérdés: otthonra elég ha veszek egy 2.1-es rendszert, vagy érdemes valami gitározáshoz való hangfalat venni? Melyiket javasolnátok, konkrét eszközöket is mondhattok. Előre is köszönöm 😊
Viszont a gitáros srác ügyes volt, egy egyszerű jackson flying v-n nyomta viszont full csöves angol Laney fejen 4x12 marshall ládával. Korrekt testes hangot facsart ki.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Nem tudom, mennyire igaz, de mar nagyon sok helyen olvastam, hogy Gibsonek a dragabb gitaraikhoz hasznalnak jobb minosegu anyagot. Nem lenne logikus, hogy ne figyeljenek nagyon, hogy egy 5000+-os R9 minden szempont szerint jobb legyen egy standard-nel...
4,3kg-tol leszakad a vallam ha hevederrel hasznalom, meg a legvekonyabb pontjain 5cm vastag a test, nekem tul sok.
"Úgy nem lesz "rosszabb"/kevésbé Les Paulos a hangja?"
De, de szamomra nem fontos az autentikus LP hangzas...