Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Segítségre lenne szükségem, nem bírok rájönni, hogy mi a baj. A feladat viszonylag egyszerû, képet kell vízszintesen scrollozni (Motion), de bárhogy exportálom (akár Premiere-ben, akár After Effects-ben), a végeredmény szaggat, ráng, akadozik, stb. Rossz nézni. Többféle formátumot is megnéztem, erõs gépen játszom le, nem számít.
A kép függõleges felbontása megegyezik a exporttal (1080).
Vimeo
Fontos lenne jól megcsinálni. Köszönöm elõre is!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Felvettem ma egy videót GoProval 720p-ben 30 FPS-en. Miután menyomtam Premiere-be, kicsit állítgattam a színeket, elforgattam, "rezgéstelenítettem", és jól is néz ki, de amint renderelem, levágja a videó alját, megváltoztatja a színeket és homályos lesz. miután meg kiexportáltam a videót, még meg is akad 1 másodperc után. Valakinek valami ötlet? Így néz ki:

Nemrég nyitottam egy új csatornát, ahol terveim szerint játékokat fogok bemutatni és játszni. Szeretnék kicsit komolyabb lenni, mint egy átlagos Let's player és esetenként hasznos infóval is szolgálni a nézõimnek, nem csak sikoltozással és vinnyogással. :)
A csatornám neve WAvGamer (http://www.youtube.com/user/WAvGamer/videos?view=0&flow=grid ) örülnék, ha tudtok építõ jellegû kritikával szolgálni! :)
Egyelõre csak három videó van fent (1 Awesomenauts és 2 Chivalry), de tervezek új(újabb) játékok bemutatását is.
A videókhoz többek között Adobe premiert használok, amiben elég kezdõ vagyok, így nézzétek el nekem az esetleges technikai hibákat!
Ha idõtök és kedvetek engedi, nézzetek be!
Máté
Az Edit>Preferences>General és itt a 'Video Transition Default Duration' ami általába alapból 25 frames.
Vki meg tudja nekem mondani hogy lehet a video transitions-onoknel a dip to black effect default hosszat atallitani? Sehol nem latok opciot erre, es nem tudom hogy kereshetnek ra. Ha van vmi jo otlet, akkor elore is koszi.
Abban kérném a segítségeteket, hogy MTS fil-nak miért nincs hangja. illetve a fontosabb, hogy szerintetek melyik az aformátum ami a legkevesebb vesztesége
Köszi
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Amikor létrehozol egy project-et, akkor ne válassz ki semmilyen beállítást, csak cancel-ezd le azt a részt, vagy ha mégis létrehoztad a sequence-t, akkor töröld ki. Importáld be a videó fájlt, majd húzd rá a timeline-ra. Eméletileg ekkor beállít mindent maga és tökéletes beállítás lesz a project-ben. Ha így is szaggat, a videó ablak alatt közvetlen, a play gomb környékén találsz egy gombot, amivel állíthatod a lejátszás minõségét. Ez csak ott a szerkesztõ ablakban ront a minõségen, a végsõ render után nem lesz lerontva. Ha így se elég, olvass utána a proxy beállításoknak!
A problémám a következõ:
23fps-es videókkal szeretnék dolgozni, viszont egyszerûen szerkesztõ nézetben szaggat. Nem értem, miért, mik lennének az optimális beállítások projekt létrehozásakor?
Kumiho #2179
Él még ez a fórum? :) Jólenne, ha lenne egy hely, ahol meglehet beszélni a premiere pro-s problémákat :)
Amúgy aki a felbontásról kérdezett, nézzen utána a proxy készítésének és használatának!
valami codec-probléma?
(az mp4 film mkv-ból lett konvertálva, nem tudom, ez számít-e vmit)
Az EDIT>Preferences>General Preroll-t és Postroll-t vedd le 0-ra!
Üdv
szeretnék trailereket összevágni filmekbõl, és képminõség nagyon fontos szempont, tehát nagy felbontású filmekrõl lenne szó. Hogy lehet ezt a legokosabban megcsinálni? Milyen formátumot válasszak (ha egy két-három gigás filmet húzok be, teljesen lelassul a progi, csúszik a hang stb)?
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy valami iszonyú lebutított cuccot importáljak be, azt vágjam meg, de aztán hd minõségben tudjam kiexportálni?
elõre is köszi
Akkor pedig itt van ez ennek már van CS4 utáni verzió is:
http://www.borisfx.com/units/optical_stabilizer.php
Ha pedig crop-ot használtál akkor két drop shadow kell az egyiknek a direction-t -90-re a másikat 90-re kell állítani a distance-szel pedig a vastagságot tudod bár nekem régi premiere-m van lehet, hogy azóta van valami másik lehetõség is van.
Üdv
és hogyha újabb premierem van? :D
Border With sajna nem sikerült, mert a klipeket crop effektel vágtam méretre, és az eredeti képterületre rakta a fekete csíkot.
Mi lehet a probléma ? (Quicktime van fent meg erõs gépem van)
A 2d3 steadymove pro nevezetû plugin, abban az esetbe ha a premiere-ed CS4 elõtti.
A másikra a válasz amennyiben ha push illetve slide esetén a Border With és Border Color lehet beállítani keret szélleséget illetve szint.
Üdv
Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy amikor jönnek a beúszó klipek, azoknak legyen egy vékony fekete csík a határain?
mert most így néz ki (még elég kezdetleges :D )
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
a clip végére húzod a push nevû effectet. ugyanott találod a slide-okon belül.
Igazából most, hogy megnéztem, ez jobb is mint a slide effect, ez jobban hasonlít a Dallasoshoz.
a dvd-s problémádra meg sajnos nem tudok segíteni, ennyire még nem vagyok benne a premier-használatban :)
Amúgy a dvd-re a tartalmat kamerával vettem fel.
már csak az a kérdés, hogy ezzel azt is meg lehet csinálni, hogy a klipek kiússzanak?
Mert úgy kéne, hogy bal oldalról bejönnek, jobb oldalon pedig távoznak. Nekem most csak úgy sikerült, hogy megállt a klip középen
Effektek/video átmenetek/slide/slide
(effects/video transitions/slide/slide)
Ezt az effectet ráhúzod azon két videoclip közé, ahová szeretnéd az áttûnést. Az effect controls ablakban tudod változtatni a paramétereit az áttûnésnek(pl: hogy melyik oldalról jöjjön be és hány mp-ig tartson stb stb.),de elõtte jelöld ki az effectet.
hogyan lehet olyat csinálni, mint ami a Dallas intróban van?: egymás után balról jobbra úsznak be a klipek!
fontos lenne! :)
kezdõ vagyok, most ismerkedek a progival. az miért van, hogy a programban csúszik a hang a videón? amúgy meg nem, ha lejátszóval nyitom meg. a nyersanyag .mp4 formátumú, hd video
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
2. A gépeteken egy olyan kodek van fent, ami bezavar a programnak
3. Sz.r a tört verzió (Ha CS3 és CS4-nél is ez van, akkor ezt talán ki lehet zárni)
sógornõm ütközött olyan problémába a premierrel, hogy amikor egy videót behúz a sávba, akkor a bal oldali kis ablakban nem mutat semmit, a jobb oldalt lévõ addig elkészült rész meg elszínezõdik
ha ezek után megpróbál kilépni a programból, akkor az egész premier összeomlik
ugyan ez a jelenség premiere cs3-mal és cs4-gyel is
van esetleg valami tippetek, hogy mi okozhatja?
Segítségre lenne szükségem! Nemrég láttam egy olyan slideshowt, ami a képek váltakozásánál az adott személy arcára fókuszált. Tehát a képek változtak, de az arc ugyanazon a helyen jelent meg. Ezt melyik programmal lehet megcsinálni?
Nem tudja valaki véletlenül, hogy megoldható-e Premiere-el meg After Effects-el az, hogy összekössek több gépet és úgy rendereljek???
Igen abba kell renderelni, ezután szükség van egy dvd készítõ progira mamár a nero-hoz is adnak nagyon egyszerûen kezelhetõt. De van az adobe encore dvd amivel ugyancsak lehet dvd-t készíteni az talán azért is hasznos mert akár konverzió nelkül is tudsz egybõl az encore-ral kapcsolodni ezt hivják dynamics link-nek itt meg lehet tudni többet is:
http://help.adobe.com/en_US/premierepro/cs/using/WSbaf9cd7d26a2eabf53ab041041081290f-7fe8.html
.