Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy üzit kaptam, továbbítom ide, hátha ti tudjátok a megoldást:
Szevasztok!!!
Nagyon-nagyon kéne segítség nekem. Aki megmondja a megoldást, nyer 2db fishing on orfû fesztiválbérletet!!! Ugyanis megvan vágva az új kispál dvd, de nem tudom kiexportálni...
Premiere Pro 2.0-ban vágtam, mivel dvd-n jelenik meg, blue-ray-en nem, ezért egy sima PAL WS project-be lett megnyitva, és lettek megvágva az mp4 kiterjesztésû HD-s fájlok. semmi extra nincs benne, néhány átúszás, de még csak színezés sem, mert nem volt indokolt.
Elkezdem exportálni, majd egy idõ után, mindíg máshol megáll, (eddig max 80%-ig írta ki) és azt írja, hogy:
Premiere Pro has encountered an error.
[\dev\stingray\MediaLayer\Src\VideoFrame\VideoFrameManipulators.cpp-1806]
Majd megáll. Viszonylag gyors válasz kellene. KÖSZI elõre is!
tamas kukac fishingonorfu.hu (Így írtam,hogy ne legyen spamáradata. Ha van megoldás azért ide is írjátok, hátha más is járt már így. Elõtte küldjetek mailt! ;))
Szevasztok!!!
Nagyon-nagyon kéne segítség nekem. Aki megmondja a megoldást, nyer 2db fishing on orfû fesztiválbérletet!!! Ugyanis megvan vágva az új kispál dvd, de nem tudom kiexportálni...
Premiere Pro 2.0-ban vágtam, mivel dvd-n jelenik meg, blue-ray-en nem, ezért egy sima PAL WS project-be lett megnyitva, és lettek megvágva az mp4 kiterjesztésû HD-s fájlok. semmi extra nincs benne, néhány átúszás, de még csak színezés sem, mert nem volt indokolt.
Elkezdem exportálni, majd egy idõ után, mindíg máshol megáll, (eddig max 80%-ig írta ki) és azt írja, hogy:
Premiere Pro has encountered an error.
[\dev\stingray\MediaLayer\Src\VideoFrame\VideoFrameManipulators.cpp-1806]
Majd megáll. Viszonylag gyors válasz kellene. KÖSZI elõre is!
tamas kukac fishingonorfu.hu (Így írtam,hogy ne legyen spamáradata. Ha van megoldás azért ide is írjátok, hátha más is járt már így. Elõtte küldjetek mailt! ;))
Hirtelen ezt találtam. Leírás alapján képes arra, amit szeretnél. Jómagam sosem próbáltam.
próbáld analógon behúzni, akkor van esély rá, hogy ott lesz a dátum
ha akkor sem lesz, akkor nagyon egyszerû, de kicsit macerás: behúzod az anyagot, timeline sávra rakod, kamit pörgeteg, látod mikor milyen dátum, idõ van, mikor változik, megkeresed progiban, beírod az idõt, pörgeteg...
így csináltam régen, mert nagykamim nem fárasztottam behúzásra, olcsó bolti kamin pedig nem volt analóg...
ha akkor sem lesz, akkor nagyon egyszerû, de kicsit macerás: behúzod az anyagot, timeline sávra rakod, kamit pörgeteg, látod mikor milyen dátum, idõ van, mikor változik, megkeresed progiban, beírod az idõt, pörgeteg...
így csináltam régen, mert nagykamim nem fárasztottam behúzásra, olcsó bolti kamin pedig nem volt analóg...
Hát nekem elég hihetetlenül hangzik.
Akkor ezek szerint nem lehet megoldani, a néhány sorral lejjebb feltett kérdésemet. Sajnálom mert számomra nagyon hasznos lenne.
Jó lenne néhány év múlva a gyerekrõl készített felvételeket pontosan tudnám mikor készültek.
Nincs ötlet?
Jó lenne néhány év múlva a gyerekrõl készített felvételeket pontosan tudnám mikor készültek.
Nincs ötlet?
Köszönöm szépen! :)
Kérem kapcsolja ki!
És itt van némi segítség hogyan kell csinálni:
http://www.youtube.com/embed/FdglnruCfC8
http://www.youtube.com/embed/FdglnruCfC8
Magyar szakmai nevet én még nem hallottam rá, az angol nyelvben vignette néven emlegetik.
Sziasztok!
Mi annak ez effektnek a neve, ami a videó sarkait, vagy egy részét besötétíti?
pl: itt a videó elején van
http://www.youtube.com/watch?v=JAONvFYBTEY
Mi annak ez effektnek a neve, ami a videó sarkait, vagy egy részét besötétíti?
pl: itt a videó elején van
http://www.youtube.com/watch?v=JAONvFYBTEY
Kérem kapcsolja ki!
Az Elements-et nem ismerem sajnos. A projekt ablak a bal felsõ sarokban van, ahol gyûjtöd a videódban részt vevõ fájlokat.
Nagyon kezdõ vagyok. Melyik a project ablak? :)
Már kattintgattam mindenütt, de nem találok ilyet.
Adobe Premiere Elements 9 -et használok.
Már kattintgattam mindenütt, de nem találok ilyet.
Adobe Premiere Elements 9 -et használok.
Projekt ablakban jobb klikk, aztán New, Title, és itt a title szerkesztõben tudsz geometriai alakzatokat és szövegeket a videódhoz adni.
Hát ez jó kérdés...<#puszi>#puszi>
Azt hogy lehet megcsinálni hogy ha megjelenik egy ember, akkor kiírja a nevét, de ne csak simán a képre menjen a szöveg, hanem kis sávban, mint pl. a TV-ben, hisz ott is van valami alsó sáv, amire feliratoznak.
Szia!
A Edit>Preferences>General és ott találsz egy "default scale to frame size" checkbox-ot azt kell bepipálni.
Üdv
A Edit>Preferences>General és ott találsz egy "default scale to frame size" checkbox-ot azt kell bepipálni.
Üdv
Törölt felhasználó
van vmilyen automatikus méretezési beállitás mikor egy képet vagy videót húzok rá a timelinera?
Valószínû, hogy a fényképezõd nem egy hétköznapi tömörítést használ. Próbáld meg átkonvertálni valamilyen más formátumra. Lehet, hogy kaptál a géphez valamilyen spéci programot is.
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy mind a sourse, mint a timeline elõnézete szaggat, sõt ha belepörgetek sem ad jó állóképet. Gondoltam arra, hogy talán nem megfelelõ beállítású sequence-et hoztam létre...de annak elvileg semmi köze az egészhez? Mert a frame / sec-re figyeltem, de nem tom pontosan milyen videót vesz fel a fényképezõm, csak azt, hogy 30frame/sec meg, hogy 720p-s a kép. Szal ha importálok egy videót az bal oldali sávba azt le kéne tudnia játszania a proginak (a media player le tudja:)
Ötlet?
Nekem az a problémám, hogy mind a sourse, mint a timeline elõnézete szaggat, sõt ha belepörgetek sem ad jó állóképet. Gondoltam arra, hogy talán nem megfelelõ beállítású sequence-et hoztam létre...de annak elvileg semmi köze az egészhez? Mert a frame / sec-re figyeltem, de nem tom pontosan milyen videót vesz fel a fényképezõm, csak azt, hogy 30frame/sec meg, hogy 720p-s a kép. Szal ha importálok egy videót az bal oldali sávba azt le kéne tudnia játszania a proginak (a media player le tudja:)
Ötlet?
Sziasztok.
Lelkes amatõrként lenne egy kérdésem, illetve egyenlõre csak egy aztán lehet hogy lesz még. A cs5-höz felhasználói szinten értek, néhány éve már használom, a dvd menüt pedig a dvd-lab pro-val szoktam szerkeszteni, nekem az jött be.
Szóval a kérdésem amire még nem sikerült rájönnöm, hogy azt hogy lehet megoldani a videókamerámmal (Canon hv30) felvett anyagot úgy capturelni hogy a szallagon lévõ eredeti idõt, (tehát hogy az adott jelenet idõben pontosan mikor volt: év,hónap,nap,óra,perc) ha késõbb a már kiírt dvd-t megnézem az asztali lejátszón ott a felirat ki és bekapcsolásával megjelenjen. Láttam már ilyet, egy esküvõi videón ott megtudták oldani, persze nem tudom milyen programot használtak.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Csaba.
Lelkes amatõrként lenne egy kérdésem, illetve egyenlõre csak egy aztán lehet hogy lesz még. A cs5-höz felhasználói szinten értek, néhány éve már használom, a dvd menüt pedig a dvd-lab pro-val szoktam szerkeszteni, nekem az jött be.
Szóval a kérdésem amire még nem sikerült rájönnöm, hogy azt hogy lehet megoldani a videókamerámmal (Canon hv30) felvett anyagot úgy capturelni hogy a szallagon lévõ eredeti idõt, (tehát hogy az adott jelenet idõben pontosan mikor volt: év,hónap,nap,óra,perc) ha késõbb a már kiírt dvd-t megnézem az asztali lejátszón ott a felirat ki és bekapcsolásával megjelenjen. Láttam már ilyet, egy esküvõi videón ott megtudták oldani, persze nem tudom milyen programot használtak.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Csaba.
Kedves Toto (aki talált egy jobb forumot) !
Az Easy in és out-ot lehet valahol szabályozni Premiere-ben?
Igen egérrel.
Tehát, hogy ne az egérrel kelljen szöszmötölni, hanem valahova beírni az értéket...?
Nem nincs ilyen lehetõség.
"Azaz, hogy egy motion lassuljon vagy gyorsuljon... DE... ennek van valahol egy számokkal szabályozható panelje? Ugyanis a Timeline-on belül nem épp egyszerû belõni..."
Nincs ilyen lehetõség.
A premiere-t arra találták ki, hogy snitteket egymás mögé helyezünk. És egy egy résznek egységesen megváltoztatjuk a sebességét ennyi.
Rengeteg kérdést tettél fel amikre ez a program nem alkalmas.
Volt problémád a nagyítás kicsinyítés területén mondok egy kulcsszót "collapse transformation".
Probáltál animációt készíteni a premiere erre nem alkalmas max felirat illetve egyes szekvenciák elhelyezése valahol a képernyõt illetve beusztatás ennyi.
Animáció készítés egyik objektum másikhoz kötése gondolok végtagok-fej-törzs újabb kulcsszó: "parenting",organikusabb mozgás: "puppet tool" végtag mozgatás.
Élethûbb mozgása a karaktereknek:
http://aeportal.blogspot.com/2010/11/rigitscript-character-rigging-for-after.html
magyar példa:
http://aex.hu/rajzfilm-egyszeruen
Ezekre rákeresel nem találsz közvetlen kapcsolatot a premiere-rel, hogy úgy mondjam rossz buszra száltál.
Megmondom a megoldást: After Effects.
Mi kell hozzá? Rengeteg tanulás, türelem és gondolkodás.
Kicsit bepöccentem tényleg segít az ember. De ha nincs megoldás, miért írjam meg, hogy nincs.
Nem az, hogy nem foglalkozunk veled, hanem nagyon sok tudás kell hozzá.
Szerintem ezeket az infókat majd a jobb forumon is meg fogod kapni.
Na ennyi.
Üdv.
Az Easy in és out-ot lehet valahol szabályozni Premiere-ben?
Igen egérrel.
Tehát, hogy ne az egérrel kelljen szöszmötölni, hanem valahova beírni az értéket...?
Nem nincs ilyen lehetõség.
"Azaz, hogy egy motion lassuljon vagy gyorsuljon... DE... ennek van valahol egy számokkal szabályozható panelje? Ugyanis a Timeline-on belül nem épp egyszerû belõni..."
Nincs ilyen lehetõség.
A premiere-t arra találták ki, hogy snitteket egymás mögé helyezünk. És egy egy résznek egységesen megváltoztatjuk a sebességét ennyi.
Rengeteg kérdést tettél fel amikre ez a program nem alkalmas.
Volt problémád a nagyítás kicsinyítés területén mondok egy kulcsszót "collapse transformation".
Probáltál animációt készíteni a premiere erre nem alkalmas max felirat illetve egyes szekvenciák elhelyezése valahol a képernyõt illetve beusztatás ennyi.
Animáció készítés egyik objektum másikhoz kötése gondolok végtagok-fej-törzs újabb kulcsszó: "parenting",organikusabb mozgás: "puppet tool" végtag mozgatás.
Élethûbb mozgása a karaktereknek:
http://aeportal.blogspot.com/2010/11/rigitscript-character-rigging-for-after.html
magyar példa:
http://aex.hu/rajzfilm-egyszeruen
Ezekre rákeresel nem találsz közvetlen kapcsolatot a premiere-rel, hogy úgy mondjam rossz buszra száltál.
Megmondom a megoldást: After Effects.
Mi kell hozzá? Rengeteg tanulás, türelem és gondolkodás.
Kicsit bepöccentem tényleg segít az ember. De ha nincs megoldás, miért írjam meg, hogy nincs.
Nem az, hogy nem foglalkozunk veled, hanem nagyon sok tudás kell hozzá.
Szerintem ezeket az infókat majd a jobb forumon is meg fogod kapni.
Na ennyi.
Üdv.
Grat. :D
Egyébként nem tudjátok, hogy nem válaszoltok? :D
Ti profibbak vagytok... csak ezt kéne tudnom és minden rendben van.
Ti profibbak vagytok... csak ezt kéne tudnom és minden rendben van.
nekem is volt ilyen problémám a TM300 pana kamerámmal
ezért
a kamerán a Mic Setup-on Zoom Mic -re állitottam a hangfelvételt.
máris megszünt a probléma
ezért
a kamerán a Mic Setup-on Zoom Mic -re állitottam a hangfelvételt.
máris megszünt a probléma
Légy kreativ..........
Köszönöm! Sikerült :)
Ilyen pár lépéses magyarázatokat miért nem lehet találni a neten?
Nekem ennyi segítség is elég lenne :)
És ha jól megnézem ez 5 sorban le volt írva ..ebbõl meg tudtam csinálni amit akarok vagyis akartam!
Köszi mégegyszer!
Üdv:Joe!
Ilyen pár lépéses magyarázatokat miért nem lehet találni a neten?
Nekem ennyi segítség is elég lenne :)
És ha jól megnézem ez 5 sorban le volt írva ..ebbõl meg tudtam csinálni amit akarok vagyis akartam!
Köszi mégegyszer!
Üdv:Joe!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy Pan. Hdc-sd700ról felrakott videók (.m2ts) alatt nincs hang Adobe Premiere Cs5-ben. Valaki tudna segíteni?
Elõre is köszi!
Olyan problémám lenne, hogy Pan. Hdc-sd700ról felrakott videók (.m2ts) alatt nincs hang Adobe Premiere Cs5-ben. Valaki tudna segíteni?
Elõre is köszi!
Én a cinemacraft mpeg encoder-t használom. Állati gyors és nem kell hozzá atomerõmû. Premiere is tud vele dolgozni tehát abba ki tudod exportálni a dolgokat nem kell köztes avi-t csinálni. Alapbeállításokkal is kitünõen megy tehát nem kell hozzá zseninek lenni. Persze az embernek nincs 1200 dollárja azt hiszem ennyibe kerül, de van internetje. :D
Utána az encore- illetve bármilyen dvd készítõ progi-is csont nélkül megeszi és onnan már kész is a dvd.
Utána az encore- illetve bármilyen dvd készítõ progi-is csont nélkül megeszi és onnan már kész is a dvd.
Nah megnéztem. Szépen elmagyarázza a program használatát, de igaziból valami olyasmire lenne szükségem, hogy "ha jó videót akarsz renderelni a 18GB-nyi aviból, akkor ezzel és ezzel a beállítással csináld". Emlékszem, hogy tavaly rengeteget kísérleteztem mire jutottam valamire. Ráment rengeteg órám és féltucat DVD-m mire használható anyagot tudtam összehozni. Ezt szeretném az idén megspórolni. Persze azt hittem, emlékezni fogok a beállításokra... :P
Nieleen
karácsonyra szeretnék a nagyszülõknek egy unokás dvd-t csinálni. A forrás dv avi. Segítenétek, hogy mivel, milyen beállításokkal érdemes tömöríteni a megvágott, effektezett anyagot?
Nieleen
Elírtam... Az Easy in és out-ot lehet valahol szabályozni Premiere-ben?
A new project után az új ablakban felül válaszd a custom settings fület.
Itt lõdd be a videó sebességét, méretét, hang minõségét, stb.
Az editing mode-ot állítsd Desktopra. Pixel aspect ratio: square pixels.
A video rendering-ben még válaszd ki a kívánt codecet... szerkesztéskor a None, opció a leggyorsabb, viszont az erõs gépet kíván.
Alul adj neki egy nevet...
Kész, húzd a képet a timelinera és a hangot alá... file export.
A settings-be beállíthatod a végeredményt, minõségileg, választhatsz kodekeket, stb.
Itt lõdd be a videó sebességét, méretét, hang minõségét, stb.
Az editing mode-ot állítsd Desktopra. Pixel aspect ratio: square pixels.
A video rendering-ben még válaszd ki a kívánt codecet... szerkesztéskor a None, opció a leggyorsabb, viszont az erõs gépet kíván.
Alul adj neki egy nevet...
Kész, húzd a képet a timelinera és a hangot alá... file export.
A settings-be beállíthatod a végeredményt, minõségileg, választhatsz kodekeket, stb.
Sziasztok!
Egy olyan videót szeretnék csinálni ahol egy álló kép lesz és az alá lenne betéve egy 10perces mp3 hang.
A végeredménynek egy 1080-as videónak kellene lenni..kérdésem az lenne,hogy kell e ehhez Premiere vagy van van más egyszerûbb program is rá. De szeretném ezzel csinálni ha nem volna nagyon bonyolult. Ha valaki pár lépésben el tudná mondani,hogy ezt hogyan tudom megcsinálni... azt megköszönném.
Egy olyan videót szeretnék csinálni ahol egy álló kép lesz és az alá lenne betéve egy 10perces mp3 hang.
A végeredménynek egy 1080-as videónak kellene lenni..kérdésem az lenne,hogy kell e ehhez Premiere vagy van van más egyszerûbb program is rá. De szeretném ezzel csinálni ha nem volna nagyon bonyolult. Ha valaki pár lépésben el tudná mondani,hogy ezt hogyan tudom megcsinálni... azt megköszönném.
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Lehet hogy rájöttem a hibára:lekaptam a gépház oldalát, 1 db pcie 16X port van amiben a vga kártya csücsül, van még 4 db pcie 1x foglalat amiben a hálókártya és a Matrox van berakva.
A matrox fórum szerint nem elég az 1x-es csati a tr x2 nek hanem 16x-os kell. Ezt megerõsítette a leonardo sns-is telefonon.
Attól félek az 1 hónapos gépemben alaplapot kell cserélni :(
KB egy éve nem volt normális gépem ami hiba nélkül futott most már kezdek kicsit besokalni.
A matrox fórum szerint nem elég az 1x-es csati a tr x2 nek hanem 16x-os kell. Ezt megerõsítette a leonardo sns-is telefonon.
Attól félek az 1 hónapos gépemben alaplapot kell cserélni :(
KB egy éve nem volt normális gépem ami hiba nélkül futott most már kezdek kicsit besokalni.
Hali!
A múltkor segítettetek, hogy hol van lehetõség Timing-re a Premiere-ben.
Azaz, hogy egy motion lassuljon vagy gyorsuljon... DE... ennek van valahol egy számokkal szabályozható panelje? Ugyanis a Timeline-on belül nem épp egyszerû belõni...
A múltkor segítettetek, hogy hol van lehetõség Timing-re a Premiere-ben.
Azaz, hogy egy motion lassuljon vagy gyorsuljon... DE... ennek van valahol egy számokkal szabályozható panelje? Ugyanis a Timeline-on belül nem épp egyszerû belõni...
Ha nem megoldható akkor ajánljatok egy olyan formátumot aminél hasonlóan gyors az export (min valósidõ vagy rövidebb) és skálázható annyira hogy nem okoz olyan minõségvesztést.
Próbáltam a wmv-t de az egy 1,5 órás projektet minimális minõségvesztés nélkül 3 óra alatt csinál meg. ez mpg2-vel volt 1 óra max másfél.
Próbáltam a wmv-t de az egy 1,5 órás projektet minimális minõségvesztés nélkül 3 óra alatt csinál meg. ez mpg2-vel volt 1 óra max másfél.
Amióta kijött a frissítés, már használtam matrox kártával kb 1 hónapja és nem volt gond.
Nem azóta fagy, amióta beraktad a Matrox kártyát?
Törölt felhasználó
hali!
premiere pro CS4-et használok.
mpeg videót másolnék be, de aztirja ki h:
"Unsupported format or damaged file."
pedig az importálásnál kiírja h felismeri az mpeg fájlokat, szóval nemértem h miért csinálja.
Ha vki tud rá megoldást annak elõre is köszönöm!
premiere pro CS4-et használok.
mpeg videót másolnék be, de aztirja ki h:
"Unsupported format or damaged file."
pedig az importálásnál kiírja h felismeri az mpeg fájlokat, szóval nemértem h miért csinálja.
Ha vki tud rá megoldást annak elõre is köszönöm!
SD PAL felvétel exportáláskor ha MPEG2-t választottam ki akkor eddig mûködött tökéletesen minden beállítás.
Az utolsó frissítés óta ( ha jól tudom: 5.0.0.2. ) ha MPEG2-t választom ki akkor kifagy a premier az "Export Settings" ablaknál.
Volt reinstall, Volt full windows reinstall és utánna a frissítések nélküli cs5 is ugyanezt a hibát generálja.
kb10 alkaloból nyolcszor fagy.
Rendszer:
Win7 Home Premium 64bit
Core I5 processzor, 8GB ram
Matrox RT2-es kártya.
Telepített kodekek: DivX, XviD, MatroxVFW
Elõre is kösz a segítséget!
Az utolsó frissítés óta ( ha jól tudom: 5.0.0.2. ) ha MPEG2-t választom ki akkor kifagy a premier az "Export Settings" ablaknál.
Volt reinstall, Volt full windows reinstall és utánna a frissítések nélküli cs5 is ugyanezt a hibát generálja.
kb10 alkaloból nyolcszor fagy.
Rendszer:
Win7 Home Premium 64bit
Core I5 processzor, 8GB ram
Matrox RT2-es kártya.
Telepített kodekek: DivX, XviD, MatroxVFW
Elõre is kösz a segítséget!
hello mindenki.
eddig a cs3 használtam mondom vágok egyet a cs5 is megnézem milyen stb. amint kiexportáltam az anyagot azt vettem észre hogy akad a kiexportált videó mondom lehet a gépem volt a ludas kiexportálom újra hát most is megakad 2 szer a videó de máshol. Igazából nem akad meg a videó csak ugrik 1-2 framet aztán kiexportáltam harmadszorra is hát akkor is ugrott 2 szer de megint másik helyen. Esetleg valakinek volt ilyen észrevétele? Eddig a cs3 dolgoztam és vágtam rajta sd, hd anyagot és semmi ilyet nem tapasztaltam de cs5 nél meg ugrik az exportált anyag de mi lehet a baj? gépem megvan hozzá, win 7 használok 64 bit. nemértem
eddig a cs3 használtam mondom vágok egyet a cs5 is megnézem milyen stb. amint kiexportáltam az anyagot azt vettem észre hogy akad a kiexportált videó mondom lehet a gépem volt a ludas kiexportálom újra hát most is megakad 2 szer a videó de máshol. Igazából nem akad meg a videó csak ugrik 1-2 framet aztán kiexportáltam harmadszorra is hát akkor is ugrott 2 szer de megint másik helyen. Esetleg valakinek volt ilyen észrevétele? Eddig a cs3 dolgoztam és vágtam rajta sd, hd anyagot és semmi ilyet nem tapasztaltam de cs5 nél meg ugrik az exportált anyag de mi lehet a baj? gépem megvan hozzá, win 7 használok 64 bit. nemértem
Mégsem a VFW volt a bûnös. Megnéztem a Sequence settings-t is: ott is minden jól van elvileg beállítva. Ezt a beállítást (project-settings-hardware-monitor/TV-connectivity) nem is találom. :(
Köszönöm rávezetett a megoldásra:
A VFW Codec Configuration-ban Standard-ról expanded-re voltak állítva a színek.
Most már minden fasza.
A VFW Codec Configuration-ban Standard-ról expanded-re voltak állítva a színek.
Most már minden fasza.
Ez talán megoldás a bajodra:
http://forum.matrox.com/rtx2/viewtopic.php?t=6425&sid=3750672600bd51c6e5354e80e336a72f
http://forum.matrox.com/rtx2/viewtopic.php?t=6425&sid=3750672600bd51c6e5354e80e336a72f
Megjött az új gépem, benne a matrox rtx2-es kártya. Felraktam a premi cs5-öt és a hozzá illõ matrox drivereket.
ha az S-videovagy az RCA kimenetre egy tv-t kötök kontrollként, akkor ott csak fekete fehér kép jelenik meg. Ez mitõl lehet? tapasztalt valaki már ilyesmit?
ha az S-videovagy az RCA kimenetre egy tv-t kötök kontrollként, akkor ott csak fekete fehér kép jelenik meg. Ez mitõl lehet? tapasztalt valaki már ilyesmit?