ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Elite Dangerous Odyssey Materials Helper"-t, aki bármit is fejleszteni szeretne a ruhákon,
kézi fegyvereken, de még a Horizon-os részhez is jó a mérnököléshez. A Github-ról letölthető. Már a buffolt mérnököléshez van igazítva.
Utoljára szerkesztette: buke, 2024.08.25. 12:40:10
Mondjuk nem ártott lejjebb vinni a szükséges anyagok mennyiségét, mert már mindenki "kiélvezkedte" magát a ladikokhoz szükséges anyagok gyűjtésében.
Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2024.08.25. 12:03:36
Már nem éri meg külön futkosni G3 után, mert a gradelések szükséges mennyisége kb. fele annyi lett, plusz a ground missionok 3x !!! annyi materiált adnak jutalmul. A hátizsák méret is 2x lett. Tehát G3-ig csak pár db cucc kell, addig meg a békés feladatok mellett ( Restore, csempészet.)--ami szintén könnyen adja a materiálokat--, lehet a legkönnyebb combat feladatokat begyakorolni. A végleges mission bukást csak igazán a combat tudja megelőzni, ha az csak a sikeres menekülést jelenti is, és aztán SC-ben 50 k el és vissza. A sima reset is jó, azaz kilépsz a menübe és vissza, ilyenkor már nem tudsz lootolni csak a feladat lesz ott, igaz más variációban és ezt addig resetteled, amíg neked tetsző variációt nem látsz. Ilyenkor pl. jobb profilt 1-2-3 kapnak az npc munkások stb. Máshogyan megy az őrök járőrözése stb. Ez lehet könnyebb és nehezebb is. Csatornámon találsz videókat mindezekről, mondjuk ezek nem tutoriál videók, de beszédesek. Buke ED Felszíni küldetések néven vannak. Bubiból és Coloniáról is, nyilván a mélyűri videók az exobio felfedezést mutatják, ott is egyenlőre a listázottat.
**Legkönnyebb combat helyszín: a legkisebb Agro bázisok, ahol a secu 1-esen van. A bal menüben üres pajzs a jele.Threat 1, ugyanezt, ha missionba kapod, akkor Threat 3-lesz. !
Utoljára szerkesztette: buke, 2024.08.25. 11:57:36
Emlékeim szerint amennyiben lelőnek, akkor a legközelebbi börtönhajóra küldenek (akár rendszerekkel arrébb) és onnan kell visszajönnöd.
Az őrök jó eséllyel megállítanak és leszkennelnek, ha túl közel mész hozzájuk. Ez a távolság látszódik a radaron (piros kör).
Amennyiben hamis (lopott) azonosító van rajtad, vagy illegális/lopott cucc, esetleg lezárt helyen héderelsz, akkor egyből támadnak.
Hátulról a zárnyitó sokkolóval is elintézhetőek az npc-k hang nélkül, ehhez guggolva kell mögéjük lopakodni.
Hangos fegyverhasználatnál minden őr odajön, aki hallotta.
Lehet vásárolni előre mérnökölt ruhákat és fegyvereket is, de hogy melyik állomáson, az sajnos véletlenszerű.
Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2024.08.14. 21:39:57
Most lett elég erős gépem az Odyssey-hez, de őszintén nem értem ezt a játékot. Felvettem egy küldetést, elmentem egy bázisra, elkeztem lövöldözni hogy bejussak amiért kell, lelőttek, meghaltam és elküldtek valami isten háta mögötti Carrier-re.
Honnan tudhatom, hogy mi a feladat? Mit érdemes csinálni, mivel érdemes kezdeni?
Írom ezt úgy, hogy 299 órám van a Horizons-ban, legalábbis csak amit a Steam képes volt könyvelni...
Köszi! :)
A juzer mappan belul az "AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings"-re nezz ra, hatha...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.06.17. 13:43:48
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.02.06. 07:32:53
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Furcsa lenne, ha a verzióváltás miatt nem tudna leszállni bárhol.
Elvileg a sokoldalúságot eltolják a harci teljesítmény növelése felé.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Mondanám, hogy tök jó, ha nincsenek ilyen oldalak, hiszen oda a misztikum és a felfedezés.
De nehezen tudom elképzelni, hogy a 24. században a pilóta, mielőtt megnyomja a Lauch gombot, ne tudná a telefonján a neten megnézni a legjobb útvonalakat vagy cargo forrásokat egy ilyen oldalon. Emiatt teljesen validnak éreztem és használtam is mindig a külső oldalakat az Elite-ben.
-tam ....
A Horizons óta le lehet szállni a bolygókra, és SRV-vel lehet rajtuk száguldozni. Ezzel együtt a felszíni küldetések is megjelentek.
Az Odyssey azt tette lehetővé, hogy gyalog, űrruhában is lehessen mászkálni a bolygók felszínén. Plusz az ehhez kapcsolódó új felszíni küldetéstípusokat hozta be a játékba.
Ha megvan a Horizons, de nincs meg az Odyssey, akkor lesznek olyan bolygók, amikre nem engedi a leszállást! És ez pontosan úgy néz ki, hogy a felszín megközelítése közben kidob, és nem engedi a siklópályára való ráállást. Valamikor elvétve ilyenkor feldob értesítést, hogy az Odyssey szükséges a leszálláshoz. Ezt viszont nem teszi túl látványosan, a rendszer térképeken sem jelzi teljesen egyértelműen, hogy csak Odyssey-vel érhető el az adott bázis vagy felszíni település. Legalábbis, az én szememet valahogy eddig nem verte ki valami szép nagy piros villogó figyelmeztetés, hogy Odyssey nélkül ne gyere ide. Simán engedi az adott települést úti célként kijelölni, még akkor is, ha csak Odyssey-vel lehet elérni. Legalább egy nyamvadt szűrőt berakhattak volna, hogy ezeket a bázisokat ne is jelenítse meg, ha nem lehet őket elérni. Vagy kezelhették volna hasonlóan, mint a permit locked rendszereket.
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2023.04.11. 10:19:31
Ha feldobsz egy garázst a hajóra és beteszel egy SRV-t, akkor az SRV-ben kimehetsz és kocsikázhatsz a felszínen.
Vannak telepek vagy épp lezuhant hajók. Módosításokhoz is lehet összetevőket szedni, meg különböző érceket, amikből lőszert és egyéb fogyóeszközt lehet gyártani a hajón. Ezekhez nem kell semmilyen modul, mert alapfelszerelés.
Az ősi romokat is fel lehet fedezni akár küldetés keretében is, ha épp arra jársz.
A Horizon lényege a bolygóra szállás és mászkálás volt. De csak SRV-ben. Aztán az Odyssey-vel jött az űrruhában mászkálás és lövöldözés a telepeken, gyalog.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Az orbital cruise magasságot (bolygó közelében: OC a HUD jobb oldalán) alacsony sebességel (nem emlékszem pontosan, talán 25-50% között.) érd el és ne menj olyan szögben, ami már vörösben van. Ez maradjon így a kidobási pontnál is (DRP)
Érzésre eleve olyan szögben közelítsd meg a landolóhelyet, hogy 45 foknál nagyobb szögben ne kelljen meredekebben süllyedni a leszállás ideje alatt.
Ha kidob, akkor túl gyorsan vagy túl éles süllyedéssel közelítetted meg. Nem kell elkapkodni, az első landolásokat csináld lassan.
Mindenesetre ha a glide lekapcsol, akkor csak siman celozd meg a foldet es hajra, padlogazzal lefele. (azert a gravitacionak megfelelo padlogazzal :D )
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.04.10. 17:51:57
Amikor kidob a rendszer es nem enged tovabb, akkor a nem ir valami hibat a panelen, hogy miert tortenik?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.04.10. 17:40:44
noob kérdés következik:
Próbálok landolni a bolygókra (amelyikre lehet, olyanra), betartom a röppályát, a sebességet és mégis mindig kidob a sebességből, mielőtt
glide-olni tudnék. Megnéztem tucat videót, olvastam annál is több fórumot, próbálkozok már több órája de egyszerűen nem sikerül landolni a
bolygóra. Odyssey nincsen meg, a Horizon-al játszom és azt is indítom el.
Advanced Planetary Approach Module beépítve a hajóba és aktiválva.
Tudd ezzel kapcsolatban valakit tanácsot adni, hogy mit rontok el?
Nekem is osztogathatnának valahol ilyen SCB-ket, vennék belőle párat a hajóimra!
A hétvégén megpróbáltam végig vinni egy komplett csatát az egyik támadás alatt lévő állomásnál. Játékosként egyedül voltam, csak npc parancsnokok tartózkodtak még a helyszínen. Kb. 2 óra kemény küzdelem után eljutottunk odáig, hogy egy sérült cyclops és két nagyjából épp basilisk maradt a helyszínen. A cyclops az viszonylag könnyű menet volt, de a basiliskek már több törődést igényeltek. Szerencsére a kísérő rajaikat sikerült nagyrészt kiiktatni, aztán apránként leamortizálni a nagyokat. Mikor végeztem az utolsóval, végre fellélegezve fordultam az állomás felé, amikor...
MEGLEPETÉS!
Megjelent újra egy halom scout, és három (!) medusa. Ööö...
Egy gyors javítás és feltöltés után még eljátszottam a gondolattal, hogy levadászok pár scout-ot, de alig értem ki az állomásról, amikor másodpercek alatt eltűnt a hajóm pajzsa és bekaptam közel 30% sérülést a hajótestre is.
Na, ez volt az a pont, amikor úgy döntöttem, hogy akkor bizony nyúlcipő!
Hozzáteszem a hajóm nem igazán az interceptorok elleni csatára lett építve. A Krait Mk II lett átalakítva AX harcra.
Sajnos a guardian gauss és az enhanced guardian shard cannon nekem nem igazán esik kézre. Az utóbbi még csak-csak, az előbbi kevésbé. Számomra a enhanced ax mc gimballos változata bizonyult eddig a leginkább használhatónak. Scoutok ellen tökély, és cyclopsok ellen is még egész használható, a basilisk már határeset. És mivel valamit kezdeni kell a rajokkal is, két remote release flak launcher lett még felpakolva.
Az erő legyen Veletek!
De mint azt Caliph is írta, tényleg jól gondold meg. Nem hinném, hogy megéri. Én is kihagytam az aktív játékmenetből néhány évet (csak alkalomadtán ugrottam be), és simán folytattam. Azért jó volt nem a nulláról kezdeni.
jól gondold meg :D
vagy: eladod mindened,veszel egy sidewindert és legalább a pénzed egy része megmarad ha mégis meggondolnád magad
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.02.06. 16:17:51
Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960
A lényeg: ne Legacy módban indítsd el.
Rég nem játszottam és nem teljesen tiszta. Ha van Odyssey-m akkor kell valamit tennem, hogy "Live módban" legyek, vagy alapértelmezett? A verziószám most 4.0.0 update 14.01.
Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960
Sajnálatos módon, pont a háborús erőfeszítéseket bénítja meg a hiba. És különösen szégyen az, hogy visszatérő problémáról van szó. Persze, értem én, hogy vasat tolni a szerverbe, meg kialakítani valami load balancert az pénzt, meg szakértelmet igényel, de akkor is! <#violent>#violent>