Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Viszont, ha már Picard: nekem sem adja, becsületből végig fogom nézni, de idáig nálam semmi sem működik, mert a klasszikus regényírás szabályaiból már konkrétan végtelent láttunk, olvastunk: múlttal számottevős öreg, megcsömörlött drogos, csak a bosszúnak élőt. Eddig mindenkinek az a szerepe ami a neve előtt van jelzőként. Juratit is lehetett látni a kanyarban. Hááát, remek, mi lesz a következő? Kiderül, hogy Rios érzékeny és egy ponton feláldozza magát és/vagy a hajóját? o0

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

nyilván a Discoveryn lehet elmélkedni, na de azt gondolni Colm Meaney-ről, hogy jó színész. o0

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Colm Meaney, amint rossz szinesz es egy jo sorozat: Discovery. Tenyleg sok dolgok vannak foldon s egen, amit biztos, hogy sosem leszek kepes felfogni. <#hehe>

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

😊

én itt már többször kifejtettem, hogy engem a DS9-al kínozni lehet, komolyan, előbb végtelenítve a gumigyíkember harc, mint hogy még egyszer nekiugorjak a DS9-nek. 😊 Ettől még nagyon örülök annak, hogy ha valakinek tetszett.

Duplán haragszom rá, mert abban volt a legjobb (így utólag csak a második legjobb) filler rész evör (hard time), de hát sajnos rábízták Colm Meaney-re aki ugye van olyan jó színész mint egy kaktusz és hát pont ezért még csak szánalomból sem lehet egy mondatban említeni a legjobbal (pont, ugye, hogy ne legyen egy mondatban). Magic to Make the Sanest Man Go Mad, Rainn Wilson. Mindkét epizódot tanítani kéne, más-más okból kifolyólag.

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2020.02.27. 21:57:37

Na ne, azert mindent meg en sem viselek el! A Discovery a legjobb 15 ST sorozatba sem fer bele. <#eplus2>
Hogy melyik a legjobb, azt konnyen meg tudom mondani: DS9. De, hogy utana mi a sorrend...

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Azert kicsit fura a Tronok Harcat beallitani a popularis vonal mintajanak, megha tenyleg popularissa is valt, mikor gyakorlatilag ket labbal szallt bele mindenbe, ami elotte popularisnak szamitott. (Az mas kerdes, hogy en valahogy sosem ereztem magamban kesztetest, hogy belevagjak es vegigragjam.) Ha mar, akkor a Tronok Harca fele inkabb a DS9 hajlik a korabbi ST sorozatokbol, ami pedig szerintem a valaha keszult legjobb, es az is eleg sokszor log ki az ST idealizmusabol, jol ismert koncepciojabol, szellemisegebol.
Igen, ez egy mocskos, koszos, lepukkant ST moralisan es/vagy fizikailag szeteso karakterekkel, ami tart valahonnan valahova. Nem, nem hiszem, hogy evekkel kesobb is visszaternek idonkent megnezni egy-egy reszt ujra, de hetrol hetre kivancsi vagyok a kovetkezo reszre. A Discovery-t a masodik resz kozepen egyszeruen annyira erdektelennek talaltam, hogy soha tobbet nem neztem fele se.
Sz'al nem a Picard lesz az ST univerzum megvaltasa. Nehany momentum olykor nekem is faj benne, de az a nyavogas ami folyik korulotte, az teljesen indokolatlan.

vessetek vérmókusok elé, de szerintem az Enterprise volt a legjobb ST series, azután meg a Discovery.

Elhiszem, hogy sokaknál Picard a No1, de nálam még dobogóra sem kerülne 😞
Saru, Dr. Phlox, Lorca.

Tényleg, nálatok kik a top 3?
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2020.02.27. 21:35:38

akyyy
persze, mert ottt volt az ENT, és kaszálták 4 évad után mert nem sokan nézték.
ezek pedig nem is tv-ben nennek hanem streaming platformokon.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Szerintem lényegében egy Trónok Harca szerű populáris dolgot akarnak Star Trek néven eladni manapság. Az új sorozatok, a Discovery és a Picard teljes mértékben fittyet hánynak az univerzum jól ismert koncepciójára, szellemiségére. A új koncepció az eladhatóság, a kockázat mentesség, ezeknek eredménye az erőszak gyakori jelenléte és annak durva ábrázolása, az, hogy valójában nem szólnak semmiről és nem reflektálnak semmire. Hiába állítja Mr. Chabon az ellenkezőjét. Fogták az éppen aktuálisan népszerű sorozat elemeket és össze vegyítették Star Trek-es kulcsszavakkal. Jellegtelen és rendkívül posztmodern alkotások az új sorozatok.
ufff rip icheb, régen végig néztem a voyagert vagy kétszer is, és elég nagy gyomros volt ez így most kezdésnek.

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

Csak neked. 😊
A kezdőjelenet megint mi volt, mint valami rossz horror film. Miért kell ezt erőltetni?
akyyy
amikor hetest visszasugározták, csak nekem volt ismerős a dallam?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Most miért? Azért mert ebben a részben most kivételesen nem nyírtak ki egy egész romulán kommandós egységet, ez olyan nagy baj? 😊 Kaptunk helyette egy (ha jól értettem) romulán női bérgyilkos csoportot, meg egy szuperharcos gyereket[ Ez a lefejezés egyáltalán nem Star TRekes jelenet volt, nagyon nem kellett volna ez bele/spoiler]

Hetes még mindig dögös 😊

Utoljára szerkesztette: ronnie89b, 2020.02.14. 22:29:41
Picard olyan mint x professzor toloszek nelkul de ez a bagazs meg igy is jobban tetszik mint a discovery karakterei (ott nagyon keveset kedvelek)
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2020.02.13. 22:58:02

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Tuvok
A negyedik részt azt hiszem az utolsó 1 perc mentheti meg. Talán. <#gonosz3>

Dezertált Tal Shiar ügynökök, ez (volt) a dolguk 😉

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

Dante73
Picard, és csapata, még szép, hogy elpic...áz bármilyen romulán rohamosztagot.
Félkézzel, félálomban.

http://www.freetvmaci.info/

LasDen
hámosakkómilesz

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

nekem a verekedős jelenetnél secunder szégyenem volt
olyan bollywoodi/reszkessetek betörők mélység: pár öregember ellen meglepetés támadás intéz egy elit katonai osztag, és háztartási kellékkel fél perc alatt agyonverik a legmodernebb csatapáncélt meg fegyvereket viselő kommandósokat...hát persze

Tuvok
Nekem is, de igazából még egy Wesley Crushernek is jobban örültem volna azon a hajón, mint egy csapat vadidegennek.

Az új rész végén nekem azért rendesen borsódzott a hátam... Engage... <#eljen>

phalanx
Én ezeken a videókon jobban szórakozok mint magán a sorozaton. Szomorú.

Tuvok

lwb
2 epizódnyi Picardot. Kemény anyag.

Mit szívtál, van még belőle?
lwb
A második rész után erősen fontolgatom, hogy itt abba is hagyom a sorozatot. A Picardban csak az a jó, hogy utólag megszépíti a Discot.

Az nem olyan fura. Mindenre es annak az ellenkezojere is talalsz youtube videokat/csatornakat.

A youtube algoritmus valamiert most pont az altalad linkelteket tolja, mert en meg sosem talalkoztam korabban veluk, de nekem is ezeket dobta fel a napokban. Egyiket sem birtam par percnel tovabb, igy nem tudom, mi a velemenyuk a sorozatrol. Az elso csak fajdalmasan erdektelen, de a ket also faszirol az jott le, hogy inkabb terapia kene nekik, mint csatorna.

Dave Cullent tudom javasolni. Neki is van egy hatarozott ellenSJW stichje, de osszeszedett es tud beszelni. Oh, es o sincs hanyattesve az uj Picard-tol. Nekem eddig tetszik a kontinuitasi gebaszok ellenere is.

phalanx
annyira éreztem hogy a Disco után ebben az új sorozatban is csalódni fogok és úgy látom nem csak én vagyok így ezzel:

akyyy
most néztem meg. mire kell magyarázat? kapásból az első jelenet, hogy a régi enterprison, kártyázik datával, új egyenruhában, idősen. már itt gondoltam hogy ez valami hologramm lesz, vagy esetleg egy álom. bár hogy felrobban a mars(?) még nem tudtam hova tenni de később erre is lett magyarázat.
amúgy az egész kb discovery szerű látvány, de a történet egy-az egyben a nemezis folytatása.<#worship>

Tuvok
Videó, szintén az első rész utánra, tele spoilerrel és 1-2 jó magyarázattal.

Tuvok
Igen, rájöttem már. Valahogy a szemem odaképzelt egy n betűt <#idiota>

nem ez volt a kérdés 😊

Tuvok
Star.Trek.Picard.S01E01.Remembrance.REPACK.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5....
Star.Trek.Picard.S01E01.Remembrance.REPACK.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5...
Star Trek - Picard S01E01 720p
Star Trek - Picard S01E01 1080p
Star.Trek.Picard.S01E01.720p.WEBRip.x264-XLF

Tuvok
Hmm, na majd ma jobban odafigyelek ezekre 😄

srácok, én vagyok helikopter, vagy a core-on tényleg csak 4 short van fent?

Pl. a riport alatti gesztusokból és később Picard is említi, hogy ők is menedéket/biztos helyet kerestek. Ebből érezhető volt, hogy romulánok.

Tuvok
Érdekes. Mondták amúgy, hogy az ? Ma fogom újranézni, hátha csak elkerülte a figyelmem, számomra kicsit egyelőre életidegen, hogy a Földön valakinek romulán housekeeper-je legyen 😄

Igen, a részből úgy volt érthető, s a Memory Alpha-n is azt írják.

Tuvok
Őrá gondolok
Romulán lenne ?

Szerintem ők romulánok, nem vulkáni.
Tuvok
Hú, hát...
Azt hiszem újra kell néznem még párszor, hogy mert úgy tűnik minden apró nüansznak van vagy lesz valami jelentősége. Eléggé nyaltam a képernyőt végig, jó lesz ez, de:

Mi a túró történt a Csillagflottával ?
Na meg.....egy vulkáni szakács ?!

És egy egész jó videó az első rész megnézése UTÁNRA !

Visszafogottan, de azért csak tetszett az első rész 😊 Nosztalgia faktor megvolt, ennél több még nem nagyon. Bármi lehet belőle. Picard mindenesetre hozza a formáját. A verekedős jelenetnél megijedtem, hogy ilyen szuperhősös fasságot faragtak ebből is, de talán csak nem esnek túlzásba.
Akkor csak jelent valamit... 😊

Tuvok
De. 😊

Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2020.01.20. 18:03:21

A héten már indul, így egy új előzetes:

Nem ezt énekelte Data Rikerék esküvőjén?
Utoljára szerkesztette: gunji, 2020.01.20. 17:33:43

Tuvok
Búék
Ez még nem volt, ugye ?

RelakS
Meg valahogy Hetes és a kapitány hangja annyira hasonló volt, hogy alig bírtam megkülönböztetni őket...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Hál'istennek ,csak egyszer adták le azzal a szinkronnal, szörnyű volt végigszenvedni vele, pedig hogy vártam, hogy folytassák végre.
Sztárflotta, ellenintelligencia <#circling>
Az Ent szinkronját ott rontották el, hogy nem ugyanaz fordította, aki a korábbi sorozatokat. Azokban nagyjából egységesen fordították a "szakszavakat" Pl. térhajtómű, fokozat, ezekből lett görbületi hajtómű, görbület stb.
Jah, a román sufniszinkron, és "Csekoti", emlékszem. <#guluszem1>
A pénz miatt, drága* a szinkron (ahol amúgy azóta se nagyon emelkedtek a munkadíjak). Annak idején elterjedt egy pletyka, hogy a VOY vagy a DS9 egy-egy epizódjához olyan százezer forintért készült a magyar verzió. (Hogy ez mennyire volt igaz, ki tudja.) És akkor ez még csak egy sorozat volt, akkoriban még tucatjával hozták be az új sorozatokat, igaz, akkoriban tizedannyi csatorna sem volt.
*Ehhez képest manapság a Netflix is készít már magyar verziókat, nem is rossz minőségben (és amúgy sokszor 5.1-es keveréssel, ami ugye a tévében az HBO kivételével elképzelhetetlen).