Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy egy kis off:
anno ment a Viasaton a Voyager, másnál sosem adta meg magát a crt tv és kezdett eszeveszetten hangos sistergésbe, amikor a gyengélkedőn volt a jelenet, és a háttérben ott voltak azok a sárga csíkok?
Érdekességként X évvel utánna amikor az Enterprise utlsó évadában a tüköruniverzumos részben volt egy hasonló jelenet, amikor egy rácsot alkottak meg ilyen szondák, bár full más tv, illetve dvd lejátszó xviddel, de ott is kicsit meghülyült az egész 😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Többek között azrt nem szerettem soha a Star Trek-ben hogy egy rakás faj szinte teljesen humanoid. Kicsit több fantáziát, változatosságot. Jó megértem, régen nem volt annyi pénz, hogy megfelelő mennyiségű emberektől etljesen eltérő maszkokat hozzanak létre, nem volt CGI.
Nagy dolog volt egy hegyes fül is.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.02.19. 11:35:27
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Az utolsó jelenetbe nem kell többet gondolni mint ami, egy egyszerű sugallat a 2. évadra. Lehet csak elromlott a replikátoruk és korog Pike gyomra. 😊
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
De azért mosolyogva eldörzsöltem egy könnycseppet...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Akkor most ez milyen Enterprise? Merthogy igazából nem nagyon hasonlít egyik eddigire sem, talán kissé a refit Constitutionra, de az meg ugye csak 2271-ben lesz kész.
Jött az évad eleje óta valamilyen hivatalos infó az idővonalról? Vagy ez egy harmadikféle idővonal lenne?
De legalább van Orville, s most már magyarul is hozzászoktam. Remélem Mickey egér nem kaszálja idő előtt.
Utoljára szerkesztette: gunji, 2018.02.13. 16:56:38
#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe
Scifi-t szerető arcnak tartom magam, de elég sok unalmas a számomra. Az Expanse is baromi vontatott volt, de adok neki ezek miatt egy esélyt, köszi!
Üdítően hatott látni valami újat ami "mainstream", ez is egy szép nagy piros pont a sorozatnak a sok másik mellett.
Röviden és tömören: nem értek egyett...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Könyvekben regényekben persze van kismillió frankó ötlet. De nem azért nézem a Star Trek sorozatokat, mert könyvet akarok olvasni.
Azt viszont merem tényként beállítani, hogy a scifi filmek/sorozatok, akár a könyvekhez/regényekhez, akár a Star Trek sorozathoz egyszerűen nem tesznek semmit hozzá, csak (néhol egész ügyesen) felhasználják az ötleteket.
Sem a Teleportáció, sem a Warp Drive elképzelése, stb...
Sok Sci-fi író munkásságát előbb kellene itt inkább felhozni, Lester del Rey, Robert Heinlein, Malcolm Jameson, Arthur C. Clarke, Isaac Asimov, stb.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ettől eltekintve, engem is zavart a dolog. Nem zavart volna, (annyira) ha lenne szerelmi szál 1-2 mellette, akár nő-nő is, na meg a hagyományos, természetesen. Mert ez a magát vulkáninak képzelő emberi nő + klingon-ember férfi "hibrid" (Utsó két részt még nem volt időm megnézni) sok minden, csak nem "hagyományos".
http://www.freetvmaci.info/
Van még ötlet bőven, ez a spórahajtómű csak egy a millió közül. Ott van mindjárt a "valószínűtlenségi" hajtómű, Douglas Adamstől, (Rég olvastam, de ugyan így működött, spórák nélkül, ha jól emlékszem)
Van azért érdekes dolog. Pl. várom a hosszú, szőke hajú vulkániakat, íjakkal felszerelve. A klingonokból sikerült Tolkien orkokat csinálni, állati röhejesek.
A premier plánba smároló férfiakat se nagyon értem. Amíg csak fogat mostak, ok, de biztos hogy ezt kell mutogatni egy ST filmben? Lehetett volna a doki csaj is, mi lett volna? Beszippant egy fekete lyuk?
Mi lesz vajon a következő PC baromság? Batman tolókocsival, vagy Amerika Kapitány kezek és lábak nélkül? Esetleg Jamie Bond?
Picit megdöbbentett mikor egy olyan gyorsan futó izét lakmároztak.
A hajó kinézet is olyan semmilyen. A többi ST sorozatból itt vannak a szemem előtt a hajók, de ez olyan tök jellegtelen lett. Ok, egy Voyager-t vagy Ds9-t volt idő megnézni, napokon, heteken át a tv -előtt rögzültek, ezt meg pár nap alatt lezavartam, de akkor is...
Azért jellemző az Orville-al való összehasonlításban, a Discovery-t kezdtem nézni, olyan 3-4 részig, aztán mondom belenézek az Orville-ba. Annyira belenéztem, hogy csak az utolsó Orville után folytattam a STD-t <#vigyor>#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.12. 02:45:18
Nézettségi szempontból nyilván jó ötlet, meg színt visz a dologba, de a Trekkie keménymag jogosan húzza a száját szerintem.
Jó példa a Voyager: Equinox dupla részek (ami szerintem a sorozat egyik legjobbja), Ransomék gyakorlatilag bűnözövé váltak a lények lemészárlása miatt.
Az összes ötlet, technológia, "érdekesség a világűrben" mind lement abban a 3 évadban, és azóta az összes scifi ebből él. Nem nagyon látok új ötleteket azon kívül.
Ez a spóra-dolog viszont végre valami új és félig-meddig hihető. Miért is ne lehetne egy ilyen mindent átszövő, jelenleg még detektálhatatlan valami?
Orville tényleg jó, jó lett volna egy hasonló sorozat, a voyager után, akár ugyanilyen humoros formában, a Trek univerzumban, simán vevő lennék rá egy epizódonkénti történettel stb.
Annyira keveset tudunk, hogy szerintem simán belefér a dolog. De, bár a logikai bakugrásoktól, "múltátírástól" sosem volt mentes a sorozat, engem ez a spórahajtómű dolog nagyon zavar.
A másik, hogy indít egy Klingon háborúval, amiből hipp-hopp, alternatív univerzum lesz?
Csak nekem van az az érzésem, hogy nem is tudják, mit akarnak igazán? Mert ha az ötlet a spórahajtómű, + alternatív univerzum, akkor a klingon háború minek? Ha meg a klingon háború + spórahajtómű, akkor meg az alternatív univerzum ami "hogy kerül ez ide"?
Nem azért, de az Orville, TÉNYLEG inkább ST. Díszletekre, történetre, stb.
Egyébként az igazi Lorcával mi van?
Mint scifi sorozat önmagában tök jó meg minden, de az ST világba nehezen tudom beilleszteni még mindig.
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
és bejött, amit írtam korábban Tylerről kapcs. 😄 most látom
nagyon jó lett a sorozat a szünet után szerintem
szerintem elég jó lett így folytatás után.
Ezt meg csak úgy szembe jött kereséskor

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
7. Egy kozepes resz vt, odabaszhatnanam mar egy kicsit
Sajna az expansetol messze van meg ez a sori
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
A többi meg nekem tetszett, már persze abban az esetben, ha Michael új pajtása nem az, akinek látszik. Persze láttuk már sokszor mind az időhurkot, mind pedig az ellenségbe szeret bele valaki vonalat, az aktuális rossz fiú talál egy OP artifactet és ettől félisten lesz, meg aztán tényleg lerágott csont
Az meg kifejezetten jó ötlet volt, hogy nem annak a szemszögéből volt mutatva a timeloop,aki emlékszik is a loop-okra
PSN ID.: Beegabor
ugyanakkor Harry Muddot alakító színész(Rainn Wilson) olyan jól alakította a rossz fiú karaktert hogy egyszerűen nem lehet hibát találni ebben az epizódban, végre megtört a jég és valaki jól seggbe rúgta a nagyképű kapitányt felpofozta a fél legénységet és majdnem túljárt a félisteni státuszhoz közelítő michael agyán is, végre az első epizód amire azt tudom mondani hogy ez bizony jól sikerűt.
remélem miszter Harry Mudd uraságot viszont látjuk a jövőben is, végre valaki aki egy kis színt is vitt a sorozatba.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2017.10.30. 17:11:48
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo