Pattanás(ok)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
In Lak\'ech Ala K\'in
Ha kitartó vagy érdemes - de nem lesz kellemes <#felkialtas>#felkialtas>
In Lak\'ech Ala K\'in
A legtöbb közülük fél a Roa féle készítmények alkalmazásátol mert mellékhatásai vannak - pl. károsíthatják a májat. Igen, bizonyos egyéneknél tényleg elõfordulhat (leginkább akkor ha az illetõ májbetegségben szenved, vagy hajlamos rá), de alaposan túl is van lihegve a dolog. A próbléma az, hogy elég ha 1000 egyén közül egy olyannak irják fel akinek komolyan árt esetleg, komoly következményei lehetnek úgy a páciensre-, mint az orvosra nézve. Nem szivesen alkalmazzák ezt a kezelési módot csak ha nagyon muszály, ill. amikor a páciens kéri, akkor viszont sokszor aval baltázzák el a dolgot, hogy kis mennyiséget irnak fel - igy falra hányt borsó az egész.
Hogy értsétek miröl is beszélek:
A pattanások a faggyúmirigyek túltengésének eredménye. Pubertás korra jellemzõ ez a túltengés ami idõvel általában megszûnik, de sok ember esetében nem és ilyenkor lehet megoldás ez a kezelési mód.
A Roa-, Iso stb. elsorvasztja a faggyúmirigyeket, legalábbis a nagyobbakat, de ahhoz, hogy ez a kezelési mód célravezetõ legyen húzamosabb ideig kell alkalmanként nagy mennyiséget a szervezetbe juttatni. Ha a faggyúmirigyek túlélik a kezelést, elõbb-utóbb visszatérnek a pattanások.
In Lak\'ech Ala K\'in
mi a szarért van az, hogy egy adott helyen sorakoznak a pattanások? nem a homlokom másik oldalán, hanem ott a másik pattanás mellett:S - pedig még nem is nyomkodtam ott semmit, hogy bármi is elterjedjen:S
amúgy nektek volt már olyan, hogy a pattanások hullámszerûen söpörtek végi az arcotokon...mert nálam a homlokomon kezdõdött, a "hajvonal" alatt...onnan eltûntek, most a homlokom közepén vannak...de faszom nem tudom már miért
Azóta kicsit félek. November utolsó napjaiban lesz a szalagavató is, örültem volna hogy ha már addigra szebb lesz az arcom. értem ezt azalatt hogy nem jön addig már elõ a nyavalyások, de most három és fél hónap után még mindig ugyanúgy jönnek elõ 😞 Bõrdokimmal nem akarom megbeszélni hogy írasson többet, mert úgy sem fog. Recept nélkül nem adják. Illegálisan beszerezni meg méregdrága.
Remélem nem kell majd még egy kúra ez után. Már ha ennek vége lesz egyszer, mert ilyen ütemben még márciusban is szedni fogom 😞
Én azt mondom, hogy keressél másik orvost vagy mond meg ennek, hogy rá akarsz térni a 40-re. Így nincs értelme 20-al szarakodni. Bár ha vagy 45-50 kiló akkor igen.
Vagy kevés ez a 20 Mg de nagyon ? A dokim szerint nem súlyos már az arcom, õ ezért is akart visszavenni. De 3 hónap - és lassan még egy fél - telt el és ugyanúgy jönnek elõ, múlnak el mint eddig. Szinte semmi változás 😞😞
amúgy meg roa kúra után is lehet nem lesz tökéletes az ember 😛 de aki átéli hogy milyen volt és lett 😛 ahhoz képest mérföldkõ és az ha egy kettõ kijön az meg egye fene de már akkor sem azok a hihetetlen óriás gyulladt izék szóval akárki akármit mond megéri
...De nem pattanásokat!
In Lak\'ech Ala K\'in
nézzétek csak meg ezt a linket, nálam kb. ugyanezek a tünetek, és am ia vicc, hogy olvasom, hogy még az almára is lehet valaki allergiás...ami azért érdekes, mert naponta 3-4 almát simán bevágok...eszembe nem jutott volna, hogy attól is lehet...
LINK
mellesleg mivel nincs munkám, nincs TB-m, orvoshoz nem mehetek, tehát marad a kísérletezgetés...
Azzal egyet kell értenem, hogy nagyjából a kaja nem sokat befolyásol, csak ha valami allergiás vagy.
bounty88: ha valami ételre allergiás vagy, akkor el kell menni ételallergia vizsgálatra, hogy egyáltalán megtudd. Úgy hogy kísérletezel otthon nem sokra mész. Ugyancsak mondom ezt arra, hogy hogyan nyomod ki a pattanásokat, fertõtleníted vagy hogy mosol arcot. Egyik sem használ. Sem kenõcsök, lemosók se semmi.
Én is kipróbáltam már mindenfélét ezt nem enni azt nem enni akkor sok vitamint enni meg sok gyümölcsöt meg stb... ez duma szart sem ér ha ki akar jönni ki fog jönni sajnos.
csak azért kérdem, mert ahogy írtam, 5 napon keresztül ittam tejet, ettem sütiket, és minden finom édességet, semmi gond nem volt az arcommal 5 napon keresztül..aztán anyám csinált zsemlefelfújtat (rakottzsemle), amibe meg diót kell rakni..reszelt diót..na és aznap ahogy megettem ki is jöttek rajtam, azóta minden nap ettem ezt a kaját, minden este már ott voltak az arcomon a pattik...
lehetséges hogy a dió volna? mondjuk ez könnyen kiderül, ha most nem eszek napokig diós meg mogyorós kaját, és vagy pattis leszek vagy nem..dehát komoylan mondom, kevés reszelt dió volt benne...vagy aki igazán allergiás valamire, annak nagyon pici is "rosszul" eshet?
Én is voltam túl sortret kúrán kb háromnegyed éve hagytam abba 8 hónap szedés után 😛 hát ez a háromnegyed év marha jó volt egész mostanáig 😄 egyszerûen rémes kezdek visszaesni olyanra mint volt.
Szóval jó kis gyógyszer az a sok szar mellékhatás mellet is.
És ha bõrgyógyász doki engedi elõröl fogom megint kezdeni mert egyszerûen nem bírom elviselni már õket újra 😛
Csak az a baj nagyon hegesedik az arcom, ez idõvel szépülni fog? (ha szedem a roát)
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Az étrendnek semmi köze a pattanások kialakulásához!
In Lak\'ech Ala K\'in
és azért szar, mert azt gondolom, hogy mivel este így hámlik az arcom, ezek is eltömíthetik a pórusaim...sztetek ha este simán csak megmosakodnék mint reggel, tehát nem fürdés közben, az is ugyanolyan jó lenne? mondjuk azért a fürdõvíz mégis jobban átjárja az arc pórusait, hisz azért állandóan veretem rá a vizet...
szteteK
volt aki jó régen azt írta, hogy kell a pattanásoknak 2 hét, sztem ez kissé túlzás, sztem 24órán belül is ki tud alakulni, ha valami olyan "hatás" éri a szervezetet...de egyes esetekben még fél nap is nem?
csak azért kérdem, mert most megint jött a homlokom közepére egy:S - kurva ideges vagyok..és elõször a tejtartalmú ételekre gondoltam - DE!! - vagy már 5-6 napja ittam tejet, ettem tejtermékeket, nem volt semmi baja az arcomnak, erre ma reggelre már ott virított az homlokomon..kérdem én, ha régóta fogyasztottam tejtermékeket, nem kellett volna már elõbb, az elsõ napokban kijönnie? épp ezért gondolom, hogy talán nem is a tej volt az oka...
DE akkor egyértelmûbben.Arcmosás,pattanások kinyomása,és arcszesszel vagy valami speciális szerrel kezeld le.Ennyi.Sztem nem kell több dolog.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
bounty88: az a helyes, ha hozzá sem nyúlsz. Kozmetikushoz is ha elmész hiába keni be az arcod minden szarral és szakszerûen nyomja ki õket, ugyanúgy jöhetnek ki pattanások a kinyomott mellett és gyulladhat is be. Nekem mindig így volt, és fórumokon is irkálták sokan.
egyrészt sztem hiába húznád szét a bõrt a patti körül, nem mennél vele semmire mivel a pattanást ki kell nyomni, benne van a nevében..
másrészt pedig érett pattanásokról van szó
szal a kérdés mégeccer akkor:
"az érett pattanásokkal mit kell kezdeni, hogyan kell velük bánni, hogy az szakszerû legyen, mondjuk este elmegyek fürödni, az arcomra is vertek meleg-langyos vizet, ettõl a bõröm felpuhul, majd miután megtörölköztem, a felpuhult arcomon a pattikat könnyen ki tudom nyomni, és a végsõ lépés pedig egy vattával, tonikkal áttörölni? ez így helyes?"
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Azt mondta hogy mivel nálam nem súlyos a helyzet, ezért lehet visszavenni, és fokozatosan leveztni, így már csak napi 20 MG-ot szedek.
Na persze nekem a patikában félre volt rakva a Roa, így azt is beszerzem a sotret mellé megint, és én magamtól még egy hónapot lenyomok harmincat, utána már visszaállhatok 20-ra, de ezt a hónapot még befejezem ennyivel. Utána tõlem már csökkentheti.
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
Az is igaz hogy biztos félt, bár inkább szednék többet csak múljon már el a fenébe.
Igaz, nem tudom mennyi idõs vagy, de a 30 mg -os napi adag mindenképp kevésnek tünik, már csak azért is mert az arcbõr szárzságát egyáltalán nem említetted.
In Lak\'ech Ala K\'in
Viszont az ajkam elérte azt a szintet, mikor már nem elég a labello. Kénytelen vagyok Ceralipot szerezni. Hihetetlen hogy egész nap csak a bõrdarabokat szedem le az ajkamról, hihetetlen ocsmány tud lenni.
Eddig napi 30 MG-t nyomtam, azaz kedden leszek 2700-nál összesen, ami azt jelenti hogy még 4500 hátra van :S Remélem most már tényleg felemeli legalább 40 MG-re hogy minél hamarabb vége legyen.
Változás úgy nagyon még nincs sajnos, a hét közepétõl ma estig valamiért teljesen tiszta volt az arcom, most este azonban már hármat is észleltem, az arcomon melyek közül kettõt meggyilkoltam, elhaláloztak, egyet meg nem bántok. A hátam meg egyszer szép, egyszer aláaknázott. Viszont ezt megint nem értem, kezdtem örülni a hét elején, hogy végre talán mostantól már nem is fognak jönni erre tessék. Szerintetek érdemes magamat beutaltatni egy ételallergia vizsgálatra ? Lehet hogy az is segítene ? Még van másfél hónap a szalagavatóig, addig nagyon örülnék ha már úgy ahogy rendbe jönne az arcom, bár a szüleim és ismerõseim szerint már így is sokat javult, de ez nekem még mindig nem elég. Sõt, szinte magamon alig veszem észre a javulást, pedig megfogadtam a múltkor a tanácsotokat, hogy ne stresszeljek azon, ha kijött egy új, tegyek rá azt jó lesz. Ez így is lett, de mégis elõjönnek, szóval nálam tuti nem az a gond.
meg ugye, ha kinyomsz egy pattanást, akkor nem isigazán a pattanást nyomkodod, hanem a körülötte lévõ bõrterületre fejtesz ki nyomást...így is eltud terjedni ez a szar...
lehet az, hogy mivel amikor legelõször megnyomkodtam õket, bár sikerült kisajtolnom a cuccot belõlük, de mivel még nem voltak megérve, ezért a bõröm alatt a nyomkodás miatt elterjedtek..és ezért lett az a "terület" ilyen? mert tök érdekes, hogy sehol másutt nincs, csak ott azon a helyen...
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
nem kidudorodóak, nem bemélyedtek csak ott van :/ 😄 sima a bõr csak piroska...
Ezt a hegekre érted, vagy mire? Nekem most az a bajom jó pár pattanás van az arcomon, de több piros folt is van, ezek egy idõ után halványodnak, vagy mi lesz velüük? 😄
In Lak\'ech Ala K\'in
Vannak ezek a mellékhatások hogy depi, étvágytalanság, meg ilyen gáz dolgok, de ezek 1 a millióhoz az esélye hogy jelentkeznek.