Gyűrűk ura - a film

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Most akarom megvenni könyvben,hogy megtudjam mi lesz a másik kétrészben, de egyszerűen nem tudok hozzájutni 😞(("

Bocs, ha evidens, de próbáltad rpg-boltban?
Kolosy tér- Silverland, Andrássy út- Valhalla bolt, stb? Mondjuk ha ezekről a helyekről is elkapkodták, akkor az már valami 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Efreet
a google els?re ezeket dobta vissza, nem néztem bele, lehet hogy használhatatlanok.
http://www.altomovies.com/l/lord-of-the-ring/wallpapers-1.html
http://cinemadesktopthemes.com/mv/l/lord_of_the_rings_the_fellows.dt.1.html

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Sziasztok! tud valaki olyan címet ahonnan jó képeket lehet letölteni a filmből?A hivatalos oldalon nagyon gyenguszok vannak. Nekem pl az kellene ahol a királyszobrokat látni az Anduin partjain.Az tényleg király!Egyébként tátott szájjal néztem a filmet ( pedig a könyvet már 5* olvastam) .Az egyedüli problem az volt hogy nagyon elzsibbadt a seggem a 3 óra alatt!
Még automatát is keresnem kellett, hogy megszerezzem a nehezen összegyűjtögetett pénzecskémet 😛

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Szóval valaki 14x olvasta ... hmmm ... le vagyok maradva, én még csak most olvasom 9. alkalommal 😊

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Pheel
Bocsásson meg Frencsenzó testvír 😊

Mióta gyűjtötted a pénzed? 3-4 perce? 😊)))
Méghogy milliomos!? Már mióta csak erre gyűjtöm a pénzemet, hogy megvehessem CDn ezt a zenét. 😊

Pheel: Amugy meg ne szolitsal Frenyonak, az csak Kólának jár ki! 😛

Pheel
Frenyónak CD-n. Megvette a kis milliomosa. Nekem (még) mp3-ban. De lassacskán leginkább sehogyansem... :-P
CD-n van a zene vagy netrõ' le lehet töltögetni?

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

De hogy temanal maradjunk: nekem a Gyuruk Ura filmzeneje is egyre jobban tetszik. Konkretabban, minel tobbszor hallgatom meg, annal jobban 😊

Pheel: hallgassad azt is, kozben olvassad a konyvet, te rossz b*zee. 😛

Pheel
Ó bébi 😊)))

Tudtam, hogy csak az alkalomra vársz. :-P

Oh boy 😊
Pheel: Azert ahhoz kicsit draga, hogy egybol kettot vegyek masodik korre (matine jegy nincs ra?? 😛 )... meg ha csaj lennel, talan elgondolkoznek a dolgon 😊

Pheel
Hááát. Moziban? Majd ha már nem lesz drága vagy ha befizecc 😊
Szerintem annyira nem jo, hogy mindig karacsonykor csinaljak ... ha pl. 3 havonta, vagy 6 havonta csinalnak, sokkal jobban ereznem magam

A konyvet amugy erdemes elolvasni (Pheel, olvassal! - apropo, nem akarjuk megnezni megegyszer? ) mert egy ido utan tenyleg letehetetlen.

Fr0d0: Lehet hogy mindenki most akar vasarolni belole ezert nincsenek boltokban? 😊 Bar ha igy fogy, elobb utobb jon az utannyomas ...

Olvasgassál addig, könyvben az igazi! 😊
Meg kéne már nézni azé... na majd vizsgák után 😊

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

Coine
Hát igen, piaci stratégia, el kell adni a cuccost, pedig már készen van ÉS ÉN LÁTNI AKAROM A KÖV. RÉSZEKET !!! 😊

G@b0r
Azért még ezután is írhatok ebbe a topicban ugye? 😊

Coine
ez azért durva volt...

G@b0r
nah lehet hogy most nem leszek híres ezzel a hozzászólással 😊 de szvsz:
1. Matrix
2. The lord of the rings
3. Harry Potter
Azé nincs harag ugye? 😊

Coine
Komolyan a karddal ment aludni, én is olvastam.
Állítóllag a rendőrök többször igazoltatták miatta :-D

"Ramza!Szeretnélek kijavítani:én nem vagyok fanatikus, csak nagyon-nagyon szeretem Tolkien világát!A kettö nem ugyanaz."

Hát ez egy elég nehezen definiálható dolog 😊 Egyik ismerősöm 14-szer olvasta el a teljes trilógiát (komolyan!), na ő fanatikus. Mi hozzá képest nem, csak szeretjük, maradjunk ennyiben 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

liquid
A három rész a teljes történet: minek lenne tőle csömöröd? Én kb 20szor olvastam a könyvet, de már alig várom, hogy jöjjön a következő film.. :-)
Efreet
még csak 3... legalább 5 fix eddig, bár inkább 7...

Efreet
az elsö könyvet. amíg összeáll és felbomlik a Szövetség. a 2. a két torony most karácsonyra jön.
de miért kellett ezt ekkora ló betükkel?

csaa-csakk-kk há-há-háro-ro-romsz-sz-szor???

Bocsi hogy ilyen alapvetõ kérdést teszek fel:

Az 1. részét vagy az egész Gyûrûk urát játszák a mozikban???

Efreet
én még csak háromszor láttam moziban... és kellkellkellkellllll!!! 😊

Pheel
Bocsi amúgy, csak ki akartam próbálni, hogy tudok-e nagy betűkkel írni 😊)))))
Pheel

Hát ez tök jó 😊
Amúgy megint egyre inkább tetszik a film. Ha tudtam volna, hogy nincs vége, akkor valószínűleg nem idegesített volna fel ennyire a záróképsor és nem éreztem volna magam becsapva. Lehet mégiscsak moziban nézem meg a második részt? 😊))))

Én is hozzád hasonló fanatikus vagyok, ezért engedd meg, hogy egy dolgot hozzátegyek:
Aragorn:
"mert nem igazán azonosul a szereppel"

Erről a rendező ezt nyilatkozza (és nekem is ez volt a véleményem):
"Vagy ott van Viggo Mortensen. Na ő igazi őrült, rajtam kívül ő élte bele magát legjobban és legegészségtelenebbül a forgatásba. Szinte végig Aragorn volt, nem Viggo, vadult tanult kardozni, le sem vette a jelmezét, sőt a szállodában állandó problémái voltak abból hogy aludni is a kardjával ment."

Ezen kívül többé-kevésbé egyetértek 😊

Waterhorse
Pont most olvastam ezt a részt, én majd szombaton nézem meg a filmet, csak előbb el akarom olvasni legalább a Gyűrű szövetségét. Még olyan 140 oldal van hátra.

Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

Efreet
egyik kedvenc látvány a filmben: fenn a hegyi hágón görcsöl a Szövetség a derékig érö hóban, Legolas meg elöl sétál a hó felszínén... a könnyüléptü tünde 😊 rulz.

Pheel
Olvass lejjebb!
heh...jó volta film, pheel?

1970. jan. 01. 01:00 

Pheel
Az 1970-es hozzászólást én csináltam. Bibibiiii 😊
Pheel
A sasmadár visszakepcsörölte neki 😊)))
Coine
Észrevettem vmit !

Amikor Gandalf a torony tetején küzd a másik mágussal, akkor nem veszti el a botját ?

Mégis a barlangokban már nálla van !
Most akkor, hogy került hozzá vissza a botja ??

Coine
Észrevettem vmit !

Amikor Gandalf a torony tetején küzd a másik mágussal, akkor nem veszti el a botját ?

Mégis a barlangokban már nálla van !
Most akkor, hogy került hozzá vissza a botja ??

Pheel
Törpökről meg fáklyáról jut eszembe. Amikor bemennek a bányába, ott az egyik oszlopon egy használt fáklya, amihez nem is nyúlnak, aztán meg dumálnak, hogy kevés a fény 😊)))

Amúgy pár nap ülepedés után már nem is olyan rossz film, csak nagyon felidegesített ez a "Jó, hogy itt vagy velem, Samu!" duma, meg hogy nincs vége és én ezt addig nem tudtam. 😊
Coine
Lord Soth az télleg laza srác, főlleg amikor bemegy Palanthas-ba :-))

Szal' te is DL függő vagy ? :-))

Tudsz vmit arról, hogy állítóllag a Dl-ből is filmet csinálnak, állítóllag már +vannak a szereplők is !

a tájért a természetet és új zélandot dícsérd😊
Amúgy a film isteni, ma néztem meg másodszorra, és találtam benne olyat, amit nem vettem észre elsőnek... Legolas technikája rulz😊
Hihetetlen nagy film!
Coine
Jah ige, kihagytam :

A tájak FANTASZTIKUSAN GYÖNYÖRŰEK voltak, le a kalappal az operatőrök és a fotogárfusok előtt, mint már mondtam : Monumentális film.

fantasy 4ever

DragonLance 4ever

Vannak itt még rajtam kívül Dragonlance fanatikusok ???

ja meg a Sacra koronában a háttérban a westel-torony!! 😊)

jójó, csak hülyéskedtem, ez olyan, mint a Honfoglalás c. filmben a szereplő kezén a karóra 😊)

na, nekem is nagyon tetszett a film, gyönyörű volt minden!!! gratula a készítő(k)nek!!!

egy dolog azért mégis: 😊))
emlékeztek, amikor bementek a bányába, tudjátok, ahol az orkok rájuk támadtak, mert leesett a csintváz, na, ott amikor bemetek csak a gandalf világító szarja volt az egyestlen fényforrás...
mennek tovább, legyőzik az orkokat + a troll-t, és ott az egyik (már nem emléxem meyik) emberke kezében a fáklya...hát az meg hogy került oda???? érdekes...:-DDD

Coine
Ma láttam a filmet és el vagyok ragadtatva tőlle !

Én nem olvastam a könyvet, de imádom a fantasy világot (tudni illik ÓRIÁSI DragonLance fanatikus vagyok, NA azt mind elolvastam ÉS ÁLLÍTÓLLAG abból is lesz film, ez igaz ????) és ezért baromira bejött a film.

A rendezés csodás volt, hisz minden pontosan volt adagolva, egyensúlyban voltak a dolgok.

Volt minden ami kell : akció, érzelem, misztikum és csodák.

Szal most hirtelen ennyi, monumentális mű ez 😊

Már alig várom a folytatást, meg a DVD-t 😊)

Pretorian
Valami nagyon izgat a másik két epizóddal kapcsolatban: Az egyik Szilszakáll, az ent, a másik pedig a repülő Nazgulok meganimálása.
Különben a barlangi trollt én sem így képzeltem el, ragyásabbnak kellett vona lennie, és a fejének sem kellett volna ilyen kereknek lennie. Ez az egyik apró hiba a filmben. A másik az, hogy a legvégén, emikor Boromir meghal, és Aragorn levágja Ugluk fejét, tisztán látszik, hogy az egyik orknak a hóna alá szúrja a kardot, és az üvöltve elvágódik, a hóna alatt szorongatva azt. Az ilyen apróságokon felülemelkedve, a film tökéletes, a karakterek legnagyobb része jól eltalált, a Balrog lenyűgöző, az orkok vadabbak és ostobábbak, mint gondoltam, és ez nagyon pozitív dolog.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Dreet
pl engem magavál ragadott ahogy a Hobitokkal beszéltek az emberek. Tisztellettel nem is törődve azzal, hogy vagy 4 fejjel alacsonyabbak náluk.

Amugy féltem a fordítástól ( néhol nem is igen jött be nekik a dolog ) ám összeségében jó értelembe vett csalódás volt a szinkron számomra.

Gondoltam újra elolvasom a könyveket, de amikor hazajöttem ma és láttam , hogy már a barátnőm bele is vette magát egy kis időre félre kell tennem eme tervemet ( vagy megveszem még egy példányban :-)) )

----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------

liquid
Ühümm. Ha a film rossz/unalmas/kiszámítható lenne, a rajongók szidnák a legjobban, hidd el.
Példa: SW. Hány keményvonalas SW-fant ismersz? És hánynak jött be a Baljós Árnyak? Nougye... :-)
Ramza kolléga már leírta: a LOTR egy gyönyörű tündérmese (!) a szokásos fantasy-s "gyakós-sárkányos-szörnyes-varázskardos" ostobaságokon jóval túlmutató tartalommal, és valami elképesztően nagy adag humánummal és szépséggel.
Lehet, hogy a mai cinikus világban nem divat az ilyesmi, de ez nem Tolkien, és nem is a film hibája.