AC3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan kérdésem lenne, hogy AC3(többcsatornás) hangfájlt milyen szerkesztõ progiba tudnék berakni pl. video alá aztán azzal együtt renderelni, vagy pedig ha .wav-ban rakom be a többcs. hangot, akkor AC3-ba renderelje le.
Az érdekelne, hogy csinálok pl. egy CG-t vagy videót és ez alá tudjam berakni az általam készített 5.1-es hangot
Vegas-szal is próbálkoztam de berakni nem engedi, meg renderelni se tudom mondjuk egy sima fekete háttérrel az AC3-at pl. xvid-be
Thx elõre is
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
AC3 filterbe(1.01averzió),beállítottam az 5.1-es hangzást,ez filmeknél jól is jön,viszont ha windows media playerbe zenét hallgatok,azt is kiszórja mind a 6 hangszóróra,pedig azt én sima 2.0-ba jobban szeretem hallgatni.szal belehet valahogy állítani hogy win media playerbe ne legyen 5.1?
Elõre is kösz
Üdv:Gaspy
Winamp esetén - mivel nem a Windows beépített kódekjeit alkalmazza - nem tudod elõhívni.
A Winamphoz van külön AC3 plugin.
Az újabb fajta Windows Media Player meg már nem nyújt lehetõséget a lejátszóból való filter-bizgetéshez. ;(
A hivatkozott bejegyzésedben szó van arról, hogy egyes mádialejátszók mûködése közben hogyan lehet az AC3Filter aktív ablakait elõvarázsolni (jobb klikk a lejátszó ablakára...stb).
Ennek a módszernek a Windows Media Player 11 vagy a Winamp programnál is mûködnie kell?
Én megpróbáltam, de nem sikerült elõvarázsolni egyikben sem.
Az az igazság, hogy a Directshow rendszerû lejátszó fogalmát - zöldfülû média buherátorként - nem ismerem.
Üdvözlettel: gy?jt?
Köszönöm a gyors választ. Minden OK.
Invert phase - Mixing matrixot kitöltöd, Matrix preset-hez beírod a nevet, majd Save.
Vagy ott az Ac3Filter könyvtárában az ac3filter_reg_presets.reg állomány, ami a Preset-tek visszaállítására alkalmas (Dupla klikk rá, majd gen, hozzáadod a regisztrációs adatbázishoz).
A korábbi bejegyzésem 2-es pontja (az alábbi) tárgytalan. A codec honlapján megtaláltam az információkat.
"2./ Az AC3Filter hangolásával kapcsolatban hol találok valami leírást, demo-t vagy Tutorial-t ?"
Két kérdésem van az AC3Filter beállításával:
1./ A codec hangolása közben a "Szûrõ tulajdonságai" ablak Mixer menüpontjában látható Matrix ablakban 2 szöveges opció volt látható:
az egyik "Swap left and right..." felirat,
a másikat nem tudom megadni, mert véletlenül letöröltem a Delete gombbal.
Hogyan lehetne visszaállítani? Szabad szövegbeírásra van lehetõség?
2./ Az AC3Filter hangolásával kapcsolatban hol találok valami leírást, demo-t vagy Tutorial-t ?
Segítséged elõre is megköszönöm.
valaki meg tudja mondani nekem hogyan lehet a hangerõt feljebb állitani a 2. hangsávon is? (avi, dual audio, és a második hangsávon nem állitja át a hangerõt :S )
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
nem nagyon értek a dolgohoz, úgyhogy jól jönne a segítség és nem tudtam hova írjak
ha van egy dvd filmem a gépen dolby hanggal,akkor hogyan tudom/melyik progival a hangot úgy dekódolni,hogy minden asztali dvd-lejátszó lejátssza hanggal együtt?
mert volt már olyan, hogy a kiírt dvd-nek nem volt hangja,mert a lejátszóban nem volt enkóder...
plz help, köszi
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Az alábbi képen láthatod, hogy a bal oldali AC3Filter ablakot lejátszóból hoztam elõ, a jobb oldalit a Start menübõl.
2. Amikor feltelepítetted a Windowst, automatikusan feltelepült hozzá az MP3 decoder is, amit az összes Directshow rendszerû lejátszó (Windows Media Player, BSPlayer, stb...) használ.
Amikor rátelepítetted az AC3Filtert, az újonnan feltelepített kódeknek kisebb prioritása lett mint a réginek, így nem azt használja.
2. Esetleg próbálkozz meg az MP3 codec eltávolításával (Start/Beállítások/Vezérlõpult/Hangok és audioeszközök/Hardver fül/Audiokódekek/Tulajdonságok fül), ha az AC3Filter beállítása után nem hallod többcsatornásan a hangot, illetve az AC3Filter lejátszóból való elõvarázslása esetén nem látsz "mozgó kivezérlésjelzõket".
Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L
Mielõtt újra lett volna telepítve a gép, zenehalgatás és dvd filmnézés közben "ugráltak" ezek a sávok:
valahogy így:
amit most egyáltalán nem csinál és minden egyes hangfal hangerelyét lehetett szabályozni.
Most akármelyik ilyet:
...
húzgálom semmit nem csinál.<#wilting>#wilting>
Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L
Melyik sávok? Milyen zenénél?
Normál MP3 esetében (ami vagy sztereó, vagy monó) nem is kell ugrálnia - hisz azt elvileg más kódek (vagy program - például Winamp, Foobar2000) dolgozza fel, másrészt abból 5.1-es hangot nem fogsz kapni (csak ál 5.1-et, vagyis surroundot) - de ahhoz például Winamp esetén plugin kell.
(vagyis azok a sávok nem ugrálnak amikor zenét hallgatok)
Most mit tegyek???
Szóval miután elvégezted a beállításokat, az éppen futó lejátszóprogramot zárd be, majd indítsd újra.
Az AC3 elindítás után a következõt írja ki:
Ez mit jelent és mit kell csinálni<#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes>
ac3-as hangot szeretnék megvágni, tud valaki egy programot amivel lehetséges?
http://hordeofb108.uw.hu
Van egy kis problémám. Van egy avi file-om, ami valószínuleg DVD-rol lett rip-elve. Le akarom játszani, de nincs hang. A könyvtár nevében amiben az avi-m van, van valami jelölés: AC3. Gondolom ez a codec, felhangosítható a film. Nézegettem egy két ilyen oldalt, letöltöttem egy két progit, de nem igazán oldották meg a problémát. Mindegyik valami párbeszédablakot rakott elém, amiben ac3-ba tudok kódolni meg vissza, de ez nem az ami nekem kell. Szóval, ha meg tudjátok pontosan mondani, mi az ami jó, vagy az emilemre, el tudnátok küldeni a codec-et, megköszönném.
Elore is koszi a segítséget