Ma láttam a TVben, hogy egy ellenörzésnél kiderült, a trappista sajtok 90%-a nem elég érett, illetve a sajtot elõállító cégek 50%-ánál nem megfelelõ a tisztaság. Persze (ilyen a media) csak épp azt nem mondták meg, melyek ezek a cégek, illetve mi az ahol jó terméket kapunk. Én nagyon szeretem a melegszendvicset, szinte minden reggel azt eszem, sok sajttal, de most elment tõle a kedvem. Hol lehet mégis megnézni, hol (és milyen) hibákat talált a fogyasztóvédelem?
www.kermi.hu?
szerintem szar az egész, a naploban már vagy kétszer láttam ilyen riportot, és mindig elmondják hogy mennyi étterem "csal" a kajával, meg hogy megbuntetik õket, de kérem ne 100ezer forinttal hanem keméyn milliokkal buntesék õket, ugyanigy kéne a környezetszennyezõkket is buntetni, fõleg a nagyvállalatokat, kemény milliokkal, ez jo kis bevétel lehetne az államnak, de hulyék, és szarok a törvények...
Köszi hogy megosztottad velünk, de mi nem tehetünk semmit, írj levelet a szerencsétleneknek! :)
"A fenti adatok megítéléséhez fontos tudni, hogy a mesterséges és a természetes (a táplálékkal bejutó) béta-karotin között az a különbség, hogy ez utóbbi csak 60 százalék béta-karotint és 40 százalék egyéb kísérõ rokon vegyületeket tartalmaz." Ezen behaltam... :DD
Amúgy a zöldségfélék daganatmegelõzõ hatását nem annyira azok antioxidáns- és vitamintartalmának, mint inkább magas rosttartalmuknak tulajdonítják.
egészségesen élni: manapság szinte lehetetlen olyan élelmiszert venni ami ne lenne tele adalékanyagokkal, izfokozókkal, aromákkal stb. Multkor csináltam görög salátát, ráöntöttem olivaolajat és megdöbbenve vettem észre hogy az olivaolajas flakonon az van, hogy tartalma: olivaolaj! :D semmi más, se viz, se szinezõanyag, se semmi mondjatok még ilyet ha tudtok!
rákkeltõ anyagok: szvsz nem hozhatnák forgalomba azt a béta karotint, ha bizonyítottan rákkeltõ lenne
a tej zsirtartalma: egyetértek, nevetséges hogy kilopják belõle az anyagot. Anyám egyszer mert "reggeli italt" venni, amikor éreztem hogy itt vmi nem stimmel, megnéztem a dobozát, és az volt rajta hogy 40% permeátum, viz, egyebek. Egybõl kiadtam ukázba hogy ne merjen többet ilyen szart venni :>
egyébként néha én is eszek zacskós kaját, pl ha nincs itthon semmi, kis spagettiszósz, tészta kifõz és 20 perc alatt bõséges kaja -> ezért sikeresek ezek, egy spagiszósz megcsinálása normál esetben másfél óra simán van
ááááááááááá kapja be a béres összes le és felmenõje!!!!