ipari szalonna az a szalonnának az a végrésze, ami formájából meg kinézetébõl adódóan nem igazán eladásra való (néha mégis eladják, nyesedék néven) - állagra, mindenre ugyanaz, mint az adott normál szalonna, csak hát a külseje miatt inkább feldolgozzák/ledarálják. egyébként most kakaót iszom, van benne apróra darált kakaómag, tej (2.8as asszem), és cukor.
a porállag bejött akkor :) csak kv és nem leves :)) (nemhiszem, hogy az ízesítésen kívül sok különbség lenne...)
Kakaó, kakaópor
Tisztított, hántolt és pörkölt kakaóbabból nyert por alakú termék. A termék legfeljebb 9% vizet és legalább 20% kakaóvajat (szárazanyagra számítva) kell tartalmazzon.
más nincs is benne :)
a szójáról ugye tudjátok, hogy nagyon magas az ösztrogénszintre (nõi nemi hormon) ami nem éppen kedvezõ hatással van a spermiumokra? + a hímeket a túl magas ösztrogénszint agresszívvá teszi?
ja - egy azért, hogy ha leveszed a hûtõpultrol ne romoljon meg azonnal, és 2 azért, hogy a csokimáz ne potyogjon le róla azonnal kakaópor alakban :)
nekem semmi bajom az E-vel, fõleg a 95 elõtt gyártott E500 szimpatikus
nátrium-hidrokarbonát... mi volt benne?
még egy egszerû: víz, cukor, narancslé 5%, széndioxid, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, aromák, tartósítószer: nátrium-benzonát, antioxidáns: aszkorbinsav, színezékek: béta-karotin és kinolinsárga (az milyen anyag? :) ), stabilizátor: guargumi(lecserélték a gumiarábikumot...)
még egyszerûbb: semmi más nincs benne, csak 2 db kalória mi az?
javíts ki ha tévedek de a kalória nem összetevõ....
jééézusom.. nem lehetsz ilyen savanyú ember... reméltem elég ha smilekat rakok a végére, hogy mindenki tudja csak poén... arrrgh
növényi olaj, víz, mustár(?!?!?!), tojássárgája, cukor, ecet, só, módosított kukorica-keményítõ (E 1422), sûrítõanyag (xantán), tartósitószer (K-szorbát) és étkezési sav (citromsav).
Ez Univer majonéz volt. Mi a fenét keres benne mustár? Vagy a majonézt mustárból csinálják?
Amúgy az E330(citromsav)-ról azt hallottam hogy szájpenészesedést okoz.. Ennek ellenére szinte minden sz@rban benne van.
A valódi majonézbe mustár is jár...csak nem tudom mit keres benne tobbek kozt a suritoanyag...
minden anyagnak van egy száma, ez az E***, ha jól tudom még a víznek is. az hogy a normális nevén kívül rá van-e írva az összetevõ száma, az meg attól függ aki ráírja :) és egyik sincs rossz hatással a szervezetre.
Ezzel nem egyezem. Némely E..-t ugyanis betiltottak az USA-ban, pontosan a rákkelto hatása miatt. Nem az a baj, hogy az anyagoknak E.. számozást adtak. A baj az, hogy osszekeverték az ártó anyagokat azokkal, amelyek nagyonis károsak az emberi szervezetre. Éljenek a foszforeszkáló italok és a rákkelto anyaggal (pirosra) festett mulazac!!!!!
Az emulgálószer(tartósítószer)olyan,mint a gépjármûnek az alvázvédõ,üregvédõ enyhébb kiadásban.Nesze neked,ezeket zabáljuk egész nap.De én tudok olyan "emberkét" aki fél oldal szalonnát(fújjj de utálom)eszik meg zsíros kenyérrel reggelire,estére disznóbõrbe csavart tepertõt rak az arcüregébe:))Na melyik a károsabb?
Egyik se, mert a disznónak már eleve mutápanyagot adnak, ami tele van nyavalyával...
teszkó konzervek jók szoktak lenni :D egy idõ után úgy se tûnik fel a trágya íze benne, csak elõtte innod is kell.
Azért nem, mert az embereknek színes, szép és kellemes ízu ételeket kell legyártani az élelmiszer-konszerneknek. Csakhogy a természetes úton gyártott élelmiszer drága, így viszont nagyon olcsón nagyon sokat lehet gyártani (az illúzió tokéletes, olyan ízu mintha valódi lenne - és az adalékanyagok sokáig megtartják az élelmiszer kinézetét, mintha soha meg nem romolna) - biznisz az egész. Nem tiltják le, mert a laborok és az állami vizsgálatok bizonygatják, hogy csak toredékét tartalmazza az élelmiszer annak az adaléknak adagját, ami már ártalmas az állatokra. Csakhogy, ha folyamatosan adagolnak valamit a szervezetbe, az elobb-utóbb kárt is okoz! Ezen kívul az állami szerveknél a nagy konszernek lobbiznak és legtobbszor sikeresek is.
most vett le apám a fagyasztobol egy 2literes fagyit elolvastam mi van rajta, és jót röhögtunk
elsõ, indulásnak: tejsavó (ez a tej legértéktelenebb része) aztán néhány kommersz, pl cukor, sovány tej, eztán jöttek a szinezékek meg aromaizesítõk majd amin eldobtam az agyam: gumi mi a fasznak van a jégkrémben gumi? :DDDDDDDD
Ballaszt anyag, nehezen emészthetõ. Jóllakotság érzetét kelti benned. (szvsz)
Gondolom egy "családi" jégkrém elfogyasztása után ami fejenként néhány apró adag, a fogyasztó azt érezze, "hogy huuu de tele vagyok fagyival(jégkrémmel). Átb@*zás...