jó, mond mennyi és hogy hol lehet kapni aztán megkóstolom...
a becks meg szerintem borzalmas :D egyszer volt egy kocsmában olyna akció (karácsonykor) hogy ha 500 forint felett vásárolsz, kapsz egy üveg borsodit ajándékba, ha pedig 1000 forint felett, akkor egy becks-et....leperkálom azt az ezer párszáz forintot, mire teeszi elém a becks-et...mondom inkább adj egy borsodit és nem haragszom :D
mostanában a Beck's-re tértem át, jelenleg az a favorit sör nálam. (A nem drága kategórián belül)
Kérdezd meg, érdekel-e.
Ez a véleményem a képrõl, meg a guinnessrõl általában. Mindenkinek megvan a maga véleménye, így nekem is. Ha nem tetszik, vegyél magadhoz egy üveg barna Leffét, idd meg, vagy szimplán hagyd figyelmen kívül, amit írtam.
a meleg, a barna meg a szüretlen söröket kivéve szinte mindegyik jöhet....de ha mindenképp választani kellene akkor valamelyik jobb minõségû forrás vízbõl készült pils sörre szavaznék...
azt ugye tudjátok, hogy a citromkarika egy félreértésbõl vált divattá? mexikóban a koszos üveg száját törölgették le vele, hogy legalább egymást ne fertõzzék össze akik isszák - vagyis csak a legpukkantabb helyeken volt citrom a közelben, ehez képest európában...
Barmennyire is ruhhelem a hypermarketeket, de ott szokott lenni par fajta ezek kozul. Szerencsere egyre tobb "muintezmenyben" rajottek hogy van igeny masra is, ezert egyre tobb pubban, etteremben, kocsmaban van pl buza/gabonasor. (Edelweiss pl) Jo igaz gesztenye sort azt korzikan kapsz csak
(Egyik passziom hogy ha kulfoldon jarok veszek olyan sort amit meg nem lattam/ittam...van ilyen kurriozum uvegekbol (csak uvegest!) egy szekrenysor-tetonyi :P)
Nos a kerdes nem is olyan egyszeru! Legalabbis nekem nem! ;) Ha objektiv akarok maradni, akkor tobb favorit is van:
-Nemet: egyertelmuen a buza/gabonasorok, citromkarikaval...hmmm: Edelweiss, Oberdorfer...Nem gabona: Weiselburger, Warsteiner -Francia sorok kozul egyertelmuen az 1664(de Kronenbourg) a faforit, mar csak azert is mert ezt legalabb lehet itthon kapni... (Neha van Fischer! Az se rossz) Nagyritkan viszont orommel veszem a kezembe a keramiuveges "La Cervose Des Ancetres" sort, ami igazi kurriozum :) Masik a korzikai Pietra gesztenyesor! -Egyertelmu kedvenc meg az amerikai rizssor a American-Bud, a mexikoi Coronita Cerezva es a tok-kommersz Heineken! -Angol soroket nem igazan "kedvelem", de ha lehet valasztani akkor inkabb vilagos sor, es a : Spitfire! (ha megis barna akkor ale egyertelmuen a nedu, es Bull Dog!) Ir sort nem igazan lehet nalunk kapni. ha megis akkor a Kilkenny a favorit. Magyar markat nem iszok, ha "nem muszaly" (van ilyen is meccsek utan :P), es ha mar enyire kiveseztem jojjon meg a ket veglet: -A legdurvabb sor, szvsz az olasz 12%-os La Biere du Demon! A legroszabb szvsz a mexikoi tequila-s kukoricasor, a Desperados! (verbosszuert kialt az ize!)
Szerintem a Brauperle Forte a legjobb, félbarna 8%-os, isteni! Világosból meg a Carlsberg, szvsz.
Soproni Ászok
itt a nyugati részen mindenki ezt issza, vagy Kaiser -t
a barna szalon tényleg kimagaslóan jó, de a simától meg nekem van hányingerem :)
nem vagyok benne biztos hogy jól irtam a nevét :D mert a mult alkalommal amikor szerencsém volt hozzá nem tudtam rendesen elolvasni. Citrom van a belsejében és az MTV-n is szokták reklámozni Mexico-i sör.
No, én nemrég ittam valami francia sört. 3 fajtát lehet itthon kapni. 0,33-as és olyan "furcsa" üvege van. A 7.5 százalékos (nem barna) az egész jó volt. És érdekes, édeskés, narancsos? ize van. Mondjuk, nem innám minden nap. Kuriüzum volt.
san miguel.szerintem ez a legjobb
ûrméret nem tuti, de nem is azzal foglalkoztam... :D
Volt egy farönk- bele voltak különbözõ méretû lyukak esztergálva a korsóknak. ha kértem egy métert akkor KB ilyen sorban kaptam õket: 2L nagylyuk, 1L kisebb lyuk, 0,5L még kisebb, 0,2-0,3L legkisebb lyuk... Mondanom sem kell, hogy minden külföldi záros határidõn belül asztal alatt volt...
1., nem az összes közül a legjobb, hanem a vizsgáltak közül a legjobb (elég sok közül) 2., nem a legjobb, hanem a legjobb vízbõl készült.
Egyébként lehet a szakértõk által legtisztábbnak/leglágyabbnak tartott vízbõl is szart fõzni, de még nem tudjuk, hogy mi számít szarul fõzésnek, mivel azt sem tudjuk, hogy mi a legjobb, mit nevezünk jól fõzésnek
amit szeretek: budweiser, staropramen, magyarok közül a dreher classic, barnába az amstell, vagy a szalon. Ha kicsit fanyarabb izekre vagyom akkor holstein.
amit utálok: (csak hogy legyen flém). Szerintem minden idõk legszarabb söre a becks...egyszerüen hánynom kell ha rágondolok.
jah és TARANOV: hidd el hogy a leg kiválóbb alapanyagokból készül sört is lehet szarul fõzni...de akkor még mindig az a legjobb???!?!?!