Én mostanában egyre többet fõzõcskézek a kedvesemmel, legtöbbször egyszerûbb dolgokat, de volt, hogy különlegesebbeket is csináltunk. Egyedül azt nem szeretem hogy mire kész a kaja, elmúlik az étvágyam :D
hali nekem foznom kell magamnak mert itt (Dublin) nincs eheto kaja es igen a leg jobb a fozes, jol laksz a fozes szagaval aztan a mosogatas szagaval, es mar nem birsz enni ha lesz magyar bolt tenyleg akkor vegre fogok tudni fozni kicsit erdekesebb kajakat is
én szeretek fõzni sütni :) nagyrészt Jamie Oliver és Floyd könyveibõl lesve tanultam meg úgy ahogy kaját készíteni. húsokhoz a bort imádom. van olyan kaja amit magam találtam ki..és a haverok nagyon szeretik... 1fõ durván 300-350ft..és jólakik belõle..
+fav topik
szeretek enni és fõzni is..bár az alakomon ez nem látszik :(
LöncsLipi 4fõ-re: 4 25dkg-os Pápai löncshúskonzerv 1 üveg Tolnai Vörösbor Zweigelt(félédes) oliva olaj só bors oregánó delikát vöröshagyma császárszalonna
- a löncskonzervert kiskockára vágva pirosra pörköljöük (közepes lángon) a kis csíkokra vágott császár szalcsiva és az apóra vágott hagymával 1 olivaolajos nyeles lábasban.sülés közben só,bors, delikát és oregano izlés szerint.(én delikát és oreganot többet teszek bele mivel szeretem a fûszeres kajcsit)...óvatosan kevergetve..piritjuk tobább õket..majd 1dl bort ráöntünk..és még 1-2percig közepes lángon..majd 1 laza mozdulattal tányérra öntjük..tetejére petrezselyem..és sajt szorható.. kenyérrel és borral fogyasztható.
én is szeretek sütni fõzni. (ezért is nyitottam a topikot) majd muattok képeket milyet tortákat tudok itthon csinálni és milyen pizzát:) ezt kettõ tudom a legjobban szerintem. és a családnak is izlik.
leírom a hawwai pizzám recepjét csak elõ kell kersenek a tésztareceptetés leírom XD
itt a képek.. most csináltam..jelenleg épp eszem :D
nem láttatok még löncshúst?az ilyen. ronda és finom mint a csokítóóó:)
Fõzni akkor jó, ha van hozzá kedv is. A "hétköznapi" ételgyártásban nem veszek részt mert semmi öröm nincs benne (marad az asszonynak), de ha hétvégére találunk egy izgalmas receptet szívesen kiveszem belõle a részem.
Mellesleg én annyira pöpec mirelit kajákat tudok elkészíteni. Rántotthús, hasábburgonya, de egyszer még vmi halat is sikerült alig odaégetnem :DD Aztán csináltam már lasagne-t, pizzát. Na meg spagettit Nehézségi szintjük a 10es skálán kb 3, de nekem elég :D
a Lasagne-t egyáltalán nem könnyû megcsinálni:) én is csináltam már a töltelik bolti volt. de a szósz ami ráment saját meg a tésztája is saját istani finomra sikerült.
tegnap sütötünk Rákóczy Túróst:9 az is nagyon finom lett;) majd muattok képet csak Fényképezõgépnek tele a kártyája:D teló meg szervízbe. :D
Na gyerekek itt a tuti, asszony csinált: Hagymásbab 2 fõre 4 konzerv LaPalma vörösbab (lehet fehér is, chilis is) 2 fej vöröshagyma Köbö 20 dkg Császárszalonna só, bors, pirospaprika, chili ízlés szerint. A szalonnát kockázom és beteszem 1 lábasba. Nyomok alá 1 kis libazsírt, pirítom faszán és amikor jóak akkor beledobom a durvára vágott hagymát. Ezt jól átpárolom, aztán tûzrõl le, mehet bele a pirospaprika. Tûzre back, só, bors, beleöntöm a 4 konzervet levestül. Rotyogtatom 5-10 percig és kész is. Emberek mielött enni kezdtek, nyissátok ki az ablakot , menrt nagyon finkat :D
öh... nem akarok szõrszálhasogatni de a cím... Sütés Fõzés a konyhában... Miért van ott az hogy a Konyhában?:P
Vettem 3 egész csirkecombot, félbevágtam õket, befûszereztem (vegeta + gyros fûszerkeverék + grill fûszerkeverék + pici oliva olaj (de jó az étolaj is)).
Három fej hagymát vastagabb karikákra vágtam, majd sütõzacskóba helyeztem, megszórtam kis vegetával, raktam rá egy kevés mirelit zöldségkeveréket és a tetejére a csirkecombokat...
Ezután zacsi száját bekötni (zacsit pár helyen megszúrkálni villával) és be a sütõbe majdnem maximumon kb. 40 percre. Az idõ leteltével zacsi tetejét levágni, hogy had piruljon meg a combocska, kb. 10 perc.
Szimplán a zöldséges hagymával is isteni, de lehet mellé rizst csinálni, vagy a hagyma alá krumplikarikákat vágni és egybenmegsütni.
Úgy néz ki ez a kép, mintha a " romlott-húskommandó" csinálta volna elrettentésül a nyershúsokról
A nagy favorit kajám a chilis bab (nem konzerves). Nagyjából egyszerû: Veszel hozzá babot (nagyszemût,konzervet) kukoricakonzervet, ha nincs otthon valamilyen rafinériás chilipor(akkor megteszi a gulyáspor, egyik másik fajta finomabb tud lenni a babbal, mint a chilipor). Földobod hozzá a hagymát egy kis olajba (serpenyõbe), dobsz hozzá virslit (vagy füstölt kolbászt), miután megsültek, hozzáadod a porodat, amid van, hozzá a bab+kukorica, majd felöntöd két és fél deci hideg sûrû paradicsomlét, vagy ha nincs otthon akkor víz is megteszi (bár akkor több fûszerpaprika kell). Aztán bele valami erõs fûszerpaprikát (szüleim külföldrõl hozták, nagyon megadja az alapíztí), pici köménymagot (ettõl lesz brutál illata és íze is), aztán kb 15 percig fõzzük, majd mikor már jó sûrû és az illata is jó, még forrón betoljuk az arcunkba. Ez ilyen itthoni kis csövi recept, amikor nincs itthon semmi, csak néhány koznverbab és kukorica, akkor kiváló esti étel!
javítás:az elsõ mondatban a nem konzervesen belül arra gondoltam, hogy nem a gagyi, teljesen kész és csak megmelegítendõ csilis babra gondoltam :)
Jaja, végülis löncshúsnak is lehet nevezni. Csak bele ne nézz egy kutyakaja konzervbe, mert rájössz, hogy ugyanaz. Sõt, a drágábbak még különbek, mint amit te löncshús néven megveszel :D
Birom azokat a hozzaszolasokat ("recepteket"), hogy "fogtam egy konzervet, kitoltottem egy labasba. Adtam hozza sót, vegetat, hagymat, aztan olyan finomat "foztem", hogy csak naa :)
Beinditottatok a fantaziamat, megosztok veletek en is par receptet:
1. Serpenyoben keves olajra felutsz ket tojast, es 1 perc mulva mar eheted is.
2. Vegyel 25dkg kenyeret. Szeleteld fol 1-3cm-esre -attol fuggoen hogy mekkora paraszt vagy.- Ehhez adj hozza zsirt, amelyet bicskaval rakensz.
A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd visszahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabbítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.
gyakran szoktam rántottát csinálni, abba rakok naranycsot, almát, párizsit +más felvágottat, kolbászt :D néha miközben verem a töjást, öntök hozzá egy kis vörösbort, attól jó zöld színû lesz :D :D majd egyszer teszek fel képet, nagyon finom borsozva...
Mi lenne, ha valaki beírna egy receptet, csak az egyik fûszert kicserélné másra, amitõl pocsék lenne a kaja... Nagy kib@szás lenne azokkal szemben, akik tényleg nem értenek hozzá... :))))
Nagybátyám (isten nyugosztalja) nagyon szerette az igazi, õ általa készített "bügy-bügy levest" (Nem röhögni!:D) Elkészítése: A lábosba felteszel 3dl csapvizet. Mikor a víz forr, belevágsz egy kanál vegetát.Majd ha ez is felforr, utána dobsz egy jó nagy marék betûtésztát. Ezt kb 5 pecig fõzöd. A végén ízlés szerint önthetsz bele paradicsomlét, vagy vághatsz bele erõspaprikát. Ha nagyon éhes vagy, edd meg kenyérrel!:D Ha még mindig éhes vagy, nézd meg mit fõzött anyád!
jajdejó topik :) multkor (féléve(?) :D) hajnali 3kor jött rám a fõzöcske és itt cseten kérdezõsködtem ,h hánypercig kell a natúr husit sütni az olajban :DDDDD