Idén is lesz Torkos Csütörtök. Aki nem tudná, ezen a napon, az "akcióban" résztvevõ éttermek 50%-os árengedményt adnak az elfogyazstott étel-ital árából.
Én 2 éve járok (2006 óta mûködik), vegyes tapasztalatokat szerezve. Itt le van írva minden infó, többek közt néhány dolog, amit az éttermeknek be kéne tartani ezen a napon. Konkrétan arra gondolok, idézem "a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelõzõ héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körû megtartása" feltétele egy étterem jelentkezésének.
Tavaly, ahol voltunk (már a nevét sem tudom a helynek, akkora élmény volt) egy furcsán karcsû étlapot tettek elénk, és az azon szereplõ ételek közül sem volt mindenhez anyag, szóval rendesen leszûkítették a választékot.
Természetesen ezzel nem akarok senkit elijeszteni, mivel 2008-ban nagyon jól sikerült a dolog, 'all you can eat' éttermes jóllakottsággal távoztuk a helyrõl:)
Szóval, ha van ezirányú tapasztalat, akár negatív, akár pozitív, talán megoszthatnánk egymással.
eddig nem hallottam róla de most hogy mondod idén megnézem :)
hetekkel elõtte összes hely lefoglalva sokan csak a lehúzásra mennek,kisebb adagok,butított étlap tömegnyomor és futószalagon akarnák az embereket hajtani
inkább fizetek kétszer annyit de legyen nyugalom és korrekt minõség,adag...
én 2x ettem már torkos csütörtök alkalmával Szegeden. Egyik: Fullos kaja, elõétellel [ ránott camanbert sajt áfonyalekvárral ] fõfogással [ pontosan nem emlékszem, de valami töltött jércemell-féle volt ] + a lányok ittak valami üdítõt, mi meg 1-1 korsó sört és fizettünk ~5600 forintot [ 4 fõ, tehát 2 lány 2 fiú ] Másik: Évfordulót ünnepeltem az asszonnyal, megint kb 5k-ból 4 személyes bõségtál [ utána kb 4 napig ettük a maradékot :D ]+ nem koccintós vörösbor hozzá. Szóval szerintem borzasztóan megéri asztalt foglalni.
Ilyenkor nem azt kell nézni, hogy mi nincs.. Örülj annak ami van, zabáld tele magad és kész. Mit vársz ennyiért? A sok ingyenélõ beszabadul ilyenkor, és még húzz a száját..
akkor a beleket ismét lehet elõkészíteni a bélszínnek és libamájnak a jó magyar mentalitáshoz híven...
(a vendéglátásban dolgozók gondolom tudják mirõl beszélek)
minden évben vannak pozitív és negatív tapasztalatok - amelyik étteremre több panasz érkezik, azt nem engedik a következõ években csatlakozni a programhoz, nem jelenhet meg a neve a weblapon / tájékoztatókban.
semennyire...ez nyugaton és amerikában is teljesen megszokott dolog (már ahol a felszolgált étel eléri azt a mennyiséget, hogy 2 harapástól több kerül a tányérodba). 99%-ban kérni sem kell, mert vagy a pincér rákérdez, vagy automatikusan csomagolják. Általában "hõszigetelt" dobozban adják, valahol meg mindenféle extra csomagolással. (pl páva alakúra formázott alufóliával) Ezt tv-ben is lehetett már látni mindenféle filmeken. Ahol nem lehet elhozni, ott esetleg azért nem, mert a martadékot rádobják a köv. vendég tányérjára:)
nemtudom, vannak helyek ahol megkérdezik hogy csomagolják-e, én mondtam egy nemet, aztán még erõlködött egy kicsit a gyerek, jólvan mondom csomagoljad akkor. :D
A normális kategóriájú (nem luxus) éttermekben meg sem kérdezik, hanem a számlával együtt kapod az ízlésesen becsomagolt, már kifizetett ételeket, amiket nem fogyasztottál el.
Torkos Csütörtök , Mozgékony Péntek , Szabad Szombat , Vidám Vasárnap ez a heti program:D
félreértettél pusztán azt szerettem volna hangsúlyozni hogy ezek a kelendõbb cikkek (már amelyik étterem listáján szerepel), akkor is eszi a paraszt ha nem szereti persze szíve joga de amikor hozzák az ételhordókat mint a cigányok..
semennyire. lehet, hogy neked kurva jól megy, én nem dobok ki kaját/pénzt az ablakon... és ha kifizettem a kaját, miért ne hozzam el azt, amit nem tudtam megenni? nem a maradék rizsrõl van szó, hanem a húsokról, és egyéb finomságokról. de ha ez csövesség, akkor legyek csöves. csak nem értem miért.
jó pár helyen megfordultam de olyanról még hírbõl sem halottam hogy szó nélkül becsomagolták volna a maradékot, ha gondolod dobj egy pár címet esküszöm betérek egy fordulóra (ha pesti étterem)
Mi eddig minden évben kihasználtuk a lehetõséget és sosem kellett csalódni, persze jó helyet kell kifogni. Idén sem fogom kihagyni, sõt másnapra szabit vettem ki. :D
A normál éttermekben természetes ha megkéred, csomagolják be a maradékot. A "top" éttermekben a felszolgáló ajánlja fel, hogy becsomagolja neked.
Magyarul: - Nem szégyen ilyet kérni - Az ételt nem dobunk ki #1: Ha ott hagyod pocsékba megy, ha megeszed akkor csak kárba:) - Az ételt nem dobunk ki #2: Mert nem. - Ki van fizetve, az étel árának kb tízszerese.
péntek este felkerült a lista, ma elmentem lefoglalni egy asztalt :)
nagyon megritkult a lista, rengeteg régi résztvevõt kizártak / nem jelentkeztek - nem szabad külön menüt adni aznapra :) (Szegeden 12 étterem összesen)
hm...így átnézve az étlapot elég...hm..különleges ételek vannak,...aranyárban :/
féláron számolva egész normálisak azok árak - mondjuk a tökfõzelék tükörtojással 900-ért kicsit durva :) (mindig meg szoktam nézni, hogy mit tudnak vegetáriánusoknak ajánlani - nagyon kevés az az étterem, ami a rántottgomba-rántottsajt-fõzelék háromszögbõl ki tud lépni)
Nekünk nagyon jól sikerült a Vadaspark Vendéglõben. Vargánya krémleves pirított pisztáciával, aztán vaddisznó comb zsemlegombóccal vadas mártással, végül somlói. Itt vannak a legjobb pincérek szerintem, nagy volt a nyüzsgés, végig teltház volt mégis figyelmesek, türelmesek voltak. Volt étel, amirõl lebeszélt, mivel "éhes ember nem rendel fácánt, mert nem lakik jól vele" és amit ajánlott (pl az én vaddisznómat) az nagyon ízlett.
Egy bibi volt csak, hogy az egyik asztalnál ült egy 8 fõs csapat, és abból két paraszt mindenképpen úgy érezte, hogy rá kell gyújtania. Késõbb az egyik a vadhús mellé sültkrumplit kért ketchuppal, szóval sokat nem lehett várni tõlük...Tipikusan az "ma óccsó a kaja, menjünk étterembe a meki helyett"