Itt a Huawei Nova lite és a Honor V9

Itt a Huawei Nova lite és a Honor V9

2017. február 26. 14:28, Vasárnap
Mindkét kiszivárgott telefon bemutatkozott, ám még nem minden részlet ismert.

Az utóbbi hetekben többször írtunk a kínai gyártó várható újdonságairól, amelyek között a mostanában önálló márkaként reklámozott Honor család tagjai is felbukkantak. Most két készülék esetében is sor került a hivatalos bemutatóra, így kibővült a paletta.

Január végén még a P10 és P10 Lite kapcsán említettük meg, hogy frissült a P8 Lite is, amely most Japánban, némileg eltérő néven mutatkozott be. A Huawei Note lite már az említett típus 2017-es változata, ez pedig az előzetes híreknek megfelelően 5,2 hüvelykes kijelzőt kapott, amelyhez az 1080p felbontás, a nyolcmagos, 2,1 GHz-en futó Kirin 655 chip, 3 GB RAM, egy 16 GB-os, tovább bővíthető tároló, Cat 4 LTE, egy 12 megapixeles hátoldali kamera, annak 8 megapixeles előlapi társa, egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó, egy 3000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 7.0 Nougat csatlakozik. A szigetországban február 24. a megjelenési dátum, Európában viszont (a korábbi értesülés alapján) valamivel később, 239 eurós áron juthatunk majd hozzá egy-egy példányhoz.

A Honor V9 szintén korábban látható volt, itt a specifikáció egyes részletei mellett képek is megjelentek. Most – az első körben Kínában – a hivatalos bejelentés is megtörtént, ebből pedig megtudhatjuk, hogy valóban egy 5,7 hüvelykes TFT LCD panel, a Quad HD felbontás, a nyolcmagos Kirin 960 chip, 4 vagy 6 GB RAM, egy 64 vagy 128 GB-os tároló, egy 12 megapixeles hátoldali iker-kamera (a lézeres fókusz révén 3D-funkcióval), annak 8 megapixeles előlapi társa, valamint egy 4000 mAh-s akkumulátor kapott helyet a listán, az USB Type-C, a dual-SIM opció, az ujjlenyomat-olvasó, valamint az LTE mellett. A szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat fut, mégpedig az EMUI 5.0 kíséretében.

Az ár 377 és 508 dollár között mozog, a megjelenés odaát február utolsó napján esedékes, négy eltérő színben (arany, kék, vörös, fekete).

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban